Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Újra elindulna a nemzetközi porondon a PEAC

Kond Árpád ügyvezető arról is beszélt, milyen változások lesznek a játékoskeretben.:

:

Meszlényi Róbert vezetőedző után Kond Árpád ügyvezető is értékelte a PEAC-Pécs idei szezonját a klub honlapján.

– Ha a play-off elején hangzik el ez a kérdés, sokkal pozitívabb választ adtam volna, mint így a legvégén. Bravúrosnak értékeltem volna a negyedik helyen zárt alapszakaszunkat, csakhogy a rájátszás első két párharcában alulmaradtunk, így végül hetedik helyen kötöttünk ki. Mindannyian jobb helyezésre számítottunk ebben a roppant kiegyensúlyozott és erős pontvadászatban. Az idény előtt egy városi együttműködést hoztunk tető alá a PINKK csapatával, ami után egészen más viszonyrendszer volt a két klub között. Új szakmai stábbal vágtunk az idénynek, és megerősített csapattal. A magyar magunk három igen rutinos és jó játékossal erősödött, megtartottuk a ragyogó egyéni mutatókat hozó nigériai centerünket, leigazoltuk a VB negyedik helyezett belga válogatott irányítóját, és egy jó európai klubokban teljesítő szlovák válogatott erőcsatárt. Az évad során pedig több olyan kezdeményezésünk volt, amelyet sikeresnek éreztem: megújítottuk több pécsi utánpótlást adó általános iskolával kialakított kapcsolatainkat, így lelkes gyerekekkel bővült a lelátónk népe több mérkőzésünkön, aktívabbak voltunk a közösségi médiákban és videós felületeken, lett egy pörgős és jó csapatindulónk, jótékonysági eseményeket szerveztünk, és ami a legfontosabb: a pályán sem volt különösebb probléma a szereplésünkkel. Lehet, hogy a nekünk is csalódást keltő hetedik hely és a sok helyi negatív hang fényében furcsa, amit mondok, de tény, hogy ez a csapat hatvan százalékkal több győzelmet aratott, mint az egy évvel korábbi, így az egész éves értékelést nem csak megváltoztatott szabályrendszerben lejátszott play-off egy nagyon eltotojázott, és egy két egylabdás meccsen elbukott párharca kell, hogy meghatározza. Ugyanakkor rengeteget gondolkodtunk a szakmai stábbal azon, mik vezettek addig, hogy ilyen pocsék képet mutatott magáról a csapat a rájátszásban, ki, mikor, hol hibázott, és kinek mit kell megváltoztatnia, hogy az új évadban a végét se rontsuk így el. Meg is vannak a fő okok, mi belül tisztán látjuk ezeket, de az ezeken való tépelődés nem visz előre. Az idén elkövetett hibák egyben ki is jelölik az utat előre, tanulnunk, okulnunk kell belőlük.

A PEAC a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot, amivel elvileg nem indulhatna a nemzetközi kupában, de a vezetőség jelezte az MKOSZ felé, hogy szándékukban állna az Európa Kupában rajthoz állni.

– Valóban nem a saját kezünkben van a sorsunk, de nagyon bizakodunk abban, hogy ha az európai kupaszereplésre a pályán jogot szerző hat magyar klub közül valaki nem vállalja az Európa Kupát, abban az esetben nem hagy veszni egy kvótát az MKOSZ Elnöksége. Erre vonatkozóan a klubvezetők márciusi tanácskozásán is ígéretet kaptunk, és már a Csata elleni győztes párharcot követő első munkanap reggelén jeleztem főtitkár úrnál az indulási szándékunkat, amelyet írásban is megerősítettem. Készek lennénk a FIBA Európa Kupában elindulni, a szakmai és a gazdasági háttér adott lesz rá Pécsett, és egy számunkra kedvező döntés nagy lökést adhatna nekünk, hogy kikecmeregjünk abból a gödörből, ahová ez a menet közben sokkal értékesebb, de végül hetedik hellyel záruló évad befejezés taszított minket.

Végül arról is szó esett, milyen változások lesznek a játékosfronton, kik azok, akik maradnak a tavalyi csapatból, illetve vannak-e már kiszemeltek a távozók helyére.

– Nem szívesen nyúlunk a változtatás eszközéhez, mert az állandóság értékeket adhat a jövőre nézve. Voltak is olyan periódusai a következő évad csapatának kialakítására vonatkozó, december óta tartó időszaknak, amikor közel is jártunk ehhez. Az állandóságot az edzői stáb adja, Meszlényi Róberttel és Ábrahám Mártával is szerződésünk van jövőre. A játékosok közül voltak, akiktől azt kaptuk, amit vártunk, és amit adtunk is nekik, de voltak viszont olyanok, akik komoly csalódást okoztak, elsősorban a play-off-ban mutatott karakterük miatt, nekik is köszönjük, amit a klubért tettek, de valószínűleg nem húzzák fel többet a PEAC-PÉCS mezét. Vannak azonban, akire számíthatunk az új évben is, élő szerződésű csapatkapitányunkról, Gémes-Sarok Nikolettről és Ruják Nóráról is remélem, hogy a nyáron rendbe jönnek a sérüléseik. Rajtuk és a szerződéssel bíró Tenyér Zsófin kívül Wentzel Nórával már korábban aláírtunk. Jelenleg az erős, ütőképes magyar mag kialakítása a fő feladatunk, több rutinos, jó játékos nevét kaptam meg a szakvezetőktől, akik közül vannak már aláírt, és vannak még tárgyalási fázisban lévő ügyletek, újra jó csapat leszünk, ha sikerrel zárulnak a tárgyalásaink. Természetesen a következő évadban is helyet fognak kapni az Akadémiáról kikerülő tehetségek is. Ezt az alapot megerősítjük új légiósokkal a pénzügyi lehetőségeink függvényében, és augusztustól újra azzal a céllal látunk munkának, hogy a tovább erősödő mezőnyben a négybe jutásért harcoló, a sportág pécsi barátainak örömet okozó Csapattá váljunk.

Fotó: peac-pecs.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés