Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Újabb magyar játékost igazolt a Falco

Történt egy szerződés-hosszabbítás is.

  •   :

:

Kovács Benedek személyében 19 éves, 201 centiméter magas, 88 kg súlyú, 3-as és 4-es poszton bevethető magyar tehetséget igazolt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Kovács a Monaco Basket csapatától 1+1 évre érkezett és már a bajnokcsapattal is edz. Mellette a 17 éves Sövegjártó Ábellel is szerződést írt alá a klub ügyvezetője.

A következő szezonban életbe lépő ,,fiatalszabály” miatt, az alapszakasz során az első félidőben végig pályán kell lennie egy 23 évnél fiatalabb magyar játékosnak, célszerű tehát akár 3-4 u23-as korú kosarast is a keretben tartani, illetve nevezni. Most Kovács és Sövegjártó szerződtetéséről tájékoztatta Gráczer György ügyvezető a falcokc.com oldalt.

– A ,,fiatal szabály” bevezetése kapcsán kulcskérdés klubunknál is a minél tehetségesebb, illetve saját nevelésű 23 év alatti játékosok beépítése. Örömmel számolhatok be arról, hogy újabb 2 fiatal játékos szerződtetéséről döntöttünk. Az elmúlt szezonban Franciaországban pattogtató 19 éves Kovács mellett a nálunk nevelkedő 17 esztendős Sövegjártó is aláírta az általunk kínált megállapodást – közölte a portállal Gráczer György.

A 2001. február 22-én született Kovács Benedek Máté 2012-ben került Zalaegerszegre, első edzője Ambrus Péter volt. Itt, a ZTE KK színeiben 2017/2018-ban be is mutatkozott az első osztályban. Kovács oszlopos tagja az utánpótlás válogatottnak.

A 2018-as bulgáriai U16-os B divíziós Európa Bajnokságon átlagban 25.7 percet töltött a pályán: 10.4 pontot, 4.9 lepattanót és 1.1 gólpasszt átlagolt.

A tornán felfigyeltek rá az AS Monaco csapatától és próbajátékra hívták. A júniusi próbajáték során három nap alatt négy edzésen vett részt. Augusztusban vált véglegessé a dolog, Benedek 2 + 2 éves szerződést kötött a francia élcsapattal.

Franciaországba való távozása előtt a ZTE U20-as csapatában remek teljesítményt nyújtott: 22 meccsen lépett pályára, átlagosan 31.1 percet játszott, 20.3 pontot dobott, 8.7 lepattanót gyűjtött, és 2.1 gólpasszt is kiosztott.

A 2018/19-es szezon első meccsén be is mutatkozott az AS Monaco ificsapatánál az ASVEL ellen. Kovács 9 percet kapott, 3 pontot, 1 lepattanót és 1 kiharcolt faultot jegyzett.

A franciáknál az U21-es csapat meghatározó játékosa volt. Tavaly decemberben 19 pontot szerzett a JL Bourg-en-Bresse csapata ellen. Az elmúlt szezonban 24 meccsen lépett pályára a fiatalok között, az átlagai pedig: 22.8 perc, 7 pont, 3.5 lepattanó, 0.6 gólpassz és 0.8 labdaszerzés. A kétpontosokat 46.2%-kal, a hárompontosokat 31.5%-kal, a büntetőket pedig 76.2%-kal értékesítette.

2019 végén a második legerősebb európai kupasorozatban, a EuroCup-ban is bemutatkozott. A német Ulm gárdája ellen 68 másodpercet kapott az akkor 18 éves Kovács. Csapata 78-63-as sikert aratott.

A 17 esztendős saját nevelésű Sövegjártó Ábellel 1 éves szerződést írt alá Gráczer György ügyvezető. Fiatal játékosunk az U20-as csapatunk fontos láncszeme volt. 19 mérkőzésen lépett pályára (mindig kezdőként), átlagosan 27 percet töltött a parketten. A mutatói: 9.8 pont, 6.11 lepattanó, 1.95 gólpassz és 1.37 labdaszerzés. Csapatunk legfiatalabb játékosa 0.84 blokkot is jegyzett meccsenként, ez a 11. legjobb érték az U20-as bajnokságban. Ábel a Szolnok elleni mérkőzésen bemutatkozott az első osztályban is, 3 percet kapott.

fotó: falcokc.com

  •   
HIRDETÉS

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
törrögszultánGoldsunDoktorMVPBozichopehely Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

Nincs up. nevelés csak szerződtetéssel tudja a leendő szabályt betartani a naffako. Nevetséges!!! Összevásárolt klub, összevásárolt csapat!!

Goldsun
Vendég
Goldsun

Kedves társadalmi elnökség vezető úr!Ideje nyugdíjba menni!!Nem kell erőltetni,ami nem megy.A két ügyvédet elő sem hozom,2011 után nekik itt semmi keresnivalójuk nem lenne.Nem is önökre haragszom.Hanem ezt,aki engedi és hagyja.Nálam ő a legnagyobb bűnös az egész történetben.

hopehely
Olvasó

Benczét kicsináltátok! Stárics következik?

Beniben
Olvasó

Sokan szeretnének így “kicsinálva” lenni….

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Bencze Tamás maga mondta ,hogy nem szabadott volna 4 évig húznia!Nem jöttek az eredmények.Stárics Kornél meg nem tud igazolni ő nem egy kis hal hanem egy ebihal a Magyar kosárlabdába!Kommunikációja nulla,Minden szavát meg lehet cáfolni és az összes szponzort Balaicz úr hozta!Ha kell írásban kérjük a menesztését a vének tanácsa feloszlását!Túl nagy klub a Zete,hogy minden évben építkezzünk!

*Z*T*E*
Olvasó

Én értem hogy a mi kutyánk kölyke és én sem örülök h a Falco vitte el (nem láttam játszani…) De azt látni kell hogy jelenleg van 3-4 csapat akiknek stabil a hátterük a többinek pedig gyakorlatilag gőze sincs arról hogy jövő héten a zsíros kenyérre tehet e paprikát… Sajnos most a hazai sportéletben ez van jelenleg. Ilyen körülmények között érthető hogy a legtöbb csapat kivár hiszen a szponzori és önkormányzati pénzek is erősen bizonytalanok. És hát szegény ember az aki ígérni se tud márpedig elég sok ilyen csapat van…. Úgy gondolom hogy szakmai szempontból ez a játékos szemszögéből nem jó… Olvass tovább »

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Na megint a mosdatás…Figyelj!Közutálat!Ismered ezt a szót?Kovács Benedek csak hab a tortán volt!Itt az amatőr szavahihetetlen vezetésnek lejárt az ideje!1db bronzéremmel nem fognak 10évig itt lenni ebbe biztosak vagyunk!Sőt mindent megteszünk ,hogy ezt a szezont már ne velük kezdjük!Hungária nagycirkusz lett a klubból!Lásd:Martinez ügy

Bozic
Olvasó

Ahogy hallani, a Martinez ügy is kezd erdekesse valni 😀

DoktorMVP
Olvasó

Számomra már ott érdekes, hogy “ügyről” megy a habzás hetek óta egy olyan játékos kapcsán, aki 30 percet nem játszott az nb1-ben. Mármint mindösszesen.

bippa1
Olvasó

Pénz beszél,kutya ugat.

Energol Rt.
Vendég
Energol Rt.

Tisztelt Stárics Úr!Mint nyílván tudja mi mindent tudunk.És ezt nyílvánosságra is fogjuk hozni!Túl sok volt a bagatel hiba!Túl sok volt az elveszett szó!Döntsön bölcsen és időben!Súlytalan ebben az iparágban és nincs Neve, de segítek nem is lesz!

LaBe
Olvasó

Stárics takarodj! Vének tanácsa takarodó! Nem ezt érdemeljük!

Bezse
Olvasó

Nagyon ügyes fiú, kiemelkedett a 2000-esek között, pedig 2001-es , ha jól emlékszem

Bezse
Olvasó

Ebben kinek mi nem tetszik ?

Pbask
Olvasó

Hogy a Falcoval van összefüggésben 🤦

wiley
Olvasó

Üdv Szombathelyen! 🙂
Ígéretesnek tűnik…

Kendeffy Botond
Olvasó

Láttam egy-két utánpótlás válogatott meccsen. Korosztályában az egyik legjobb. Jó fogás kimondottan.

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Nem írom ,hogy Tisztelt és nem magázòdom!Kornélka!Most kell felállni ,de már fél éve is fel kellett volna!6éve egy pár százezres autóval begurultál mára szép autót is vettél és a kis lakást is nagy házra cseréled!Tudod ez senkit nem érdekelne de ez egy kosárlabda fellegvár amiből egy szart csináltál!Te jól èlsz a csapat pedig B csoportos játékosokból áll!Ez mindenki számára vállalhatatlan!Nem szeretünk és nem is akarunk Tovább!Viszlát!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Játszani nem fog egy percet sem, de legalább sok pénze lesz.

wiley
Olvasó

Te kis fóbiás… 🤡

Bezse
Olvasó

Van olyan jó hogy játsszon

Tomika2
Vendég
Tomika2

20 perce lesz az összes u23-as játékosnak. Szerinted abból mennyi jut neki Doktor mögött és a többiek mellett?

2lee14
Olvasó

Köszönjük ezt a világot megváltó és jövőbe látó hozzászólást!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Segítek, ahol tudok.

Pbask
Olvasó

Amilyen ígétetesnek tűnik,bízok benne hogy fogjuk játszatni,Okorn nem ellensége önmagának.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Remélem úgy lesz!

Beniben
Olvasó

Csak a legjobbakat tudom kívánni Beninek!
Csak amiatt örülök, hogy végre a Falconak is lesz egy szimpatikus játékosa…:)))
Szhelyen legalább akarnak valamit, nem csak a langyos-vízben evickélnek…
Nagyon nagy veszteség ez nekünk!

kentin
Olvasó

Évek óta csökken azoknak a játékosoknak a száma, akik Zalaegerszegen akarnak játszani. Még a saját “nevelés” sem. Az okok részletezése nélkül illene levonni a tanulságot…

Megyeri 80
Olvasó

Hát kedves ZTE KK vezetőség!
Azt hiszem erre mondják, hogy szééééééééégyeeeeeeeeeeen!

Tomika1
Vendég
Tomika1

Nagyon visszafogott és korrekt próbálok lenni!Bencze Tamás utolsó másfél évében nem mentek jól a dolgok!De ami most megy Az UNDORÍTÓ és Gusztustalan!Itt a Zalai kosárlabdázó srácok egy évtizede pofán vannak köpve és megalázva vannak.Ez így nem mehet tovább!Ez a komplett vezetés megérett a cserére!

Bezse
Olvasó

Mondjuk majdnem ugyanez van kaposban

Milenko
Olvasó

Óriási szégyen ez zalai szempontból. Egy tehetséges sajátnevelésű játékost egyszerűen eltékozolt a vezetőség.
Szégyenletes és mélységesen felháborító.
Arról nem is beszélve, hogy a szintén két fiatal egerszegit (Farkas Attila, Kovács Kristóf) is simán elengedett a klub.
Jól dolgoznak Stáricsék. Bravó!
Az utánpótlás edzőkről már nem is szólva.
Tóth Ádám óta egy épkézláb játékost sem tudtak kinevelni.
Botrányos, hogy ezt is csak úgy hagyják Zalaegerszegen.

vatvat
Olvasó

Ez k***a gáz. Jól láthatóan hülyét csinálnak a ZTE ügyvezetésből.

Pbask
Olvasó

oké hogy itthoni U20 de azert 20 pont 8,7 lepattanó nem gyenge hozzá.
Sok sikert nálunk! 😉

2lee14
Olvasó

Üdv nálunk!

ZTE_KK
Olvasó

Kiváncsi lennék hogy mi hívtuk-e egyáltalán…

Pbask
Olvasó

Mennyit láttátok játszani,az alapján milyen játékosnak tartjátok?

ZTE1920
Olvasó

Korához képest nagyon jó játékos. Nálunk sok lehetőséget nem kapott, de a hozzáállással nem volt baj. Nem véletlenül játszott Monacoba. Sajnálatos ha ezt a Martinezt előbb megkerestük mint Benedeket, de ezen már meg sem lepődök….

Pbask
Olvasó

Köszi,nagyon kíváncsi vagyok rá. Stárics tényleg őt kereste volna,nem egy Martinezt hajkurászni,aki csak felverte az árát..

Captain Macko
Olvasó

Gondolom egyáltalán nem kerestük meg, ne hogy már legyen egy zalai nevelésű játékos a csapatban. :@

Tomika1
Vendég
Tomika1

Lényegében teljesen mindegy!Hendlein Roli Kaposváron ott van tartva megvan becsülve, Ferencz Csabát Körmendre betonozták, de lehet beszélni Váradiról stb. Nálunk 10 év alatt az Extra Tóth Ádámot se tudtuk hazahozni a fiatal tehetséges játékosainknak Tescos fizetést ajánlunk! De úgy hírlik az ügyvezető igazgató Úrnak nagyon jól megy…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés