Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Utánpótlás bajnokságok, fiúk: Hamarosan indul az alapszakasz

Lássuk, milyen eredmények születtek, és hogyan folytatódnak a küzdelmek!:

:

Szeptemberben a selejtezőkkel kezdetét vették a leány, illetve a fiú serdülő, kadett és junior bajnokságok. A fiúknál a kadett és a junior korosztályban lebonyolították a kiírt selejtezőköröket, a serdülőknél ezen a hétvégén kerül sor a másodikra. Lássuk, milyen eredmények születtek, és hogyan folytatódnak a küzdelmek!

Fiú serdülő

A fiú serdülőknél ugyanaz a lebonyolítás, mint a lányoknál: 5 csoportban összesen 20 csapat indulhatott a Selejtező I.-ben, de itt is csak 17-en léptek pályára. A csoportok első két helyezettjei bejutottak a felsőházi alapszakasz csoportokba, a 3-4. helyezettekhez pedig újabb együttesek csatlakoztak a Selejtező II. során, ahol az volt a tét, hogy eldöntsék egymás között, kik kerülnek a középházba.

A Selejtező I.-ben az A csoportban csak a Budapesti Honvéd/A és a Félegyházi TSI játszottak, így mindketten a felsőházba jutottak volna, de utóbbi nem vállalta a szereplést. A B csoportban az NKA Pécs/A három tükösima sikerrel lett első, a Körmendi Törpördögöknek sem okozott gondot a második hely megszerzése, és a Kecskeméti KA/A is 34 ponttal verte a negyedik MEAFC-ot. Elvileg a kecskemétiek nem jutottak volna be a felsőházba, de a Félegyháza visszalépése miatt ők is a legjobbak között fognak majd szerepelni az alapszakaszban.

A C csoportban a Vasas Akadémia átlagosan több mint 100 ponttal nyerte meccseit, a Nyíregyházi Sportcentrum viszont egy egyetlen pont különbségű mérkőzésen verte a Dávid Kornél KA/A-t (62-61), így lett második a fehérváriakat és a Szedeákot megelőzve. A háromfős D csoportból a Cívis KK Debrecen/A emelkedett ki, és a Soproni SI KA SKC/A is nagy különbséggel verte a Szolnoki KA/A-t. Az E csoportból pedig a Zsíros Akadémia Kőbánya/A és a Szombathelyi Sportiskola KA/A nőtt a többiek fölé – az egymás ellenit két ponttal nyerte a fővárosi alakulat (78-76).

A Selejtező I. mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz felsőházának A csoportja:

Vasas Akadémia/A

Budapesti Honvéd/A

Cívis KK Debrecen/A

Nyíregyházi Sportcentrum

Szombathelyi Sportiskola KA/A

 

Az alapszakasz felsőházának B csoportja:

Soproni SI KA SKC/A

NKA Pécs/A

Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Kecskeméti KA/A

Körmendi Törpördögök

A felsőházi játéknapok: október 16., november 6., november 27., december 18., január 8.

Ahogy írtuk is, a középházi csoportok a selejtező II. után fognak kialakulni.

 

Fiú kadett

A fiú kadett korosztályban a kiemelési lista első nyolc helyezettje automatikusan bejutott a Selejtező II.-be. A Selejtező I.-ben 32 csapat indulhatott nyolc darab négyfős csoportban, és a csoportok első három helyezettje került tovább a Selejtező II.-be. Itt csatlakozott a továbbjutó együttesekhez a nyolc kiemelt gárda, és újra nyolc darab négyes csoportban küzdöttek egymással a csapatok. Innen az első két helyezettek az Országos Főtábla I.-re, az Alapszakasz Főtáblájának A és B csoportjába kerültek, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az Alapszakasz Főtábla C és D csoportjaiban folytathatják a küzdelmeket.

A Selejtező I.-ben az A csoportban a DEAC KA U16/A-nak nem okozott gondot a továbbjutás, ahogy a második Újpest-MT/A-nak sem. A harmadik helyért a Soproni SI KA SMAFC/A két ponttal verte az Alba Fehérvár/A-t. A B csoportban a Vasas Akadémia B volt a legjobb együttes, de egészen szoros mérkőzéseket játszottak mögötte – ebből a DEAC KA U16/B, illetve az NKA Pécs/B jött ki jól, az AKMÉ Körmendi Törpördögök lett a negyedik. A C csoportban a KASI Delfinek/A és a Soproni Tigrisek SE továbbjutásához nem férhetett kétség, de a Budafok-PSE is viszonylag simán verte a Kiss Lenke KA/A-t. A D csoportban egyértelmű volt az MVM-OSE Lions/A, a MAFC/B és a MEAFC/A fölénye a Kozármisleny SE ellenében.

Az E csoportban a Szedeák/A és a MAFC más szintet képviselt, mint két ellenfelük, és a Félegyházi TSI-nek sem volt problémája a Budapest Basket/A legyőzésével. Az F csoportban az Atom City-Atomerőmű SE U16/A-nak nem volt szoros meccse, a Budapesti Honvéd SE/B is simán lett második, a DMTK/A pedig 10 ponttal verte az Óbudai Kaszások/A-t, így harmadik lett. A G csoportban a Szombathelyi SI KA/A mögött a Szolnoki KA/A lett a második, és a Monor SE továbbjutásához sem férhetett kétség az Egri VSI KOK/A-val szemben. A H csoportban egészen szoros küzdelmeket vívtak a többi csoporthoz képest: a PVSK NKA/A nyerte a kvartettet a Beszterce KK és a Nyíregyházi Sportcentrum/A előtt, de az NKA Pécs/RCS-nek is volt két szoros meccse.

A Selejtező I. mérkőzései és a csoportok végeredményei

A Selejtező II.-ben a KASI Delfinek/A nagyobb izgalmak nélkül szerezte meg az A csoport első helyét, míg a második a Zsíros Akadémia Kőbánya/A lett a MAFC/A elleni 61/57-es győzelemmel – a Nyíregyházi Sportcentrum/A végzett a negyedik pozícióban. A B csoport nem okozott gondot a Budapesti Honvéd SE/A-nak, de a Honvéd B csapata is a felsőházba jutott, miután 74-67-re legyőzte a DEAC KA U16/A gárdáját. A C csoport a Dávid Kornél KA/A jó játékáról szólt, de a Szombathelyi SI KA/A is simán lett második a DMTK/A-t és a MAFC/B-t megelőzve. A D csoportból az NKA Pécs/A és a Szedeák/A emelkedtek ki, a Soproni SI KA SMAFC/B-nek és a DEAC KA U16/B-nek nem volt esélye ellenük.

Az E csoportban a Kecskeméti KA/A bizonyult a legjobbnak, a másik három együttes csatájából pedig a Budafok-PSE került ki győztesen az Újpest-MT/A és a Vasas Akadémia/B ellenében. Az F csoport az Atom City-Atomerőmű SE U16/A nagyszerű játékáról szólt, amely a Vasas Akadémia/A, az NKA Pécs/B és a Beszterce KK előtt nyerte a csoportot. A G csoportban rögtön az első meccs döntött a Zalakerámia ZTE KK/A javára a Soproni Tigrisek ellen a csoportelsőség kérdésében – egyik együttes továbbjutása sem volt kérdéses a PVSK NKA/A-val és a MEAFC/A-val szemben. A H csoportban pedig a Soproni SI KA SKC/A hengerelt, és az MVM-OSE Lions U16/A is könnyedén előzte meg a Szolnoki KA/A-t és a Félegyházi TSI-t.

A Selejtező II. mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz főtáblájának A csoportja

KASI Delfinek/A

Vasas Akadémia/A

Szombathelyi SI KA/A

Soproni SI KA SKC/A

Szedeák/A

Zalakerámia ZTE KK/A

Budafok-PSE

Dávid Kornél KA/A

 

Az alapszakasz főtáblájának B csoportja

Soproni Tigrisek

Kecskeméti KA/A

NKA Pécs/A

Atom City-Atomerőmű SE U16/A

MVM-OSE Lions/A

Budapesti Honvéd/A

Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Budapesti Honvéd/B

 

Az alapszakasz főtáblájának C csoportja

DEAC KA U16/B

PVSK NKA/A

Félegyházi TSI

MAFC/A

DMTK/A

MEAFC/A

Beszterce KK

Újpest-MT/A

 

Az alapszakasz főtáblájának D csoportja

Monor SE

DEAC KA U16/A

Soproni SI KA SMAFC/B

Szolnoki KA/A

MAFC/B

Vasas Akadémia/B

NKA Pécs/B

Nyíregyházi Sportcentrum/A

A csoportok programjai az MKOSZ honlapján megtalálhatóak a megfelelő nyolcast kiválasztva.

 

Fiú junior

A fiú junior korosztályban a kiemelés alapján az első 12 együttes automatikusan az Országos Főtábla I.-re, azaz az Alapszakasz Főtábla A vagy B csoportba került. Egyetlen selejtezőt bonyolítottak le 16 csapattal, 4 darab 4 fős csoportban. Innen a csoportgyőztesek csatlakoztak a 12 kiemelthez, a 2-3-4. helyezettek pedig az Alapszakasz Főtábla C és D csoportba kerültek. Utóbbi csapatokhoz került nevezés, majd sorsolás alapján még négy gárda, így alakult ki a C és D csoportok teljes mezőnye.

A Selejtezőben az A csoportban a Szolnoki KA nagyobb izgalmak nélkül, legközelebbi ellenfelét is 25 ponttal verve előzte meg az MVM-OSE Lions U18-at, az Egri VSI KOK/A-t és a MEAFC/A-t. A B csoportból a PVSK NKA és a KASI/A emelkedett ki. A két együttes “döntőjét” 70-62-re a mecsekaljaiak nyerték, akik ezzel első helyen végeztek a kaposvári alakulatot, az Újpest-MT/A-t és a Lehel Kosársulit megelőzve. A C csoportban az AKMÉ Körmendi Törpördögöknek volt egy szorosabb mérkőzése az NKA Pécs/B ellen, de összességében nézve simán nyerte a csoportot a vasi alakulat az Atomerőmű GYKSE U18/A, a pécsiek és a Kiss Lenke KS/A előtt. A D csoportban pedig nagyon nagy volt a különbség az Óbudai Kaszások/A, illetve a többiek, az Alba Fehérvár, a VUKE-Veszprém/A és a Nagykőrösi Sólymok között.

A Selejtező mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz főtáblájának A csoportja

NKA Pécs/A

Soproni Sportiskola KA

Zsíros Akadémia Kőbánya

MAFC

Dombóvári Kosársuli KE

Dávid Kornél KA/A

Óbudai Kaszások/A

Körmendi Törpördögök

 

Az alapszakasz főtáblájának B csoportja

DEAC Kosárlabda Akadémia

Vasas Akadémia

Falco-Vulcano Energia KC U18/A

Kecskeméti KA

Budapesti Honvéd SE/A

Zalakerámia ZTE KK/A

Szolnoki KA

PVSK NKA

 

Az alapszakasz főtáblájának C csoportja

MVM-OSE Lions U18

Atomerőmű GYKSE U18/A

Újpest-MT/A

VUKE-Veszprém/A

MEAFC/A

Kiss Lenke/A

Nyíregyházi Sportcentrum

Szeged

 

Az alapszakasz főtáblájának D csoportja

KASI/A

Alba Fehérvár

Egri VSI KOK/A

NKA Pécs/B

Lehel Kosársuli

Nagykőrösi Sólymok

Budapest Basket

DMTK

A csapatok programját az MKOSZ honlapján megtaláljátok a megfelelő csoportot kiválasztva.

 

Fotó – Bornyi Márton, Vasas Akadémia facebook
Forrás: Hunbasket

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés