Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Ubilla ötvenöt pontot és tizennégy triplát dobott a Bajának

Simán nyert a Nyíregyháza.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Bajai Bácska FKE 124-98 (33-28, 29-22, 41-22, 21-26)

Piros-csoport, 14. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Balogh Gy., Domán I., ifj. Marton P.

Nyíregyháza: Ubilla 55/42, Bus 20/3, Vaskó 7/6, Mohácsi 4, Tóth 14. Cserék: Demeter -, Csikós -, Végső -, Kuttor 2, Bazsó 2, Mokánszki 18, Czinger 2.

Baja: Goldring J. 23/6, Szatmári -, Jakab 30/9, Goldring G. 21/9, Vukicsevics 24. Cserék: Szűcs -, Szalai -.

Rögtön egy rangadóval indult volna a 2021-es esztendő a Piros-csoportban, hiszen a listavezető Nyíregyháza látta vendégül a Baja együttesét, viszont a vendégek erősen tartalékos kerettel voltak kénytelenek kiállni. A hazaiaknál a nemrég kölcsönbe érkező Kiss Benedek bemutatkozására még nem került sor.

Ehhez képest nem kezdték rosszul a mérkőzést a bajaiak, többször is vezettek az első negyed elején, de hamar fordított a Nyíregyháza (19-16). Nem rogytak össze Cservék Csaba tanítványai, végig partiban voltak, hiába volt csak két 25 évnél idősebb játékosuk a kezdőben. Nem tudta egyelőre leszakítani a Baját a Nyíregyháza, ettől függetlenül megnyugtatóan őrizte az előnyét. 33-28.

Más ritmusban jött fel a második játékrészre a Blue Sharks, másfél perc alatt 11-3-at futott a csapat, köszönhetően többek között Ubilla remek játékának, akinek már öt bedobott tripla állta a neve mellett ekkor (44-31). Mokánszki nagyot küzdött a palánk alatt, két pont lett a jutalma, ezzel pedig már ötvennél jártak a hazaiak, mindössze 14 perc játék után. Továbbra is ment az adok-kapok, ritkán játszották ki a rendelkezésre álló 24 másodpercet a csapatok, aminek köszönhetően egy pontgazdag első félidőt láthattunk, miközben kezdte eldönteni a két pont sorsát a fehér-mezes együttes. 62-50.

A fordulás után még egy fokozattal feljebb kapcsoltak Tóthék és 8-0-val kezdték a harmadik felvonást. Becsülettel küzdött a Baja, de az érdemi, ötemberes rotáció kezdett elfáradni (78-57). Ubilla remek napot fogott ki, tizenkettőből nyolc bedobott hármasnál és harminckét pontnál járt már. Időközben a nem kis bravúrnak mondható tizedik távoliját is a helyére küldte, a különbség a harmincat, a Nyíregyháza pedig a százat is átlépte a negyed végére. 103-72.

A záró etap már nem tartogatott izgalmakat, a Nyíregyháza magabiztosan győzte le a tartalékos Baját. A hazaiaknál több remek egyéni teljesítmény is akadt, közülük mindenképp kiemelkedik Ubilla 55 pontja (14 tripla) és Bus dupla-duplája (20 pont, 10 gólpassz). 124-98.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KPSVRKKOroszlanyi BanyaszMAFCdrukkerMendezSeatGeek Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Uborka meggyógyult

MAFCdrukker
Olvasó

A bajaiak gyengébb összeállítása mellett is óriási teljesítmény. Ugyanakkor számomra a nap kosaras eseménye ezzel együtt is a MAFC meccse, 21 pontos hátrányból felállva, óriási küzdelemben, négy 20 éven felüli játékossal győztük le a Miskolcot 71-70-re. Szép volt, fiúk! Hajrá MAFC!?⚫

SeatGeek
Olvasó

A Nyíregyháza a menetrendbe nem tudta beilleszteni a Baja meccs-csúsztatási kérelmet.
Ezért hősiesen, bátran lejátszották a meccset 5 ifi és 3 felnőtt játékos ellen.
“Dr.” Mohácsi büszke lehet magára.

Mendez
Olvasó

Bajánál csak 7 játékos van itt feltüntetve.
Ilyen felállásban viszont gratula a közel 100 dobott ponthoz.

SeatGeek
Olvasó

Igen, végül 7 ember lépett pályára… 4-en végigjátszották a meccset, a maradék 1 helyen cserélte magát az ifi sor…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A Nyíregy volt az, aki nem akart az ifi Vasas ellen kiállni, és első szóra halasztottak egy közvetlen rivális ellen. Ez gondolom elkerülte a figyelmedet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés