Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Válogatott játékost igazolt a DVTK

Eglė Šulčiūtė december 20-án súlyos töréses sérülést szenvedett a Cegléd elleni találkozón, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.:

:

Mint arról már beszámoltunk, Eglė Šulčiūtė december 20-án súlyos töréses sérülést szenvedett a Cegléd elleni találkozón. A litván játékost másnap megműtötték, felépülése azonban hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett. A klub választása a lett válogatott Aija Putninára esett – írja a dvtk.hu

– Egy sérülés sosem jön jókor, de ez most fokozottan igaz, hiszen Eglė nagyon szépen illeszkedett be a csapat játékába, ráadásul mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtott – nyilatkozott Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

– A kiesése óriási érvágás számunkra, de nem volt időnk a búslakodásra, így a karácsony most a szóba jöhető játékosok feltérképezésével és értékelésével telt. Igazából négy-öt komoly jelöltünk maradt a végére, akik közül a választásunk Aijára esett.

Nagyon rutinos, képzett, Euroliga-tapasztalattal rendelkező játékos, aki korábban a PINKK Pécsben is szerepelt. Azóta sokat lépett előre, legutóbb a spanyol Euroligás Salamanca gárdájában játszott. Négyes és ötös poszton egyaránt bevethető, hasonlóan jól dob, mint Egle, és a stílusa is hasonlít rá, de talán Aiját jobban lehet majd használni a palánk alatti küzdelemben is.

– Az is szempont volt a szerződtetésnél, hogy gyorsan tudjon csatlakozni hozzánk az új játékos, hiszen a zalaegerszegi bajnoki időpontja közel van. Aija január 1-jén érkezik Miskolcra, így lesz néhány napja, hogy megismerkedjen a csapattal a már említett ZTE elleni mérkőzés előtt. Próbálunk felkészülten nekivágni a januárnak, mert a hónap első fele nem ígérkezik könnyűnek. Az egerszegi túra után a Sopron elleni rangadó vár ránk hazai pályán, majd ahhoz a Csatához látogatunk, akitől itthon vereséget szenvedtünk októberben. Azt gondolom, hogy egy extra őszi szezont produkáltunk, és ezt a remek szereplést folytatni kívánjuk. Eglė Šulčiūtėnek még egyszer köszönjük a nálunk nyújtott teljesítményét, mielőbbi felépülést kívánunk neki – mondta Völgyi.

Kiemelt fotó: www.dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés