Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Új vezetés a ZTE Kosárlabda Klubnál

Stárics Kornél lemondott.

  •   :

:

Stárics Kornél, a ZTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezető igazgatója benyújtotta lemondását, melyet a klub tulajdonosai közös megegyezéssel elfogadtak. Az ügyvezető munkaviszonya 2022. május 31-én szűnik meg.

A tulajdonosok, a klub, a csapat, a szurkolók és a támogatók nagy köszönettel tartoznak Stárics Kornélnak, hiszen sokan talán nem is tudják, mi mindent tett a ZTE KK-ért. A 2010-es magyar bajnoki cím elnyerése után a ZTE Kosárlabda Klub Kft-nél komoly anyagi nehézségek alakultak ki. 5 év alatt, 2010 és 2015 között 5 ügyvezető váltotta egymást (Urbanics Pál, Horváth Zsolt, Kern Lajos, Podlovics Péter, Doleschall Miklós).

Amikor 2015-ben Stárics Kornél lett az ügyvezető igazgató, rendkívül nehéz munkát vállalt el, hiszen rendbe kellett tennie a cég pénzügyeit, stabilizálnia kellett a gazdálkodást, rendeznie kellett a korábbi évek tao-támogatásainak elszámolásait és az azokból fakadó büntetéseket. A feladatot eredményesen teljesítette, így ma a vállalkozás gazdasági és pénzügyi szempontból teljesen rendben van, adósság nincs, a fizetések nem csúsznak, a tartozásokat és büntetéseket rendezték, a bevételek és kiadások egyensúlyba kerültek, a tao elszámolásokat minden esetben rendben találják, és valamennyi központi (MKOSZ, NAV, stb.) ellenőrzés pozitív eredménnyel zárul. Ebben Stráics Kornél ügyvezető igazgatónak, aki 2015-től 2022-ig töltötte be a posztot, elévülhetetlen érdemei vannak, stabilitást, pénzügyi és jogi nyugalmat alakított ki a cégnél.

Köszönjük a kiváló munkáját és sok sikert, egészséget kívánunk neki a továbbiakban!

2022. június 1-től a ZTE Kosárlabda Klub Kft. új ügyvezető igazgatója Török Róbert lesz, akit mindenki ismer a zalai, zalaegerszegi kosárlabda berkekben. Török Róbert 49 éves. Kilenc éves korában Farkas Sándor ismertette meg vele a kosárlabdát. Az ő kezei alatt volt utánpótlás játékos és szerzett 11 aranyérmet. Tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak is. Később játszott az NB-I-ben a ZTE, a Siófok végül a Nagykanizsa csapatában. 20 éve, 2002. óta NB-I-es játékvezető. 2004-től a ZTE NKK-nál dolgozott, először technikai vezetőként, majd 2016-tól elnökként. 10 éve a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetői feladatait is ellátja.

A ZTE KK ügyvezető igazgatói feladatainak ellátása mellett Török Róbert vezényli le a közeljövőben a profi felnőtt csapat, valamint az utánpótlás különválasztását is, melyet már a többi NB I-es klub megvalósított.

Ezzel párhuzamosan a szakmai igazgatói poszt is be lesz töltve. A szakmai igazgató felel a sportszakmai kérdésekért, a felnőtt csapatért, az edzők és a játékosok kiválasztásáért, valamint hozzá tartozik az utánpótlás nevelés szakmai felügyelete és irányítása is.

2022. május 1-től a ZTE Kosárlabda Klub Kft. új szakmai igazgatója Bencze Tamás lesz, akit szintén nem kell bemutatni a helyieknek. Bencze Tamás 54 éves. 1979 óta életének jelentős részét a kosárlabda tölti ki. 1986-tól 2004-ig szerepelt az élvonalban, majdnem 650 bajnoki mérkőzést játszott, ebből több mint 400-at a ZTE színeiben. Ezalatt 3 bajnoki címet és ugyanennyi kupagyőzelmet ünnepelhetett. 1989-től 1999-ig volt a magyar férfi kosárlabda válogatott tagja, 1996-tól csapatkapitánya, 137 mérkőzésen képviselve a magyar nemzeti színeket. 2004-ben lett a Zala Volán ZTE edzője, 2007-ben a magyar női kosárlabda válogatott edzőjeként is tevékenykedett. Volt edző a Szeged Euroligás csapatánál, majd a férfiaknál először a Falco Kc-nál. 2015-től dolgozott a ZTE KK csapatánál, ahol 2016-ben ötödik helyet, 2017-ben pedig bronzérmet szereztek. Sportmenedzseri és szakedzői diplomával is rendelkezik.

Sok sikert kívánunk a klub új vezetőinek, akik szakmai elképzeléseiket szurkolói ankéton, valamint sajtóbeszélgetésen is hamarosan meg fogják osztani – írja a ztekosar.hu.

  •   
31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Bobby666JonGCkosartormakentin Recent comment authors
Bobby666
Olvasó

Srácok! Örüljetek Török Robinak aki pazar játékos volt. Játszottam ellene sokat és vele az utánpótlás válogatottban. Hatalmas zalaegerszegi szíve van és kifogástalan, becsületes úriember! Hajrá Robi, végre tehetsz a szívednek oly fontos szeretett klubodért! Fiatal korában Ők hárman voltak a legmenőbb spílerek: Török Robi, Hencsey Hete, Kálmán Caniggia…:) Istenem, hogy varázsoltak…

Bobby666
Olvasó

jav: Hencsey Hene

GCkosar
Olvasó

Bencze bitang jó európai centereket szokott kinézni, viszont az amerikaiak közül szinte mindig csak azok váltak be, akik korábban már bizonyítottak Mo-n. Akiket “ismeretlenül” hoztunk, szinte mindig mellényúlások voltak, egyedül talán Norfleet bizonyított valamelyest. Az utolsó edzői szezonjában is ez volt a baj szerintem, pedig olyan játékosunk is volt, mint pl. Reggie Johnson, akit bármikor elfogadnék a csapatba.

Milivoj
Olvasó

Kicsit hasonló a felállás, mint nálunk, a szakmai igazgató egy szakember (Pór-Bencze) az ügyvezető egy játékvezető (Csősz-Török), mondjuk Csősz a bankszektorban volt előtte csúcsmanager, Török gazdasági előéletét nem ismerem…, mindenesetre remélem, legalább olyan sikeresek lesznek, mint a mi párosunk, mert kell egy jó ZTE!

zterulez
Olvasó

Zete szurkolók 2022.05.04.: “Hurrá, végre eltakarodott Stárics Kornél! Hajrá Bencze, hajrá Török!”
Zete szurkolók 2022.10.15.: “Bencze takarodj, Török takarodj! Edzőcserét, légióscserét! Szar a magyar mag!”

Kék-Fehér
Olvasó

Sok sikert kívánok az új vezetésnek és Kornélnak is! A szurkolókkal azért legyen nagyobb a kommunikáció. A magyar magot már most ki kell alakítani. Révész Ádám még cserének se maradjon. Hortit és Némethet szerintem tartsuk meg. Mutapcic megtette amit meg kellett tennie, szerencsére bent maradtunk. Nem rossz edző ő, de szerencsésebb lenne egy magyar edzőt, vagy régóta nálunk edzősködő külföldi edzőt választani. Hajrá ZTE!

zterulez
Olvasó

Gáspár Dávid lesz az edző.

bbzte
Olvasó

Ő sztem most a legjobb döntés lenne…

Sedmakfun
Olvasó

EL-győzelem után???

Kék-Fehér
Olvasó

Túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen. De legyen így!

bbzte
Olvasó

Ő sztem nagyon jó döntés lenne most.

torma
Olvasó

Annyit nem fogunk tudni fizetni neki!

zterulez
Olvasó

Ingyen vállalta el a feladatot, hogy segítsen a Zetének.

Sedmakfun
Olvasó

Akkor ezek szerint Török Robi játékvezetői karrierjének vége? (Legalábbis a férfi A-csoportban? )

Egyébként hajrá fiúk! Fekáliából kell várat építeni….

Jon
Olvasó

Nem biztos. Máshol is van/volt olyan, hogy klubvezető/szövetségi tisztségviselő. Megférnek ezek a dolgok. 🙂

Eresz
Olvasó

Végre szakemberek a Klubnál ! Kérek minden ZTE szurkolót hogy becsüljük meg az Ikonjainkat biztos vagyok benne hogy egy nagyon szerethető csapat fog épülni. Robi és Tamás nagyon sokat tett már eddig is a Zalai kosárlabdáért és ami nagyon fontos hitelesek is lehetnek a fiatal játékosok előtt. Hajrá ZTE már most várom a következő szezont.

Remélem azért klub szobrot nem készít a párt katonának a csarnok előtt

Director
Olvasó

Stàrics most hozta meg az elmúlt 6èv legjobb döntését!Bízzunk benne,hogy Bencze megfelelően választ lègiósokat,mert ami az elmúlt években volt az a kontár munka kontár managerekkel az sok tízmillióba fájt a klubnak!

Blue42
Olvasó

Inkább abban kéne reménykedni, hogy az utánpótlásnevelés foglalkoztatva lesz, nem a légiósokban, akikkel maximum ideiglenes sikert lehet elérni. 🙂 Ez igaz az összes többi csapatra is.

Artúr
Olvasó

Kicsit pofátlanság sikerként elkönyvelni S.K. munkáját. Tavalyi szezonban soha nem látott pénz volt a klubnál amit elvert szakmaiatlansága miatt. Néhány pl: – Mennyi szerződés bontás történt az elmúlt 1 évben? milyen anyagi többletköltséggel járt? – Mennyi légiós hozott, akiknek az engedélyét pénzért kellett kiváltani? – Miért írt alá (amikor még Puskás A. nem volt a klubnál) olyan szerződés egy színésszel (Révész Á.) ami méltatlan a klub számára? -Miért írt alá olyan szakemberrel (Puskás A. -nem kis pénzért) szerződést akinek nem volt felmutatható referenciája ebben a szerepkörben és mennyi volt a többletköltség a felbontás miatt? – Miért szerződtetett egy kommunikációs szakembert… Olvass tovább »

JólnézünkMIKI
Olvasó

Bencze Tamást pár éve nem a ZTE szurkolók kergették el? Előtte meg a Falcosok?
Mekkora boldogság volt mindkét helyen!
Azóta a női B-csoportban megtanulta a szakmát?!

Pbask
Olvasó

Viszont edzőként mindkét csapatnál tudott szépet is alkotni. (Bármennyire sem kedvelem)
Most nem edző lesz, azért ért a szakmához szerintem. Inkább személyiségek kezelésével volt probléma néha.

Jon
Olvasó

A Kálmán Lacit ő tette ki a csapatból, ez megbocsájthatatlan. És előtte nem szerzett a Falcoval 2-3 bajnoki címet, hogy bármi alapja lett volna arra, hogy a klub valaha volt legnagyobb ikonjával ezt megcsinálja.

Pbask
Olvasó

Ha nem csak újabb bábok lesznek a fent kinevezettek, és az idei büdzsé is jövőre elérhető, akkor azért talán az Egerszeg az odavaló helyére kerülhet jövőre.
Ehhez sok sikert!

SárgaPárna
Olvasó

A tulajdonos ezzel megteremtette az állandóságot… Mert abban biztosak lehettek, hogy ha a csapat Zöld csoportig esik ki Bencze akkor sem fog magától elmenni….

SzhelY
Olvasó

te mindenhez is értesz?

SárgaPárna
Olvasó

Te vagy az első, aki azzal vádol, hogy én vagyok a Bebes… 🙂

SzhelY
Olvasó

ahoz azért kevés vagy csíra

kentin
Olvasó

Az önkritika valóban hiánycikk (volt) nála.

zterulez
Olvasó

Na tessék, lehet örülni. Teljesült a kívánságotok.

Peter Griffin
Olvasó

Ne haragudj, de volt olyan, aki azt szerette volna, hogy maradjon SK?

zterulez
Olvasó

Nem haragszom.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés