Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Újabb győzelmet húzott be a TF

A tartalékos Kaposvárt is legyőzte az újonc.

Serco – TF-BP – Kaposvári KK 92-80 (16-25, 21-19, 24-15, 31-21)

Alsóházi középszakasz, 5. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Cziffra Cs., Balog Gy., Rácz Zs. (dr. Gencsev P.)

TF-BP: Krnjajski 10/3, Buzás -, Beák -, McLane 21/3, Bergstedt 31. Csere: Filipovics 2, Rikalo 9/9, Szobi -, Clark 19/12.

Kaposvár: Ubilla 12/3, Halász 10/6, Baki 9/9, Pustahvar 8, Hendlein 20/3. Csere: Hock 10/6, Bogdán 7/3, Harazin 4.

Tét nélküli mérkőzést játszott egymással a már biztosan play-out résztvevő Serco – TF-BP és a bennmaradást már korábban kiharcoló Kaposvári KK. A fővárosiak célja az volt, hogy minél jobb formába lendüljenek. A somogyiak két légióssal érkeztek, Ubilla és Pustahvar volt ott a keretben.

Az első hat perc a TF tervei szerint alakult, hiszen még 12-11-re vezetett. Ezután Hock tripláját követően fordított a Kaposvár, majd egyre inkább meglépett. Ubilla és Hendlein hozzátette a saját részét, így már nyolccal tartottak előrébb a somogyiak. Ebből már nem sikerült faragnia a budapesti együttesnek, így tisztes előnnyel várhatták a vendégek a folytatást (16-25).

A második negyed elejét továbbra is a kaposváriak uralták, a játékrész közepén már tizenöt ponttal is vezettek. Elsősorban Bergstedt pontjaira építve kapaszkodtak feljebb a fővárosiak, de a vendégek vezetését nem veszélyeztette semmi. A félidőben héttel vezetett Fekete Ádám csapata (37-44).

Két percre sem volt szüksége a TF-nek arra, hogy megfordítsa az állást. Előbb Rikalo talált be távolról, majd Krnjajski. Ezután már nem adta ki a kezéből a vezetést a fővárosi csapat, Bogdán büntetőivel zárkózott kettőre a Kaposvár (61-59).

A záró játékrészben magabiztos volt a hazai együttes, fokozatosan növelte az előnyét. A különbség már tíz pont fölött állandósult, így különösebben nem kellett izgulniuk a budapestieknek a végjátékban. A TF ezzel újabb önbizalom növelő sikert könyvelhetett el, míg a KKK egy tét nélküli találkozót veszített el (92-80).

Fotó: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MásikVégétFújdMegLaposvárgabbbbbSetbackGecse J. Márió Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A sokak által (túl korán) lesajnált TF-nek ismételten nagy gratula, Bergstedtnek külön is!

Laposvár
Olvasó

Tovább szalad a “kaposvári henger”…. 😀

Megmondo
Olvasó

A győzelmet nem kell megmagyarázni! Senkit sem erdekel ki miert hogyan jatszott, nyerr a TF! Gratula nekik

Setback
Vendég
Setback

Tényleg nem kell megmagyarázni.

Ezt se: 🙂
2018 július:
“Szeretnénk megtartani a másodosztályban bajnokcsapat meghatározó játékosait, és fiatal, elsősorban U20-as kosarasokat beépíteni az együttesbe, a szakmai irányítást pedig továbbra is Merim Mehmedovic végzi majd” – tette hozzá Sárkány Rita.

gabbbbb
Olvasó

Nem így történt? Kerkai Ákos és Csabák Balázs távoztak a tavalyi csapatból, a Beák-Szobi-Buzás-Filipovic négyes maradt, ők most is rendszeres játéklehetőséget kapnak, hozzájuk jött az évekig Pécsett nevelt Krnjajski, redszeres lehetőséget kap. Mellettük ott van Kozma és Meleg, akik egyelőre kiegészítő játékosok. Ja, hogy kell melléjük (legalább) négy jó külföldi? Üdv az első osztályban! 🙂

Setback
Vendég
Setback

Dehogynem, így történt. Általad jelzett négyesfogat 30 perceket játszik és rendszeresen látom a pályán az u20-at.

2lee14
Olvasó

Újra: Az igen TF

csaba1977
Olvasó

@Gecse J. Márió ,láttad a commentjeimet a telegramon?

Gecse J. Márió
Olvasó

nem

Gecse J. Márió
Olvasó

Benn vagy-e a csoportban, illetve milyen néven?

csaba1977
Olvasó

benn vagyok a csoportban ,látom a kommentjeidet és a beszúrt képeket ,de ezek szerint nem látod a kommnetjeimet illetve mástól sem látok kommentet….
Csava Vanyi néven vagyok benn

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés