Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Új szakmai stábok a fiú utánpótlásban

A magyar sportban egyedülálló közvetítési rendszer indul el.:

:

Kinevezték az új szakmai stábokat

Az utánpótlás válogatottak Európa-bajnoki szereplése volt az egyik fő témája a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének keddi elnökségi ülésén. Mind a női, mind a férfi szakág szerepléséből komoly következtetéseket lehet levonni – hangzott el a szakmai beszámolók tárgyalásakor.

Idén nyáron is a lányok szerepeltek eredményesebben, különösen az U18-as válogatott Európa-bajnoki ezüstérme emelkedik ki a sikerek sorából. Völgyi Péter együttese szakmailag, emberileg is példát állított mások elé, s örömteli, hogy több olyan játékos is akad a gárdában, aki felnőtt szinten is szép pályafutás elé nézhet.

Ugyanakkor abban valamennyi szövetségi edző egyetértett, hogy a fizikai képzésnek az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kell kapnia a klubokban végzett munka során.

A férfi szakágban több szó esett arról, hogy miként lehet nemzetközi szinten is eredményesebbé, ütőképesebbé tenni a korosztályos válogatottakat. A feladat egyik kulcsa a klubokban rejlik, hiszen a válogatottban számításba vett játékosok a szezon jelentős részét ott töltik. Az ellenőrzés és számonkérés fontosságát is kiemelte az elnökség, a feladat a szakmai bizottságé lesz. A szakmai beszámolókat követően döntött az elnökség a szakmai stábok összetételéről. Nagyobb változás a fiúknál lesz.

Valamennyi mérkőzés élőben

A tavalyi bajnoki évadban indult el a szövetség és az Antenna Hungária együttműködésével az elsőosztályú bajnoki mérkőzések internetes közvetítése. A tanulóévet követően a csarnokok az interneteléréseik sávszélességét megfelelő mértékben növelték, így vélhetően minden akadály elhárult az elől, hogy elinduljon a magyar sportban egyedülálló közvetítési rendszer. Az elő fordulók tesztüzeme után a tervek szerint november 1-től immár fizetőssé válik a MindiGo Sport néven ismert szolgáltatás kosárlabdás része, a részletekről hamarosan tájékoztatják a szurkolókat – adta hírül a hunbasket.hu.

Utánpótlás válogatottak szakmai stábjai

NŐI SZAKÁG

U16
szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea
edző: Meszler Balázs

U18
szövetségi edző: Völgyi Péter
edző: Iványi Dalma
edző: Tullner Krisztián

U20
szövetségi edző: Gáspár Dávid
edző: Ábrahám Márta
edző: Vajda Anna

FÉRFI SZAKÁG

U16
szövetségi edző: Berényi Sándor
edző: Horváth Imre
edző: Bosnyák Jácint

U18
szövetségi edző: Pethő Ákos
edző: Góbi Henrik
edző: Losonczy Dániel

U20
szövetségi edző: Ivkovic Stojan
edző: Váradi Kornél
edző: Szőke Balázs

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Alexx1977mte7 Recent comment authors
Alexx1977
Olvasó

Próbálják a kosárlabda nézetségét növelni, de azért fizetös lesz az internetes közvetités. Szomorú, hogy mindenből pénzt kell csinálni.

mte7
Olvasó

A fejétől bűzlik a hal…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés