Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Újabb bravúrjával bejutott a rájátszásba a ZTE

A Falco után az Albát is elkapta Matthias Zollner csapata.

Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár 89-83 (24-23, 17-20, 22-24, 26-16)

Bajnokság, 25. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Makrai Márton, Kapusi Gábor (dr. Gincsai János Péter)

Zalaegerszeg: Hicks 20, Paige 21/9, Szalay 4, Ikpe 6, Tóth 7. Csere: Németh 2, Keller 4, Ona 14/3, Csátaljay 1, Osztojics 10.

Alba Fehérvár: Chambers 13/3, Roberts 21/12, Balogh 4, Barnett 16/9, Dickey 9. Csere: vojvoda 14, Philmore 6, Takács Mi. -, Kass -.

Két, márciusban egyaránt kiváló formát mutató csapat találkozott Zalaegerszegen, a bajnokság alapszakaszának 25. fordulójában. Érdekesség, hogy a sorsolásnak köszönhetően két áldozat azonos volt: a Hűség Városában és a kálvinista Rómában is szomorkodhattak a szurkolók az elmúlt hetekben a kék-fehér vendégjátékokat követően. Az Alba a Paksot, a Sopront és a Debrecent győzte le, a ZTE pedig a Sopron, a Debrecen és a Falco ellen diadalmaskodott. Utóbbi győzelem nagy port kavart, hiszen a listavezető így már csak egy győzelemmel áll a tabella élén a fehérváriak előtt, ráadásul az utolsó fordulóban egymás ellen játszanak – más kérdés, hogy így sem igazán volt realitás már egy helycsere kettejük között.


Mindkét csapat teljes kerettel érkezett a találkozóra, izgalmasnak ígérkezett az összecsapás, amire szép számmal megteltek a zalai csarnok lelátói. Nem csoda, hisz mindkét gárda számára akadt tét; a ZTE-nek még mindenképpen kell egy győzelem a biztos rájátszást érő pozícióhoz, az Alba pedig szerette volna az utolsó fordulóig izgalmassá tenni az alapszakasz első pozíciójának elérését. A meccs pikantériája az volt, hogy a ZTE mestere az a Matthias Zollner, aki a 2021-22-es szezonban bronzérmet szerzett a fehérváriakkal, s akit tavaly február elején Alejandro Zubillaga, korábbi másodedzője váltott az Alba kispadján. Nem kérdés tehát, hogy ez plusz motivációt jelentett a német szakember számára.
Jobban kezdett az Alba, Roberts és Barnett hármasaival náluk volt az előny, ám gyorsan rendezte sorait a ZTE, Paige remek kosaraival 13-12-re már a hazaiaknál volt az előny. Balogh és Szalay is szép kosarat szerzett. Közben a lelátón egyre fokozódott a hangulat, miután Tóth Ádámra véleményes faultot fújtak, s nem ez volt az egyetlen ilyen szituáció a negyedben… Chambers hintett triplát, majd lopott labdát; de ezt megtette a frissen beállt Németh Ákos is, passzából Ona Embo talált be a sarokból, talpra ugrasztva az egész csarnokot. Hogy a hangulat tovább fokozódjon, arról a játékvezetői trió is tett: egy meg nem adott hazai kosár után Bencze Tamás kezdett reklamálásba, a zalai pad pedig technikait kapott. Hosszas nézőtéri elégedetlenkedés után a ZTE nyugodott meg előbb, Ostojic zsákolt hatalmasat egy labdalopás után. Feszült, ám rangadóhoz illő volt a hangulat, az éppen vezető fél kiléte pedig rengetegszer változott az egész mérkőzésen. Keller Iván okos ziccerével a ZTE vonulhatott a rövid pihenrőre, 24-23 állt az eredményjelzőn.


Paige frissen beállva egy triplával indított a 11. perc végén, majd ismét Keller Iván gondolkozott okosan, két pontot hozva a konyhára. Dickey és Tóth Ádám párharcából többször is a fehérvári magasember jött ki jobban, az Alba pedig Chambers vezérletével egy 6-0-ás rohammal átvette a vezetést. A ZTE azonban nem jött zavarba, gyorsan megfordította az állást, Paige újabb hármasa után 36-31-re lógott meg. Jót tett a fehérvári fejmosás, Chambers szép passzát a jól játszó Roberts váltotta kosárra egy szép középtávolival. Roberts volt ekkor a fehérvári X-faktor, 2+1-e után egy szép passzt is kiosztott. 43-41-es, szűk vendégelőnnyel zárult az első félidő.


Fej-fej mellett haladtak a csapatok továbbra is, az Alba legerősebb sorával állt fel, ám a ZTE nagyon lelkesen játszott. Paige ziccere és hármasa is közrejátszott abban, hogy a hazaiak egy 9-0-ás futással ismét a maguk javára billentsék a találkozót. A hazai publikum minden megmozdulást díjazott, ám a negyed vége megint az Albáé volt, Barnett távolija után négy ponttal Vojvodáék álltak jobban, 63-67-re.
A negyedik negyedet azonban elementáris erővel kezdte a Zalaegerszeg, egy újabb 9-0-ás rohammal, amit két perc alatt hoztak össze. Öt pont volt a ZTE előnye, ami ezen a meccsen már egészen soknak számított, ám messze volt még a vége.

Barnett zsákolására Ostojic okos ziccerrel felelt, Tony Hicks is feljavult, ám a vendégek légiósai tartották a lépést. Az addig pontokban nem túl sikeres Vojvoda Dávid állt csapata élére, szépen sasszézott be egy labdával a palánk alá. A nyerőember a végén azonban Ona Embo volt, aki kétszer is gyönyörűen tört be és szerzett duplát. 82-76-nál azonban következett egy Vojvoda 2+1, és két büntető a válogatott játékostól, s 2:10-el a vége előtt mindössze egy pont volt a két csapat között. Feszült végjáték kezdődött, mindkét csapat nagyon akart nyerni. A ZTE két új játékosa ragadtatta tapsra a hazai nézőket: előbb az egész meccsen nagyot védekező Ikpe talált be, majd Ona Embo 2+1-e után 87-81-re módosult az állás másfél perccel a vége előtt. Állva szurkolt a csarnok, alakult az újabb óriási skalp, ám ehhez még az Albának is volt néhány szava.

Chambers egy villámgyors ziccerrel jelentkezett, majd a következő vendégtámadásnál Vojvoda Dávidnak két kísérlete is akadt a hárompontos vonalon túlról, ám nem talált be, a támadólepattanónál pedig Ona Embot faultolták. Szándékost fújtak a játékvezetők, a két büntetővel pedig a sértett feltette a pontot az i-re. A hátralevő időt már lefuttatták a csapatok, a ZTE ezzel a győzelemmel már biztosan rájátszás-résztvevő, közvetlen riválisai hazai botlásai következtében pedig akár a pályaelőnyt is megszerezheti a zárófordulóban Budapesten. 89-83 lett a vége, a végjátékot erővel és fejben is jobban bírta a ZTE, amit jól mutat, hogy 26-16-ra övék volt a negyedik negyed. Az Alba elfáradt, ám a biztos második pozícióját semmi nem veszélyezteti. A ZTE játékosai viszont joggal ünnepelhettek önfeledten szurkolóikkal: egy hónapja még a play-off is elérhetetlennek tűnt, a válogatott szünet óta viszont szárnyalnak Matthias Zollner vezetésével.


Fotó: Bálizs Zsuzsa

68 hozzászólás

68
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
46 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
KovàcsIstvànturulZeteszivzsotiMarillion Recent comment authors
Zetesziv
Olvasó

Ràjàtszàs időpontòkat tud valaki?

zsoti
Olvasó

nagy kár érte hogy nem ezzel a játékosállománnyal kezdtük az idényt!hajrá ZTE!

Zombi
Olvasó

Baszki! Ezt mindenki tudja…Csak Baszki nem…..

zterulez
Olvasó

2.-3. helyen lennénk, méghozzá magabiztosan. A 3. kisebb csodával még így is meglehet. De a rájátszás más lesz… Már dolgoznak rajtunk a riválisok, feltérképezik a taktikánkat, kielemzik a figurákat és az új játékosaink gyenge pontjait. Most ezen a 4 meccsen meg tudtuk őket lepni, de korai még ünnepelni.

Marillion
Olvasó

Az első és a második a tabellán is egyaránt kipipálva…Megérkezett a Zte is a rájátszásra! Gratulálok Szombathelyről!

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG

Matthias Zollner: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Végig kiélezett volt a mérkőzés. Az utolsó negyedben fizikailag jobban bírtuk, erre készülünk nap mint nap, és ez lett most a döntő. Az alapcélunkat elértük, ott vagyunk a rájátszásban.

Alejandro Zubillaga: – A sok eladott labda volt a probléma, ami miatt gondjaink lettek. Gyorsaságban is kimagaslót nyújtott a ZTE, az egy egy elleni játékot sem sikerült olyan eredményesen hoznunk, mint ahogy szerettük volna. Bátrabban és pontosabban kellett volna játszani ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Skoty
Olvasó

Alba szurkolók köszi, hogy jöttetek!
Ne vegyétek magatokra a nem oda illő rigmusokat. Semmi sportszerűtlent nem láttam tőletek, szerintem inkább a Vidi szurkolókkal fenálló rossz viszonynak tudhatóak be ezek, engedjétek el..

Jó csapatotok van, nekem jobban tetszett, mint múlt héten a Falco, kicsit minőségibb cserékkel komoly bajnoki álmaitok lehetnének.

Jó kis meccs volt!

torma
Olvasó

Elképesztő mekkorát fordult velünk a világ!Erre szerintem senki nem számított!Respect a csapatnak.Még még még,ennyi nem elég!

Skoty
Olvasó

Feltámadott a szél és vele együtt a Zete is!
Több ez, mint feltámadás!
… 🙂

Adomás Le@urmár
Olvasó

Sporik katasztrófa, kezdünk jól kinézni, ebből még döntő is lehet

lujo
Olvasó

Köszönjük srácok az újabb csodálatos estét. Felesleges bárkit kiemelni, mert CSAPATKÉNT vagytok tökéletesek. Hajrá ZTE!

Zombi
Olvasó

Baszki amíg ez az ember nem ült a padon, a stáb nem is kapott technikait….Sujtás sajnos.

xxx
Olvasó

Nem tudtam ki hianyzik 🙂 Zollner meg a ket legios meg epp erre jartak 🙂

Zombi
Olvasó

Baszki Te nem hiányoztál. Ki és hogy került ide, az egy furfangos kérdés. Erre neked kéne tudni a választ…..Maradjunk annyiban, hogy a két légióst egy szakember választotta….Helyedben csendbe maradnék! Baszki bízom benne, hogy minden a helyére kerül. Remélem érthetően fogalmaztam!

turul
Olvasó

Elindúlt a csapat felfelé, a hiénák is visszatértek.
Fürödni a sikerben az megy. De nem ők a hibásak, hanem a tulajdonos önkormányzat, aki kontroll nélkűl szórja a pénzt a csapatba, minden elképzelés nélkűl. Félő, hogy ez csak egy fellángolás, a következő szezon is így fog alakúlni, ha marad ez a családi vállalkozás.

Zombi
Olvasó

Azon kell dolgozni, hogy ne így legyen. Nem ismerem a viszonyokat, de az minimum etikátlan, ha a beosztott főnök viszony családon belül működik. Van itt ilyen?

turul
Olvasó

Az ügyvezető és a szakmai igazgató felesége is a klub alkalmazottja papíron, de érdemi munka nincs mögötte. A legnagyobb baj az, hogy az önkormányzatnál nincs sportszakmai ember, aki felelőségre vonna bárkit. Sajnos nagyon nehéz ezen változtatni, amíg a kosárlabda csak egy kirakat az önkormányzatnak. Teljes szakmaiatlanság jellemzi a klub működését.

Zombi
Olvasó

Ja nem tudtam. Azért vigyázz ezekkel a kijelentésekkel, nehogy baj legyen belőle. Nem gondolnám, hogy ez így legyen.

turul
Olvasó

Mi baj lehet, megmondanak az anyukájuknak?
Csak annak tudnak ártani, akinek vaj van a füle mögött. Az igazság csak annak fáj akiről szól

Zombi
Olvasó

Oké, csak volt már ebből a bb1- en probléma. Talán az Ivkót basztatta valaki. Csak olyat írj ami tényleg megtörtént. Nem gondolnám, hogy ilyen lehetséges…..????????????????

turul
Olvasó

Melyik része nem lehetséges?

Zombi
Olvasó

Ja nem akarok okos lenni, csak azért ez merész állítás.

turul
Olvasó

Pontosan melyik állítás?

Zombi
Olvasó

Háát ez nem semmi….Arra gondoltam, hogy merész, hogy érdem munka nem zajlik.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Pontosítalak:ügyvezető igazgató, szakmai igazgató és a technikai igazgató felesége is alkalmazott!

Zombi
Olvasó

Az viszont nem semmi.Akkor már értem Turul mire gondolt.

turul
Olvasó

Mindeközben az utánpótlásban spórolni kell, mert nincs pénz. A nagy kérdés, hogy ezt a tulajdonos miért engedi?

Zombi
Olvasó

Viszon akkor ezt haladéktalanul jelezni kell a tulajdonosnak! Ki az illetékes ebben?

turul
Olvasó

Félő, hogy tudnak róla. A kérdés, hogy miért engedik. A nyílvánosság az ami segítene.

Zombi
Olvasó

Biztosan nem tudnak róla, nem hiszem, hogy engednék!
Ezek a hölgyek milyen beosztásban vannak? Ezt esetleg lehet tudni?
Ha ezt kétséget kizáróan bizonyosan tudni lehet, akkor lépni kell!

turul
Olvasó

Szerintem közérdekű információ, tehát kikérhető

Zombi
Olvasó

Rendben! Akkor már értem, miért húzódott eddig a csapatépítés….
Engem nem érdekel ki és kinek a kicsodája hol dolgozik, de amikor már ejtőernyősökkel van tele valami és működésképtelen, akkor kinyílik a bicska a zsebemben! Természetesen ez egész addig csak feltételezés, amíg be nem bizonyosodik, hogy tényleg így van!
Viszont, ha ez igaz, akkor néhány kérdés felmerül….
Kérjük ki, öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Zombi
Olvasó

Tavasz van, kint jártam a mezőn. Láttam a kaptárat, méhecskék zümmögnek.

Zombi
Olvasó

Baszki, tényleg igazad van. A mostani technikai is egy visszatérő miatt van. Baszki hol volt eddig?

Zombi
Olvasó

Nagy gratuláció az egész csapatnak, Zollnernek, edzőknek! Fantasztikus volt! Ezt a három gyökeret honnan szalasztották? Ilyen gyenge bírókat még nem láttam……Szégyellhetik magukat….!

Pojaca
Olvasó

Gut, besser, Zollner! Grat!

Pampalini
Olvasó

Gratuláció a hazai csapatnak. Jó volt nézni az akarást, a hajtást. Nem volt elveszett labda. Egyetlen negativuma a meccsnek: a három lóf@szjóska. Azt hiszem mindent elmond, hogy a győztes meccs után értékelt a publikum: három hülye, s nem is érdemtelenül.

heraklith
Olvasó

Valószínűleg lebetegedtek a kiírt játékvezetők és valahol találtak három olyat aki már fújt régebben a kenguruban. Nem egy ilyen meccsen kellett volna kezdeniük, de Vojcit legalább boldoggá tették, amennyire tudták.

Pampalini
Olvasó

Poénnak jó, de: Ketten nemzetközi jelöltek, s ez félelmetes a magyar kosárlabdára nézve…

Zombi
Olvasó

Ezek? Viccnek is rossz…..

Marillion
Olvasó

A második mondatra reagálnék ha szabad? Az már a falco ellen is látható volt! Ebből ezzel a változással még bármi lehet a rájátszásban!

Akuver
Olvasó

Hatalmas gratuláció a Csapatnak! Jöhet a rájátszás.

heraklith
Olvasó

Azt nem gondoltam volna, hogy 16%-os triplazással meg lehet ezt a meccset nyerni, de nagyot mentünk. Hicks talán legjobb meccse volt idén és a végén Ona is hozta, amikor kellett. De jár az egész csapatnak a gratuláció.
Egy ilyen keményen küzdő Fehérvárt megverni hatalmas bravúr volt.

Skoty
Olvasó

Valóban feljavult Hicks a végére, illetve mikor már fáradt az ellenfél, több helye volt betörni.. meg hát többet pihent, mint a Fehérvár játékosai (tudatosan pihentette Zollner). A hárompontosai nem ültek, azért azt kétlem, hogy a legjobb meccse lett volna.
A többivel egyetértek!

heraklith
Olvasó

A tripla tényleg nem ment neki sem, viszont a betörései már az első perctől megvoltak, szedett 8 lepatanót, nem hibázott a vonalról és nagyon látványos kosarakat szerzett a “legjobb időpontokban”.
Szerintem többet is bírt volna, de Zollner okosan rotálta őket, a végére kevésbé voltunk fáradtak, mint az Alba.
Nem volt a Zetének még ilyen intenzív meccse idén, az tuti.

mindenmentes
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek! Nem igazán volt tartós hullámvölgy egyik csapatnál sem, néhol még védekeztünk is, de a támadó játékunk ma döcögött csak. Számomra érthetetlen volt a 4. negyedben Takács játszatása, szerintem ilyen meccsen nem fér ez bele azokkal a buta hibákkal. Ez a rövid kispadunk átka. Megérdemelten nyertetek.

KF1962
Olvasó

Ha jól számolok, akkor legrosszabb esetben a negyedik helyről kezdjük a rájátszást.

Horvath Bela
Olvasó

Jól számolsz, és valószínű, hogy a DEAC vagy a Sopron lesz az ellenfél. Kivétel, ha a Szolnok kikap, a ZTE pedig győz az utolsó fordulóban (bár erre kicsi az esély szerintem – mármint a szolnoki vereségre).

heraklith
Olvasó

Így van, a 4. hely már megvan, mert csak a DEAC meg a Sopron tud utolérni minket, de mindkettőnél jobbak vagyunk egymás ellen.

heraklith
Olvasó

Ha negyedikek leszünk, akkor sem biztos hogy a Sopron vagy a DEAC lesz az ellenfél.
Még 6 szereplős minitabella is lehet az 5-11. helyen.
Lesz pl OSE-Sopron és Szeged-DEAC is. A Debrecennek meg a Sopronnak még a playoff sincs meg.

Horvath Bela
Olvasó

Ha a Sopron (nyer az OSE) és a DEAC is kikap (nyer a Szeged), akkor a Pécs-Körmend lesz a döntő faktor. 🙂 Ha nyer a Pécs, akkor jó eséllyel ők az ötödikek, mert az OSE-t és a Szegedet is kétszer verték. A többi variáció jelenleg kiszámíthatatlan. Soproni vagy debreceni győzelem esetén nincs miről beszélni, közülük kerül ki az ellenfél. Itt vannak az egymás elleni meccsek kimenetelei. (Körmendet csak akkor kell nézni, ha nyer, a Honvéd szintén. Ezeknél az összevetés csak feltételezett) DEAC Sopron 1-1 Pécs 1-1 Honvéd 0-2 Körmend 2-0 SZTE 0-2 OSE 1-1 Sopron DEAC 1-1 Pécs 1-1 Honvéd… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Kemény lesz az utolsó kör.

zterulez
Olvasó

Ha jól számolok, akkor a válogatott szünet óta megvertük az akkor előttünk álló 5. Sopront, az akkor 3. Deacot, az 1. Falcot és a 2. Albát. Szép munka! Gratulálok! (a rájátszás más tészta lesz…)

ZTE_KK
Olvasó

Nagy kérdés lesz, hogy egy hosszabb szériát hogy bírunk majd erővel, amikor 2-3 naponta ilyen meccsek lesznek.

Skoty
Olvasó

Csak a sérülések kerüljenek el bennünket! Talán alapszakasz után lesz egy kis pihenő, gondolom akkor lesz a kupa döntő is..
Reálisan nézve a 3. hely már szép eredmény lenne nekünk!

Borbély Lajos
Olvasó

Remekül “gazdálkodott” Zollner a játékosokkal.
Hosszabb a ZTE padja, mint a Fehérváré, ez döntött. Gratuláció mindkét csapatnak, jó kis meccs volt.

törrögszultán
Olvasó

Az Alba nagy segítséget adott a ZTE-nek… (mert neki már mindegy volt, ez látszott a meccsen nyújtott teljesítményükön)

zterulez
Olvasó

Igen?

heraklith
Olvasó

Brutál kemény meccs volt, playoff hangulat. Nagyon akarta a győzelmet a Fehérvár, de ez most kevés volt.

zterulez
Olvasó

Persze, hogy akarták. Zollner miatt is, az esetleges 1. hely miatt is, a presztízs miatt is.

KD
Olvasó

Azt kétlem, hogy 34-el vertek volna bennünket az utolsó fordulóban.

heraklith
Olvasó

Ha a Körmend és az Alba is nyert volna ma, akkor 1 pont is elég lett volna az utolsó fordulóban az Albának.

KD
Olvasó

Körmend győzelemre már a meccs előtt sem volt esély, főleg Djogo és Morgen nélkül.

heraklith
Olvasó

Ahogy a Debrecennek meg a Zetének sem volt esélye, igaz?

Pampalini
Olvasó

Figyelhettél volna jobban is a meccsen. 1:10-nél még volt esélye forditani az Albának.

zterulez
Olvasó

Az ilyen kommenteket, mint most szultáné azok szokták írni, akik csak az eredményt nézték meg, de a meccset nem látták.

HolovácDrenovác
Olvasó

Jöhet bárki!

CsakaSopron
Olvasó

Gratulálok a ZTE nek!
Talán náluk sültek el a legjobban a szezon közbeni cserék ez már-már kijelenthető, az edző illetve a légiós cserék óta teljes fordulat van náluk, és jelenleg nem mondom meg hogy az Alba jobb csapat náluk (a Falcot továbbra is ha oda teszik magukat mindenki fölött vannak SZERINTEM), úgyhogy akárkit kapnak vagy kapja őket nem mehet senki sem biztosra, masszív éremesélyesekké nőtték ki magukat.
Gratulálok mégegyszer és sok sikert nekik, illetve természetesen az Albának is a továbbiakban!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés