Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Ünnepélyes évzáróval búcsúzott el a szezontól a Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Rátgéber László: “Ezek a gyerekek nem egyszerű gyerekek”:

:

Az Akadémián megtartott évzáró mozzanatai pontosan felidézték a mögöttük hagyott szezont, a 2020/2021-es idényt: díjazták csapataikat, játékosaikat, köszöntötték a felnőtt válogatottban bemutatkozott Wentzel Nórát, valamint elbúcsúztatták kiváló edzőjüket, Branislav Jemcset.

Nagyon sikeres évet zárt a Rátgéber Kosárlabda Akadémia: az elvégzett rengeteg munka, a magas szakmai színvonal meghozta a gyümölcsét. Csapataik kiváló eredményeket értek el, a junior fiúk arany-, a kadett fiúk és a serdülő lányok ezüst-, a junior lányok pedig bronzéremmel fejezték be a bajnokságot.

Mind a hat csapatunk bekerült a Final Fourba. Ilyen eredmény nem volt, de még lesz! Ez csak a kezdet! – fogalmazott dr. habil Rátgéber László, az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója az eredmények kapcsán. Ez az elitképzés, ami Akadémiánkon zajlik! Ezek a gyerekek nem egyszerű gyerekek, huszonnégy órát a kosárlabdával foglalkoznak egy nap, hat órát edzenek, pszichológusokkal, gyógytornászokkal, kondicionáló edzőkkel dolgoznak annak érdekében, hogy a legjobbat, a legtöbbet hozzák ki magukból – a junior fiú csapat sem lett volna bajnok, ha például az iskolák nem segítették volna a játékosokat a maguk eszközeivel.

Nagyon sok szülő volt kíváncsi az évzáróra, amelyen a Pécsi Tudományegyetem szinte teljes vezérkara képviseltette magát. Elment, és díjakat adott át dr. Miseta Attila rektor, Decsi István kancellár, dr. Betlehem József rektorhelyettes, a Szívgyógyászati Klinika igazgató-helyettese, dr. Horváth Iván, a város részéről Ruzsa Csaba alpolgármester, valamint az alapítvány felügyelő bizottságának tagja, Baráti Zsolt.

Rátgéber László kiemelte a PTE és az Akadémia szoros összekapcsolódását.

Nem csak arra figyelünk, hogy játékosokat neveljünk, életpályát is kínálunk a nálunk pallérozódó tehetségeknek, akiknek a túlnyomó többsége a középiskola elvégzése után az egyetemre beiratkozva folytatja tanulmányait! Erre legalább olyan büszkék vagyunk, mint az érmekre!

Az évzárón köszöntötték mind a hat csapatot, amely az országos döntőben a legjobb négy közé jutott: a serdülő, a kadett és a junior lányokat és fiúkat. A csapatok után azok a játékosok következtek, akik egyéni elismerésben részesültek a döntők során, bekerültek az All Star ötösbe, illetve a legértékesebb játékosnak (MVP) választották.  Az Akadémia All Star játékosai: Felső Gréta, Palásti Julianna, Olawuyi Adenike, Teszárik Márton, Árva-File Balázs, Schmera Gergely, Pifkó Bálint, Benke Krisztián. MVP: Schmera Gergely (junior fiúk).

Külön köszöntötték korosztályos válogatottjaikat: Kohn Petra, Palásti Julianna, Rátkai Eszter, Szakolczi Diána, Habling Lara, Laczkó Sára, Wentzel Nóra, Fonyó Botond, Mucha Bertalan, Balázs Barna, Meszlényi Róbert, Schmera Gergely, Kazy Balázs, Bánfi Balázs, Árva-File Balázs, Pifkó Bálint, Kelemen Benjámin, Scherer Bálint, Váits Olivér.

A résztvevők között volt egyvalaki, aki bevallottan nagyon izgult. Elárulta, hogy a meccsek előtt is van benne feszültség bőven, a pályán azonban mindez oldódik. Az évzárón külön köszöntették Wentzel Nórát,  az Akadémia harmadik növendékét, aki bemutatkozhatott a felnőtt magyar válogatottban – a görögök elleni felkészülési meccseken léphetett pályára. Látszott rajta, hogy megfogja a pillanat, amikor a Himnusz hallgatása közben a meze a magasba emelkedik a csarnokban, s felkerül Kiss Virágé és Pongó Marcellé mellé…

Természetesen köszöntötték partneriskoláikat is, majd megható pillanatokkal zártuk az évzárót. Rátgéber László hívta ki maga mellé és ölelte meg azt a kiváló edzőt, aki három évig dolgozott Akadémián, s aki ezalatt a három év alatt két éremmel örvendeztette meg őket: a 2018/2019-es szezon végén arany, a 2020/2021-es végén pedig ezüstérmes lett a kadett fiúkkal. Ha nem szakad félbe a 2019/2020-as idény a koronavírus-járvány miatt, szinte biztosan akkor is dobogón végzett volna tanítványaival Branislav Jemcs, mert természetesen róla van szó! A kadett korosztály „pápája”, az Európa- és Afrika-bajnok szerb tréner láthatóan nehezen találta a szavakat, amikor vastaps köszöntötte – bár megannyi megnyert meccsel a háta mögött hozzászokhatott az elismerő megnyilvánulásokhoz.

Ez azonban most nyilván más volt. Az Akadémia ikonikus, csupaszív alakjától búcsúztak most el: családi okok miatt a 67 éves Branislav Jemcs hazaköltözik Szerbiába. Az biztos, hogy a pécsiek szívükben örökké ottmarad, hiányozni fog majd az a jellegzetes, mély, határozott köszöntése: „Jó napot!”

Az évzáróról készült videó itt megtekinthető.

Fotó: ratgeberakademia.hu

Forrás: ratgeberakademia.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hajdúgyerek Recent comment authors
hajdúgyerek
Olvasó

Azt tudjuk, látjuk, hogy jó a PR Pécsen. Örömmel látnék egy-egy évzáró összegzést a többi kiemelt kosárlabda akadémiáról (Honvéd, DEAC, Sopron) is. + olyanokról is, akik csak “sima” akadémiák, de kifejezetten eredményes szezont zártak (pl. fiúk: Vasas serdülő, kadett arany, junior bronz; lányok: Csata DSE serdülő bronz, kadett és junior arany).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés