Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Újabb tehetség igazolt Spanyolországba a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról

Remek ugródeszka volt a szakmai műhely.:

:

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia jelentette az ugródeszkát Mészáros Ágoston számára Madridba: a zalaegerszegi tehetség Spanyolországban fejlődhet tovább.

Szeptemberben James Ugochukwu Nnajit a Barcelona szerződtette a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról, most pedig a mindössze 14 éves Mészáros Ágoston igazolt innen Spanyolországba. A szolnoki születésű tehetség számára kiváló ugródeszkát jelentett a Rátgéber László által vezetett pécsi utánpótlásműhely, ahol, ha hosszabb ideig maradt volna, biztosan töretlenül fejlődik, s a rengeteg munkának köszönhetően kihozzák belőle a maximumot.

Erre azonban most már Spanyolországban kerül sor: a Real Madrid szakmai partnereként működő Zentro Basket Madrid Akadémia csábította magához Mészáros Ágostont. A magyar tehetség a zalaegerszegi székhelyű, a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával szoros szakmai együttműködést ápoló RICSILLA Sportban kezdte a tavalyi szezont, majd a Jan Pavlík vezette Atomcity-RICSILLA együttesével sikeresen szerepelt a European Youth Basketball League (EYBL) U14-es nemzetközi sorozatában. Kimagasló teljesítményére több külföldi klub is felfigyelt, próbajátékon járt az olasz Treviso Basketnél és a szlovén Olimpija Ljubljanánál is, de végül nem igazolt egyikhez sem – a Rátgéber Kosárlabda Akadémián folytatta pályafutását.

Mindenki tisztában volt vele, hogy a lehető legjobb helyre került, európai mércével mérve is legmagasabb szintű szakmai munka és körülmények várták ugyanis a pécsi kiválósági központban. Nem sokkal később azonban olyan hívás érkezett, amely minden fiatal álma, s amelyre gyakorlatilag lehetetlen nemet mondani: a madridiak invitálására Rátgéber László is azt mondta, ilyen csak egyszer adódik egy magyar kosaras életében, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Lesekred-black01Sneccike12dabanhorzldd Recent comment authors
Sneccike12
Olvasó

Kerestem a bajnokságokban ZS ligába szerepelt a Ricsilla. A Rátgéberbe meg nem is találtam. Nagyon Tao műhelynek tünik ez a Ricsilla. De azért sok szerencsét. Ui azért a magyar utánpotlás bajnokságban is kellett volna vilantani

dabanhorz
Olvasó

Ő Mészáros Richárd és Darida Csilla fia, ugye? (Ha jól sejtem, ők a Ricsilla.) Ha igen, volt kitől tehetséget örökölnie. Sok sikert kívánok neki!

ldd
Olvasó

Tud arról valaki, valamit, hogy hogyan működik ez gazdaságilag?
Amíg Mo.-on belül van viszonylag érthető. Mi történik egy ilyen igazoláskor?
Egy összegű a vásárlás, évente kap a nevelő pénzt, további átigazolásából részesedik, kevesebb vagy több TAO pénzt igényelhet stb.?

Csippa
Olvasó

Szal találtak egy ügyes srácot, akire már európai szinten felfigyeltek, más nevelte, gyorsan átigazolták és tovább adtak rajta. Micsoda leleményesség ( és plusz pénz) 😉
Am sok sikert Neki, remélem, beváltja a hozzá fűzött reményeket!

Lesek
Olvasó

Ha megnézed, csak ezt csinálják. Összevásárolják a tehetségeket, amjd eladják, hogy az ő nevelésük. lsd Pongó, stb.

Gézuka
Olvasó

A 2004-ben született fekete afrikai gyermek élettörténete is érdekes lehet, aki igazából 20 éves vagy 25 éves… betiltanám a honosításukat az utánpótlás bajnokságokban.

garcia
Olvasó

14 éves, Szolnokon született Rátgéber utánpótlás műhelyben nevelkedett Zalegerszegen edződött Paksi ricsillával kupában szerepelt fiatal aki a Trevizóba és Ljubjanába volt próbajátékon, aki Pécsen lett volna igazán jóhelyen, de a Reál Madrid fiók csapatához került. Vicc ez a duma, szerintem még a gyerek sem tudja mi történ vele ebben a pár évben.

red-black01
Olvasó

Ha a talányhoz ismered a kódot, azaz tudod hogy két volt nb1-es kosaras a szülői háttér, akik jöttek-mentek ide-oda és most olyan egyesület tulajdonosai, akik szorosan együttműködnek a Rátgéber Akadémiával, akkor meg is van a megfejtés.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés