Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Megszorongatta a Murciát, de kikapott a Falco a BL-ben

A hajrában koncentráltabbak voltak a spanyolok.

UCAM Murcia – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 81-74 (13-19, 25-16, 20-22, 23-17)

Bajnokok Ligája, A-csoport, 4. forduló
Murcia, Palacio de los Deportes de Murcia
V.: M. Horozov (bolgár), D. Zapolski (lengyel), J. Jurcevic (horvát)

Murcia: McFadden 5, Bellas 6/6, Rojas 7/3, Anderson 17/12, Pustovyi 17. Csere: Diop 8, Sakho -, Jelinek 1, Klavzar 14/6, Radovics 6.

Falco: Pot 17/9, Cowels 3/3, Brown 2, Tiby 8/6, Keller 19/6. Csere: Barac 4, Perl 19, Kovács B. 2, Krivacsevics -.

A két győzelemmel álló UCAM Murcia látta vendégül a csoportkör felénél egy sikert számláló Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt a Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában. A Falco éppen soros ellenfele ellen jegyezte eddigi egyetlen sikerét.

Anderson triplája jelentette a meccs első három pontját, amit további két spanyol egység követett – két és fél perc után Pot egy jó büntetője hozta meg a Falco első találatát (5-1). Barac kettese 9-1-nél esett be, jobban kezdett a házigazda. Kovács dupláját Keller triplája követte, pillanatok alatt feljött a Falco, sőt le is hagyta az immár percek óta pontképtelen Murciát Keller két jó büntetőjével és Perl kettesével (9-12). Tartotta egykosárnyi előnyét a Falco, Barac egy-egy büntetője került a helyére, majd Pot távolijával már hattal vezetett a Falco (13-19) – időt is kértek a hazaiak. Több pont már nem esett az első tíz percben.

Anderson hármasát Radovics kettese követte a második negyed első percében. Hasonló kezdést láthattunk a Falcótól, mint az első negyedben – Radovics újabb találatával már a Murcia vezetett. Nem sokáig: Cowels egy hármassal vette vissza az előnyt (20-22). Keller zsákolt, ráadásul a büntetőjét is bedobta, majd Pottól érkezett egy hármas, de a hazaiak gyors négy ponttal válaszoltak, amire a Falco-stáb reagált időkéréssel (26-28). Pustovyi és Keller váltottak kosarat, McFadden egyenlített. Keller szedte össze a labdát, majd adta tovább Potnak, aki kintről célzott pontosan (30-33). Az első félidő hajrája viszont a Murciáé volt: Bellas és Rojas is triplát dobott, majd Diop ziccerével már 38-33-ra a hazaiak vezettek. Pot még betalált, 38-35-ről jöhetett a második húsz perc.

Megint Anderson nyitotta egy hármassal a negyedet, Perl kettese egy perccel később érkezett válaszul, majd Keller távolija is talált (41-40). Rojas és Anderson növelte a csapatok közti különbséget egy-egy kettessel, utóbbi ráadásul büntetőt is dobhatott, de az kimaradt. Visszakapaszkodott egy pontra a Falco, majd Perl ismét Potot szolgálta ki, akinek kettesével újra a magyar csapatnál volt az előny (45-46) – Diop vette vissza a vezetést a fordulásból, majd Keller kapott labdát Perltől, és újra a Falcónál volt a fór. Perl pontszerzésben is jeleskedett ezekben a percekben, őrizte minimális előnyét a vendég csapat. Tiby faulttal együtt dobott pontot, de a büntető lejött. A hazai egyenlítésre Perl két, egy-egy pontot érő találata volt a válasz. Egy perccel a vége előtt McFadden három büntetőt dobhatott: egy ment be. A harmadik negyedet Perl kettese zárta le (58-57).

Perl rögtön betalált közelről, majd még egyszer, de Anderson szokásos negyed eleji triplája sem maradt el a két Falco-kosár között (61-61). Keller is jegyzett egy kettest, ezúttal is Perltől kapta a gólpasszt – utóbbi 16 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplánál járt ekkor már, csapata pedig ismét vezetett. A hazaiak szakvezetőjére fújtak technikait, Perl bedobta a büntetőt (61-64). Pustovyi kettese mintegy négyperces hazai pontcsendet tört meg, és ez sajnos Bellas dobókedvét is meghozta: kintijével már a hazaiak vezettek (66-64) – időt kért a Falco. A szombathelyiek is négyperces pontcsendél tartottak már a negyedik negyedben, így Anderson kettesére a legjobbkor érkezett Tiby triplája. Pustovyi viszont megint betalált, ráadásul egy extra büntető is a jutalma volt, amivel élt is (71-67). Tiby vesztett labdát, az iménti pontszerző, Pustovyi támadópattanót szedett, majd Barac technikaiját Anderson jó büntetője követte. Leblokkolt a Falco, Klavzar triplája pedig úgy tűnt, eldöntötte a meccset 1:50-nel a vége előtt. Tiby hármasa ült, Perl büntetői szintén – egy perccel a vége előtt 75-72 volt az állás. Klavzar közelije is talált, ismét időt kért a Falco-stáb. Perl akciója lejött, a másik oldal viszont jól büntetőzött, így Pot kettesével sem került sokkal közelebb ellenfeléhez a Szombathely. Jobban hajrázott a Murcia, amely 81-74-re nyert.

Kiemelt kép: championsleague.basketball

HIRDETÉS

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Chikán SándorMendezBencur2021CsippaXero Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Természetesen a háromnak nagy nagy gratuláció!!!!!!!!

Chikán Sándor
Olvasó

Hihetetlen hogy négy idegenlégiósunk betlizik!!!!!! Kedves KONAKOV ebben bőven benne vagy.Ha csak egy is hozza magát könnyedén hoztuk volna.Ilyen nem történhetne meg!!!!!!!!!!! Ezt nem lehet csak úgy elintézni hogy megyünk tovább.Sajnálatos események. Hajrá FALKÓ!!!!!!!

donnarumma
Olvasó

Cowelset sajnálom nagyon..nem tudjuk játékba hozni, egy figurát kijátszani rá…
Így egy 20 pontos játékosnak marad az erőltetett 4-5 vállalás…
Pedig a betörések után, ha jó lenne a kiosztás beverné Ő ebben biztos vagyok.
Talán majd a tavaszra😎

Bencur2021
Olvasó

Cowels brutál jó dobó, nem az ő hibája h nem kap labdát..

Mendez
Olvasó

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy Cowels-nek üres dobóhelyzetet kell kialakítani.
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor Ferencz is lazán dobálná a 20+ pontokat minden meccsen.A mai kosárlabdában váltásos védekezéssel könnyen kontrollálható a periméter, főleg ha tudják, hogy ki az az ember akit nem szabad üresen hagyni a hármasvonalon.
Ha egy játékos nem tud labdát vezetni akkor hiába van jó keze, viszonylag könnyű levédekezni.Ezért Cowelsnek is rengeteget kellene futni, üresbe mozogni, hogy meglegyenek a helyzetei.

Csippa
Olvasó

Hát, a két amerikai inkább csak elvett a jatekból rossz vállalásokkal, ráadásul Cowels védekezésben is brutál gyenge ezen a szinten sajnos…

Marillion
Olvasó

Hát igen…a bajnoksághoz elég ez a légiós szint…nemzetközi kupákban is stabilabb teljesítményhez nem ütik meg a kivánt szintet! Gondolom az anyagiak a légiós kiválasztást erre a szintre már nem tudták megoldani!

Xero
Olvasó

Kár érte… pedig meg lehetett volna :/
Ákosnak maximális gratula!! Remélem még sok ilyen meccset hoz majd…
Pot és Zozó jól nyomta, de a nemzetköziben azért 3 jó játèk kevés a győzelemhez..

Rózsabimbó
Olvasó

Magyar nap volt a két nemzetközi kupában!

Marillion
Olvasó

Vas megye két csapata legalább bevállalta!

donnarumma
Olvasó

Ebben sajnos sokkal több volt…
Minden légiósunk mutatta már meg erősségeit, de sajnos egyszer sem ugyanakkor..amíg van 2-3 betli -ilyen szinten- nem lehet bravúrt elérni!
A küzdelemért jár a gratuláció!
Kár érte

Marillion
Olvasó

A bajnoksághoz Zozó meg Ákos mellé elég ennek az 5 légiósnak az őssz. teljesítménye, de nemzetközi induláshoz azért kiegyensúlyozottabb ponterősebb légiósokat kell keresgélni…de ez is sok tényezős kérdés…pl. mennyi zsozsó van egyenként légiósokra és akar-e magyar bajnokságba igazolni egy magasabb polcról megvásárolható légiós?!

Marillion
Olvasó

Amikor egy ilyen kupában indul egy klub akkor az nem fér bele hogy 4 légiós csak őssz 17 pontot tudjon bele tenni a gyűrűbe!….És ráadásul ez a Murcia nem egy félelmetes csapat! Érthetetlen miért van ez? Jó utat hazafelé mindenkinek!

RigoJancse
Olvasó

+17, Pot is légiós.

Marillion
Olvasó

Pot egyedűl dobta meg azt a 17-et….ők meg négyen nagy a kontraszt, ráadásul Brown meg Covels magasabb polcról lett leakasztva ha jól sejtem mit Pot! Inkább volt elvárható hogy ők tesznek hozzá annyit nem pedig Pot!

p.borisz
Olvasó

Kár, hogy a légiósok ma sem érezték magukénak a sárga mezt Poton kívül…Zozó és Ákos a szerb mellett extra volt,de ennyi sajna. Az a rengeteg lepattanó, már megint…megbosszulja magát. Pedig simán nyerhető lett volna ez a meccs.
Ha az első itthonit nem nyerjük meg, a másodikra küldhetjük az ifit,hogy legalább tudjanak pihenni a srácok..

Milivoj
Olvasó

Milos Konakov: – Jól felkészültünk erre a meccsre, végigcsináltuk a tervünket, de nem számítottunk rá, hogy a hazaiak két meghatározó játékosa nem játszat. Urban Klavzar előlépett és eldöntötte a meccset. —–> vagyis azért cummantott a csóóódálatos szarfalkó, mert túl gyenge volt a Murcia…😂

Savaria
Olvasó

Te inkább foglalkozz a szánalmas csapatoddal, és a szánalmas életeddel…:)

Milivoj
Olvasó

Azzal foglalkozok, amivel akarok…, sárga a sálad, pereg a nyálad…,a többit tudod! (ha mégsem, annyit segítek, hogy ez az én javaslatom neked, hogy mivel foglalkozz) 😉

p.borisz
Olvasó

A saját házad táján söprögess…🤡🤡🤡mintha az OSE felgyújtotta volna az olajkályhát te veréb…

Mendez
Olvasó

Ne bántsd, egész szépen helytállt ennek a kecskeb@szó buckásnak a csapata az OSE ellen. 😂😂😂

KD
Olvasó

Pot kivételével a légiosok visszafogott teljesítményén és a 20 támadópattanó után második esélyből kapott 23 ponton ment el a meccs. De egymás elleniben jobbak vagyunk egy spanyol első ligás csapattal szemben, a sorsunk a saját kezünkben van, ha hozzuk a két hazait, továbbjutunk a play-in-re legalább. A második helyen valószinűleg. De nehéz lesz két fizikális csapat ellen. Hajrá Falco!4️⃣🥇🏆🏀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés