Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Újabb két helyet javítottunk a FIBA erősorrendjében

A legjobb hat között négy csoportellenfelünk is megtalálható.:

:

A FIBA kihozta az Európa-bajnokságot megelőző utolsó erősorrendjét a kontinensviadalon induló csapatok összevetésében.

A mieink a 20-ról a 18. helyre léptek előre, két helyet javítottak tehát az előző pozíciójukhoz képest. A Nemzetközi Szövetség honlapja kiemeli, hogy Hanga Ádám jelenléte és fontossága jól látható volt a világbajnoki selejtezők augusztusi ablakában. A mieink végig tartották a lépést Litvániával a végül 10 pontos vereséggel záruló első mérkőzésen, majd három ponttal nyerni tudtak Csehországban, ahol Hanga 20 pontos, 12 lepattanós és 5 gólpasszos teljesítményt nyújtott. Azt is hozzátette a FIBA, hogy a vb-selejtezőkön így 4-4-gyel álló csapatunk ezáltal nagyon fontos plusz önbizalomra tett szert az Európa-bajnokság előtt.

A kilátásainkkal kapcsolatban annyit írtak, hogy távolról sem irigylésre méltó a helyzetünk, és a halálcsoportban minden győzelem hatalmas sikernek tekinthető.

Szlovénia elveszítette első helyét, miután kikapott Németországban, méghozzá elég simán – Szerbia áll jelenleg az élen. Franciaország szintén bukott, méghozzá három pozíciót, így most az ötödik – mint ismert, a franciák Boszniában szenvedtek vereséget. Litvánia maradt a negyedik helyen, a két győzelmet elérő Németország viszont két helyet javítva már a hatodik – a legjobb hat között tehát négy csoportellenfelünk is megtalálható, erre írta azt a FIBA, hogy halálcsoport. Bosznia-Hercegovina a németekhez és a mieinkhez hasonlóan két pozícióval lépett előrébb a franciák elleni bravúrral, Nurkicéket a 13. helyre rangsorolja a Nemzetközi Szövetség.

Forrás: Hunbasket

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés