Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Utánpótlás bajnokságok: Szoros meccsek, remek egyéni teljesítmények

A fiúknál több 40, illetve 50 VAL fölötti produkció is született.:

:

A múlt héten a két serdülő korosztályt leszámítva mindenhol játszottak meccseket a különböző utánpótlás bajnokságokban. A fiúknál több 40, illetve 50 VAL fölötti produkció is született, de voltak kifejezetten szoros mérkőzések is.

Fiú kadett

A fiú kadett A csoportban a Pucz Zalán, Bellai András, Szász Vilmos Attila trió vezette KASI Delfinek/A az első félidőben kiépített előnyéből jól gazdálkodva verte a Pesti Péter fémjelezte Szombathelyi SI KA/A együttesét (71-59). Három negyed után még egálra állt a Lucey Ciarán József, Simon Levente és Szigeti Huba húzta Budafok-PSE a Szedeák/A otthonában. Az utolsó 10 percet aztán megnyerték az Adrian Kapic és Lőrincz Boldizsár vezette hazaiak, akik ezzel be is húzták a találkozót (67-62). A Zalakerámia ZTE KK/A Horváth Barnabás és Garai Dávid vezetésével, de összesen nyolc 10 VAL fölötti teljesítményre építve, végig vezetve verte a Dávid Kornél KA/A gárdáját, amelyben Valicsek Donát és Jánni Ákos voltak ezúttal a legjobbak (97-63).

KASI Delfinek/A – Szombathelyi SI KA/A   71-59

SZEDEÁK/A – BUDAFOK-PSE   67-62

Zalakerámia ZTE KK/A – Dávid Kornél KA/A   97-63

A B csoportban óriási mérkőzést játszott egymással a Gyürk Zsigmond, Márkus Balázs és Varga Mihály Bence fémjelezte Budapesti Honvéd SE/A, valamint az NKA Pécs/A gárdája. Három negyed után négy ponttal a vendég fővárosiak vezettek, akik az utolsó három percre fordulva 8 pontos előnyt birtokoltak. 78-70-es Honvéd-vezetésnél futott egy 10-0-t a Teszárik Márton, Szita Márton Tibor és Lukácsi Gábor húzta pécsi gárda, amire Márkus egy duplával felelt. A végén Lukácsi egy büntetővel megnyerte csapatának az összecsapást, miután a vendégek két próbálkozásból sem tudtak válaszolni (81-80).

A Mészáros Botond, Szemerédi Levente Béla, Fellegi Regő hármas vezette Kecskeméti KA/A sokkal jobban játszott ellenfelénél az első félidőben, így 20 perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A Zsíros Akadémia Kőbánya/A leginkább Barabás Dominik révén kiegyenlítetté tudta tenni a második félidőt, de a szoros mérkőzésre nem volt esélye (50-72). Az Atom City-Atomerőmű SE U16/A esélyeshez méltó játékkal, a 43 pontot és VAL-t szerző Kékesi Kolos, valamint a tripla-duplához közel járó Pavlik Botond Olivér vezetésével simán verte a Németh Máté és Fetter Marcell Bálint fémjelezte MVM-OSE Lions U16/A-t (95-57). A Soproni Tigrisek pedig a nagyszerűen játszó Tallós Levente, Bősze Gergő, Wratschko Péter trió révén, két középső negyedüknek köszönhetően múlták felül a 42 pontot és 50 VAL-t elérő Humpester Tamás György vezetésével az első és a negyedik felvonást megnyerő Budapesti Honvéd SE/B-t (75-90).

NKA Pécs/A – Budapesti Honvéd SE/A   81-80

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Kecskeméti KA/A   50-72

Atom City-Atomerőmű SE U16/A – MVM-OSE Lions U16/A   95-57

Budapesti Honvéd SE/B – Soproni Tigrisek   75-90

A C csoportban a MAFC/A nagyon könnyed győzelmet aratott az Újpest MT/A otthonában Orbán Imre, Viola Dávid Zsolt és Pintér Áron vezetésével – a túloldalon Schmidt Áron és Barabás Balász voltak a legjobbak (58-90). A Nagy Kristóf Szilárd és Schmiedt Péter vezette, de kiegyensúlyozott csapatmunkára építő DEAC KA U16/B három negyedig nagyon simának tűnő sikerét az utolsó játékrészben kozmetikázta valamelyest a Szabó Dominik és Oleár Ákos húzta MEAFC/A (81-68). Hullámzó első félidő után kis különbséggel volt csak lemaradva ellenfelétől a Szamay István, Seregély Balázs és Van Der Velde Donát fémjelezte DMTK/A. A végjátékban is visszajött három pontra a vendéglátó a Beszterce KK-ra. A Cserényi Marcell, Cserényi Martin, Szabó Dániel és Holló Levente vezette vendégek azonban ennél közelebb nem engedték magukhoz a DMTK-t, így nyertek (63-71).

A Sziegl Gábor és Handari Máté vezette DEAC B a vártnál talán jobban megizzadt a Félegyházi TSI ellen. A hajdúságiaknak volt ugyan 14 pontos előnyük is a negyedik negyedben, de a 38. percre öt pontra visszaengedték a Farkas Levente vezette vendégeket. A hátralévő időben aztán nem született már kosár egyik oldalon sem, nyertek a debreceniek (57-52). A Schmidt-Barabás duó mellett ezúttal Békési Benedek vezette újpestiek egy sima győzelemmel feledtették a MAFC elleni vereségüket – hiába volt jó a MEAFC-nál Szabó Dominik (64-82). A MAFC pedig a Müller Andor János, Viola Dávid Zsolt, Blaskovits Márk Mihály hármas révén, de több jó egyéni teljesítménynek is köszönhetően második múlt heti találkozóját is nagyobb izgalmak nélkül nyerte, ezúttal a PVSK NKA/A otthonában (51-87).

Újpest-MT/A – MAFC/A   58-90

DEAC KA U16/B – MEAFC/A   81-68

DMTK/A – Beszterce KK   63-71

DEAC KA U16/B – Félegyházi TSI   57-52

MEAFC/A – Újpest-MT/A   64-82

PVSK NKA/A – MAFC/A   51-87

A D csoportban a Kovács Márton András és Bohner Bálint vezette NKA Pécs/B elvesztette ugyan a második felvonást, a másik három negyedet viszont megnyerte a Lestyák Benedek, Biber Zsigmond és Szilágyi Mihály fémjelezte MAFC/B otthonában, így a találkozót is behúzta (68-78). A Csécsei Gergő, Fekete Balázs, Váróczy Gergő István és Fekete-Gál Csongor húzta DEAC KA U16/A az első negyedet leszámítva végig komoly fölényben játszott, könnyedén verte a Forgács Gábor és Gusztafik Ferenc fémjelezte Szolnoki KA/A-t (84-50). A Sárik-Veress Marcel, Vajda Zoltán Márk és Bartos Gergely vezette Vasas Akadémia/B pedig a második félidőben, leginkább a harmadik negyedben nőtt a Szabados Zétény és Verebélyi Áron fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum/A fölé, ennek köszönhetően győzött (79-65).

MAFC/B – NKA Pécs/B   68-78

DEAC KA U16/A – Szolnoki KA/A   84-50

Vasas Akadémia/B – Nyíregyházi Sportcentrum/A   79-65

Fiú junior

A fiú junior A csoportban a Reizinger Máté, Óliás Gergő és Roósz Roland trió fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE a két páros negyedével nyerte meg az AKMÉ Körmendi Törpördögök elleni összecsapását (79-61) – a vendégeknél Nagy Péter és Vargovics András voltak a legjobbak (79-61). A 46 VAL-t összehozó Csorba Gyula Viktor, valamint a két testvér, Simonics Levente Dávid és Simonics Olivér Márk vezette Zsíros Akadémia Kőbánya/A már az első félidőben eldöntötte a maga javára a Dávid Kornél KA/A elleni találkozót (97-79), hiába volt jó a túloldalon Simon Benedek, Ujhelyi Adrián és Szalczgruber Ádám. A székesfehérváriak mindössze 7 játékossal kiállva, Szalczgruber és Simon vezetésével 7 pontos előnyt birtokoltak 10 és 20 perc játék után is Körmenden. A hazaiak aztán a harmadik negyed végére egalizáltak, majd Nagy, Geröly Márton András és Vargovics révén a győzelmet is megszerezték (72-67).

A Hadházy-Baráth Ádám, Lőrincze Dominik és Pintér Dávid vezette MAFC minden negyedet megnyerve múlta felül az ezúttal is a két Simonics és Csorba fémjelezte kőbányai gárdát (77-54). A Zsíros Akadémia ezen a hétfőn is pályára lépett már, ez az összecsapás viszont sokkal szorosabban alakult, mint az előző kettő. A fővárosiakat nem meglepő módon ugyanaz a trió vezette, amely az ezt megelőző két mérkőzésen is, míg a vendég NKA Pécs/A legjobbjai Merkl Barna Márton, Todor Prodanovic, Ádva-File Balázs és Luka Krkljes voltak. Félidőben 10 ponttal vezettek a kőbányaiak, a harmadik negyed végén is megvolt még ebből 8 egység, és ugyanennyivel álltak jobban a hazaiak a 36. percben is. 74-66 után elkezdett kapaszkodni a Pécs, Simonics Olivér Márk duplájával viszont 79-76-ra még az utolsó perc kezdetén is vezetett a Kőbánya. A mérkőzés utolsó 5 pontja viszont Merklé volt, így győzött a mecsekaljai gárda (79-81).

Dombóvári Kosársuli KE – AKMÉ Körmendi Törpördögök   79-61

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Dávid Kornél KA/A   97-79

AKMÉ Körmendi Törpördögök – Dávid Kornél KA/A   72-67

MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya/A   77-54

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – NKA Pécs/A   79-81

A B csoportban úgy tűnt, hogy a Kovács Levente Hetény, Horváth Ádám, Németh Bálint Péter és Hansen Dániel vezette Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A sima győzelmet fog aratni a Debreceni KA U18/A ellen. A harmadik felvonást aztán 14 ponttal nyerte a Ságodi Róbert és Fekete Csongor fémjelezte hajdúsági gárda, amely visszajött három pontra. A záró 10 perc aztán megint a szombathelyi csapaté volt, amely végül nagyobb izgalmak nélkül győzött (89-77). A Cseh Botond és Major Bulcsú húzta Vasas Akadémia/A 20 perc játék után 13 ponttal állt jobban, mint vendéglátója, a Kecskeméti KA. A fordulást követően azonban a Kőházi Bence és Dobos Máté vezette hazaiak akarata érvényesült, amely fordított is a negyedik negyed első felében. A Vasasnak a végén volt lehetősége egyenlíteni, de végül két ponttal a Kecskemét diadalmaskodott (60-58).

A második és a harmadik felvonásban teljesen egyértelműen a 47 VAL-t produkáló Makkos Dávid, Csuti Kornél és Szalay Domonkos vezette Zalakerámia ZTE KK akarata érvényesült a PVSK NKA otthonában. A záró 10 percet hiába nyerték meg a Gróf Máté és Huszka Boldizsár Péter fémjelezte hazaiak, nem tudták szorossá tenni az összecsapást (73-95). Az első félidőben 5 pontos előnyre tett szert a Karda Dominik Krisztián, Gazdag Áron Bendegúz és Boka-Magó Áron István vezette Budapesti Honvéd SE/A a Szolnoki KA otthonában. A harmadik negyedben fordított a Vincze Roland, Molnár Milos Nesztor, Nagy Ádám és Nagy Ádám Béla húzta hazai gárda, amely a végjátékban egyáltalán nem tudott ellépni ellenfelétől, de végig vezetett és győzött is (80-78).

FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A – Debreceni KA U18/A   89-77

Kecskeméti KA – Vasas Akadémia/A   60-58

PVSK NKA – Zalakerámia ZTE KK   73-95

Szolnoki KA – Budapesti Honvéd SE/A   80-78

A C csoportban egy szorosabb első félidő után végleg leszakította magáról a Varga Ármin Gábor húzta Kiss Lenke KS/A-t a Tóth-Vízhúzó Albert, Lőrincz Boldizsár, Káposzta Szabolcs trió vezette Szedeák/A, amely győzött is (71-54). Jó második negyedének köszönhetően a félidőben vezetett a Mokánszki Milán, Kazsuk Botond és Elek Marcell Ábel fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum a VUKE-Veszprém/A ellenében. A fordulás után aztán visszavette előnyét a 44 VAL-ig jutó Osztoics Milán, valamint a szintén nagyon hasznos Kiss Levente vezette veszprémi alakulat, amely a negyedik negyedben végig kézben tartotta az összecsapás alakulását (89-94).

A visszavágón jól kezdett az ezúttal Osztoics mellett Kalincsák Péter Kolos fémjelezte Veszprém, de egyáltalán nem tudott meglépni ellenfelétől. A Mokánszki-Kazsuk duó mellett ezúttal leginkább Salamon Bálintra támaszkodó nyíregyháziak mindent megpróbáltak, kapaszkodtak, és 58-58-nál egyszer egyenlítettek is. A vezetést azonban nem tudták átvenni, és végül nagy csatában újra a veszprémiek nyertek (63-60). Jól kezdett a Szabadfi Márk, Mester Ákos és Czermann Máté húzta MVM-OSE Lions U18 az Újpest-MT/A otthonában, a Berár-Guóth Milán, Tárkányi András duó vezette hazaiak azonban a harmadik negyed végére egyenlítettek. A záró felvonás nagy részében a vendégeknél volt az előny, de egyszer a fővárosiak is átvették a vezetést, 60-60-nál pedig egyenlő volt az állás az utolsó percre fordulva – ebben három oroszlányi büntető döntötte el végül a találkozót (60-63).

SZEDEÁK/A – Kiss Lenke KS/A   71-54

Nyíregyházi Sportcentrum – VUKE – Veszprém/A   89-94

VUKE – Veszprém/A – Nyíregyházi Sportcentrum   63-60

Újpest-MT/A – MVM-OSE Lions U18   60-63

A D csoportban az első félidőben egyértelműen az Antal Donát Gergő és Habling Márk vezette NKA Pécs/B akarata érvényesült Kaposváron. A KASI/A a második félidőben leginkább Antalics Dániel és Lévai András révén felnőtt ellenfeléhez, de fordítani nem volt esélye (53-68). A pécsiek ezt követően Bor Gábor és Milos Tomic vezetésével az Alba Fehérvár otthonában is diadalmaskodtak (71-83) – a hazaiak legjobbjai Horváth Zoltán és Simon Dávid voltak. Az 56 VAL-ig jutó Antalics Dániel, valamint Bogdán Dávid Bence és Heffer Barnabás Gyula vezette KASI a második felvonást leszámítva uralta az Egri VSI KOK/A elleni találkozóját (45-72).

A Román Barnabás, Horvat Olivér Márk és Rózsahegyi Dominik húzta Budapest Basket kicsit nehezebben lendült bele, de a harmadik 10 perc során végleg eldöntötte a maga javára a Lehel Kosársuli elleni mérkőzést – hiába volt jó a túloldalon Fodor Botond, Kocza Bendegúz és Göblyös Bálint is (83-59). A 49 VAL-t produkáló Fiedor Patrik Ádám, illetve Puskás Bendegúz Artúr vezette DMTK pedig elveszítette ugyan 7 ponttal az első negyedet a Sütő Márton és Farkas Dominik fémjelezte Félegyházi TSI ellen. Ezt követően azonban két nagyon jó negyedet produkáltak a hazaiak, akik ezzel a 20 perccel be is biztosították sikerüket (86-75).

KASI/A – NKA Pécs/B   53-68

Alba Fehérvár – NKA Pécs/B   71-83

Egri VSI KOK/A – KASI/A   45-72

Budapest Basket – Lehel Kosársuli   83-59

DMTK – Félegyházi TSI   86-75

Forrás: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés