Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Ukrajna nyert, de a magyar válogatott hatalmas siker után utazik haza Kijevből

A hazaiak estéje volt, de a célunkat elértük.

Magyarország - Ukrajna 63-97 (20-24, 14-26, 11-27, 18-20)

Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace
Özlem Yalman, Paulo Marques, Mhkel Manniste

Magyarország: Pongó Má. 7, Vojvoda 4, Lukács 2, Filipovity 17/6, Keller 6. Cserék: Pongó Ma. 6, Szabó 2, Somogyi 2, Horti 1, Perl 10, Karahodzic 2, Fazekas 2.

Ukrajna: Rendl 9/3, Blizsnyuk 4, Petrov 2, Lipovij 11/9, Herun 12. Cserék: Bobrov 19/3, Pavlov 12/3, Vojnalovics -, Sanon 4, Mishula 18/18, Zotov 4/3, Skapintszev 2.

Annak ellenére, hogy az ukrán szervezők – szinkronban a helyi törvényekkel – megnyitották a csarnokot a nézők előtt, mindössze 300 hazai szurkoló előtt dobták fel a labdát a kijevi Sportpalotában. A Magyarország – Ukrajna találkozó arról volt hivatott dönteni, hogy ki nyeri az F-csoport küzdelmeit.

FIBA

Sztojan Ivkovics komolyan gondolta, hogy olyanok is megkapják a lehetőséget, akik a jövő csapatának lehetnek a tagjai. Lukács a kezdőben kapott helyet és a mérkőzés első kosarát is ő szerezte. Kifejezetten bátran, jól kezdtük a mérkőzést, Keller közelijét még a hazai szurkolók is megtapsolták. Hiába védekeztünk ki két ukrán támadást is, pontot nem tudtunk dobni. A harmadik jó védekezést azonban már nem hagyta szó nélkül Keller, fantasztikusat zsákolt. Rendl dobott egy jó tempót, de Filipovity mindenkinél gyorsabb volt az ellentámadásnál és ráadásbüntetőt is dobhatott. Bement az is. Nagyon elkaptuk a fonalat, Filipovity szenzációs zsákolása és ukrán időkérés következett. A Bobrov zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de Filipovity triplája méltó válasz volt rá. Lipovij triplája után Sztojan Ivkovics kért időt. Gyorsan egyenlítettek az ukránok, de Perl betörésénél tehetetlenek voltak. Pongó Marcell villant, a palán alól kaptuk a “válasz” kosarat. A negyed vége az ukránoké volt, de Pongó Marcell a végén ismét megmutatta, miért van a keretben. 20-24.

FIBA

Szabó szerezte a második negyed első kosarát, Pavlov a sarokból válaszolt. Rosszul védekeztünk, hét ponttal megléptek a hazaiak. Karahodzic talál be. 26-31, 26-34 a táblán, nem tudtunk közelebb férkőzni. 26-37 volt az állás, amikor Sztojan Ivkovics időt kért. Tovább nyílt az olló, Pavlov is betalált. Folyamatosan növelte előnyét Ukrajna, Perl büntetőkkel kozmetikázott. Az ellenfélnek minden sikerült, ráadásul a játékvezetők sípja is “könnyű volt”, amikor ellenünk kellet faultot fújni. Pongó Máté dobott remek tempót, Filipovity zsákolt, feljöttünk 13 pontra, azonnal időt kértek az ukránok. Lipovij triplája szottyant a gyürünkben. 34-50.

A nagy hátrány ellenére jó felfogásban jött ki a második félidőre a magyar válogatott, de nem volt könnyű dolgunk. Az ukránok a hazai közönség előtt mindenképpen bizonyítani akartak és minden sikerült is nekik, nagyon jó százalékkal dobtak. Az olló folyamatosan nyílt. Húsz pont fölé növelték előnyüket. A negyed közepéig mindössze öt pontot engedélyeztek nekünk, Sztojan Ivkovics időt is kért. Perl kosarával folytatódott a mérkőzés, de Rendl azonnal válaszolt rá. Bobrov duplájával 30 pont volt a hazaiak előnye. Nagyon elkapták a fonalat az ukránok. 45-77.

Perl szerezte a negyed első pontjait, mindkét büntetőjét bedobta. A játék képe azonban nem változott, az ukránok nagyon elkapták a fonalat, a sok fiatalnak bizonyítási lehetőséget biztosító magyar válogatott ellen. A lényegi kérdések eldőltek, de az utolsó percig küzdöttek azok, akik lehetőséget kaptak. 63-97.

A magyar válogatott úgy jutott ki az Európa-bajnokságra, hogy mindössze egy találkozónk volt hazai pályán. (Ukrajnának és Szlovéniának három, Ausztriának szintén egy). Ez a hat mérkőzés is megmutatta, ott a helyünk a kontinens legjobbjai között.

61 hozzászólás

61
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
BozicBuborkaGecse J. MárióHubie BrownMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Stojan, nem esett jól a bor meccs közben, pedig jófajta volt!

Hubie Brown
Olvasó

Még szerencse hogy ez a meccs nem számított, csak éppen most még 8 évig beleszámít a világranglista helyezésünk számításába. Ami alapján állítólag a kalapokat kialakítják.

Kováts Imre
Olvasó

Ahogy végigolvastam a véleményeket, a többség egyetért abban, hogy egy magyar válogatottal ezt nem lett volna szabad megcsinálni (az ukránok elleni megalázó vereség – függetlenül attól, hogy Knézy végig azt szajkózta, hogy nincs jelentősége – égés a nemzetközi kosárlabda világ előtt).

Az ukránok elleni mérkőzés nem szolgálta a fiatalok menedzselését, a csapatba építésüket.

Ivkovics a saját vélt vagy valós sértettségét nem rendelheti a magyar kosárlabda fölé: center poszton jelenleg fényévre vagyunk még a középmezőnytől is.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hatalmas siker… Na, ja, ilyen, amikor egyforma magasságba kerül a béka segge, meg a kinyújtott nyelvünk hegye. Ritka csillagászati jelenség ám alapesetben az ilyen szerencsés együttállás, most viszont jó sokáig lehet nyalni és élvezni, becsüljük hát meg jól!

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

A 2017-es csodaigazolást, DeAndre Kane-t is ma kellett volna beépíteni. 🤭

Kovi
Olvasó

hát, a 3 Centerünk egy kalap szart se ér (Kemal, Keller, Horti). Vicc hogy Keller és Horti ebből megél.

Hubie Brown
Olvasó

Kemalnak meg akkor szervezzünk gyűjtést?

Artur Doki
Olvasó

Miért nem a tegnapi,szintén ” tét nélnküli”,talán szerényebb képességű,immáron kissé belefáradt osztrák csapat ellen dobtuk be a mélyvízbe a fiatalokat?
Inkább egy felspannolt,hazai pályán az első helyért harcoló ukránok ellen terelték őket a vágóhídra…
Okos,taktikus megoldás volt.

Gratula a kijutáshoz,de az EB-ig sok munka van hátra,mert a mostanival sokra nem mennénk,ha idén lenne az EB….

Kováts Imre
Olvasó

Teljesen egyetértek Artur Doki!Tapasztalatból mondom, az ilyen “fiatalítás, beépítés” inkább árt mint használ egy fiatal játékosnak (Filipovity Márkot nem ide sorolom). Ugyan melyik fiatalnak adott sikerélményt, hogy a hatalmas fizikai fölényben lévő ellenfél laposra vert bennünket. Örülök, hogy kijutottunk az EB-re, stb és oda vissza megvertük – mindenki által tudottan – gyengébb osztrákokat (noha a “beépítés” a második osztrák meccsen hasznosabb lett volna).

Buborka
Olvasó

Filipovity beépítése úgy zajlott, hogy a 2021.02.18-án Szlovénia ellen játszott először. Az első negyed 5. percében pályára lépett, és játszott összesen 18 percet. Ennyi. Nem kellett volna a többiek esetében sem ennyire túlmisztifikálni. Amikor eljön az idejük, majd szerephez jutnak.
Mi edzőmeccset csináltunk egy EB-selejtezőből, ahol az ellenfél a csoportelsőségért lépett pályára. Nekünk is ezt kellett volna tennünk. Nyerhettünk volna.

PajtiBá
Olvasó

Nyomjátok a Like-okat Ákira, hisz megérdemli…
Meccsenként 5 eladott labda, védekezés “0”, 10 %-os dobóstatisztika mezőnyből, 25 %-os büntetőből, végül is ebből lehet építkezni…
Hajrá Ákos, én szurkolok Neked, de ez a teljesítmény egy “Zöld csoportban” is kevés!

Kováts Imre
Olvasó

Kellernek a külföldi szereplés inkább ártott, mint használt. Azt is elfelejtette, amit tudott (többet tud annál, amit most láttunk tőle). Önbizalom nélkül játszik, mint egy kezdő, szinte fél a gyűrűre nézni.

redmiller
Olvasó

Megy itt a sírás…
Abból milyen sírás lenne, hogy haza jönnek és megdöglenek a válogatott játékosai a sűrű programban a négy válogatott meccs után! Hétvégén forduló…

egismte1
Olvasó

Ilyen böszme az MKOSZ

Artur Doki
Olvasó

Európa minden bajnokságában lesz hétvégén forduló…
És sok helyen kupadöntő vagy bajnoki forduló volt a válogatott meccsek előtti hétvégén.
Nálunk nem….

Ewing
Olvasó

Legtöbbünk minden nap dolgozik….

ójajj
Olvasó

Mit vártatok az utolsó meccsen? Gálát? 5 nap alatt 4 meccs az embertelen… Csak az első 3 meccsen volt reális esélyünk, hogy fizikailag jó állapotban legyünk. Ha nem lett volna pihenőnap, akkor csak az első két meccsen tudtunk volna értékelhető teljesítményt nyújtani. A 4. meccsen a legjobb játékosainkkal sem lett volna esélyünk… Meg is sérülhettek volna. De az ukránok sem ficánkoltak volna ennyire, ha ez a 4. mecccsük.
Azért az is érdekes lesz, hogy a Falconál milyen negatív hatásai lesznek ennek a 4 napos víkendnek… 3 játékosuk garantáltan ki van facsarva…

Praenoricum
Olvasó

Megúsztuk sérülés nélkül. Pont.

elfogult vagyok
Olvasó

Mindig az volt, és most sem változott a véleményem azzal kapcsolatban, hogy egy “szétszakadt” bajnokságban mint itthon van, csak a langyos víz létezik! Van 3-4 csapat, habzsi-dőzsi háttérrel, erőteljes vattában tartott “Szárokkal”, ahol nincs teljesítmény kényszer, ahol csak a mellény miatt van keresztbe verés, ott ilyen válogatott alakul ki! Szoros bajnokság, csak a középházban tud kialakulni, mert ott még úgy ahogy dominál a szív! Minden csapatban van kedvenc, hiányolhatjuk a válogatottból, az még nem csapat! A csapat alapkövetelménye, hogy mindenki tudjon meghalni (egymásért is!) a pályán! Az nem azonos a görcsös akarással, eredmény kényszerrel! Nagyon örülök, hogy kijutottunk, de tartok… Olvass tovább »

makelovenotwar69
Olvasó

Szuper élmény lehetett a fiataloknak, valóban! Ez lenne a mesteri pedagógia?
Kérdem csak úgy óvatosan, hogy az ukránok ellen volt bármilyen felkészülés? Mert hogy a fiatalokat fel lehetett volna legalább védekezésből egy kicsit célirányosan turbósítani.
Fazekas meg kapott 1,5 percet, azalatt jól megkezdhette a beépülést…
Kicsit jobb zárómeccsre számítottam.
A kijutásért gratulálok a játékosoknak – a szakmai felkészítésnek kevésbé!
Hajrá magyar kosárlabda!

torma
Olvasó

Nekem is az jött le,mintha önként odamentünk volna a vágóhídra.Én nem ilyen meccsre számítottam,sokkal nagyobb küzdelmet reméltem.

LBJ
Olvasó

Szlovénekkel szemben meg roppant korrekt!

Kováts Imre
Olvasó

Ktasztrófa volt amit az ukránok elleni a meccsen Ivkovics csinált a fiatalokkal. Ugyan milyen szakmai indoka volt annak, hogy három irányító volt egyszerre a pályán (a két Pongó és Somogyi)?

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Cucika -34pont.Egy NER csapattól.

LBJ
Olvasó

1 szó mint 100, Szégyen, jó magam is kosárlabdázó voltam, magas szinten, bármennyire is fáradtak voltunk, vagy nem számitott az eredmény. Mindig küzdöttünk, megtisztelve a mezt és a nézőket, szülőket!
De ez, hogy feltett kézzel mentünk segbe b@aszatni magunkat, ez szégyen, innen is látszik hogy nem Magyar!
Ha ez a jővő válogatottja komoly gebasz lesz!

Redbid
Olvasó

Arról már nem is beszélve, vajon ehhez mit szólnak a Szlovének!? A kijutáshoz óriási gratuláció, de tetszik vagy sem ez a Horti-Kemal duó amit védekezés címszó alatt ma is lemúvelt az felháborító! “Meccs jelenete”, mikor Ivko bekiabált ötször v. hatszor, hogy “Kemo fault, Kemo feult”, de a Kemo nem ért utol senkit 🙂 Én elhiszem, hogy jó srác meg minden, de azért szívesebben nézek kosarasokat na! És lehet azt mondani, hogy mert másokkkal ilyen meg olyan problémák vannak, ha én vagyok a kapitány féreteszem a sértődéseket, és úgy állok hozzá, hogy a legjobbak legyenek ott!! Mégiscsak egy nemzeti válogatott ez… Olvass tovább »

LBJ
Olvasó

Nekem még a multkori meccsen az volt a kedvencem amikor Vojának kiabálja 40mp vel a vége elött Voja lassan lassan, vicc!
Voja, perl, váradi, szili, keller, iszonyat gyorsak és a gyors játékhoz szoktak, nem ehez a statikus lassú erőlködésnek, hogy fejjel nekimegyek a zónának, aztán az ikertorony vár bent😅

PajtiBá
Olvasó

Gratulálok a CSAPATNAK az EB selejtezőkön nyújtott teljesítményért!
Ott vagyunk az EB-n, ez a LÉNYEG! Le a kalappal!
Remélem a helyszínen szurkolhatunk a válogatottnak.
Bízom a prágai helyszínben, de a Milano, Köln sem annyira megközelíthetetlen.
OTT LESZÜNK!
Hajrá MAGYAROK!
Csupán egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Mit keres Keller Ádám ebben a csapatban?
HAJRÁ MAGYAROK! Hajrá Magyar Kosárlabda!

PajtiBá
Olvasó

Bocs, Ákos!

LBJ
Olvasó

Most láttál először kosármeccset?

Kovacs
Olvasó

Inkább 3 Keller, mint egy Kemal…..

Kováts Imre
Olvasó

Három Keller is kevés!

Rózsabimbó
Olvasó

Szégyen gyalázat, megint csak szégyen gyalázat!!!
Egy mákos kosárral sikerült a ‘cél’ !

SárgaPárna
Olvasó

hu mennyi fogalmatlan hülye….

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Veled az élen.

PécsiPárduc
Olvasó

Hogy jön ahhoz ez a vándorcigány, hogy egy magyar válogatottat megalázzon, hagyja lemészároltatni az ellenféllel?! Képzeljétek el ezt bármelyik másik csapatsportban, pl. labdarúgásban. Rossi már másnap nem lenne szövetségi kapitány. Nálunk meg az MKOSZ vezetői boldogan lapogatják a hátát egy ilyen mérkőzés után is.

LBJ
Olvasó

+1

Galigo
Olvasó

Mint a magyar válogatott szurkolója, kikérem magamnak ezt a mai teljesítményt!

zetekosarak
Olvasó

Hanga-Allen-Tóth Ádi-Golomán-Mócsán ötössel kiegészülve kellene menni az EB-re. Kezdő ötnek se lenne rossz… 🙂 🙂 🙂

elfogult vagyok
Olvasó

És a PAD???

Redbid
Olvasó

“kiegészülve”
Tehát ha hozzárakod őket, a most is ottlévő és használható játékosokhoz, akkor simán megvan a pad is 🙂

Zsarkov
Olvasó

A legnagyobb szégyen, hogy ez a bohóc Horti magára húzhatja a címeres mezt…, szemmel láthatóan azt se tudja, hol van…, se fizikailag, se taktiailag, se szellemileg még a zöld csoport szintjén sincs…

Gatei
Olvasó

A kijutáshoz gratulálok a csapatnak és a kapitánynak is! Attól nem vagyok boldog, hogy a mai mérkőzést így eladtuk, mert ezt sportszerűtlennek tartom a szlovénekkel szemben.

Pbask
Olvasó

Szerintem nem adtuk el. Kulcsembereink pihentek,fáradtak is voltak.
Csak most akik kaptak lehetőséget,nem igen tudták megmutatni,mit tudnak,ugyanígy volt esélye pár évvel ezelőtt Szilinek,Zozónak,Beninek. Különbség zongorázható sajnos.

Ma ennyire futotta.

Gatei
Olvasó

Alapvetően egyetértek veled. De ha ez az indok, akkor miért nem lehetett már tegnap is ennek szellemében eljárni? Tegnap is három fiatalt bevetni meg ma is a másik hármat. Mindkét meccs szorosabb lett volna… Szerintem most mondenkinek jobb lenne a szájíze.

Gatei
Olvasó

Visszaolvasva az “eladtuk” nem szerencsés kifejezés, visszavonom, nem szó szerint gondoltam.

Willie
Olvasó

Azok utan, ami a szlovén buborékban történt, meg azon sem csodálkoznék, ha szándékos lett volna, bar szerintem nem volt az…

Redbid
Olvasó

Egyébként meg akkor közben ez is megváltozott?
Mert Perl még közvetlen a selejtezők előtt azt nyilatkozta, hogy
“Mindegyik hátralévő csoportmeccsünket meg akarjuk nyerni”
https://bball1.hu/perl-zoltan-mindegyik-hatralevo-csoportmeccsunket-meg-akarjuk-nyerni/

Persze tudom, egy sportoló mi mást is mondhatna, de, hogy a csoportelsőség lehetősége ne legyen motiváló, és ilyen könnyen feladjuk, az azért minimum furcsa.

MAFCdrukker
Olvasó

A szlovénokat ne sajnáld, ezzel a körbeveréssel ők lettek a csoportelsők.

Redbid
Olvasó

Mondjuk én nem számolgattam utána, de a Tv-ben az hangzott el, hogy 25pont feletti győzelmük esetén az ukránok a csoportelsők!

Mindenesetre a meccs végén az ukrán kapitány nagyon nagyon veregette Ivkó vállát.

MAFCdrukker
Olvasó

Várjál… Igazad van! Én már úgy számoltam, hogy ha itt Ukrajna győz, ők csak másodikak lehetnek, mert első blikkra olyan nagy volt a különbség. De tényleg. Bocs, ezt benéztem.

Redbid
Olvasó

Na ezért nem volt szerintem, ez így sem sportszerű, sem korrekt!!
Vajon, hogy reagált volna Ivko, ha ugyanezt velünk játtsza el másik két csápot????
Ugye, hogy tétnélküliség ide vagy oda, ez nem is olyan vicces!!

Bozic
Olvasó

Hogy reagalt volna?
Ha volt ilyen, kurvara megerdemeltek a szlovenek. Meg ugy mindenki.
Szet szopattak minket a buborekban, majd hazakuldték a csapatot.
A bl-ben hogyan szopatták szet sportdiplomácia szempontbol a Falcot?

Redbid
Olvasó

Mondjuk “kicsit nagyobb” előrelátással?
Az biztos nálam az az lap amit leírtam, és ha nem csak az orrod hegyéig látnál el, akkor te is mérlegelnéd, hogy az általad felhozottakon ezzel most mennyit is javítottunk?

Arról meg már nem is beszélve, hogy regnáló Európa bajnokként, meg úgy aúgy is, a szlovén kosárlabdadiplomácia “fényévekre” van a magyartól, vagyis szerintem ez nem marad egy lezárt ügy!

Hmafino1
Olvasó

Ivkovics lemészároltatta a válogatottat! Szégyelje magát!!

Pbask
Olvasó

Ha ez a következő éra, akkor kurvára nagy bajban leszünk.
Márko való ebben a koncepcióba, aki illik is játéktudásban Zozóhoz,Vojához, többiek max kiegészítő szerepet tudnak kapni.
Élvezzük ki, mert sajnos elkeserítő a helyzet.

És akkor a honositott feketékről,meg állami pénzzel teletömött akadémiákról nem is beszéltem,amik semmit se tudnak ezidáig felmutatni…
Ja de.
Jó a kaja.

AlbaCsávók
Olvasó

A helyzet tényleg elkeserítő, de ne ebből a meccsből ítéld meg, mert egyébként Somogyi, Lukács és Fazekas pont jó és meghatározó játékosok lehetnek. Nem mondom, hogy Hanga szintűek, de Perl szintűek szerintem igen. Csak nem értem miért nem Ausztria ellen tette be őket.. Nyilván nem várható el ennyi idős gyerekektől, hogy válogatott huzoemberek legyenek, akik különbséget jelentenek egy Ukrajna ellen, ha rajtuk kívül mindenki más fáradt/sz.rik bele.

elfogult vagyok
Olvasó

Harminc fölötti közte, válogatott szinten inkább szégyen, nem csapat építés!!

Rekettyés
Olvasó

Ha ez a “Jövő Válogatottja”, akkor igen nagy szarban leszünk pár év múlva…

BL menetelés
Olvasó

Bááávóó krobót bohóc!

Redbid
Olvasó

Én ugyanúgy fogok szurkolni a srácoknak az biztos, de remélem akkor is ilyen “tökös” lesz majd a “kapitány úr is”

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés