Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Újabb kiváló edzővel bővült a Rátgéber Akadémia stábja

Eördögh Edit: Minden edző ilyen környezetre vágyik.:

:

Újabb kiváló edzővel bővül a Rátgéber Akadémia szakmai stábja, a korábbi soproni ikon, a 48-szoros válogatott Eördögh Edit ugyanis úgy döntött, hogy részese akar lenni annak a kosárlabdakultúra-építésnek, ami az egyesületnél zajlik – számolt be a hírről a ratgeberakademia.hu.

A sportág pécsi szerelmeseinek nem kell bemutatni Eördögh Editet. Játékosként számtalan mérkőzésen küzdött soproni színekben a pécsi lányok ellen, majd edzőként a Vasas utánpótlás csapatait irányította. Az előttünk álló szezonban azonban már a Rátgéber Akadémia kadett leány A csapatának vezetőedzője lesz.

– Rátgéber Lacival sok-sok éven keresztül ellenfélként találkoztam, óriási harcokat vívott egymással a soproni és a pécsi csapat – fogalmazott az oldalnak Eördögh Edit. – Már akkor megfogott a személyisége, az állandó győzni akarása. Aztán a válogatottnál már együtt is dolgozhattunk, s az a munkamorál, az a maximalizmus, ami rá jellemző, még inkább megragadott. Két évvel ezelőtt Pécsett rendezték a kadett leány döntőt, ekkor megnéztem, körbejártam az Akadémiát: fantasztikus létesítmény! Akkor döntöttem el, hogyha egyszer lesz rá lehetőségem, szeretnék itt dolgozni. Megfogott a miliő, az európai szintű infrastrukturális háttér, továbbá az, hogy olyan szakmai tudás halmozódott fel – elsősorban Laci óriási tapasztalatának, tudásának köszönhetően, valamint az ott dolgozó kiváló magyar és külföldi edzők révén –, ami garancia a minőségi munkára! Nyugodtan kijelenthetem, minden edző ilyen környezetre vágyik. Tanulni és fejlődni akarok a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, nekem ez a lehetőség egy óriási szakmai kihívás és motiváció is egyben. Pécsett kosárlabdakultúrát építenek, én pedig szeretnék ennek a részese lenni!

Eördögh Edit nagyon hosszú és eredményes játékos-pályafutást tudhat maga mögött. A kosárlabdázást 12 évesen kezdte és 36 évesen fejezte be, játszott a BEAC-ban, az MTK-ban, a DKSK-ban, a Soproni Postásban és az MKB Euroleasing Sopronban is. Utóbbival hatszor nyert magyar bajnokságot és háromszor volt Magyar Kupa-győztes, egyszer pedig a BEAC-cal ért a csúcsra a kupában. A válogatottban 48-szor léphetett pályára, 2012-ben beválasztották a kosárlabdázás halhatatlanjai közé.

– Bevallom, az is óriási vonzerőt jelentett számomra, hogy olyan korábbi kiváló játékosokkal dolgozhatok majd együtt, akikkel vagy játszottam egy csapatban, vagy óriási csatákat vívtunk egymás ellen. Gondolok itt Rausch Anikóra, aki Diósgyőrben volt a csapattársam, Vilipics Daliborkával Sopronban játszottam együtt, Csák Magdival és Anitics Livivel pedig ellenfélként találkoztam a pályán.

Játékos-pályafutása vége felé már érlelődött benne a gondolat, hogy a folytatásban sem szeretne elszakadni attól a sportágtól, amelyben 24 évet eltöltött, érdekelte az edzői hivatás. Immár 10 éve a Vasasnál edzősködik, ahol az előkészítős csoportoktól egészen az NB I. B-ig minden lépcsőfokot végigjárt.

– A Vasasnál eltöltött tíz év is jelzi, hogy nem vagyok egy ide-oda ugrálós típus. Eredményes időszakot töltöttem ott, kadett és junior bajnoki aranyakat is nyertem a csapataimmal, idén pedig másodikak lettünk a kadett lányokkal, ráadásul ugyanez a gárda a juniorok, vagyis az idősebbek között is bekerült az A-döntőbe, ahol hetedik helyen végzett. Tavaly a serdülőkkel veretlenül vezettünk, amikor félbeszakadt a szezon, szóval ott is lehettek volna érmes reményeink. Sikeres évek voltak ezek, ugyanakkor mindig picit irigykedve néztem azt a tüzet, ami a pécsi lányokra jellemző: elképesztő a hozzáállásuk, a mentalitásuk, olyan jó látni, hogy mindig örülnek egymásnak, biztatják egymást, küzdenek a másikért! – mondta Eördögh Edit, akinek a lánya, a 2006-os születésű Rátkai Eszter (korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa) is a pécsieknél folytatja pályafutását.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marillion Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Minden a helyén van…megérdemli hogy ilyen magasságokba juthatott….játékos korában is férfi szemnek megragadó különleges nőies bájaival vonzotta a szurkolókat a lelátókra! Gratulálok Edit és sok sikertaz új közegben is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés