Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ukrán-verés volt a szülinapi ajándék

“Amikor összegyűlt a csapat, Sztojan kiállt elénk, és mindenkinek elmondta, hogy mi történt a korábbi hetekben. Aztán rövidre zárta a dolgot.”

  •   :

:

A Pécsi VSK-Veolia centere, Horti Bálint is kivette a részét a magyar válogatott Szlovénia és Ukrajna elleni győzelméből. A kosaras a pécsi klub honlapjának nyilatkozott.

– Nagyon nagy élmény volt ez a két Eb-selejtező. Az igazat megvallva, nem is tudom, hogy úgy igazából számítottunk-e előzetesen a két győzelemre. Persze, titkon mindannyiunkban ott volt, hogy azért csak jó lenne elkapni a szlovénokat itthon. Aztán úgy alakult, hogy valóban összejött a bravúr. Persze tudjuk jól, hogy jó néhány nagy név hiányzott tőlük, de azért mégiscsak a regnáló Európa-bajnokot sikerült megvernünk.

A középjátékos korábban többször elmondta már, hogy szeret a válogatotthoz menni, mert nagyon jó kis közösség alakult ki. Most is jó hangulatban telt a munka.

– Mint mindig. Egy összetartó, remek kis egység alakult ki a nemzeti csapatnál az utóbbi években, így tényleg nagyon jó edzőtáborba vonulni.

A pécsi honlap megkérdezte azt is, beszédtéma volt-e a csapattársak közt a szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics posztja kapcsán kialakult helyzet?

– Amikor összegyűlt a csapat, Sztojan kiállt elénk, és mindenkinek elmondta, hogy mi történt a korábbi hetekben. Aztán rövidre zárta a dolgot, kijelentette ugyanis, hogy nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, kizárólag ez előttünk álló feladatokra kell összpontosítanunk, arra, hogy a lehető legjobban tudjuk képviselni a hazánkat.

Érdekes helyzetbe került Horti Bálint, hiszen bár a közvetlen családját otthon kellett hagynia, de a válogatottnál is jutott rokonból.

– Szó se róla, nem volt egyszerű, főleg, hogy épp az ukránok elleni meccs napján ünnepelte a gyerkőc az első születésnapját. Azért bízom benne, hogy amikor egy kicsit nagyobb lesz, és elmagyarázom neki, hogy miért nem voltam otthon, talán meg fogja érteni. Mondjuk az én dolgomat egy kicsit megkönnyítette, hogy ezúttal a sógorom, Szabó Zsolt is ott volt a keretben, így valóban családias volt a légkör.

A bajnoki szünet első hetében klubtársai egy hét pihenőt kaptak, Horti azonban már tegnap pályára lépett a Paks elleni edzőmérkőzésen.

– Ez egy ilyen szakma. Ha a válogatottba hívják az embert, akkor nincs mese!

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés