Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Újabb idegenbeli skalpot gyűjtött be a KTE

Az első félidőben még partiban volt a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-94 (22-25, 25-25, 16-20, 20-24)

Bajnokság, 7. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Praksch P., Goda L., Kovács N. (dr. Páli K)

ZTE: Duren 14/3, Delas -, Bonifert 2, Vuko 16, Glenn 14. Cserék: Simon 2, Donaldson 28/21, Pélzer 5/3, Völgyi -, Szabó 2.

KTE: Wittmann 26/15, Thomas 13, Djeraszimovics 8, Kucsera 9/3, Karahodzsics 13. Cserék: Lukács -, Jaramaz 6/3, Dramicsanin 19/12, Horti -.

Az a két csapat lépett egymás ellen pályára Zalaegerszegen, mely az elmúlt két meccse során hasonló bravúrt hajtott végre: egyaránt a Szolnokot győzték le. A Zalakerámia ZTE KK hazai pályán, a Kecskemét pedig idegenben győzte le Pongóékat. A zalaiak kispadján hazai pályán ezen a találkozón mutatkozott be Luca Bechi, akinek az elmúlt pár napban módja nyílt kicsit jobban megismernie csapatát – a kék-fehér szimpatizánsok kíváncsian várták, milyen apró változtatásokat eszközölt az olasz szakember a taktika terén. A ZTE-ben egy nagy visszatérőt is üdvözölhettek a szurkolók: a szeptemberi Göcsej Kupa óta először szerepelt a keretben Antóni Csanád. A bedobót többször kiújuló, makacs sérülése gátolta közel 4 hónapig, ám kedden végre csapata rendelkezésére állhatott. A KTE-nél is volt egy visszatérő, igaz Marko Djeraszimovics csak a szolnoki bravúrgyőzelemről maradt le.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Izgalmasnak ígérkezett a tabellán egymáshoz közel elhelyezkedő két gárda csatája, a találkozó elején a vendégek kezdtek jobban, különösen a lila-fehérek 35 esztendős irányítója,Wittmann Krisztián, volt elemében, aki az Olajnak hét triplát szórt néhány napja. A KTE első 10 pontjából nyolc az ő nevéhez fűződött. 15-7-re lépett meg a bács-kiskun megyei alakulat, időt is kért Luca Bechi, aki igencsak sokallta az alig négy perc alatt bekapott 15 pontot. Az időkérés után is tovább folytatódott a Wittmann-show, 20 vendégpontból 13-at szerzett a lilák tizenhetese. Vuko betöréseivel zárkózott a ZTE, majd a csereként beálló Plézer Gábor egy perc alatt tett öt pontot a közösbe: előbb hármast hintett, majd Donaldson remek passzából ziccerezett. 22-25-ös állással zárult az első tíz perc.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Glenn Szabó szép passzából talált be, majd Donaldson álompasszát váltotta pontokra az amerikai center. A Kecskemét elég sok alkalommal dobhatott +1-et támadásai során, így nagyon szoros volt a találkozó. Donaldson triplája után már csak egy volt közte, Váradi Kornél érezte úgy, hogy ideje tanácsokkal ellátnia játékosait. Ki más, mint Wittmann talált be távolról, sőt Kucsera is hozzátett egy trojkát a kecskeméti pontterméshez. A ZTE azonban ritmusban maradt, előbb Glenn középtávolija, majd Donaldson hármasa dobogtatta meg a kék-fehér szíveket, sőt, egy pillanatra, Vuko-Glenn összjáték után a vezetést is átvették a zalaiak. Két percig 1-1 pontos vezetés állt az eredményjelzőn ide-oda, Váradi Kornél 43-42-es zalai előnynél ismét időt kért. Hatottak a tanácsok, a távolról remekül célzó vendégek ismét elsüllyesztettek két trojkát a zalai gyűrűben, ráadásul mindössze 50 másodperc kellett ehhez. Luca Bechi meglehetősen mérges volt ezt követően, ám ráncai kicsit kisimulhattak Donaldson dudaszavas hármasa után. Három pont így is maradt a vendégek előnyéből, 47-50-el fordultak a felek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A remekül támadó Kecskemét a második félidőben ismét Karahodzic révén kezdte a pontgyűjtést. 6-0-ás KTE-rohanás után időt kért a ZTE. Közel 75%-al dobtak a vendégek közelről, ami ellen nem volt ellenszere a kék-fehéreknek. 50-60-nál először volt tíz közte, a hazaiakat nagyon elvesztették a fonalat támadásban, egyre több volt az eladott labda. Az első öt percben csak Duren tudott betalálni, a Kecskemét pedig rutinosan őrizte előnyét. Donaldson kapta el ismét a fonalat, hármasa révén benézett tíz alá a ZTE, majd az ihletett formában játszó bedobó a negyed végén a dudaszó pillanatában is betalált távoltól. Így 30 perc játék után maradt még remény a ZTE-nek, de gyökeresen változni kellett volna a játék képének.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

63-70-ről folytatódott találkozó, Simon Kristóf zsákolt, Váradi pedig időt kért. Meg is lett a foganatja: lőbb Dramicanin, majd Wittmann célzott pontosan távolról, ismét 8 lett közte. Szabó kipontozódott, a ZTE pedig teljesen elvesztette a fonalat, gyakorlatilag nem volt védekezés zalai oldalon. Wittmann 2+1-es akciója után már 15 volt közte, a ZTE-ben szinte csak Donaldson tartotta a lelket. A pontdobók listáját vezető amerikai kisember egyszerűen nem tudott hibázni ezen az estén a 6,75-ös vonalon túlról: 8-ból 7 hármasa ért célba, 28 ponttal zárt. Mindez azonban mit sem ért, mert a túloldalon Wittmann Krisztián is alaposan „bevette a célzóvizet”, kiváló százalékkal szerzett 26 pontot, ráadásul 7 asszisztot is kiosztott. 83-94 lett a vége, a KTE abszolút megérdemelten győzött Zalaegerszegen, a ZTE mindössze 54 másodpercig vezetett a találkozón. A lila-fehérek jobban akarták a sikert, s remekül használták ki a zalai hibákat. A szolnoki siker után igazán haraptak, s ennek most a ZTE esett áldozatul. Visszavágó három nap múlva Kecskeméten, addig is lesz mit tennie Luca Bechinek, hogy felrázza tanítványait.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
Borbély LajosFeffo-ZTERózsabimbóGCkosarKováts Imre Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

Szomorú, hogy a következő szezonra nincs edző, nincs szakma, nincs játékos, nincs utánpótlás. Patonay légiós választásban IS jó volt, Heinrichhel ez soha nem ment. Robi és a horvát edző találmánya az összes légiós – ebből Vuko nem betli egyedül. Az elmúlt években csak ott nem buktunk, ha már a bajnokságban bemutatkozott játékost igazoltunk le (Thomson, Ubilla, Kinney, Govens, Pantelic – sorolhatnánk). Ehhez nagy szem azért nem kell, Drunglias, Norfleet – ezekhez már kicsit több. Jó lett volna olyan már Magyarországon ismert edzőt találni, akire rá merjük bízni akkor is a csapatot, ha ezekből a romokból ebben a szezonban már nem… Olvass tovább »

Popcorn
Vendég
Popcorn

Tökéletesen összefoglalva, de amíg Balaicz Úr nem változtat a vezetőségben addig ez lesz!Jelen pillanatban évek óta hibát hibára halmoznak!Sokan már a személyük miatt sem járnak mérkőzésre!

Borbély Lajos
Olvasó

Azért, ha végiggondoljuk,az egész magyar kosárlabdában ez van, amit itt a végén írsz. A csapatok többségénél (kivétel Falco, ahol van pénz dögivel) nincsen (nem lehet) hosszútávú koncepció. Azok a klubbok a szerencsésebbek, ahol jobb szemmel kukázzák ki a pénztárcájukhoz mért légiósokat. Az nagy lutri, hogy hogyan alkotnak ezek majd egy csapatot. A fő probléma az egész magyar látványsport finanszírozása. A TAO és a különféle állami/városi pénzek légiósokra költődnek el, a legkisebb számonkérés nélkül. Így a klubvezetők egyáltalán nincsenek arra kényszerülve, hogy utánpótlást neveljenek. Egyszerűbb évenként új játékosokat kukázni. Ez a kukázás mostanában nem akar összejönni a ZTE-nek. Ha a ZTE… Olvass tovább »

Feffo-ZTE
Olvasó

Ezzel egyetértek Lajos! De ugyanazt mondjuk: lehet ez az ember Sallói a vezetésben, de lehet másodedző/szakmai igazgató – aki ott ül a kispadon, vagy a lelátón az edző mögött. Járja a környező országokat, kapcsolatban van az ügynökökkel, van szava a szövetségben, elismert szakember, a vezetőedzőt is érdemben tudja segíteni. Aki több szezonra kap felhatalmazást, beugrik ha kell a vezetőedző helyett. Robi lenne ez a személy, vagy van alkalmasabb? Ki itt a szakma most? Ki gondolkozik egy évnél távolabbra? Stárics, a társadalmi elnökség, Robi, vagy kicsoda? Ki segít az edzőnek légióst választani? Vagy az olasz edző már nézi a jövő évi… Olvass tovább »

Borbély Lajos
Olvasó

Így van, sokkal, profibban kell felépíteni még egy ilyen kis klubbot is, ha az első osztályban akar maradni!
Ma az már kevés az első osztályhoz, ha egymással jóban lévő, jószándékú emberek vezetnek egy gárdát.
Én azt hiszem, kívülről kell találni valakit, akit sajnos jól meg is kell majd fizetni (hogy napközben ne csak a BB1.hu-t olvasgassa…). Akiben van szenvedély. S akit el is lehet küldeni, ha nem megfelelő a munkája.
Külső impulzus kell.

Feffo-ZTE
Olvasó

Igen, nem biztos, hogy ez a személy Egerszegen ül most, és nem biztos, hogy jó szemmel nézné majd a klub körüli langyosvizet.
Azért az szomorú, hogy a bb1 egerszegi tudosítóján látszik a legnagyobb lelkesedés és tenni akarás. Nem rá nézve, a többi ZTE-s szereplőre nézve.

Rózsabimbó
Olvasó

Soha ne add fel!
Hajrá Zete!

Milenko
Olvasó

Nem értem azokat, akik az edzőt hibáztatják 1 hét ittlét, és 2 meccs után… Nem ő tehet róla, hogy olyan csapathoz került, ahol max 4 épkézláb játékos van. A 3 amerikai és Vuko. A többi gyakorlatilag semmit sem ér. Delas az első mérkőzésen szórt 30 pontot az Oroszlánynak, azóta viszont nulla. Borzalmas, tragédia. Ha lehet még cserélni légióst, akkor azonnal meg kell ezt lépni. A magyar mag szintén katasztrófa. A válogatott (Édes Istenem…) Szabóval az élen! Az ugyancsak semmirevaló vasi haverjával (Simon) kezenfogva húzhatnának innen jó messzire! Két kerékkötő. A fiatalok nagy része meg sajnos nem A csoportos szint. Ilyen… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

Egyetértek, szégyen és gyalázat.

Kék-Fehér
Olvasó

Simon, Delas, Szabó 4 pont összesen. Ez egyenes utat jelentett a vereségbe. Szégyen, gyalázat.

moldi56
Olvasó

Én nem értem…ellenünk (Olaj) egy teljesen más felfogású ZTE játszott.Vagy mi voltunk rosszak?Lehet.

Rózsabimbó
Olvasó

Szabó a végjátékban, két triplával győzte le az Olajt!

ZTE Jenci
Olvasó

Amikor egy szezonban a 3. vezetőedző próbál elérni valamit, de mégsem megy, nos akkor rá kell jönni, hogy ez a pad nem ér semmit. Delas-t hibáztatjátok (jogosan), de ő az aki a legtöbbet mozog a pályán. Ma az egész csapat nagyon enervált volt. Magas poszton nullák vagyunk. Centiben nem ismerem a játékosokat, de mindigfoson keresztül azt láttam, hogy a KTE nagyjából 3 magasabb emberrel volt a pályán. Nem tudtunk mit kezdeni velük, pedig a labdát alacsonyan járattuk. Simon akar csak nem megy neki, Szöszi fáradt már, a légiósok sem a legjobbak, rengeteget pumpálnak az amerikaiak. Vuko néha jó, de könnyű… Olvass tovább »

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Szöszi fáradt meg a magyarok. Ugyan már. Wittmann miért nem fáradt 35 évesen?

Tomi
Olvasó

Persze hogy nem az új edző hibája, egy hete van itt. Az alapvető probléma az, hogy nincs olyan ember a csapat körül aki dolgozna és tudná hogy mit csinál. Az idei szezont meg Nazor tönkre tette már az első percben, amikor összerakta ezt a csapatot. Most ott tartunk hogy centerből egy db sincs, de van 4 db 4-es meg 4 “irányító”, abból 3 légiós. Az egesz szerkezet el van cseszve, de egy Völgyit sem igazol épelméjű ember az élvonalba. Nincs a csapatnak egy vezetője, aki az asztalra b@szna, aztán elzavarná akit kell. Nincs aki értene ahhoz hogy rendes légiósokat szerezzünk.… Olvass tovább »

Miska
Olvasó

Szegény talján barátunknak fel kell kötnie a gatyát, ha nem 0-5-tel akar nyitni.
Van ugye januárban még három habkönnyű meccsünk idegenben!
Nagy kár, hogy a Robit évvégéig nem tudták rábeszélni a folytatásra.
Így már csak egy célunk lehet reálisan, a kiesést elkerülni.
Mindezt 5!! légióssal!
De akkor is csak a ZTE!

Popcorn
Vendég
Popcorn

Stárics és Társai:Viszontlátásra!Auf Wiedersehen!Good Bye!Tavesz Baktalo!

SárgaPárna
Olvasó

Ez az olasz díszpinty izmozott az Okornnal? 🙂 🙂
Megértem, eddig kurva jól dolgozik, jönnek az eredmények. 🙂

torma
Olvasó

Nazor 1 helyett hoztunk Nazor 2-t.Ugyanakkor nem tudni mit akarunk játszani.
Ki van adva az ellenfél letámadása,de azt olyan enerváltan csináljuk ,hogy elalszok a monitor előtt.Sajnos visszaestünk a Nazori teljesítmény szintjére.Védekezés az kb.serdülő szinten ment.Ez egy nagy szégyen,ami itt történik. A vesszőfutás majd akkor lesz, ha mi nézők visszamegyünk….

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Van edző Kecskeméten. Most látszik igazán hogy a nagy Fofó mester épphogy gátolta a Kecsot… Lehet jobban is jártak, hogy elment onnan.

redmiller
Olvasó

Az iskola ugyanaz! A keret erősebb!
Amúgy meg eddig Kornél is mindennek volt mondva sokaktól, csak edzőnek nem… Utóbbi időben viszont remekül meccsel, amit eddig én is hiányoltam!

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Valóban, viszont meg is látszik, hogy ha olyan csapat edzője, amely megfogadja az edzői utasításokat, igen is jó edző ő. Eddig rosszkor volt, rossz helyen , eszetlen, őnző légiosokkal. Most azért más a helyzet.

redmiller
Olvasó

Azért sarkára kellett állni, mert nekünk se volt jó szezonkezdetünk…. Viszont lassan megmutatják, miért is mondtam, hogy az utóbbi évek legerősebb kecskeméti csapata! Lassan talán más is belátja, hogy ennek a csapatnak 8-ban, de inkább 5-7-ben lenne a helye

Tomi
Olvasó

Mondtam már az első percben hogy ez a Delas alkalmatlan erre a sportra. Nincs a játéknak olyan eleme amiben értékelhető teljesítményt nyújtana. Nyugodtan haza lehet engedni, mert Bonifert és Plézer is komolyabb játékra képes nála. Simon a másik tornából felmentett, de ezt mindenki tudta eddig is. Jövőre majd a piros csoportban próbálkozhat, mert az nyilvánvaló hogy nincs az az edző aki alkalmazná tovább. A második félidőben kipihenten nincs olyan leharcolt játékosa az ellenfeleknek, akinek csak meg tudná nehezíteni a dolgát. Mindenki azt csinál róla amit akar. A támadó játékát meg hagyjuk is… egy alapvető dobó mozdulata sincs. Gyorsan el kell… Olvass tovább »

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Ezzel most teljessen egyetértek.

WSreborn
Olvasó

Krisz baszki mi történt veled? Másodvirágzás???
Grat a Kecsónak!
Grat Kornèl!

bluewhitezte
Vendég
bluewhitezte

Stárics Úr!Az M4 sporton leadott nyilatkozata a Magyar Népmese kategória volt csak az utóbbit szerettük és el is hittük!Sikerült egy hazájában teljesen megbukott edzőt idehozni remélve a fogalmunk sincs mit.Zalaegerszeg 3 legnagyobb szurkolói csoportja határolódik el a kosárlabda közegtől és a gondolkodásmódtól!ÁT KELL ADNI A HELYET OLYANOKNAK AKIK ÉRTENEK HOZZÁ!Ez az ön által alkalmazott szisztéma, közeg, megbukott!

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Vezetés takarodó

LaBe
Olvasó

Most meg Delas 0. Biztos, hogy kellett nekünk az olasz?

Willie
Olvasó

Valoszinuleg az edzo direkt utasitasba adtaDelasnak, hogy ne dobjon pontot. Egyebkent a 83 pontnak eleg kellene lennie egy mecs megnyeresehez, viszont 94-et semmilyen korulmenyek kozott nem szabadna kapnia egy csapatnak.

LaBe
Olvasó

Ok, félre érthető ha akarod. A második mondat nem az elsőből következik. ?

redmiller
Olvasó

Nem gyenge ez a ZTE! Sokszor csak az utolsó pillantokban dobott pontot, de be ment! Wittmann valami elképesztő extrát nyomott! Első félidőben vitte a hátán a csapatot, de végül a többiek is felnőttek mellé! A 3. negyed elején nagyon jól ment a védekezésünk, meg is léptünk! A 4. negyedben is kellett egy jobb védekezési időszak, de vmi elképesztő szívós csapat ez a zalai!
Nem dobunk viszonylag erősen (4. negyedre lerontottuk…), akkor akár a ZTE is nyerhetett volna!

Kornél ma megint nagyot meccselt! Ma végül CSAPATKÉNT nyertünk! Ráadásul egész jól el lettek osztva a játékpercek

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Na akkor.Azt hiszem nálam most telt be a pohár.Szégyen és gyalázat volt a mai teljesitmény.Ki hozta ide ezt az olasz bohocot?Még hogy nála a védekezés az első!Delas 29 perc 0 pont.Simon 16 perc 2 pont.A két fiatal meg csak az első félidőben játszott.Vezetés most már komolyan ÉBRESZTŐ!!!!

milanka487
Olvasó

Ahogy már ellenünk is játszott Wittmann…
Elképesztő?

GCkosar
Olvasó

És sportszerű is, az egyik ziccere után kapott +1-et és ha jól láttam, ő mutatta, hogy nem értek hozzá.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés