Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Utánpótlás bajnokságok: Az alapszakasz végéhez közeledünk a kadett és a junior fiúknál

Lássuk, mi történt az elmúlt pár napban!:

:

Fiú kadett

A fiú kadetteknél közeledünk az alapszakasz végéhez – van, ahol már befejeződtek a küzdelmek.

Az alapszakasz A csoportjában a Garai Dávid és Gerencsér Botond vezette Zalakerámia ZTE KK/A egy kifejezetten jó mérkőzést játszott a Gadácsi Dávid és Keller Bendegúz húzta Soproni SI KA SKC/A ellen. A végjátékban végig a zalaegerszegieknél volt az előny 67-67-et leszámítva, de ezt követően is a zalaiak mozdultak el a holtpontról, így nyertek (72-69). A Lőrincz Boldizsár, Papp Botond, Adrian Kapic trió fémjelezte Szedeák/A könnyedén verte a leginkább Megyeri Tamásra és Simon Leventére alapozó Budafok-PSE-t (53-81). A Gerencsér Botond vezette ZTE hiába nyerte az első negyedet 17-5-re a Dávid Kornél KA/A otthonában, a Jánni Ákos vezette hazaiak a középső két felvonásban fordítottak. A zalaegerszegiek ezúttal nem jöttek ki jól a szoros végjátékból – ezen a meccsen ők futottak ellenfelük után hiába (69-67).

A hét legjobb találkozóját Szombathelyen játszották a Szombathelyi SI KA/A a KASI Delfinek/A között. A rendes játékidő végén úgy tűnt, hogy a Sándor Péter Barnabás és Pesti Péter vezette hazaiak diadalmaskodhatnak. A leginkább Pucz Zalánra és Bogárdi Donátra építő kaposváriak azonban 74-63 után egy 11-0-val egyenlítettek (74-74). Az első hosszabbításban a Kaposvár vezetett, de Pesti és Sándor egy-egy büntetője újabb 5 percet eredményezett (80-80). A második ráadásban végig a vendéglátó állt előrébb, ekkor Fáncsi Dorián kosara hozott újabb döntetlent (88-88). A harmadik hosszabbításban is jobban kezdett a Szombathely, aztán fej-fej mellett haladtak a felek, 99-98 után pedig Fáncsi négy, illetve Horváth Ákos két büntetője döntött végül a KASI javára – 55 perc játékot követően (99-104). Az egészen kiemelkedőt játszó, 57 VAL-t hozó Kiss-Leizer Gergő (29 pont, 24 pattanó, 5 gólpassz) vezette Vasas Akadémia/A kevésbé izgalmas találkozón verte a Nyikos Balázs húzta Sopront, igaz, a különbség csak a záró felvonásban lett igazán nagy (73-54).

A B csoportban a többek hasznos és Kupai László Levente (36 pont, 8 pattanó) kiemelkedő játékára építő Atom City-Atomerőmű SE U16/A egészen kiváló támadójátékot mutatott be az MVM-OSE Lions U16/A otthonában, melynek legjobbja Kristyák Viktor volt (62-114). A Balázs Barnabás és Rieder Martin vezette, de egységes NKA Pécs/A esélyt sem adott a Zsíros Akadémia Kőbánya/A-nak (82-36). A pécsiek másnap az első negyedet megnyerték még a Budapesti Honvéd SE/A vendégeként, utána viszont a Márkus Balázs fémjelezte fővárosiak akarata érvényesült (65-50). Az 52 VAL-t produkáló Barabás Dominik (35 pont, 19 pattanó, 4 gólpassz) és Kerekes Ákos fémjelezte Zsíros Akadémia a leginkább Hajdú Levente húzta Kecskeméti KA/A otthonában javított két középső negyedének köszönhetően (68-74) – hiába jött fel többször is két pontokra a hazai gárda.

A C csoportban a Vincze Máté húzta MAFC/A nagyobb izgalmak nélkül győzött a PVSK NKA/A ellen, miután már a nagyszünetben 20 ponttal vezetett (65-43). Az 51 VAL-lal kiemelkedőt produkáló Sziegl Gábor (42 pont, 4 pattanó, 5 gólpassz, 7 szerzett labda), valamint Handari Máté fémjelezte DEAC KA U16/B végig jobban játszott, mint a Farkas Levente és Fehér Péter vezette Félegyházi TSI (74-108). A Schmidt Balázs és Békési Benedek által fémjelzett Újpest-MT/A szintén könnyedén verte a MEAFC/A-t (87-53). A 20 lepattanóig jutó Cserényi Marcell volt a Beszterce KK legjobbja a DMTK/A ellen, az ő vezetésével nyertek a hazaiak (54-47) – a vendégeknél Varga Attila emelkedett ki a többiek közül.

Véget is értek a küzdelmek a C csoportban: a MAFC (11-3), a Beszterce KK (11-3) és az Újpest (10-4) végeztek az első három helyen, de pozitív mérleggel zárt a negyedik PVSK (8-6) és az ötödik DMTK (8-6) is. A DEAC második csapata (4-10) lett a hatodik a csoportban, a MEAFC (3-11) a hetedik, a Félegyházi TSI pedig a nyolcadik (1-13).

A D csoportban a Nyíregyházi Sportcentrum/A és a Vasas Akadémia/B kiváló mérkőzést játszottak egymással. A hazaiak a félidőre kiegyenlítettek, miután 8 pontos hátrányba kerültek az első negyedben, a második félidő pedig szinte végig szoros volt. Az utolsó két percre még 6 pontos pasaréti előnnyel fordultak a csapatok, innen viszont Pollák Milán, Takács Bence és Paulik Milán révén egy 8-0-t futott a nyírségi alakulat, amely ezzel győzött (69-67). A Fekete-Gál Csongor és Csuja László Dávid fémjelezte DEAC KA U16/A végig kézben tartotta a Gusztafik Ferenc és Forgács Gábor húzta Szolnoki KA/A elleni összecsapását (58-71). A Nyíregyháza tegnap Kassai Sándor könnyebben verte a Soproni SI KA SMAFC/B-t (79-51). Az NKA Pécs/B pazarul kezdett (24-8), a MAFC/B viszont a harmadik negyedével visszajött a két csapat meccsébe – végül a negyedik felvonást is behúzó mecsekaljaiak kerekedtek felül (63-53). A DEAC pedig Fekete-Gál Csongor, Mátyus Marcell, Szilágyi Péter és Váróczy Gergő István vezetésével nagyon sima sikert aratott a Sopron második csapata ellen (108-40).

Fiú junior

A fiú juniorban is hasonló a helyzet, mint a kadetteknél: egy csoport befejezte az alapszakaszt, de a másik háromban is az utolsó mérkőzések vannak már csak hátra.

Az A csoportban a 45 VAL-t produkáló Csátaljay Péter (27 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz, 6 szerzett labda), valamint Szabó Dániel és Csendes Péter vezetésével a Soproni SI KA SKC/A egy 39-15-ös első negyeddel jelezte a Meszlényi Róbert húzta NKA Pécs/A-nak, hogy melyik csapat fogja megnyerni a rangadót (99-60). A kezdőötöse kiegyensúlyozott teljesítményére építő AKMÉ Körmendi Törpördögök leginkább az első negyedben megszerzett előnyére alapozva verte az Óbudai Kaszások/A-t (75-57). A Dávid Kornél KA/A két kitűnő középső negyedének, és leginkább a Bata Olivér, Simon Benedek duónak köszönhetően verte a Fehérvári Csegő és Reizinger Máté fémjelezte Dombóvári Kosársuli KE-t (97-83).

A B csoportban a Nagy Ádám Béla vezette Szolnoki KA nagyot küzdött Pécsett, a harmadik negyed végére le is dolgozta hátrányát, de az utolsó 10 perc az első felvonást is megnyerő, Harka Szabolcs és Kiss Lajos fémjelezte PVSK NKA csapatáé volt, amely első sikerét aratta az alapszakaszban (73-63). Végig kiegyenlített találkozót vívott egymással a Kecskeméti KA és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A együttese – a végjátékból a Tóth Patrik és Dávid Benjámin vezette hazaiak jöttek ki jobban, hiába volt jó a túloldalon Kovács Levente Hetény és Hansen Dániel (71-66). Három negyed után 4 ponttal még vezetett a Ságodi Róbert fémjelezte Debreceni KA U18/A a leginkább Várszegi Ádámra és Cseh Botondra építő Vasas Akadémia/A otthonában. Az utolsó negyed viszont a fővárosi együttesé volt ezen a rendkívül pontszegény találkozón (57-49). A nagyszerű és kiegyenlített csapatmunkájára építő Budapesti Honvéd SE/A pedig az első és az utolsó negyedet nyomta meg a Zalakerámia ZTE KK otthonában, ezzel győzött (80-90) – a hazaiaknál Makkos Dávid és Csuti Kornél kiemelkedtek.

A B csoportot így végül a Vasas nyerte 10-4-gyel, de ugyanilyen mutatóval zárt a DEAC és a Honvéd is a második és a harmadik helyeken, a negyedik ZTE pedig 9-5-tel végzett. A Falco 7-7-tel ötödik lett, ugyanilyen mérleget hozott a hatodik Kecskemét – a Szolnok (2-12) és a PVSK NKA (1-13) maradt le a többiektől.

A C csoportban a Kazsuk Botond, Mokánszki Milán és Nádasi Botond vezette Nyíregyházi Sportcentrum a második félidőben meggyőző teljesítményt nyújtott a Szedeák/A vendégeként (68-90). A Németh Barnabás és Tárkányi András fémjelezte Újpest-MT/A a második felvonástól kezdve vette át az irányítást a többek között Osztoics Milán 24 lepattanójára építő VUKE-Veszprém/A otthonában, és végül nyertek is a lila-fehérek (73-83). A 48 VAL-t produkáló Varga Ármin Gábor (38 pont, 10 pattanó), valamint Szlama Barnabás és Ihring Szabolcs vezette Kiss Lenke KS/A az első félidőben eldöntötte a MEAFC/A elleni találkozó sorsát (98-71) – hiába végzett a túloldalon 44 VAL-lal Horváth Bálint (26 pont, 12 pattanó, 5 szerzett labda).

A D csoportban a 46 VAL-ig jutó Haluk Tunahan Karabulut (28 pont, 5 pattanó, 7 gólpassz) vezette KASI/A az első negyedben megszerzett előnyére alapozva győzött, hiába hajrázott nagyot és jött fel a hajrában két pontra is a Horváth Zoltán és Kertész Dávid fémjelezte Alba Fehérvár (67-73). A kaposvári együttes ezt követően a Félegyházi TSI ellen is diadalmaskodni tudott (90-54), méghozzá úgy, hogy ezúttal Bogdán Dávid Bence (19 pont, 16 pattanó) érte el a 40 VAL-os határt, de Karabulut és Matthew Yake is nagyszerűen játszottak. A 42 VAL-ig jutó Szili Balázs Gábor (28 pont, 13 pattanó) és Rózsahegyi Dominik fémjelezte Budapest Basket két páratlan negyedére alapozva verte a Puskás Bendegúz Artúr és Sándor Benedek húzta DMTK-t (76-92). A félegyházi együttes pedig 15 ponttal bukta ugyan az első negyedet a mindössze 6 játékossal felálló, Lékó Konrád, Fodor Botond és Német Ákos vezette Lehel Kosársuli ellen. A vendégek azonban érthető módon elfáradtak a végére, így a hazaiak leginkább Kovács Bálint, Sütő Márton és Farkas Dominik játékára alapozva fordítottak és nyertek (94-81).

Fotó – vasasbasketball.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés