Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U20: nem minden esetben volt valós oka a válogatottság lemondásának?

Pukler Gábornak Gereben Lívia a mérce.:

:

A csehországi Klatovyban rendezik az U20-as női Európa-bajnokságot. Gáspár Dávid vezetőedző már útra kelt csapatával, melyben nem lesz ott Juhász Dorka, Mérész Beatrix, Lelik Réka, valamint a komoly betegséggel küszködő Gereben Lívia sem. Sőt, ez a lista újabb névvel bővült. Pukler Gáborral, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagjával, a csapat vezetőjével a várakozásokról beszélgettünk – írja a hunbasket.hu.

– A csapatkapitányunk, Kányási Veronika is megsérült, így egy rendkívül fontos játékosunkat kell nélkülöznünk a tornán. Megpróbálta Vera, még az indulás előtti napon is orvosi vizsgálatokra jártunk, de egyszerűen nem vállalhatja a játékot. Szomorú ez a dolog, még akkor is, ha a sérülés a sport velejárója, ám ezzel már gyakorlatilag a komplett kezdőötösünk hiányozni fog az Európa-bajnokságról – számolt be a legfrissebb fejleményekről a csapatvezető, Pukler Gábor.

Pukler nem rejtette véka alá, hogy nem minden esetben tudja elfogadni az indokot, amiért a kulcsjátékosok lemondták a válogatottságot.

– Én nem szeretnék ítéletet mondani senki fölött, akinek nem inge, az ne vegye magára. Fogalmazzunk úgy, hogy nem minden esetben érzem a kerettagság lemondása mögött a valós okot. Szerintem ma Európában az egyik legnagyobb rang egy női utánpótláskorú játékosnak, ha az adott korosztály magyar válogatottjában játszik. Ugyanis ezzel a kontinens, sőt, esetenként a világ egyik legjobb csapatában szerepelhet! Ha erre bárki képes nemet mondani, akkor az több, mint elkeserítő. De mondok egy példát. Pontosan tudom, hogy Gereben Lívia, ha képes lenne rá, felállna a betegágyáról, s itt lenne a lányokkal. Számomra ez a mérce, s szerencsére a mostani keretet alkotók ebben a szellemiségben sportolnak – mondta.

A teljes beszélgetést, itt lehet elolvasni.

Kiemelt fotó: hunbasket.com

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
lddFel1Áron Aliza Recent comment authors
ldd
Olvasó

Pukler úr az elmúlt 30 év magyar kosárlabdájában nem volt meghatározó.
Aki hallott róla, legyen kedves meséljen.
Nem kéne fellengzősködnie és észt osztania …

ÁronNagy
Olvasó

Szerintem meg az a szomorú hogy 14 éves korban kiválogatnak 20 játékost, és ha fejlődik,ha nem helye van a válogatottban. Miközben vannak olyan játékosok akik 17-18 évesen kezdenek kiteljesedni, de ezzel már senki nem foglalkozik. A kiválasztottakat meg az önigazolás miatt széthajtják 20 éves korukra ,a tehetségek nagy része pedig lemorzsolódik,mert inkább a tanulásra helyezi a hangsúlyt,mert minek tegyen bele időt,ha a közelébe sem kerülhet sem az élvonalnak,sem a válogatottnak, aztán meg megy a sírás-rívás hogy nincs kihez nyúlni. Belterjes az egész. Hiába vannak rengetegen 14 év alatt az új “20 éves a pályán” szabályozás miatt lassan le lehet húzni… Olvass tovább »

Fel1
Olvasó

Kedves Áron! Nem hinném, hogy rossz lenne a kiválasztás és a tehetségeknek nem lenne esélyük. Egy-egy évfolyamból közel harminc lányt választanak ki az erre kijelölt, az utánpótlásban kiválóan dolgozó, edzők és évekig tesztelik őket, hogy a végén 12 kislányt elvigyenek az U16-OS Eb-re. Szerintem az eredmények őket igazolják. De ez a cikk arról szólt, hogy ezeket a gyerekeket a klubbok és/vagy a szülők, esetleg menedzserek manipulálják, hogy van fontosabb a címeres meznél.
A roló lehúzást pedig nem is értem.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés