Connect with us
Hirdetés

3x3

Valójában csak a név változik: 3×3 világbajnokság helyett 3×3 Youth Festival 2020!

Becsky István: A debreceni kosárszerető közönség kiszolgálása is kulcsszerepet játszott döntésünkben.:

:

Kedd reggel jelentette be a FIBA, hogy az érdekelt együttesek koronavírus-helyzet okozta utaztatási nehézségeire tekintettel törölte az augusztus 26-30. közötti, debreceni U18-as világbajnokságát. Ennek kapcsán a hunbasket.hu megkereste Becsky Istvánt, a Szervezőbizottság elnökét, aki elmondta: idén is lesznek 3×3 versenyek a Kossuth-téren.

Sajnos jelenleg több olyan ország is van, ahonnan a kiutazás nagy nehézségek árán oldható csak meg, ezért egyeztetve a FIBA-val és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével úgy döntöttünk, hogy az U18-as világbajnokságot nem rendezzük meg az idén. Mivel Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében tartható egy ilyen jellegű sportesemény, úgy döntöttünk, hogy “3×3 Youth Festival Debrecen 2020” néven nemzetközi tornát szervezünk az utánpótlás korosztály számára, az eredeti időpontban, augusztus 26. és 30. között. A változások a FIBA World Tour Masterst nem érintik, a felnőttek 29-én és 30-án lépnek majd pályára Debrecenben, a Nagytemplom előtti Kossuth téren.

Becsky István a cívisvárosi szurkolók szerepére is kitért.

– A debreceni kosárszerető közönség kiszolgálása is kulcsszerepet játszott döntésünkben. Hála Debrecen városának, a FIBA-nak és az MKOSZ-nek, 2014 óta minden évben bizalmat kapunk valamilyen 3×3-rendezvény megszervezésére, és ez jelen állás szerint idén sem lesz máshogy. Természetesen minden egészségügyi intézkedést maximálisan be fogunk tartani, illetve igyekszünk rugalmasak lenni, hiszen tudjuk, hogy az előírások bármikor változhatnak – zárta a mondandóját a szervezőbizottság elnöke.

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, a FIBA 3×3 Bizottságának tagja is megvilágította a történteket:

A FIBA főtitkárával, Andreas Zagklis-szal már másfél hónappal ezelőtt megvitattuk, vajon lehet-e vb-nek hívni egy olyan eseményt, amelyen a kvalifikált csapatok legjobbjai talán azért nem tudnak részt venni, mert a vírus terjedése elleni intézkedések és utazási korlátozások megakadályozzák őket. Abban egyetértettünk és jelenleg is egyetértünk, ez a debreceni esemény kiváló alkalom arra, hogy a több hónapos nemzetközi kényszerszünet után jelezzük a kosárlabda sportág érintettjei felé, a kosárlabdázás, beleértve a 3×3 szakágat is, él és működik. Így az említett időpontban lesz 3×3 nemzetközi torna, mindössze annyi változik, hogy azt nem világbajnokságnak, hanem 3×3 Fesztiválnak hívjuk. Biztos vagyok benne, hogy a közönség ugyanolyan színvonalas és szórakoztató mérkőzéseket láthat majd a Nagytemplom előtt.

Fotó: dehir.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kinemugral Recent comment authors
kinemugral
Olvasó

kukkoló

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés