Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Újabb vereség, egyre nagyobb bajban az Alba

A Kecskemét elrontotta Cabezas magyarországi bemutatkozását.

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 94-79 (24-26, 26-20, 22-8, 22-24)

Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Praksch P., Rácz Zs. (Balogh L.)

KTE-Duna Aszfalt : Wittmann 7/3, Green 12/6, Dimics 19/9, Dramicsanin 17/12, Karahodzsics 9/3. Cserék: Djeraszimovics 18/9, Kucsera -, Mészáros 2, Molnár 8., Fülöp -, Plézer 2.

Alba Fehérvár: Zeno 9/9, Freeman 24/18, Keller 8/3, Lóránt 7, Heath 11. Cserék: Cabezas 5, Tóth P. 4, Bullock 11, Filipovity -.

Remek játékot és magas színvonalat hozott az első félidő a nagy téttel bíró mérkőzésen. Hazai oldalon az eddig gyengélkedő Dimics kezdett remekül, míg a másik oldalon Keller Iván kapta el a fonalat. Jól szállt be Cabezas is, a spanyol világbajnok “gól jó, fault” kombóval nyitotta magyarországi karrierjét az első negyed végén. A dobóformára egyik oldalon sem lehetett panasz. A Kecskemét 62 %-kal, az Alba 75 %-kal szórta a pontokat a mérkőzés elején. 24-27.

Heath zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de Green egy gyors triplával állította meg a meglógni készülő vendégeket. Freeman tripláiról szólt a következő időszak, kettőt is szórt egymás után. A Kecskemét azonban továbbra is loholt, az ekkor még mindig szenzációsan dobó fehérváriak után. 36-39-nél a vendégek kértek időt, négy perc volt ekkor a félidőből. Az Alba azonban érthetetlenül nekiállt kapkodni, sorra rontották el a dobásokat, amit a hazaiak, Dimics és Djeraszimovics vezérletével ki is használtak. A KTE megfordította az állást. 50-47.

Green triplájával kezdődött a második félidő, máris hat ponttal vezetett Forray Gábor csapata. Dimics és Dramicsanin is jól játszott. Az Alba teljesen elvesztette a ritmust, semmi nem sikerült a fehérváriaknak, a másik oldalon viszont minden bejött, remekül játszott a Kecskemét, nem csoda, hogy pillanatok alatt 12 ponttal elhúztak, majd 17-re növelték előnyüket. 72-55.

Az utolsó negyed már csak formaság volt. Az Alba szenvedett, a KTE pedig egy kicsit már a közönségnek is játszott. Állandósult a 20 pont körüli előny. A végjátékban több kecskeméti fiatal is lehetőséget kapott. 94-79.

Wittmannék a magabiztos, megérdemelt sikerrel a győzelmek számát tekintve utolérték a tömörülő középmezőnyt, míg az Alba egyre távolabb kerül a felsőháztól.

Kiemelt fotó: Réti Attila

36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
RougeGyurkó GáborKobayasistevensseanmaguire Recent comment authors
Kobayasi
Olvasó

T. Aramis!
Nem tudom. Lehet, hogy így van. Az tény sajnos, hogy idén nem ellenfél az Alba
a Bajnoki címre esélyes csapatoknak. Olaj, Falco. MTE. szerintem.
Mondjuk nekem a Falco-val sincs semmi bajom. Idén jobbak.
Üdv. Neked is.

Kobayasi
Olvasó

T.Rouge!
Nagyon korrekt vélemény. Legyen igazad, de attól tartok, ez az
idény itthon kuka!!! Ami sokkal jobb Olajban, az a vezetés.
Sokkal jobb játékospolitika és hosszú távú tervezés. Ez nem nyalás felétek, ezek
kőkemény tények. Én így látom, mások másképpen.
Üdv. Neked!

Aramis
Vendég
Aramis

Azért annyira ne dőlj be neki.
2016-ban a bajnoki döntő után nem volt ilyen simulékony veletek!
Annyi a titok, hogy most a Falco a public enemy No1 nála…
Titeket meg próbál maga köré gyűjteni :-DDD

Rouge
Vendég
Rouge

Össze fognak állni.

Az alba az alba, soha sem szabad leírni őket,
jön még új légiós, pénz van, az edző is rendben,
nyilván idő kell neki.

A kupában elért sikerek mutatják,
hogy ez a csapat sem olyan rossz,
de fognak még erősödni,
amúgy is a végén kell ott lenni.

A bajnokság még el sem kezdődött…

Remélem nem kerülünk össze túl korán velük, úgyhogy hajrá, lépjetek fel a 6-7. helyre,
és akkor leghamarabb csak a döntőben találkozunk!

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!!!

Gyurkó Gábor
Vendég
Gyurkó Gábor

Vajon Cabezas hozta magával a járókeretét is? Mekkora mellébszélés, hogy nem levezetni akar… Mekkora félrebeszélés, hogy felértékelődött a magyar bajnokság… Egyszerűen Magyarországon talált magának olyan palimadarakat, akik szerződtették. Ennél az is jobb lenne, ha egy tehetséges magyar fiatal kapna lehetőséget pályára lépni. És nem is kerülne olyan sokba!

Kobayasi
Olvasó

Az Alba idei teljesítményére, az egész szakosztály munkájára egész egyszerűen nem találok szavakat. Jó tudom a kupában jól mennek, de a hazai produkció ??? Már a csapathoz igazán közel állok is csak néznek, mint “Jani a moziban”. A mai napig igazából nem derült ki, hogy miért veszett össze Dávid Kornél és a klubelnök. Persze lehet, hogy semmi köze ennek a csapat játékához, de akkor valaki álljon li és mondja el MI A TÚRÓ FOLYIK ITT ??? Mert, hogy nagyon nem oké valami, az biztos!!! Az MTE elleni győzelem után sokan lefikáztak, hogy miért illetem kritikával a csapatot egy olyan K.O.… Olvass tovább »

Ktopi
Olvasó

Az elmúlt napokban többször is firtattam a légióscsere lehetőségét, szükségességét. Többen is reagáltak rá, miszerint a régi szerbek már nem előnyt jelentenek, hanem hátrányt, mert nem eléggé motiváltak. Szó sincs erről! Aki látja hétről-hétre, hogy miként reagálnak le egy-egy szituációt a pályán, az tudja, hogy mennyire fontos nekik a győzelem, a csapat!!! Én kifejezetten Dimic teljesítményére gondoltam, amire tegnap csattanós választ adott. Egyetlen hibás dobással ért el 19 pontot, vállalkozott, teljesen más arcát mutatta, mint eddig. Roppant komoly fegyver lehet, ha ő is beszáll a bajnokságba. Az Alba az első félidőben még uralta az eseményeket és 47 pontot dobott. Utána… Olvass tovább »

Gugyerás Olivér
Olvasó

Mindenkinek van az életében egy-egy jó meccse, összességében azonban ez a Dimics nem ért eddig többet, mint bármyelyik fiatal ért volna, s ráadásul valamelyikük már beért volna…Dimics nagyon rossz befektetés volt szerintem. Green egy fokkal jobb, hozott meccseket, de ment is el rajta néhány pont. A régi szerbekkel semmi gond szerintem, ha kapnának megfelelő tudású és megbízható, egyemletes teljesítményt nyújtó két légióst maguk mellé, s nem nekik kellene minden meccset hozni, akkor még évekig elnézném őket kecskeméti színekben.

redmiller
Olvasó

Dimic eddig csak hazájában játszott! Nem egyszerű belekóstolni a légiós életbe… Viszont látszik a fejlődés a játékában, jó lesz!

moldi56
Olvasó

Egyszerüen hihetetlen.Miközben az európai porondon szárnyal az Alba,itthon meg szenved.Lassan már a 8 közé kerülés is bravúr lesz nekik.Nem szoktunk hozzá.Na most lehet firtatni Lóránt felelősségét is,most miért nem szárnyal a pályán,mint korábban? Valami hasonló volt Szolnokon is vele,a tulaj csökkentette a fizetését,erre lelépett.Nem lepne meg ha valami hasonló lenne az Albánál is.

Ray Finkle
Olvasó

Stevens koma! Hívd meg Csapajevet egy sörre, amikor legközelebb Perl Zoli hovaigazolásáról elmélkedtek! Gondolom Kőbányai lesz! ??? Főokosok! ?

Ktopi
Olvasó

Hát ez valami hihetetlen volt. Nem tudom mi történhetett Dimic-vel, ki mit mondott neki, de gyökeresen megváltozott a testbeszéde, nem lógatta fülét-farkát, hanem önbizalomtól duzzadva játszott. Bravó! Erre vártunk már mióta!
Ezt a formát kellene állandósítani és akkor lehet esélyünk a 8-ra. Fontos, hogy Pécsen kellő önbizalommal tudunk pályára lépni! Ez a mai győzelem lehet egy kis üzenet mindenkinek, aki még jön Kecskemétre, hogy itt senki nem mehet biztosra!
A meccs legszebb jelenete az volt, amikor az egész csarnok kinevette Praksch művész urat, aki zavartan elkezdett magyarázni Green-nek, hogy miért fújt ellene. Nagyon tetszett:) Hajrá Kecskemét!

redmiller
Olvasó

Elképesztő második félidőt produkáltunk! Oké, védekezés általában eddig is működött egy negyedek kivételével, de hogy már támadásban is lépünk előre! Hihetetlen! Egyre jobb nézni a csapatot és az utolsó 3 fordulóban még a hullámvölgyeket is kivettük a játékból! Debrecenben Győrffy is kellett bukásunkhoz… Forray valamit nagyon eltalált, mert megtáltosodott a csapat! Innentől arra is meg van az esély, hogy a szoros meccseket végre idegenbe is behúzzuk! Amennyiben megyünk tovább a 2019-es úton, akkor szép évünk lesz!
Szép volt fiúk! Utóbbi évek legjobb második félidejével hagytuk állva az Albát!

Gugyerás Olivér
Olvasó

Valószínűleg tényleg az Alba a leggyengébb csapat az élvonalban, hiszen ez a harmatos Dimics-gyerek élete legjobbját játszotta ellene…

redmiller
Olvasó

Dimics első éve légiósként, lesz ő még ilyen jó. Kezdi elkapni a fonalat!

Trombitás_Frédi
Olvasó

Az Alba elhitte?

Cabezasnak szólt valaki, hogy ez nem az öregfiúk bajnokság?

Wilson
Olvasó

Kellemetlen?…Zakó?… Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem, az ahogy, aki kicsit is ért ehhez a játékhoz láthatja, hogy a nyomorultak szándékosan játszottak úgy, mint a hülye gyerekek a grundon, nyáron 37 fokban 4 óra játék után,… persze már ilyen gyerekek sincsenek! Ez után a meccs után nehéz nem azt hinni, hogy nem bunda volt, úgy játszottunk mint a Körmend egy hete, vagy vmi óriási összeesküvés elmélet van itt vagy meg akarnak vkit buktatni,amit nem tudok értelmezni tekintve hogy már Báne ment a levesbe! Akármi az igazság, követelem ezen csapat feloszlatását!!! és csak azon fiatalok játszatását akik akarnak is játszani… Olvass tovább »

purple
Vendég
purple

Nyugodj már le a csudába. Ez csak egy labdajáték. Nem kell nézni, ha nem tetszik. Ennyi.

purple
Vendég
purple

Na ki nyeri a negatív lájkok versenyét? 12vel jól állok ?
Állítólag Abdul Jabbarért bejelentkezett Simi. Jó kis összefoglalót kapott róla.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ez egy megfejthetetlen csapat.

lujo
Olvasó

Elég rapszódikus ez az Alba…

Aramis
Vendég
Aramis

Most mondd már el stevens, hogy Perl Zolinak miért lett volna jó ha ősztől az NB/B-ben kellett volna játszania?

Suns
Olvasó

😀

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerényebben

Aramis
Vendég
Aramis

Én?
Szerényebben?
Stevens idegösszeomlás közeli állapotban volt még délután, hogy Perl nem az Albába igazolt.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Igen szerènyebben

Aramis
Vendég
Aramis

Ja, hogy a szombathelyiek legyenek szerények.
De ha a Falco-s cikkekhez odaírtok 100+ becsmérlő kommentet, azzal az égvilágon semmi probléma nincsen.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy szirkoló írt valmi, te meg a csapatnak szólsz be. Szólj be neki

Aramis
Vendég
Aramis

Bocs, de a haverod sem velem foglalkozott, a Falco-t becsmérelte ott, ahol csak tudta.
De védd csak, érdekes módon 3 éve még ők voltak az első számú közellenség Szolnokon…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Oké csináld. Van egy hülye aki bàntja a Falcot, kell egy másik aki visszaadja

Aramis
Vendég
Aramis

Egy???
Ez most komoly???
Te miről beszélsz ember????
Egy ember szidja a Falcot….kész… :-DDD
Feladom…nyertél :-DDDD

nyolcmegnyolc
Olvasó

Leírom látom nem érted. Van valaki aki szidja a Falcót. Neked ez nem tetszik. A következő alkalommal beszólsz az Albának. Nem neki, hanem az Albának. Ebből az következik, hogy amint lehet (rád hívatkozva) valaki beszól a Falconak Fehérvárról. Egy idő után mindenki beszól a másiknak és folytatódik az oldal siker sztorija. Ha ez a cél csináld.

J.R.Benitez
Olvasó

Pont ezt mondtam én is erre lettem leseggnyalózva. Bb1 okosan manipulál minket mi meg erre szépen egymás torkának esünk. Vicc..

seanmaguire
Olvasó

Töröld meg a szád szélét, csöpög a nyáltól. Mi vagy te, békebíró? Vagy inkább az oldal alkalmazottja?

J.R.Benitez
Olvasó

Igen lebuktam. Mekkora okosságokat irogatsz. Ismerek onnan 2 embert. Mint itt kb mki. Mindhárman ugyanannak a csapatnak szurkolunk. De ennyi. Semmi más közös nincs bennünk. Ja de. Mindhárman kiröhögjük a korlátolt embereket…. Ne vedd magadra! Foglalkozz a kosárlabdával ha nem tudod mi az kérdezz meg vkit. Köszi.

stevens
Olvasó

Te inkább nézd meg az elmúlt 10 év nemzetközi eredményeit a két csapat viszonylatában, aztán maradj szépen csendben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés