Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Újra edzésben a DEAC

Még nincs kész a keret.:

:

Elkezdte a felkészülést a 2022-23-as bajnoki szezonra a DEAC kosárlabdacsapata. A délelőtti kötelező orvosi vizsgálatokat követően a nap második felében David Dedek már az első foglalkozását meg is tartotta a játékosoknak – írja beszámolójában a kosarlabda.deac.hu.

Sok új arc volt felfedezhető a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának első edzésén, hiszen a némileg csalódást keltő mögöttünk álló idényt az együttes csak a 10. helyen zárta, így a klub vezetése jelentősen átalakította a szakmai stábot és a játékoskeretet. A szezon végén leköszönő Berényi Sándor helyét David Dedek vette át a vezetőedzői pozícióban, a szlovén szakember munkáját pedig honfitársa, Darko Ivanovics segíti majd. A Debrecenben három évet eltöltő erőnléti edző, Adria Martí Peiro is távozott a DEAC-tól, helyét az eddig az akadémián dolgozó Szabó Róbert vette át, aki az edzés második szakaszában rögtön az atlétika pályára vezényelte a társaságot.

A játékosok közül egyedül -az U18-as válogatottban való szereplés miatt-  a nyáron érkező Várszegi Ádám hiányzott igazoltan, de rajta kívül minden szerződéssel rendelkező játékos edzésre jelentkezett az Oláh Gábor utcán. Az első összetartáson már ott volt a szintén a holtszezonban érkező Mike Scott, Garamvölgyi Ákos, Milan Milanovics, Kenéz Csaba, Hőgye Patrik és Mócsán Bálint is, utóbbi egyelőre még Tóth Ádámmal egyetemben külön készül a társaktól. David Dedek vezetőedző kihangsúlyozta, hogy a következő hetekben a fizikális felkészítés lesz fókuszban, ezt követően pedig több edzőmeccsel és felkészülési tornával hangolnak majd az október eleji rajtra, melynek végleges időpontjait hamarosan nyilvánosságra hozzák. A szakember kiemelte, hogy a játékoskeret még nem végleges, egy egyes és kettes poszton bevethető külföldi játékos szerződtetését még mindenképp tervezik.

Nyári játékosmozgás a DEAC kosárlabdacsapatánál:

Érkezett: Mócsán Bálint (EGIS Körmend), Garamvölgyi Ákos (OSE Lions), Michaelyn Scott (Start Lubin – Lengyelország), Milan Milovanovics (Denain ASC Voltaire – Franciaország), Kenéz Csaba (EGIS Körmend), Hőgye Patrik (PVSK), Várszegi Ádám (Vasas Akadémia), David Dedek – vezetőedző, Darko Ivanovics – másodezdő

Maradt: Polyák László, Tóth Ádám, Djordje Drenovac, Neuwirth Bence, Kovács Ákos, Gáspár Mátyás, Ságodi Róbert, Promise Udemezue, Balázsi Soma.

Távozott: Kerpel-Fronius Gáspár (NKA Pécs), Joshua Hagins (Aris – Görögország), Xavier Thames (?), Djordje Dzseletovics (?), Valerio-Bodon Vincent (Sopron KC), Ivan Aska (?)

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kaposbasket Recent comment authors
Kaposbasket
Olvasó

Csak némileg??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés