Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20: kikapott, és nyolcadik lett az Eb-n a magyar válogatott

Elfáradt a végére a csapat.

Magyarország - Lengyelország 50-51 (12-10, 11-13, 14-17, 13-11)

U20-as A divíziós női Európa-bajnokság
Csehország, Klatovy

Magyarország: Dúl 9/3, Pusztai 11, Radócz 6, Czukor 15, Jáhni 2. Csere: Révész 5, Kovács -, Szeli -, Tenyér 2, Tóth -.

Lengyelország legjobb dobói:: Szydlowszka 16/6, Banaszak 11/3, Wojtala 7/3.

U20-as női válogatottunk Lengyelországgal játszott az A divíziós Európa-bajnokság mai napján, a hetedik helyért.
Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, Czukor Dalma a harmadik perc közepén szerezte első pontjainkat büntetőből (2-5) – igaz, Pusztai Petra és Radócz Fanni kosarai után a negyedik perc végén már nálunk volt az előny (6-5). Nagyon kevés pont esett, ezután percekig egy sem, Radócz újabb kosarára pedig triplával feleltek a lengyelek a 7. perc elején (8-8). Kiegyenlített volt a meccs, Czukor dupláival vezettünk 10 perc játékot követően (12-10).
A második felvonásban folytatódott a hatalmas csata, nem tudtunk meglépni ellenfelünktől. A játékrész első felében jórészt nálunk volt az előny, Banaszak a 16. perc közepén vette vissza a vezetést Lengyelországnak (16-18). Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-2 ponttal, a mieink például Révész Boróka 2+1-es akciója után, de továbbra is a játék küzdő jellege domborodott ki, 20 perc játékot követően egyenlő volt az állás (23-23).
A fordulást követően a lengyelek Szydlowszka és Wojtala kosaraival megléptek (23-28), de a mieink Dúl Panka vezetésével már a negyed felére fordítottak (31-29). Megint nagyon megálltunk támadásban, amit a lengyelek ki is használtak, Szydlowszka triplájával megint 5-tel vezettek, de a játékrészt Révész kettese zárta, három ponttal voltunk lemaradva 10 perccel a vége előtt (37-40).
A negyedik negyed első felének végére megint fordítottunk, Czukor, Jáhni Zsófia és Pusztai pontjai után a 35. perc végén újfent mi vezettünk (43-42). A végjátékban sem változott sokat a meccs: hatalmas küzdelmet vívtak a csapatok sok hibával. Szinte végig a mieink voltak előnyben, Dúl és Czukor kosarai után is a lengyelek egyenlítettek, ám a legfontosabb pillanatban, 3.8 másodperccel a vége előtt Wojtala ziccerével Lengyelország állt előrébb két ponttal (49-51). Gáspár Dávid még időt kért, Czukor Dalma ellen pedig szabálytalankodtak dobás közben, a második büntető azonban kimaradt. A lengyelek kiütötték a labdát a lepattanóharcnál, Gáspár újabb időt kért 1.5 másodperccel a vége előtt, ám ezt követően már nem tudtunk pontot szerezni, így 51-50-re a lengyelek szerezték meg a győzelmet és a 7. helyet, a mieink a 8. pozícióban zárták a kontinenstornát – írja az MKOSZ.
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés