Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Universiade-válogatott: összetartás után egyénileg

Még vannak kérdőjelek a csapat körül.:

:

Nem egészen egy hónap múlva, július 3-án kezdődik Nápolyban az Universiade, amelyen a magyar női válogatott is részt vesz.

A Horváth József, dr. Sterbenz Tamás és Magyar Bianka alkotta szakmai stáb vezette Universiade-válogatottunk bő kerettel május végén, Székesfehérváron már tartott egy egyhetes összetartást. Erre különböző okokból – a felnőtt válogatottal való felkészülés, tanulmányi okok miatt – nem minden jelölt tudott elmenni. A székesfehérvári program végén a szakvezetés először kényszerült fájdalmas döntések meghozatalára, azaz keretszűkítésre – Kocsis Fanninak, Raus Viviennek és Vörösházi Jázminnak köszönte meg a Székesfehérváron elvégzett munkáját a szakmai stáb.

A hunbasket.hu érdeklődésére Horváth József elmondta, a keret tagjai június közepéig az évek óta Magyarországon dolgozó lengyel erőnléti edző, Lukas Trzaskoma instrukciói alapján egyénileg készülnek. A társaság a tervek szerint a közvetlen felkészülést június 17-től a soproni edzőtáborban végzi, s majd ott jelöli ki a végleges, 12-es keretet a szakvezetés.

Sopronban majd Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Benke Sára, Doktor Anna, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Kuttor Enikő, Szücs Lilla, Szücs Réka, Tóth Tímea és Varga Barbara folytatja a felkszülést. Hozzájuk csatlakozik Kaposi Pálma, s addigra minden bizonnyal eldől, hogy a felnőtt válogatott keretével készülő Lelik Rékára és Török Ágnesre a felnőtt, vagy az Universiade-válogatottnál számítanak-e. Nagy Dorottya az Egyesült Államokban, a Tampa Egyetemen szintén egyéni edzésterv alapján készül, ő kint még tanulmányi kötelezettségeinek kell eleget tegyen, s várhatóan a nápolyi utazás előtt csatlakozik a kerethez.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés