Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Új csarnokot kap az Alba Fehérvár

Heteken belül az alapkő letétele már meg is történhet.:

:

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

Témaként rögtön az elején felmerült, hogy Székesfehérvárnak szüksége van két új csarnokra is, melyből az egyiket a kosarasok, a másikat a jégkorongosok fogják megkapni.

– Mindenképpen szükségünk van az új csarnokra, sőt kell két új csarnok – kezdte mondandóját Dr. Cser-Palkovics András. – Azt látni kell, hogy a nemzetközi ligában szigorodnak a követelmények, amelyek nem csak a játékosokhoz, a csapatokhoz és a licencekhez kapcsolódnak. A sportlétesítmények esetében is egyre komolyabbak azok a keretek, melyeket tartani kell ahhoz, hogy hazai pályán játszhasson a csapat, és ne kelljen máshova menni. Ez igaz a kosárlabda mellett a kézilabdára és a jégkorongra is. A terv az, hogy épül egy 3000-3500 férőhelyes a Corvinus Egyetem fehérvári campusával közösen épített kosárlabda- és kézilabda csarnok. Azt gondolom, hogy heteken belül az alapkő letétele már meg is történhet. Ez társasági adó rendszerén belül épülő fejlesztés, az önerőt pedig a városi önkormányzat biztosítja.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Borbély LajosFeffoJokicMásikVégétFújdMegKreMaestro.44 Recent comment authors
Jokic
Vendég
Jokic

Nagyon egyszerű ez. Székesfehérvár lakossága a legutolsó adatok szerint 97 000 fő. Van olyan, hogy egy hétvégén egyszerre játszik itthon a női kézilabda csapat, a férfi kosárlabda csapat, a focicsapat, a jégkorong (van, hogy kétszer is, péntek-vasárnap), emellett van már amerikai foci is, vizilabda csapatunk és és nb1-es férfi röplabda csapatunk is. Mondjatok még egy ilyen kb. 100 ezer fős lakosságú várost. Ha összeadjuk a számokat, simán megmozdul 8-10 ezer fő egy hétvégén a sporteseményeken. Ez a lakosság 8-10%-át adja. Mondjatok még egy ilyen magyar várost, ahol arányaiban a lakosság 10%-a kilátogat a sporteseményekre. És itt már a belépőjegyeket is… Olvass tovább »

Feffo
Vendég
Feffo

Te kit nézel hülyének ? Voltál Te már vízilabda meccsen ? Még anno az nb1ben is max 150en voltak, most meg a családtagokon kívül senki nincs. Entroners dettó. Hokin 3.200, focin tavasszal 2.300, kosáron 1.500 az átlag nézőszám. Kézi kb 500, ez 7.500, de minimum 2000en több helyre is járnak. Messze nem tízezer ez. És szurkolás csak Hokin van, meg RBD bohóckodik női kézin.

KreMaestro.44
Olvasó

Enthroners meccseken alsóhangon vannak 1500-an. Ki tudja, lehet ma többen leszünk a First Fielden, mint a Gáz utcában.

Jokic
Vendég
Jokic

Voltál esetleg hétvégén Enthroners meccsen? 🙂 Láttál még valakit esetleg a családtagokon kívül? 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Micccoda öröm, miccoda öröm !!! Így teljes mindenkinek a hétvégéje !!!! Már kezdtem azért attól tartani, kedveskéim, hogy ez a nap stadion- vagy csarnoképítés bejelentése nélkül telik el, de szerencsére és a Pártnak hála, NEM !!! Sőt, egyből két (kettő!) sztágyion! Jól alakul minden. De nem lehetne egyből három ??? 🙁 Olvászom itt továbbá, hogy mekkora közönsége van a VIDE(k)OTON csapatának (oppá’, VIDI Fc Felcsút vagy mi a manó), biztos a szememmel van probléma, de mintha az újságok szerint – bajnok vagy bajnokesélyes csapatként – ritkán lépi túl a bűvös 3000 főt az a csodanézőszám… Biztos vagyok abban is, hogy… Olvass tovább »

Borbély Lajos
Olvasó

Igen, Fehérvár sokkal de sokkal többet markol ki a közösből, mint amennyit megérdemelne. Ezért van ennyi bajnokesélyes csapat – szerintem nagyon kevés nézővel. Ha mindez saját erőből valósulna meg, nem szólnék egy szót sem. De nem így van. Magyarország – én így szeretlek…

Csapajev
Vendég
Csapajev

Az új csarnokhoz nézők is kellenének…. Ez az egész lényege.
Érdekes, hogy Fehérváron nem alakult ki valamilyen B-közép, pedig vannak a csapatnak eredményei.
És most nem arra szemüveges csávóra gondolok, meg arra a néhány enyhén molett hölgyre, akik ugrálni szoktak a kék kenguru előtt.

russelalba
Olvasó

Nagyon egyszerű a magyarázat. Fehérváron 4-5 fele osztódik a közönség. Foci, hoki, kézi, vizilabda, amerikai foci, kosár. Ebből 3 mindig elvileg bajnokesélyes keret. Egyébként a jegyárusítás valóban vicc kategória 🙂

KreMaestro.44
Olvasó

Nézők meg lennének, ha nem egy süllyedő hajó kapná a csarnokot. Igény megvan Fehérváron a sportokra, szerencsére sokan mennek is a különböző csapatok mérkőzéseire. B-közép: Volán meccsen van, hatalmas a hangerő a bíztatás, focin sem lehetett panaszkodni a névváltoztatásig. Azóta ugye átmentek ők kézilabdára. Nem lehet mindegyik fehérvári csapatnak külön tábort szervezni, sajnos nem vagyunk annyian.

Kobayasi
Olvasó

…és a 78 éves Mancika drága próbálja megoldani a jegyek eladását!!!!
Mindezt a BUDIBÓL!!!
Még, hogy profi klub!!!???
2019-et írunk URAIM!!!
Balázska , Imike, Andráska!!!!!!!
ÉÉÉÉBREEEEESZTŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bezse
Olvasó

Ne felejtsetek el pénztárakat is építeni , mert a gáz utcai az nagyon gáz , amikor a budiba kell menni jegyet venni

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés