Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Újabb fiatal magyar végezte el a FIBA Europe edzőtovábbképzőjét

A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia trénere, az U16-os leány válogatott segédedzője, Meszler Balázs legendáktól tanulhatott.:

:

Véget ért a FIBA Europe Edzőtovábbképzőjének (FECC) 2017-19-es ciklusa, amelyet a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia trénere, az U16-os leány válogatott segédedzője, Meszler Balázs is elvégzett.

Meszler olyan legendáktól és neves szakemberektől tanulhatott a tanfolyam során, mint a Real Madriddal sokszoros spanyol bajnok és kétszeres Euroliga-győztes Pablo Laso, a Jugoszláviával világ- és Európa-bajnok, utóbbi eredményt Németországgal is elérő Szvetiszlav Pesics és a jelenleg a Sacramento Kingsnél dolgozó, Szlovéniával két éve Eb-t nyerő Igor Kokoskov.

A magyar edző a képzés végén sikeres vizsgát tett, és az eredményeket nézve az ötödik helyen zárt az évfolyamon.

Meszler Balázs beszámolója a FECC-ről, amely idén az U20-as, A díviziós fiú Európa-bajnokság helyszínén, Tel-Avivban volt:

“Ez volt a harmadik állomása a 2017-19-es generációnak, az előző két évben Podgoricában (U16 Eb) és Rigában (U18 Eb) zajlott a képzés. Az előző évekhez képest a pluszt az adta, hogy Igor Kokoskov is csatlakozott az előadókhoz.

Hosszú és nagyon fárasztó hét volt, mert az előzetesen szerzett jegyeink mellé (két workshop, egy beadandó és egy szakdolgozat) írásban, gyakorlatban és szóban is számon kértek minket. Nagyon széleskörű tudást ad a képzés, nagyszerű edzők, előadók által prezentálva, ezért nem is szabad félvállról venni a vizsgákat.

Az írásbelin szabályismereti, táplálkozási, anti-dopping, pszichológiai, pedagógiai, technikai, taktikai és képességfejlesztés témakörei voltak terítéken. A gyakorlatra, ami egy edzéstervezés és egy mikro tanítás, a poszt játékos védését húztam egyéni és csapatvédekezés szempontjából tekintve, míg a szóbelin főleg a labda nélküli elzárásokról és különböző védekezési szituációkról kérdeztek.

Nagyon örülök neki, hogy volt lehetőségem erre a képzésre, és hogy sikeresen vettem az akadályokat. Az pedig csak hab a tortán, hogy az eredményeket tekintve az 5. helyen végeztem a csapatból. Sok új barátot szereztem a három év alatt, mondhatom, hogy egy igazi család alakult ki, nagyon fognak ezek az emberek hiányozni. Természetesen tartjuk majd a kapcsolatot egymás közt, és próbáljuk segíteni egymást, egymás csapatait, játékosait.”

Forrás és fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Most szeretném jelezni hogy sok mindent elárul “rólunk” kommentelőkről az eddigi érdektelenség.
Gratulálok Balázs!
Tinektek kell vinni tovább a szakmát .
Több helyen is értékelik a tanulást, kívánok sikeres karriert!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés