Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Válogatott centerrel és rutinos fiatalokkal erősített a Pécs

“A PVSK-t fel kell juttatnunk az A csoportba.”:

:

Három olyan játékos kötelezte el magát a Pécsi VSK-Veoliához, akik korábban már erősítették a csapatot. Horti Bálint, Bíró Levente és Kocsis Zalán is azzal a céllal érkezett, hogy jövő ilyenkor már ismét az A csoportra készülhessenek.

Azt már korábban bejelentette a klub honlapja, hogy Juhász Olivér lesz az együttes vezetőedzője a következő szezonban, munkáját pedig Andrija Csirics fogja segíteni.

Mint az oldal írja, azt azért viszonylag kevés B csoportos együttes mondhatja el magáról, hogy válogatott játékossal erősíthet, márpedig Horti Bálint megszerzésével mi jókora adag tapasztalat és rutin mellett nem kevés „válogatottságot” is igazolt a gárda. A magasember korábban két etapban több évig erősítette már az együttest. Az előző szezont a ZTE csapatában töltötte, ahol bő 17 percet töltött a pályán meccsenként, ez alatt 5,6 pontot, 3,2 lepattanót és 0,8 gólpasszt átlagolt.

– Nagyon jó érzésekkel írtam alá Pécsre – mondta el a pécsiek régi-új centere, Horti Bálint. – A családommal voltunk már itt, a párommal itt ismerkedtem meg, a gyerekünk is itt született. Ami a csapatot illeti, természetesen fel akarunk jutni, ami egy nagyon szép cél. Én magam még sosem voltam bajnok, most szeretnék végre az lenni.

Bíró Levente az előző idényt a Piros csoportban szereplő városi rivális NKA Pécsnél töltötte, és a gárda egyik legjobbja volt. Erről árulkodik 11 pontos meccsenkénti átlaga, mint ahogyan 2,5 lepattanója valamint 3,5 gólpassza sem szorul magyarázatra. A hátvéd évekig erősítette korábban a PVSK-t, itt is mutatkozhatott be az élvonalban.

– A PVSK-t fel kell juttatnunk az A csoportba, meggyőződésem ugyanis, hogy oda tartozik – szögezte le szerződése aláírása után Bíró Levente. – Nekem ez a személyes célom, amolyan becsületbeli ügy. Ebben akarok segíteni úgy, ahogyan tudok. Ha kell kiegészítő szerepben, ha pedig arra van szükség, akkor a csapat élére állva, attól függően, hogy az edzők mit várnak épp tőlem.

Szintén visszatér a PVSK kötelékébe a 24 esztendős, 198 centi magas, elsősorban 3-4-es posztokon otthonosan mozgó Kocsis Zalán. Az előző két szezont az NKA Pécsben töltötte, a mögöttünk hagyott bajnokságban mérkőzésenként 22 percet volt pályán, 7,1 ponttal, 4,8 lepattanóval és 2,3 assziszttal nagyon stabil teljesítményt produkált az egész bajnokság során.

– Nagyon jó emlékeket őrzök a korábbi PVSK-s szezonomról, akkor fejlődni jöttem ide, és egy év alatt rengeteget léptem előre – emlékezett vissza kicsit Kocsis. – Most is azzal a céllal jöttem, hogy még tovább tudjak fejlődni, e mellett pedig a pálya minden részén szeretném segíteni a csapatot a céljaink elérésében. Nem feltétlenül csak pontszerzésben, hanem lepattanókban, labdaszerzésekben, védekezésben is hozzá akarok tenni a PVSK-hoz.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
PécsiVesztesLaposvárNünükeDallasgarcia Recent comment authors
Laposvár
Olvasó

Ez igen… 😀 Pécsett nagyobbak a problémák mint korábban gondoltam. Hamarosan az öreg Stojan is mezt vehet!

Nünüke
Olvasó

Horti Bálinttal csak tovább gyengült az amúgy is nagyon vérszegény keret.
Bíró Olivérrel egyetemben ilyen rossz szellemű játékosokra semmi szükség nincs!

PécsiVesztes
Olvasó

Hát Bíróval mi a gond?

Dallas
Olvasó

Horti még mindig válogatott ? Mert ilyen alapon én meg fiatal voltam … de elmúlt 20 éve 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Ezzel elérhette maximumát a pécsi rivalizálás, melynek fontos eleme az egymástól igazolás. Úgy hírlik, a Rátgéber is folytatja ezt a hagyományt, viszont nekem talány, mi alapján igazol az egyik fiatal az egyik, a másik a másik klubba ugyanabban az átigazolási időszakban…
Egyébként a PVSK a honlapjuk szerint együttműködési megállapodást kínált az NKA-nak, akik ezt elutasították, az nem derült ki, hogy ez mit jelentett volna a gyakorlatban.

4.negyed
Olvasó

Kár hogy teljesítmény nem jár a válogatottság mellé….

Piros Takaró
Olvasó

Oda is vagy való Horti a másodosztály posványába…..

Baszketboll
Olvasó

Hortitól függetlenül írom: nekem jobban bejön, ha valaki elmegy a pirosba játszani, minthogy 1-2 perces A osztályos játékos lesz (vagy csak a padot koptatja).
Mert legyünk őszinték: az A-ban általában az 5 légiós mellé kell csapatonként két magyar az aktív rotációba.

Piros Takaró
Olvasó

Ha az őszinte véleményemre vagy kíváncsi, akkor Hortit még az nb1/b-ben sem játszatnám. Tipikus olyan kosaras aki odakerült a csapathoz csak mert magas és nagydarab, de semmilyen elképzelés nincs a játékába, cserébe viszont rendkívül aljasan játszik, ami azt jelenti hogy bármelyik mozdulatával sérülést tud okozni.
Fejezze inkább be az egészet….

Baszketboll
Olvasó

Elfogadom ezt teljesen. Azért is írtam, hogy nem Hortiról van szó a kommentemben.

Piros Takaró
Olvasó

Korrekt!:)

Apostille
Olvasó

Ez mind szép és jó, és gratulálok hozzá a Pécs vezetőségének…de, ami ennél is fontosabb: Meleg Gergő és Bíró Olivér sorsa mi lesz? Tud erről valaki valamit?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Meleg ➡️ Rátgéber
Bíró elvileg PVSK.

Apostille
Olvasó

Köszi az információt.

Kosárfan66
Olvasó

Akkor viszont kell a Ztenek egy center…

Lightbringer
Olvasó

Maradjunk annyiban, hogy így sem veszítettek el egyet.

garcia
Olvasó

Keller Á szinte mindenben megeggyezett a zte-vel tudomásom szerint.

Baszketboll
Olvasó

Jövőre többen is fel szeretnének jutni. Nagy harc lesz, az biztos.

moldi56
Olvasó

Ez a Horti…ez már művészet a javából.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés