Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U20: Ismét legyőztük a szlovákokat

Július 7-én kezdődik az Eb.

Magyarország U20 - Szlovákia U20 78-72 (26-15; 17-20; 22-23; 13-14)

Edzőmérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
vezette: Goda László, Magyari Viktor, Danka Péter

Magyarország U20: Sebők 15/12, Tóth Barna 4/3, Kazy 5/3, Kelemen Á. 10, Kelemen B. 3. Csere: Tóth Balázs 5, Vámos 14/6, Cohill 1, Takács 11/3, Kőházi 2, Rátgéber 2, Osztoics 6.

Szlovákia U20: Koller 8/3, Boros 17/6, Novák 5, Solcansky 8, Minarovjech 2. Csere: Jasovsky 11/9, Brooks 8/6, Toncik 4, Kapustik 3/3, Bujdos 2, Kret 2, Galko 2.

Dusan Markovics, az U20 válogatott másodedzője: A mai mérkőzésen néhány játékos pihenőt kapott, illetve a tegnapi mérkőzéshez képest mások is pályára léptek. A küzdéssel, hozzáállással mindenki részéről elégedett vagyok. Az előző meccshez képest jobban reagáltunk a váltásos szituációkra, ebben mindenképp előreléptünk. A második félidőben Tóth Barna és Kazy Balázs már nem léptek pályára, hanem csatlakoztak az egyéni kondicionális munkát végző Paár Márkhoz és Biber Áronhoz. Örülök, hogy minden pályára lépő játékos pontot szerzett. Összességében két rendkívül hasznos mérkőzést vívtunk Szlovákiával.

Sztojan Ivkovics szövetségi edző: Egy EB előtt szeretnénk minden eshetőségre felkészülni, ezért ma megnéztük, mi történik, ha valamilyen oknál fogva nem a vezetőedző irányítja a csapatot. Így a mai mérkőzésen átadtam a stafétát kollégámnak, Dusan Markovicnak, aki rendkívül jól helytállt ebben a szituációban, gratulálok neki és természetesen a csapatnak is a győzelemhez. A kontinenstorna előtti utolsó felkészülési mérkőzésünket játszottuk, most van még három napunk edzeni, aztán utazunk Szkopjéba. Ami a csapatot illeti, a ma megkapott orvosi vélemény alapján Halmaira sem számíthatunk az Európa-bajnokságon, így Dunai és Kovács mellett ő is hiányozni fog a csapatból. Rajtuk kívül Ivkovic Milán küzdött vírusos megbetegedéssel az elmúlt 3-4 napban, de holnaptól ő már ismét a csapattal készül. A végleges utazó keretet hétfőn jelöljük ki.

A magyar U20 válogatott július 7-én (pénteken) 16 órától a portugálok ellen kezdi meg EB-szereplését, a kontinenstornával kapcsolatos információk az alábbi honlapon találhatók: https://www.fiba.basketball/europe/u20b/2023

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés