Connect with us
Hirdetés

A palánkon túl

Újra a világ tetejét ostromolja az egykori kosaras

Neszmélyi Emil a magyar hegymászósport kiemelkedő alakja.:

:

Ismét a világ legmagasabb hegycsúcsait ostromolja dr. Neszmélyi Emil, korábbi NB1-es kosárlabdázó, akinek a tapasztalatait jelenleg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottságában kamatoztatja sportágunk – írja beszámolójában a hunbasket.hu.

Neszmélyi Emil a magyar hegymászósport kiemelkedő alakja, a mai napig ő az egyetlen hazai hegymászó, aki a világ legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet a nehezebb, északi oldalról mászta meg.

Emil jelenleg újra az Everestre tart, a minap be is jelentkezett közösségi oldalán, mégpedig a Khumbu gleccsertől. Amint írja, a gleccser egyik jégfalán játszadoznak éppen, „már amennyire a tengerszintihez képest 60%-os oxigéntartalmú levegőn bármi is játék. Sokszor belassult minden 5364 méter körül, de pár óra gyakorlás még a tapasztaltaknak is kötelező. Mégiscsak a világ legkiterjedtebb halálzónáját készülünk átvészelni.”

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HYPERlavjaman Recent comment authors
lavjaman
Olvasó

Milyen hírértéke van ennek? Megkérte az MKOSZ-t, hogy promózza a mászásait? Hegymászósport szempontjából értékelve az eredményei kalap szart sem érnek. Kosárlabda sportban még eladható…
Óbudai Kaszásoknál miért lett vége? Arról inkább olvasnék egy cikket…

HYPER
Olvasó

Te papírkutya ! Gondolom a klaviatúrára támaszkodva meg tudod ítélni, hogy milyen sportértéke van. Te a szemétdombnál magasabbra úgy sem jutottál.

lavjaman
Olvasó

Miért ne lehetne megítélni, hogy milyen értéke van hegymászás szempontjából? Van fogalmad róla, hogy jelenleg hol tart a világ hegymászása? Oxigén nélkül télen másznak 8000-es hegyeket. Azzal esetleg még lehet villantani. Dr. Neszmélyi Emil fizetett túrákon serpákkal és oxigénnel mászik. Igenis probléma, hogy ez hír lehet. Ez gazdag emberek környezetszennyezése, amit még a bolond MKOSZ képes is lehozni cikkben, a bb1 meg szemlézi… Mondjuk a celebek és értéktelen emberek világában Dr. Neszmélyi Emil legalább felmutathat egy kosaras múltat és egy doktori címet. Ezért tisztelem is. De a hegymászó eredményei egyszerűen magyar és világviszonylatban is nagyon kevesek. Mivel hegymászóként promózza magát,… Olvass tovább »

HYPER
Olvasó

Asztmásként oxigénnel igenis sportteljesítmény. Sok asztmás kap motivációt hogy ezzel a betegséggel is túl tudják lépni a korlàtaikat. Sajnos társadalmunkat jellemzi a mérhetettlen irígység. E miatt nézed le te is ezt a teljesítményt.

lavjaman
Olvasó

Nem vagyok asztmás, így nem tudom megítélni, hogy ez asztmásként mekkora segítség egy ilyet olvasni. De ezek nekem ilyen belemagyarázások. Everestet minél fiatalabban, minél öregebben, fél lábbal, vakon, stb mászások esete. Sport szempontjából ez értékelhetetlen.
Nem irigykedem nyugodtan másszon ahol akar ha van rá pénze. Az én alap problémám a hírérték volt. Ezt tartom most is, hogy ennek 0 hírértéke van, ezért MKOSZ és BB1 kellett hozzá…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés