Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Utánpótlás bajnokságok: Továbbra is menetel az Atom City a fiú kadetteknél

Összesen 11 találkozót bonyolítottak le a múlt héten.

  •   :

:

A múlt héten került sor az őszi Héraklész összetartásra, így nem rendeztek túl sok mérkőzést a különböző utánpótlás bajnokságokban. A serdülők például nem léptek pályára – ezen a hétvégén fognak -, és a leány junior korosztályban sem rendeztek meccseket. Összesen 11 találkozót bonyolítottak le – a hunbasket.hu pedig összeszedte, mi történt ezeken!

Leány kadett

Az alapszakasz főtábla A és B csoportjában egyetlen találkozóra sem került sor, a C csoportban viszont lejátszottak három meccset. A Bajai NKK/A a dupla-duplázó Fleckenstein Kata és a szintén hasznos és sokoldalú Tamás Alíz vezetésével verte az NKA Pécs U15/B-t (68-44). A Szegedi KE leginkább a Vér Alexandra Hanna, Drahos Leila, Klein Kitti Bori, Tatai Fanni, Vecsernyés Anna ötös révén kiütéses sikert aratott a Zalaegerszegi KTE elleni (42-102). A Szolnoki Sportcentrum/A pedig hasonló arányban verte a pécsiek második csapatát, mint tette azt egy nappal korábban a Baja (73-54) – a szolnokiak legjobbjai Szoboszlai Laura, Csényi Zsuzsa, László Nóra és Járomi Kíra voltak.

Bajai NKK/A – NKA Pécs U15/B   68-44

Zalaegerszegi KTE – Szegedi KE/A   42-102

Szolnoki Sportcentrum/A – NKA Pécs U15/B   73-54

Fiú kadett

A legtöbb mérkőzést a fiú kadetteknél játszották. Az A csoportban a 30 pontig jutó Lucey Ciarán József, valamint Simon Levente és Megyeri Tamás húzta Budafok-PSE a 37. percre érkezve még hátrányban volt a Dávid Kornél KA/A-val szemben (60-61), innen azonban csinált egy 14-3-as futást, amivel végül megnyerte a meccset, hiába végzett 44 VAL-lal a székesfehérváriaknál a 33 pontot és 18 lepattanót jegyző Denk Norbert Zalán.

Budafok-PSE – Dávid Kornél KA/A   74-67

A B csoportban is egy meccset játszottak le, méghozzá egy elég pontgazdag összecsapást, amelyen a Kékesi Kolos, Pavlik Botond Olivér és Kupai László Levente fémjelezte Atom City-Atomerőmű SE U16/A 104-85-re verte a Soproni Tigrisek gárdáját. A vendégeknél négyen is 20 VAL fölött végeztek: Tallós Levente 27 pontos, 16 pattanós, rendkívül masszív dupla-duplája mellett 6 gólpasszt is jegyzett, de Bősze Gergő, Wratschko Péter és Magyar Balázs is hasznosak voltak összességében (legalábbis támadásban).

Atom City-Atomerőmű SE U16/A – Soproni Tigrisek   104-85

A C csoportban a PVSK NKA/A nagyon könnyed sikert aratott a Beszterce KK ellen (109-57) úgy, hogy kezdőötösének minden tagja, Márkus Péter, Mogyorósi Balázs, Aradi Attila, Viszt Marcell és Szathmáry Szilárd is elért 20 VAL-ig, de Takács András is csak 1-gyel maradt el ettől. A túloldalon Holló Levente volt a leghasznosabb, de a 6 eladott labda nála is rontott az összképen.

PVSK NKA/A – Beszterce KK   109-57

A D csoportban kettő összecsapásra került sor. A Kiss Keve Botond, Bohner Bálint, Kovács Márton András és Somogyi Zsombor vezette NKA Pécs/B minden negyedet megnyerve győzött a Monor SE otthonában, melynek legjobbja Mohácsi Zsolt Balázs volt (68-89). A Soproni SI KA SMAFC/B leginkább az Ölbey Tamás, Kiss Vince duó révén tudta eldönteni a negyedik negyed első felében a MAFC/B elleni találkozóját (76-67). A fővárosiaknál Viola Dávid Zsolt volt a legjobb.

Monor SE – NKA Pécs/B   68-89

Soproni SI KA SMAFC/B – MAFC/B   76-67

Fiú junior

A fiú juniorok A és D csoportjában egyáltalán nem játszottak meccseket a múlt héten, a B csoport egyetlen, hétfői találkozójáról pedig múlt kedden beszámoltunk már. A C csoportban három összecsapást vívtak, és az MVM-OSE Lions U18 kétszer is győzni tudott. Az oroszlányiak előbb a Kiss Lenke KS/A-t verték hazai pályán a Czermann Máté, Szabadfi Márk, Mester Ákos trió vezetésével (84-47). Hétvégén aztán Miskolcra utaztak, ahol a MEAFC/A volt az ellenfelük, és bár ezúttal szorosabb csatát vívtak ellenfelükkel, megint nyertek (49-62) – az előbb említett hármas mellé ezen a meccsen felnőtt Vasi Bence és Szűr Balázs is. A Kiss Lenke javítani tudott a tegnapi napon, a Nyíregyházi Sportcentrum ellen diadalmaskodott nagyszerű első negyedének és a Varga Ármin Gábor, Szlama Barnabás, Szlama Botond, Ihring Szabolcs négyesnek köszönhetően, hiába játszott hasznosan a nyírségieknél Kazsuk Botond.

MVM-OSE Lions U18 – Kiss Lenke KS/A   84-47

MEAFC/A – MVM-OSE Lions U18   49-62

Kiss Lenke KS/A – Nyíregyházi Sportcentrum   81-56

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hajrá, oroszlányi fiatalok! Szabadfi ott toporog az előszobában, bízom benne, hogy lesz belőle stabil A-s játékos.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés