Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Utánpótlás bajnokságok: Két csapat is veretlenül zárta a serdülők alapszakaszát

Meccsdömping volt a kadett és a junior korosztályban is.:

:

Meccsdömping volt az utánpótlás bajnokságokban. Lássuk, milyen eredmények születtek az elmúlt héten a serdülő, a kadett és a junior korosztályokban!

Fiú serdülő

A héten nem rendeztek meccseket a fiú serdülőknél, de a lányokhoz hasonlóan a fiúknál is véget ért az alapszakasz – egy héttel korábban. A felsőház A csoportjában a Budapesti Honvéd/A (7-1) és a Vasas Akadémia/A (7-1) voltak a legjobbak a Szombathelyi Sportiskola KA/A-t (4-4), a Cívis KK Debrecen/A-t (2-6) és a Nyíregyházi Sportcentrumot (0-8) megelőzve. A B csoportban az NKA Pécs/A kiemelkedett (8-0) – a Kecskeméti KA/A (5-3), a Zsíros Akadémia Kőbánya/A (4-4), a Körmendi Törpördögök (3-5) és a Soproni SI KA SKC/A (0-8) követték a mecsekaljaiakat.

A középház A csoportjában a KASI Delfinek/A (8-0) volt a legjobb, és kiemelkedett a többi csapat közül a Zalakerámia ZTE KK/A is (6-2). A MEAFC/A (2-6), a Szolnoki KA/A (2-6) és a Soproni Tigrisek SE/A (2-6) azonos mérleggel zártak a harmadik, a negyedik és az ötödik helyeken. Gyakorlatilag ugyanez volt a felállás a B csoportban is, amelyet az MVM-OSE Lions U14/A (8-0) nyert meg a MAFC/A (6-2) előtt. Ebben az ötösben a Dávid Kornél KA/A (2-6), az NKA Pécs/B (2-6) és a Szedeák/A (2-6) zárták a sort.

Fiú kadett

Az alapszakasz A csoportjában a 40 VAL-ig jutó Pucz Zalán, illetve Bogárdi Donát és Czink László Gábor vezette KASI Delfinek/A végig irányította a Lőrincz Boldizsár és Kis Viktor húzta Szedeák/A elleni összecsapást (85-71). A Vasas Akadémia/A Váradi Ádám Péter vezetésével teljesen kiegyenlített első félidőt hozott a Zalakerámia ZTE KK/A ellen. A fordulás után viszont jobban játszott a Tóth Barnabás és Gerencsér Botond fémjelezte vendég alakulat, amely értékes skalpot gyűjtött be (61-70). A 41 VAL-t produkáló Flasár Zalán, valamint Keller Bendegúz, Gadácsi Dávid és Nyikos Balázs vezette, listavezető Soproni SI KA SKC/A lassabban kezdett, de folyamatosan növelte előnyét, és végül tükörsimán verte a Denk Norbert Zalán, Jánni Ákos és Valicsek Donát vezette Dávid Kornél KA/A-t (79-112). A Pesti Péter és Sándor Péter Barnabás által húzott Szombathelyi SI KA/A pedig gyenge első negyedét középső két felvonásával bőven kompenzálta, így verte a Budafok-PSE csapatát (69-54).

A B csoportban az éllovas Kecskeméti KA/A a harmadik negyed végén és a negyedik elején, Fellegi Regő és Szemerédi Levente Béla vezetésével szerzett előnyéből végig jól gazdálkodott, így verte egy kiváló meccsen az NKA Pécs/A együttesét (70-75). A Fetter Marcell Bálint mellett több jó egyéni teljesítményre is építő MVM-OSE Lions U16/A sokkal simábban is nyerhetett volna a Tallós Levente, Wratschko Péter és Bősze Gergő vezette Soproni Tigrisek SE ellen, ha a végjátékban 69-54 után nem enged egy 11-0-t nagyot harcoló ellenfelének (71-65).

A C csoportban a Barabás Balázs és Békési Benedek fémjelezte Újpest-MT/A a középső két negyedben jutott előnyhöz, ekkor alapozta meg a MAFC elleni sikerét (53-56) – az újpestiek nem nyertek sokkal, de végig vezettek a negyedik negyed során. Egyoldalú mérkőzésen győzött a Cserényi Marcell és Cserényi Martin mellett is több hasznos produkcióra építő Beszterce KK a Félegyházi TSI otthonában (37-80). A Viszt Marcell vezette PVSK NKA/A pedig az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a maga javára, hiába küzdött nagyot a negyedik negyedben az Oleár Ákos fémjelezte MEAFC/A (67-59).

A D csoportban a MAFC/B egy hullámzó mérkőzésen, leginkább Lestyák Benedek és Molnár Tamás pontjaira alapozva fordított a negyedik negyedben a Kovács Áron vezette Soproni SI KA SMAFC/B ellen (61-51). A Forgács Gábor, Gusztafik Ferenc és Kohári Kristóf húzta Szolnoki KA/A szintén az utolsó 10 percben lépett meg a Takács Bence fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum/A ellen (73-61). A Sopron B csapata kiegyenlített csapatjátékot nyújtva verte a Csermely Győző vezette Monor SE-t, miután a harmadik felvonás során eldöntötte az összecsapást (52-70). A DEAC KA U16/A úgy dobott több mint dupla annyi pontot a György Julian fémjelezte Vasas Akadémia/B ellen, hogy mind a 10 pályára lépő játékosa pontot szerzett, ebből kilencen legalább 10 egységig eljutottak (108-50). A MAFC második számú alakulata pedig első félidőben megszerzett előnyét megtartva győzött Monoron a tegnapi nap folyamán (56-66).

Fiú junior

Az alapszakasz A csoportjában a Dávid Kornél KA/A Szalczgruber Ádám, Simon Benedek és Bata Olivér vezetésével a második negyedtől kezdve végig uralta a Zsíros Akadémia Kőbánya/A elleni találkozót (97-66). A Reizinger Máté, Fehérvári Csegő és Óliás Gergő fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE a mérkőzés nagy részében vezetett a Soproni SI KA SKC/A ellen. Még a 40. percben is a hazaiak álltak jobban (76-74), a Csátaljay Péter és Flasár Botond vezette vendégek viszont Szabó Dániel triplájával fordítottak, Csendes Péter négy büntetője pedig lezárta a szoros, kifejezetten jó találkozót (76-81). Keddi meccse után pénteken javított az ezúttal Reizinger Máté, Fehérvári Csegő és Roósz Roland fémjelezte dombóvári gárda, amely szoros első félidő után a második 20 percben lépett el a Nagy Péter húzta AKMÉ Körmendi Törpördögöktől (63-75). A Sopron pedig a Flasár Botond, Csátaljay Péter, Nyikos Barnabás, Szabó Dániel négyes révén sima sikert aratott Kőbányán (68-102).

A B csoportban a Gazdag Áron Bendegúz fémjelezte Budapesti Honvéd SE/A a fordulás után jobban kosárlabdázott az első félidőt követően még vezető, Major Bulcsó vezette Vasas Akadémia/A-nál, így végül nagyobb izgalmak nélkül győzött (64-59). A Szalay Domonkos, Makkos Dávid, Csuti Kornél trió húzta Zalakerámia ZTE KK könnyedén nyert a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A otthonában (55-80). A Honvéd egészen kiváló csapatmunkára építve, főleg a két páratlan negyedének köszönhetően nagy különbségű győzelmet aratott a PVSK NKA vendégeként (74-99). Az első félidő után még vezetett a Nagy Ádám Béla és Vincze Roland fémjelezte Szolnoki KA a ZTE ellen. A fordulás után viszont a vendégek akarata érvényesült, akik Makkos Dávid és Szalay Domonkos vezetésével gyakorlatilag végig jobban álltak a negyedik negyedben (55-60). A Falco és a Vasas nagy csatájának 32. percében 75-70-re vezettek a vendég pasarétiek, akiknél Váradi Ádám Péter és Pleesz Ádám voltak a legjobbak. Ezt követően azonban csak a szombathelyiek szereztek pontot, akik ezzel meg is nyerték a meccset (79-75).

A C csoportban a Kazsuk Botond és Elek Marcell Ábel fémjelezte Nyíregyházi Sportcentrum minden negyedet megnyert a Czermann Máté vezette MVM-OSE Lions U18 ellen, így természetesen győzött is (71-54) – ez volt az oroszlányiak első veresége az alapszakaszban. Hasonló volt a helyzet az Újpest-MT/A otthonában, ahol az Osztoics Milán, Kiss Levente, Végh Mátyás trió volt az úr, leginkább nekik köszönhetően nyert a VUKE-Veszprém/A (68-86). A Lőrincz Boldizsár vezette, de sok hasznos teljesítménnyel operáló Szedeák/A sikeréhez sem férhetett kétség a MEAFC/A ellenében (90-50). A Szabadfi Márk, Czermann Máté és Vasi Bence húzta OSE csak a második negyedet tudta megnyerni Veszprémben, azt viszont 30-9-re, ez pedig elég is volt a vendégeknek arra, hogy az Osztoics Milán fémjelezte hazaiakat legyőzzék, méghozzá egészen magabiztosan (67-79). A Szlama Botond, Szlama Barnabás duó vezette Kiss Lenke KS/A a második félidőben lépett meg ellenfelétől Nyíregyházán, és nem forgott veszélyben a győzelme (56-79).

A D csoportban a DMTK egy negyedig nagyon jól tartotta magát a Bohdan Korszunszkij vezette NKA Pécs/B vendégeként, ezt követően azonban a hazaiak akarata érvényesült (77-58), akik így továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a csoportot (10-0). A Kiss Benedek és Horváth Zoltán húzta Alba Fehérvár nagyszerű első félidei játékára alapozva magabiztosan nyert a Holecz Gergő fémjelezte Egri VSI KOK/A vendégeként (65-76). A Budapest Basket pedig középső két negyedére építve verte a Félegyházi TSI együttesét, hiába nyerték a Farkas Dominik és Sütő Márton vezette vendégek 1-1 ponttal az első és a negyedik játékrészt (73-61).

Fotó: KASI Kosárlabda Utánpótlás Facebook
Forrás: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés