Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Újra nyert a Veszprém, megint kikapott az OSE

Az MTK meglepte az egyik bajnokesélyest. A MAFC-é lett a Nyíregyháza elleni rangadó.:

:

A 23. fordulóval folytatódott a hétvégén a másodosztály felső- és alsóháza.

A PVSK a Bonyhád vendégeként ért száz pont fölé, a MEAFC és a listavezető Veszprém pedig néhány pont híján maradt ezen határ alatt – előbbi a Budafokot, utóbbi a Honvédot győzte le. Nagy elánnal vágott neki az OSE elleni meccsnek az előzetesen esélytelenebbnek tartott MTK, amely végül borította a papírformát és legyőzte ellenfelét. A MAFC Nyíregyházán is behúzott egy újabb rangadót, a Nagykőrös az utolsó negyedben döntött a Békés ellen, míg a BKG a Vasast verte meg.

A Zöld-csoportban ismét nyert a Baja, ezúttal a KTE ellen, így kihasználta riválisa, a vasárnap délután Egerben minimális vereséget szenvedő Vásárhely botlását. Az Óbuda a Tiszaújváros, a SMAFC az Újpest, a Salgótarján a DEAC, a Pápa pedig az Alba II. ellen tartotta otthon a fontos bajnoki pontokat.

NB I/B, 23. forduló

Piros-csoport

Majdnem negyvennel nyert a Pécs a Bonyhád vendégeként

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Ezer sebből vérzünk, de ezzel nem árulok el nagy újdonságot. A mai napon is csak 69 pontot tudtunk dobni, ami nagyon kevés. Gratulálok a PVSK dobóformájához, extrán játszottak, extrán dobtak, dolgozunk tovább.

Juhász Olivér, a Pécs edzője: Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyon örülök, hogy így idegenben sikerült 108 pontot dobni. Nem néztem meg a statisztikát, milyen arányban dobtuk a hárompontosokat, de szerintem 50% fölötti, így bárkit meg tudunk verni.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – PVSK-Kronosz Kiadó 69-108 (25-30, 11-33, 14-23, 19-22)

Bonyhád: Dorogi 16/9, Pupp 15/3, Tömösváry 9, Somogyfoki P. 8, Kis M. 6, Gébert A. 6/3, Ugrinic 4, Baki 4, Nagy B. 1, Csobán -, Jakab M. -.

PVSK: Berkics 24/15, Popgyákunik 23/6, Olasz Á. 20, Dragasevic 19/9, Benke K. 8, Riskó 4, Demeter A. 4/3, Carev 2, Fülöp Zs. 2, Bíró L. 2, Erdei -, Futó B. -.


Miskolcon nem termett sok babér a Budafoknak

Jó hazai védekezéseket követően fizikális belső játékkal ébredtek a fővárosiak. A szezonban is roppant domináns Horváth, Varga duó ezúttal is magabiztosan szállította a pontokat, a házigazda pedig csapatként és távolabbról ügyeskedett a találatokkal. Később Lippai többször is szépen összejátszott Thortonnal, majd Kopasz vétette magát észre jó megmozdulásokkal. A pontgazdag negyed vége hazai vezetéssel zárult (24-21) – jelezte a MEAFC honlapja.

A második negyed sem igazán a védekezésről szólt. A felek lendületesen támadtak. Hazai oldalon Szögi és az amerikai légiós járt élen, a budafokiaknál pedig Varga szerzett közeli majd három középtávoli kosarat. A mérkőzés sokáig döntetlenül csordogált, ám az utolsó két percben megrázta magát a Miskolc és pillanatok alatt közé tett egy hetest (49-42).

Megvan az újabb MEAFC-siker. Fotó: hunbasket.hu

Óriási elánnal vetette bele magát a folytatásba a borsodi brigád, Takács és Szanyi hármasaival jócskán megugrott a különbség. A legnagyobb emberét ekkor szinte végig nélkülöző vendégek alacsonyabb szerkezetre váltottak, ám a hazaiak lendület így sem tudták megtörni (78-60).

A záró szakaszban hamar kidomborodott, hogy a találkozó győztese a MEAFC-Miskolc lesz, a kérdés csupán a különbség volt. A negyed derekán a lélektani húszast is megszerezték Szögiék, ám egy négypontos kosárral azonnal reagált a rutinos Jilling. A már korábban kipontozott Béres mellé – hasonló okból – hamarosan az egyébként remekül támadó Lippai is leülhetett a kispadra. A végjátékra aztán lecsöndesedett a mérkőzés, így a Miskolc egy újabb fontos győzelmet aratott, a kilátogató nőnapi közönség legnagyobb megelégedésére (95-85).

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Ott egye meg a fene a különbséget. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, magabiztosan játszottak. Most, hogy volt-e esélyünk vagy nem a 22 pont fölé jutni, teljesen mindegy. Egy jó csapatot győztünk le, újabb összeszokási lehetőség volt, ez mindenképp pozitív. Egyet sajnálok, hogy az ellenfélnél Horváth Marci túl keveset volt a pályán, nekünk jobb lett volna, ha többet van. Varga Daninak pedig üzenem, hogy elég lett volna neki 20 pont, és akkor is jó játékosnak tartom.

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok a Miskolcnak, teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, nagyon tudatosan kosárlabdáztak, felkészültek, és a mai napon jobbak voltak nálunk. Sajnálom, hogy mi ilyen gyengén kezdtük a második félidőt, és tetemes hátrányba kerültünk. Öröm az ürömben, hogy az egymás elleniben vissza tudtunk jönni, és csak 10 pont lett a különbség. Izgalmas lesz az utolsó 3 forduló, igyekszünk annyi mérkőzést nyerni, hogy a Miskolc előtt maradjunk, de ma jobbak voltak.

MEAFC-Miskolc – Budafok 95-85 (24-21, 25-21, 29-18, 17-25)

MEAFC: Thornton 28/6, Takács D. 16/12, Lippai 16, Kopasz M. 12/6, Szögi 11/6, Szanyi 8/6, Gonda 2, Béres D. 2.

Budafok: Varga D. 34, Lados 13, Horváth M. 9/3, Jilling 7/6, Puszta D. 7/3, Siklós 6, Fehér Cs. 6/6, Tóth Sz. 2, Mészáros 1, Kiss M. -.


Majdnem mínusz húszról verte a Veszprém a Honvédot

Ahhoz képest, hogy a vendégek szerezték a mérkőzés első dupláját, másfél perc után időt kellett kérniük, a favoritnak tekinthető hazaiak ugyanis kisvártatva nagyobb lendülettel vetették magukat a csatába (6-2). Úgy tűnt, hogy a – sérült, a lábát fájlaló Körtélyesi Gergelyt nélkülözött – veszprémiek az első szezonbeli vereségük után levonták a megfelelő következtetéseket, mert ha nem is villogtak, de kiegyensúlyozott csapat benyomását keltették (10-5). Nem túlzás, a listavezető dominanciának nem nevezhető fölénye eddig tartott, lévén, Horváth Ákosék elkezdték tartani velük a lépést (10-9). A tabellaelső játékát elől és hátul is megingások kísérték, ami azt vonta maga után, hogy egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek – azzal a nem elhanyagolható ténnyel kísérve, hogy már a rivális állt jobban (12-13). Egyre hangosabban csikorogtak a Hoya-gépezet fogaskerekei, Völgyi Marcelléknak szemmel láthatóan nem ízlett a Honvéd stílusa (17-21). Mérész-mester hiába hívta magához az övéit, a publikum a „fejtágítóját” követően sem hitt a szemének, a hetedik helyezett megérezte, hogy az est folyamán lehet keresnivalója a királynék városában (19-27) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

Noha az éllovas játékában kevés elképzelés volt felfedezhető, később faragtak a hátrányukon, de minden kosárért meg kellett dolgozniuk (24-27). A szurkolók abban reménykedtek, hogy a helyi kedvencek innentől kezdve „észhez térnek”, átveszik az irányítást, ám csalódniuk kellett, hiszen csak eztán jött a feketeleves (24-32). A bajnoki ezen szakaszában semmi sem jött össze a bakonyiaknak, – nem elég, hogy meggyűlt a bajuk a fonalat egyre jobban elkapó Mucza Tamásékkal – mintha nem is hazai pályán pattogtattak volna: nem találták a gyűrűtől való távolságot (24-36). A rossz megoldásaik, a kimaradt és „homályos” dobásaik miatt gödörbe kerültek, az ellen komoly nyomás alá helyezte őket (24-39). Ekkortájt harmincöt, valamint hatvan százalékon állt a gárdák dobóformája; a vendégek közelről csak elvétve rontottak. Kovács Ádámék egy darabig nem tudtak mit kezdeni a kintről is pontosabban célzott fővárosiak agresszív védekezésével – nincs rá jobb kifejezés: megállt a tudomány (26-44). A sportbarátok nehezen ocsúdtak a rémálomból, majd egyre hangosabban kezdték el biztatni a megzavarodott és a szerencsével is hadilábon állt egyetemistákat, akikben alig buzgott a bizonyítási vágy. Ilyenformán nem is volt különösebb jele annak, hogy visszatérnek a helyes útra, mégis így történt: szinte a semmiből repesztettek egy tizenöt–nullás sorozatot, köszönhetően a feljavult hátsó alakzatuknak is (41-44). A félidő végén egymás után estek a kosarak, így a műhelyek minimális Honvéd-fórral mehettek az öltözőbe (47-49).

Nagyon mélyről jött vissza a Veszprém. Fotó: hunbasket.hu

A nagyszünet után egy figyelmesebb és fegyelmezettebb veszprémi alakulatot láthatott a nagyérdemű, de a történések hiába fordultak jó, vagy helyesebben jobb irányba – sikerült az állást egalizálni is –, a Mérész-legénységnek összességében nem volt könnyű dolga (52-52). Az ellen továbbra is hibákra kényszerítette a listavezetőt, ennek, illetve a visszafogottabb teljesítménynek volt betudható, hogy képtelenek voltak ritmusra lelni (54-58). Az idén kirobbanó formát mutató Madár András aztán úgy gondolta, hogy hátára veszi a csapatát, ám a nagy „adok-kapokban” nem lehetett megtörni a meglepetésben apellált és a palánkok alatt is jól helyezkedett budapestieket (62-62). A veszprémiek egyszer ugyan visszavették a vezetést (…Kerkai Ákos kosarával majd’ huszonnégy perc után; 64-62), ám a vendégek újra fordítottak, vagyis sokadszor helyeztek nagy terhet a hazaiakra (64-65).

A záró felvonás egypontos Hoya-előnyről indult, ami éppenséggel nem volt sok, viszont az előzmények ismeretében nem is volt annyira rossz. A negyed elején megint megremegtek a veszprémi kezek, Valerio Bodon Vincenték egy nulla–hetes rohammal nyitottak (68-74), majd a hazaiak tették ki a szívüket és a lelküket a pályára, s mentek válaszként ők is egy hét–nullás etapot (74-74). Hat perccel a vége előtt minden kezdődhetett elölről, a klubok ráadásul addig szinte valamennyi statisztikai mutatóban ugyanúgy álltak (76-76). A forgatókönyv eztán érdekes sorminta szerint folytatódott: előbb a Honvéd szerzett többször vezetést, amit a vendéglátók rendre kiegyenlítettek (80-80), majd Szabó Péterék kerültek előnybe és Muczáék jöttek vissza „ikszre” (84-84). Már csak két perc volt hátra a lefújásig, azonban a „brigádok” nem tágítottak egymás mellől, ezért az izgalmak a tetőfokára hágtak (87-87). Miközben a teremben zúgott a „Veszprém” és a „Harcoljatok” szólam, Madár feltette a pontot az újabb parádéjára (91-87), ahonnan az egészpályás letámadással próbálkozott rivális egyszer még visszajött a mérkőzésbe (91-90), ám a – körülményekhez képest higgadt és nyugodt – hazaiak az utolsó pillanatokban összekapták magukat és dűlőre vitték a dolgot (97-91).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Körtélyesi nagyon hiányzott a sorainkból, vele talán jobban összeállt volna a védelmünk, és kevesebb hullámvölgy „színesítette” volna a produkciónkat. Ezzel együtt mindkét klubnak jár az elismerés. A fővárosiak fegyelmezetten kosárlabdáztak, nekünk szerencsére a zónánkkal sikerült némiképp megzavarnunk őket.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: A kollégámhoz hasonlóan én is gratulálok a csapatoknak, a veszprémieknek további sikereket kívánok a folytatásban! Nyerni érkeztünk ide, ezért is sajnálom, hogy az első félidőben ilyen nagy előnyt adtunk le. Az összecsapást apróságok döntötték el, a hajrában a bajnokesélyes társaság nagyobb rutinja döntött.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Budapesti Honvéd SE 97-93 (22-27, 25-22, 21-18, 29-26)

Veszprém: Madár A. 26/6, Pavlovic 22, Kovács Á. 19, Völgyi 13, Szabó P. 9, Kerkai 8, Helmeczi -, Szűcs P. -.

Honvéd: Mucza 26/15, Horváth Á. 20/9, Valerio 16/6, Debreceni 14/3, Fülöp L. 6, Pintér D. 4, Stefán D. 4, Karman 3, Szalay -.


Az MTK elkapta az OSE-t

A tétnek megfelelően az ellenfél nagy energiákat mozgósítva kezdett és agresszív védekezést mutatott. Erre az OSE nagyon rosszul reagált, hisz nem jó ritmusú befejezéseket választott a támadásban, ráadásul a védekezés is átjáróház volt. Az ellenfél fiataljai ezzel szemben bátran és eredményesen kosárlabdáztak. Ebben a szakaszban szinte mindent elrontottak a vendégek, amit el lehetett, így a negyed végén 22-9-et mutatott az eredményjelző – emlékezett vissza tudósításában az OSELions.hu.

A második negyedet elszántan kezdték az oroszlányiak, amivel 26-20-ra sikerült kozmetikázni az eredményt, de újabb hibák után ismét 10 pont környékére nőtt a különbség. Még egy fellángolást követően sikerült 4 pontra felzárkózni, de a vége 6 pontos hazai előnyt mutatott az öltözőbe vonulás előtt. A félidőben tartott OSE-fejmosás úgy tűnt, használ, hiszen gyorsan látótávolságon belülre kerültek, és felcsillant a fordítás esélye. Az eredmény 45-42-re alakult, viszont ekkor az MTK újra jó távoli kísérleteinek következtében tíz pont fölé duzzasztotta az előnyt. A vendég csapat nagy energiákat mozgósítva próbált közelebb kerülni, de a negyed végére még mindig maradt a a hazai előnyből (60-54).

Kitartott a végéig az MTK lendülete, hiába az OSE minden próbálkozása. Fotó: hunbasket.hu

Újra közelebb kerülve kezdte az OSE a záró játékrészt, de most sem sikerült a fordításig eljutni. Hiába küzdött derekasan, ismét csak elemi hibákat követett el, ami azt eredményezte, hogy minden erőfeszítés ellenére négy perccel a vége előtt 9 pontos hátrányban volt. Ezután fokozatosan csökkent a különbség, sőt az utolsó percben Abell három büntetőt dobhatott. Amennyiben ezeket mind sikeresen értékesíti, sikerült volna az egyenlítés, de egyet hibázott, ami után Jakab az ellene vétett fault miatt megítélt büntetőket bedobta, ezzel újra 3 volt a differencia. Még két próbálkozása volt az Oroszlánynak az egalizálásra, de a dobások kimaradtak, így vesztesen hagyta el a játékteret.

Bódi Ferenc, az MTK edzője: Mérhetetlenül boldog és büszke vagyok a játékosaimra, mert ma bebizonyítottuk az egész országnak, hogy lesajnált, kinevetett játékosokból is lehet ütőképes csapatot csinálni. Egyedül én hittem abban, hogy mi bárkit megverhetünk ebben a bajnokságban, ha a kishitűséget legyőzzük. Nem hisztizni, nyalakodni, hajakat igazgatni kell, hanem dolgozni megfelelő alázattal és szerénységgel, mert az élet nem ad semmit ingyen, viszont a kitartást kárpótolja valamikor. Ez a nap ma jött el számunkra, ahol úgy érzem, hogy minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket, és magabiztosan, végig vezetve nyertük meg a mérkőzést. Természetesen akadtak nehéz pillanataink, és teljesen elfáradtunk a végére, de a szívünk és az a szenvedély, amivel ma kosárlabdáztunk, nem ismert más forgatókönyvet. Szeretném a korrekt és magas színvonalú játékvezetést kiemelni, mert az ilyen papírformának ígérkező mérkőzéseket is úgy kell levezetni, mintha egy rangadó lenne, és a csapatok majd a napi forma alapján eldöntik, ki lesz a győztes. Ez ma így történt. Végül, de nem utolsó sorban szeretném szurkolóinknak megköszönni a csodás hangulatot, és bízom benne, hogy egy nagy élménnyel sikerült megörvendeztetni őket. Céljaink nem változtak, kellő szerénységgel, de bízom benne, hogy önbizalommal telve dolgozunk tovább.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez, nagyobb erőfeszítéseket tettek, és megérdemelték a győzelmet.

MTK Törökbálint – OSE Lions 73-70 (22-9, 17-24, 21-21, 13-16)

MTK: Horváth B. 20/18, Jakab P. 15/3, Bognár 12, Nagy Sz. 11/9, Baross 7, Czakó 4, Vámos 2, Dobos M. 2, Bagi -.

OSE: Abell 22/3, Illés M. 11, Zsíros P. 8/3, Mohácsi 7/3, Kucsora 7/3, Hegedűs 5, Anda 4, Sömenek 4, Kiss K. 2, Bán -.


Nyíregyházán is rangadót nyert a MAFC

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a MAFC csapatának, a mai estén jobban játszottak, mint mi. Sajnos 2 kulcsjátékosunk nem volt még olyan fizikális állapotban, hogy egy ilyen szintű mérkőzésen a maximumot tudják nyújtani. Úgy gondolom, hogy a csapat megtett mindent, hogy megnyerje a mérkőzést, de a mai estén ennyi volt bennünk. Sajnálom, hogy a mérkőzés végére a három játékvezetőnek kicsúszott a kezéből meccs. További sok sikert kívánok a MAFC csapatának.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Azt hiszem, hogy az első félidőben is 15-16 percig nagyon jól játszottunk, és gyakorlatilag akkor is kontrolláltuk a mérkőzést. Aztán utána olyan hibákat követtünk el, amiből nagyon könnyű gólokat engedélyeztünk a Nyíregyházának. A szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy a védekezésen kell javítani, és azt kell pontosan megcsinálni . Azt gondolom, hogy ez sikerült, hiszen a harmadik negyedben kaptunk 18 pontot, a negyedikben 14-et, illetve a támadójátékunk nagyon felerősödött. Az első félidőben a lepattanó volt, amiben óriási különbség volt, az is kiegyenlítődött a végére, és ez nagyon fontos volt, valamint az, hogy 7 eladott labdával lehoztuk ezt a mérkőzést, amiről azt gondolom, hogy egy igazi brusztolós, ettől függetlenül jó minőségű találkozó volt. Sok sikert kívánok a Nyíregyházának!

Nyíregyháza Blue Sharks – MAFC 77-93 (20-25, 25-17, 18-26, 14-25)

Nyíregyháza: Harmon 21/15, Bus I. 15/3, Czura 11/3, Tóth G. 11, Fazekas 8/6, Czinger 4, Bazsó 4/3, Mokánszki 3.

MAFC: Washington 34/6, Katona B. 18/9, Csapai 15/3, Garamvölgyi 8, Lakits 6, Lakosa Zs. 4, Misek 2, Polgárdy 2, Nagy K. 2, Bordács 2.


A Békést is legyőzte a Nagykőrös

Lakosa Zsolt, a Békés edzője: Könnyű úgy, ha a hárompontosokat bedobjuk! Ez a végén beigazolódott. Egy gyenge teljesítményt tudtunk feledtetni az utolsó negyedben, egy nagyon jó dobóformával. Nem voltunk topon, de ez a dobóteljesítmény a végeredményben ilyen különbséget hozott. Gratulálunk Fehér Petinek!

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a nagykőrösi csapatnak az utolsó negyedben nyújtott dobóteljesítményéhez, hiszen az extra volt! Kilenc hárompontost dobtak zsinórban, néhány büntetővel megszakítva, és ez ellen már nem tudtunk mit tenni, így az utolsó negyedbeli teljesítményükkel megérdemelték a győzelmet.

Nagykőrösi Sólymok KE – OMNIA Pub & Food Békés 87-72 (18-22, 14-17, 20-12, 35-21)

Nagykőrös: Fehér P. 34/27, Molnár M. 16/6, Andó 11/9, Szablics 8, Lakosa Á. 7/3, Fehér Á. 6/6, Christopher 3/3, Mácsai 2, Kovács S. -, Petrás -, Kövecs -.

Békés: Nagy B. 21/12, Krsztics 17/3, Kertész 14/3, Gruda 8, Vass D. 6/6, Babut 4, Balog 2, Farkas -.


Hét ponttal volt jobb a BKG a Vasasnál

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Végre valóban egy hétig készülhettünk erre a meccsre, mely sorsdöntő a folytatáshoz. Még úgy is, hogy sérülések történtek a mérkőzésen, sikerült végig kézben tartani az eredményt. Remélem, hogy jó felkészülési mérkőzésnek számít ez a jövő heti, Nyíregyháza elleni helyosztó találkozóhoz.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Csak a nyilvánvalót tudom elmondani. Gratulálok az ellenfélnek! Sajnos a mai mérkőzésen olyan elemi hibákat vétettünk, amivel nem lehet mérkőzést nyerni. Majd utána a felzárkózásban ki is készültünk fizikailag, úgyhogy sajnálom, de ma ez nem sikerült.

BKG-Príma SE – Vasas Akadémia 80-73 (19-21, 22-14, 16-14, 23-24)

BKG: Seth 30/6, Nagy Bo. 13/6, Tanács A. 12, Halász Á. 6/3, Kaluha 6/6, Nagy Be. 5/3, Kovács S. 3, Reizer 3, Szeleczki 2, Fekete B. -.

Vasas: Moravcsik 16/3, Boros 12, Kovács B. 10, Andrássy 8, Sólyom B. 8, Csík Ro. 7/3, Katona R. 6/3, Kelenföldi 4, Radics 2, Kozma -, Barócsi -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 23 22 1 2154 1765 0,978
2. MAFC 23 21 2 2150 1742 0,957
3. OSE Lions 23 18 5 1981 1615 0,891
4. Nyíregyháza Blue Sharks 23 16 7 1935 1668 0,848
5. BKG-Príma SE 23 16 7 1949 1755 0,848
6. Vasas Akadémia 23 13 10 1821 1750 0,783
7. Budapesti Honvéd SE 23 12 11 1805 1777 0,761
8. Budafok 23 9 14 1867 1906 0,696
9. MTK Törökbálint 23 8 15 1605 1714 0,674
10. MEAFC-Miskolc 23 8 15 1727 1872 0,674
11. PVSK-Kronosz Kiadó 23 7 16 1743 1957 0,652
12. Nagykőrösi Sólymok KE 23 7 16 1688 1980 0,652
13. OMNIA Pub & Food Békés 24 3 21 1837 2236 0,562
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 24 2 22 1664 2189 0,542

Zöld-csoport

A Pápa az Alba ellenit is behúzta

Vajda József, a Pápa edzője: Gratulálok az újabb győzelemhez! A célunkat teljesítettük, a legjobb nyolcba jutottunk. Reméljük, még sok jó mérkőzést játszunk az idei szezonban.

Peresztegi Nagy Ákos, az Alba edzője: A múlt heti jó játék után sajnos küzdésben ismét visszaléptünk, a mérkőzés közepén katasztrofálisan játszottunk. Egy fiatal csapattól, akinek minden meccsen tanulni kell, ez nem elfogadható.

Concordia Motax KC Pápa – Alba Fehérvár II. 88-66 (24-21, 22-13, 18-9, 24-23)

Pápa: Sonyák 26/12, Murai 17/3, Cook 16/3, Grebenár 10, Horváth A. 7/3, Keller V. 5, Kocsis 4, Márton Á. 3, Márton L. -, Kasza K. -, Csányi -.

Alba: Balsay 18/3, Takács Ma. 13/3, Varga M. 10/3, Polster 10/6, Seyi 9, Papp I. 2, Molnár M. 2, Gyapjas M. 2, Nagy Zs. -, Áment -, Góbi M. -.


Csak az utolsó negyedet engedte el a Tarján a DEAC ellen

Ughy Albert, az SKSE edzője: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Kovács Adrián, a DEAC edzője: A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy intenzíven, agresszíven védekezzünk, sok kommunikációval, ám ebből az első negyedben szinte semmit sem láttam viszont. A második játékrészben ellenben már volt egy kimondottan jó időszakunk, amikor nemcsak védekezésben, hanem támadásban is korrekt teljesítményt nyújtottunk. A szünet után sajnos megint nagyon rossz mentalitással léptünk pályára, és rengeteg lerohanásos gólhoz, könnyű ziccerhez segítettük hozzá ellenfelünket. Szerencsére a záró tíz percben ezeket a hibákat tudtuk orvosolni, így a végére sikerült a különbséget is csökkenteni. Gratulálok és további sok sikert kívánok a salgótarjániaknak!

Salgótarjáni KSE – DEAC U23 92-64 (25-13, 27-17, 26-13, 14-21)

Salgótarján: Herendic 18, Joó 13/3, Boinitzer 12/3, Hajdu 12, Kovács M. 11, Piukovics B. 11/6, Csabák 5/3, Póczos 4, Zábó 4, Kovács D. 2, Szőke Sz. -, Piukovics P. -.

DEAC: Szekeres 15/15, Asszú 14/3, Fábián Sz. 12, Zsuga 10/6, Sólyom B. 6, Gáspár M. 3/3, Nemes 2, Orosz D. 2, Jurák -, Berzi -.


Harmincat vert a SMAFC az Újpestre

Molnár József, a SMAFC edzője: Jó mulatság, férfimunka volt.

Stevan Cupic, az Újpest edzője: A hazai csapat extázisban játszotta a mérkőzést. Mi pedig már megmutattuk, hogy tudunk a nagy csapatok ellen nyerni. Sok sikert a SMAFC-nak, és nagyon kívánom nekik, hogy bent tudjanak maradni a bajnokságban.

SMAFC – Újpest-MT 106-76 (26-17, 27-22, 20-18, 33-19)

SMAFC: Füzi 39/15, Czukor 25, Csaplár-Nagy 17, Soós 11/3, Kovács B. 8, Németh L. 3/3, Tukovits 2, Karsai 1, Garab D. -, Szegedi -.

Újpest: Durasevic 17, Surmann G. 11, Nárai 9, Surmann P. 9/3, Takács G. 8/3, Vida 8/6, Franczva 7, Pollák 3/3, Széphelyi 2, Nagy R. 2, Neorcic -.


Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 84-73 (18-20, 24-10, 17-21, 25-22)

Óbuda: Takács A. 23/3, Ondima 20/9, Rosemond 17/9, Meleg K. 15/3, Jenei 4, Reiter 3/3, Bencsik 2, Molnár L. -.

Tiszaújváros: Hill 32, Gáspár B. 15, Pongrácz 10/6, Molnár B. 7/3, Szilasi 4, Kiss B. 3, Kovács Z. 2, Pöstényi -.


Kecskeméten nyert a Baja

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok a Bajának a győzelemhez! Nem az eredmény, a mutatott mentalitásunk miatt is van min dolgozni. Ami eddig jól működött, az ma nem igazán ment.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Jól védekeztünk, ez megadta a támadásunk ritmusát is. Sok könnyű kosarat dobtunk, kihasználtuk a magasságbeli fölényünket.

KTE-Duna Aszfalt II. – Bajai Bácska FKE 61-87 (12-27, 23-19, 9-28, 17-13)

KTE: Molnár D. 26/6, Fülöp B. 14, Kucsera 12, Plézer 9/3, Popa -, Reszegi -, Lukács D. -, Lukácsi -, Huszka -.

Baja: Jakab P. 29/6, Kovács B. 14/12, Mándity M. 13, Kővágó-Laska 11, Ágfalvi 7, Goldring 6, Pongó M. 5/3, Nagy D. 2, Forgács -, Bor S. -, Bene -, Pálkerti -.


Az Eger bírta jobban a Vásárhely elleni hajrát

Váczi Péter, az Eger edzője: Ebben a pillanatban még kapaszkodunk a nyolcba jutásért. Azt gondolom, hogyha ez nem ad lökést, hogy a listavezetőt legyőztük, akkor semmi sem. Nagyon bízok a csapatban, hogy a következő 3 meccsen megcsináljuk azt, hogy a felsőházba kerüljünk a rájátszásban.

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Az első negyedben sikerült a megbeszélteket megvalósítani, de a második negyedben már nem a saját ritmusunkat játszottuk. Kétszer is elléptünk 10 ponttal, és aki alapszakasz-győztes szeretne lenni, be kell húzni idegenben is. A végjátékban már szerencsénk sem volt, és nem használtuk okosan a faultokat sem.

EKE Eger KOK – Vásárhelyi Kosársuli 75-72 (13-20, 15-15, 21-19, 26-18)

Eger: Mészáros 22/18, Illés B. 13, Varga I. 11, Máté B. 10/3, Ungi 7/3, Kiss B. 3/3, Szatmári 3/3, Papp B. 2, Horváth R. 2, Veres 2, Szicsák -, Megyes -.

Vásárhely: Kovács J. 16/12, Varga Z. 15/6, Molnár B. 14, Vas P. 9/6, Béres N. 6, Perák 4, Bálint E. 4, Kelemen B. 2, Pavlovic 2, Czégel -, Rostás I. -, Börcsök -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. Bajai Bácska FKE 21 15 6 1766 1448 0,857
2. Vásárhelyi Kosársuli 21 15 6 1759 1569 0,857
3. Óbudai Kaszások 21 15 6 1595 1523 0,857
4. Salgótarjáni KSE 20 14 6 1819 1663 0,850
5. Concordia Motax KC Pápa 21 11 10 1592 1509 0,762
6. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 21 11 10 1821 1885 0,762
7. DEAC U23 21 10 11 1785 1778 0,738
8. Újpest-MT 21 10 11 1645 1667 0,738
9. EKE Eger KOK 21 9 12 1587 1676 0,714
10. Alba Fehérvár II. 22 8 14 1589 1733 0,682
11. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 21 7 14 1656 1762 0,667
12. KTE-Duna Aszfalt II. 21 7 14 1515 1628 0,667
13. SMAFC 22 5 17 1548 1836 0,614

Kiemelt kép és edzői nyilatkozatok: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés