Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Új programot indított a Rátgéber Akadémia: posztspecifikus képzést nyújtanak a magasembereknek

A centerképző programban az Akadémia kiváló edzőkre számíthat.:

:

Újabb programmal bővült az Akadémia repertoárja: a közelmúltban megkezdődött a posztspecifikus képzés a magasemberek számára. A magyar bajnokság versenyrendszeréhez igazodva heti két, szünetek során három-négy alkalommal szerveznek külön egyéni képzéseket a 4-es és 5-ös poszton szereplő játékosainknak.

– A megszokott, mindennapi edzésmunkán felüli szakmai program célja az, hogy jól képzett, a magyar bajnokságban domináns játékosokat képezzünk, akik felkerülnek a nemzetközi „radarképernyőre” is – fogalmazott Akadémiánk szakmai igazgatóhelyettese, a centerképzés vezetője, Nenad Trunics. – Az edzések során a 4-es és 5-ös poszton szereplő játékosok az eddigieknél is mélyebben sajátíthatják el a hatékony játékukhoz elengedhetetlenül szükséges technikákat, képességeket. Emellett ezzel a programmal a saját edzőinket is tovább képezzük, felkészítjük őket a legmagasabb szintű nemzetközi edzői pályára, hogy példát tudjanak mutatni a többi magyar kollégának! Szeretnénk elérni, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia magasemberekre specializálódott akadémia lenne, amely megmutatja, hogy megfelelő szakmai munkával igenis képesek vagyunk a legmagasabb szintet megütő játékosokat adni, mint például James Ugochukwu Nnaji, Juhász Dorka, vagy éppen Kiss Virág!

A centerképző programban az Akadémia olyan kiváló edzőkre számíthat, mint például leány vonalon Vilipics-Kmézics Daliborka, aki annak idején a WNBA-ben is letette névjegyét. Természetesen a munkába bevonták az erőnléti szakembereket is, részt vesz benne Vladimir Bankovics, az erőnléti edzők vezetője, aki a közelmúltban világbajnok lett a szerb női röplabda-válogatottal, továbbá Mladen Jovanovics és Alexander Zsivkovics is.

– A képzésben én magam is tevékeny szerepet vállalok, az Akadémia edzői pedig pontos programot kaptak azzal kapcsolatban, hogy milyen feladatokat kell elvégezniük, és mely területeket szeretnénk elsősorban fejleszteni. Terveink között szerepel továbbá egy olyan Elite Camp megszervezése, amely kizárólag a belső játékosok képzésére koncentrál, s amelyre meghívnánk olyan edzőket, akik erre szakosodtak – tette hozzá Nenad Trunics.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RedbidGáborMilivojkentinbakiba Recent comment authors
Milivoj
Olvasó

Először a fizikumot kéne fejleszteni anélkül lóf@szt ér bármilyen posztspecifikus képzés, megint fordítva ülünk a lovon, aztán meg jön a pofáraesés

kentin
Olvasó

A program utolsó része pedig legyen az, miszerint a mindenkori szövetségi kapitány ne veszhessen össze mondvacsinált okokból a leendő válogatott magasemberekkel…

bakiba
Olvasó

Csodálatos, ami itt történik. Remek képzés, remek körülmények. Van itt pénz, igaz állami, a mi adónkból, de ez is rendben lenne. Csak hol a produktum, amit előállítanak? Hol vannak a játékosok? Nem európai top bajnokságokba, a magyar A csoportba? Hol? És mikor? Vagy korai még eredményt várni? Kell még hozzá pár milliárd? Mert a budaörsi Illyés Gyula gimnázium nem kap minden évben 1 milliárdnál is többet, de azért csak kijött onnan egy gyerek, akit felvettek a Harvadra. Az kosárlabdában az NBA szint. Vajon megfelelő pénzből milyen komoly eredményeket érne el a magyar oktatás? Most 0-ból jobbakat, mint a kitömött akadémia.… Olvass tovább »

Gábor
Olvasó

Teljesen igaz! Nem beszélve az akadémia sok külföldi (Rátgéber haverjai) edzőiről akik horror fizetést kapnak állami pénzből! Jó kis üzlet ez a Rátgébernek! Jó nagy balfaszok akik ezt támogatják!

Redbid
Olvasó

Naffőnök megmondta, “Ahol tó van, ott előbb utóbb béka is lesz” 🙂
Abban igazad van, hogy ez nem is az Ezüst, ez már az Arany tó így, de “a békák még csak nem akaródzanak ugrándozni”.

Na talán majd most, hogy végre lesz “posztspecifikus” képzés is!

Mondjuk én azt hittem ez már rég megy, pontosabban, hogy ez is egy fontos része a képzésnek!!

Hát így csoda ha nemhogy béka, de még brekkencs sincs nagyon?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés