Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U20: Bajnok az Egis Körmend

Az ezüst jutott az Alba Fehérvárnak, bronzzal tér haza a Sopron KC.

  •   :

:

Vasárnap zárult a kiemelt fiú U-bajnokság döntője – a helyosztók voltak terítéken a hét utolsó napján.

A hetedik helyet a Budafok-PSE-t legyőző TF-BP szerezte meg, míg az ötödik pozícióban az NKA Pécs zárt a Budapesti Honvéd SE hosszabbítás utáni legyőzésével.

Jól kezdett a dobogó alsó fokáért a DEAC Kosárlabda Akadémia, de a Sopron KC magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, amire már nem volt ellenszere a hajdúságiaknak – Sopronba kerültek a bronzérmek.

A finálé az Alba Fehérvár és az Egis Körmend között hozott nagy csatát: mindkét fél két-két negyedet tudott a maga javára fordítani, ami így végül ötpontos körmendi győzelmet ért; a vasiak érdemelték ki az országos bajnoki címet.

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, döntő

Döntő

A fináléban is jobb volt a Körmend az Albánál

A döntő, az utolsó mérkőzés volt hátra a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjéből. Egyszer már találkoztak a csapatok a csoportmérkőzések alkalmával, akkor a vasiak győztek magabiztosan.

Takács és Kenéz kosarainak örülhettek a körmendi fanatikusok, akik szép számmal jöttek el a fővárosba szurkolni fiatal kedvenceiknek. Másfél perc után már időt is kellett kérnie az Albának, de a játék képe ezután sem változott. Kikényszerített dobások az egyik oldalon, okos támadások a másikon, így már 10-0 volt az állás. Balsay szerezte szép betörésből az Alba első (!) kosarát a 8. percben, aztán a piros-feketék ahelyett, hogy elléptek volna ellenfelüktől, három labdát adtak el zsinórban, amit lerohanásokkal büntettek a fehérváriak. A negyed vége egy Takács-tempóval zárult. (10-14)

Jobban kezdett az Alba, Balsay csapata élére állt és meg is fordította az eredményt, Lukács triplája után pedig már négy volt közte. Ádáz küzdelem zajlott a parketten, nagyot harcolt mindkét csapat. Kiss és Takács kosaraival előbb egyenlített, majd Kenéz büntetőjével újra a Körmendnél volt az előny. Felváltva estek a kosarak, az utolsó támadást a vasiak vezették, de Takács távoli hármasa kijött, így három pont volt a különbség a félidőben. (25-28)

Nagy csatát vívott a bajnoki címért a Körmend és az Alba. Fotó: hunbasket.hu

Takács Milán triplájával kezdődött a harmadik negyed, amire Kiss egy kettessel válaszolt. Az erőszakosan játszó Balogh büntetőivel három ponttal vezetett a Körmend a negyed derekán, de meglépni nem sikerült nekik, mert kívülről továbbra is pocsékul dobtak (0/13). Megtört az átok, Kenéz bedobta az első triplát, majd Kiss újabb ziccere után hatpontos volt az előnye a piros-feketéknek. Kiss Mátyás ziccere után 10 pontra duzzadt a két csapat közti különbség, de egy Takács-tripla és Kass-dupla jelentett némi vigaszt fehérvári oldalon. Seyi duplája után jött a körmendi időkérés, mert leolvadni látszott a nehezen megszerzett előny. Clemens büntetői révén és Kiss távolija, majd közelije után a csapatok 46-52-ről folytatták.

Lukács és Németh két-két büntetőjével indult az utolsó felvonás. Balogh szerzett előbb közelit, majd Németh labdaszerzése utáni gyönyörű kosarával már újra 10 lett a differencia. Pethő Ákos kapott technikait, de Kenéz kihagyta az érte járó büntetőt, Kass a túloldalon is csak egyet dobott be. Sok volt a hiba, az Alba kintről mindent kihagyott, a Körmend pedig szórta el a labdákat, öt perccel a vége előtt még így is hét pont volt az előnyük. Seyi és Lukács kapart össze öt pontot pillanatok alatt, így újra nyílt volt a meccs. Kiss azonban lehűtötte a kedélyeket és egy hármassal megszerezte 17. pontját. Takács betörése után pedig újra tombolt a körmendi tábor, az Alba pedig kikérte harmadik idejét is. Utolsó rohamra indultak a fehérváriak, Balsay szerzett kettest, de a javára megítélt büntetőt kihagyta. Az utolsó egy perc következett, ötpontos előnynél a Körmend eladta a labdát, amiből a végén Takács kihagyott ziccerét Lukács pöcizte vissza. Negyven másodperc volt vissza, Kenéz triplája lejött, a másik oldalon Balsay közelije kimaradt. Tíz másodperccel a vége előtt Kenéz állhatott a vonalra, nem remegett meg, így végül beállította a 60-65-ös végeredményt!

Megérdemelten lett bajnok a Körmend csapata, amely végül újra legyőzte riválisát és lett első ezen a hétvégén.

Pethő Ákos, az Alba edzője: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek, különösen Kocsis Tamás edzőkollégámnak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon megérdemelte, nagyon sok évnyi munkát rakott bele. Emellett a csapatom is minden elismerést megérdemel. Nem hiszem, hogy egy edző többet kérhet attól, amit ezek a srácok az elmúlt két évben leraktak az asztalra. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a vége, de mérhetetlenül büszke vagyok rájuk és nekik is büszkének kell lenniük magukra. Most egy kicsit szomorkodunk, de úgy gondolom, hogy ha ilyen hozzáállással dolgozik mindenki, akkor sikeresek lesznek. Nagyon szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak a buzdítást és a Honvédnak pedig a rendezést!

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: Először is hatalmas gratuláció a csapatomnak, a csütörtöki rossz kezdés után folyamatosan építették fel magukat a tornán. Nagyon küzdelmes volt a döntő, nagyon jó Albát sikerült legyőzni. Külön gratulálok ehhez a csapathoz Pethő Ákos kollégámnak és további sok sikert kívánok neki! Nagyon kellett már a körmendi kosárlabdának egy ilyen siker, úgy gondolom, hogy ezek a fiúk mindent megtettek azért, hogy újra olyan fényében emlegessék a körmendi kosárlabdát, mint pár évvel ezelőtt. Köszönjük a körmendi vezetőségnek, hogy minden lehetőséget megadott arra, hogy ez a csapat összeálljon és együtt tudjon készülni. Szeretném megköszönni Palánk Bálint, Németh Levente és Rácz Renáta kollégámnak, akik nap mint nap rengeteget tettek azért, hogy idáig juthassunk. Nem utolsó sorban pedig ennek a rengeteg embernek, akik látszólag már nagyon ki voltak éhezve a kosárlabdára, és eljöttek Körmendről, hogy ezeknek a fiúknak szurkoljanak és egy igazi körmendi sikerért buzdítsanak minket. Köszönjük nekik ezt a fantasztikus buzdítást, amit itt véghez vittek. Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, úgyhogy most jó ideig pihenés fog következni, nyilvánvalóan egy sportszerű szórakozás után.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 60-65 (10-14, 15-14, 21-24, 14-13)

Alba: Balsay 13/3, Takács Mi. 11/3, Lukács N. 10/3, Takács Ma. 10/6, Seyi 8, Kass B. 6/3, Takács E. 2.

Körmend: Kiss M. 17/6, Balogh M. 14, Kenéz 13/3, Takács K. 8, Habel 7, Németh A. 4, Oroszi B. 2.


A 3. helyért

Az első negyed után állva hagyta a Sopron a Debrecent

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének bronzmérkőzésén a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Sopron KC találkozott egymással. A két csapat az alapszakaszban kétszer mérte össze az erejét (mind a két meccsen a hazai együttes ünnepelhetett győzelmet), továbbá az országos döntő csoportkörében is összecsaptak (pénteken 71-62-re a debreceniek nyertek), így friss emlékeik is lehettek egymásról.

A mérkőzést a DEAC kezdte jobban, három perc játék után 6-0-ra vezetett, érkezett is a soproni időkérés. Ennek azonban nem volt túl sok hatása, a debreceniek tovább növelték az előnyüket, igaz az első negyed második felében már a Sopron is felvette a meccs ritmusát (16-9).

A második tíz perc első felében megduplázta az előnyét a DEAC (26-14), a Sopron azonban Csátaljai Péter másfél perc leforgása alatt szerzett hat pontjával gyorsan visszajött a meccsbe. Bors Miklós csapata ezt követően is folytatta a felzárkózást, így a nagyszünetre mindössze egy pont maradt a debreceniek előnye (33-32).

A Soproné a bronz. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, öt perc játék után azonban fordított a Sopron. Sőt, a debreceni időkérés sem tudta megtörni Bors Miklós csapatának lendületét, így a lelkes soproni szurkolók legnagyobb örömére, elsősorban a Csátaljai-testvérek remeklésének köszönhetően tíz ponttal ellépett az ellenfelétől az SKC (48-58).

A negyedik negyed első öt percében a DEAC nem tudott közelíteni, sőt tovább növelte az előnyét a Sopron (53-69). Jesper Gustavsson időkérése után a debreceniek becsülettel küzdöttek, de hiába próbálkoztak, nem tudtak tíz ponton belülre kerülni. A kékmezes együttes az utolsó percekben taktikus játékkal megtartotta az előnyét, így végül a Sopron 76-60-ra nyert, és megszerezte a bronzérmet, míg a DEAC a negyedik helyen zárta a tornát.

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: Az elején uraltuk a mérkőzést, de ezt a Sopron felborította. Támadásban nagyon rendben voltak, ezt nem tudtuk kezelni. Csapatként nem játszottunk jól, sőt egyáltalán nem játszottunk úgy, ahogy azt elterveztük.

Bors Miklós, az SKC edzője: Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy a tegnapi vereség után fel tudtak állni! Profi mentalitásra vall, hogy a hátuk mögött hagyták az elődöntőben történteket. A kezdés nem sikerült, de nem estünk össze, agresszívak és dinamikusak voltunk az utolsó percig. Nagyon boldog vagyok, hogy a srácok elhitték, hogy ezt meg lehet csinálni. Ez az érem az eredménye!

DEAC Kosárlabda Akadémia – Sopron KC 60-76 (16-9, 17-23, 15-26, 12-18)

DEAC: Ságodi 11/3, Kovács Á. B. 11/3, Kalassai 11, Pollák B. 8, Balázsi 6, Csikai 6, Neuwirth 4, Nemes Á. 3/3, Kurucz -, Fábián Sz. -, Kiss K. -.

SKC: Csátaljai P. 19/12, Sitku 17/6 (+17 lepattanó), Schöll 10, Csátaljai B. 10/6, Fazekas 7, Csendes P. 5/3, Nyikos B. 3/3, Hajnal K. 3/3, Werner V. 2.


Az 5. helyért

Hosszabbítás döntött a Honvéd és az NKA között

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének záró játéknapján a Budapesti Honvéd SE az NKA Péccsel találkozott, a tét az ötödik hely volt. A két csapat az alapszakaszból már jól ismerte egymást, az NB I/B Piros-csoportban mind a két találkozójuk után a budapesti alakulat ünnepelhetett győzelmet.

A mérkőzést a Honvéd kezdte jobban, hiszen négy perc sem telt el, 9-3-as állásnál máris időt kért Sértő Ádám. Ez jó hatással volt az NKA Pécsre, amely egy 7-0-s sorozattal fordított. A támadásban megtorpant a torna házigazdája, ezért Sabáli Balázs is időkérésre szánta el magát. AZ első negyed utolsó három percében a Honvédnak jött ki jobban a lépés, így visszavette a vezetést (18-15).

A második tíz percet Kármán Domonkos pontjaival indította a piros-fehér mezes csapat, majd mind a két együttes magasabb sebességi fokozatba kapcsolt: ebből a Honvéd jött ki jobban, hiszen a 15. percben már tízpontos volt az előnye (31-21). A nagyszünethez közeledve sem csökkent a tempó, a pécsi együttes azonban érdemben nem tudott faragni a hátrányából (37-28).

Minimális különbséggel utasította maga mögé a Honvédot az NKA. Fotó: hunbasket.hu

A fordulás után is kiegyenlített játékot láthattunk, de ez egyben azt is jelentette, hogy a Pécs nem nagyon tudott közelebb zárkózni az ellenfeléhez. A Honvédban Kármán mellett Szatmári Zsombor járt az élen a pontszerzésben, míg a Pécsnél Benke Krisztiánnak és Scherer Bálintnak ment legjobban a játék – elsősorban utóbbi kettőnek köszönhetően a harmadik tíz perc végére négy pontra jött fel a Pécs. Az utolsó percben a Honvéd visszaállíthatta volna a kilencpontos különbséget, a dudaszó pillanatában azonban még a Pécs szerzett kosarat, öt pontra csökkentve ezzel a különbséget (57-52).

A negyedik negyed legelején Benke hozta fel kétszer is két pontra a Pécset, előbb három értékesített büntetővel, majd egy triplával. A Honvéd azonban nem esett össze, Szentirmai Ákos vezetésével újra nyolcpontosra növelte az előnyét. Öt perccel a vége előtt ismét csak négy volt a két csapat között, ekkor Sabáli Balázs kért időt. Ezt követően a Pécs kettő, majd egy pontra is zárkózott, de az egyenlítés nem akart összejönni. Egészen a 38. percig, amikor is Benke egy újabb triplával egalizált (73-73), majd egy labdaszerzést követően szerzett kosárral a Pécs átvette a vezetést. Az utolsó percen belül egy pontra jött vissza a Honvéd, majd tíz másodperccel a vége előtt egy labdaszerzést követően Szatmári harcolt ki két büntetőt. Elvégezni azonban nem tudta sérülés miatt, a helyére érkező Horváth Hunor viszont mind a két büntetőt elrontotta. A másik oldalon Herger Salamon kettőből csak egy büntetőt értékesített, erre Szatmári egy villámgyors kosárral válaszolt (78-78) – a dudaszó pillanatában, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban Tanoh Dez András megtörte a rossz szériáját, kilencedik hárompontos kísérletéből megszerezte az első tripláját, Benke büntetőivel azonban tartotta a lépést a Pécs. A folytatásban Kopácsi Ákos is dobott egy triplát, erre azonban a végül 40 ponttal záró Benke Krisztián, továbbá Kollár Bence is egy-egy hárompontossal válaszolt (89-92). Az utolsó másodpercekre pedig ez az előny már elegendőnek bizonyult, a Pécs hosszabbítás után 95-92-re nyert, és megszerezte az ötödik helyet, míg a házigazda Budapesti Honvéd hatodikként zárta a tornát.

Sabáli Balázs, a Honvéd edzője: Sajnos a végén érkeztünk meg a tornára. Ha nem is színvonalában, de küzdelmében talán az egyik legjobb mérkőzés volt. Sajnálom, hogy így alakult a vége. A srácok mindent megtettek annak érdekében, hogy megszerezzék az ötödik helyet. Ha egy picit jobban dobunk, akkor talán ez sikerült is volna. Hadd gratuláljak a Rátgéber Akadémiának a győzelemhez, és külön Benke Krisztiánnak az extra teljesítményhez! Jó pihenést mindenkinek!

Sértő Ádám, az NKA edzője: Gratulálok a srácoknak az egész tornához! Négy győzelemmel és egy vereséggel sikerült befejezni a tornát, én úgy gondolom, hogy ez extra. Sajnos nem jutottunk be a négybe, de bizonyítottuk azt, hogy ott is lett volna helyünk. Ez most nem jött össze, majd legközelebb. Még egyszer gratulálok a csapatomnak és a Honvédnak is! Mindenkinek jó pihenést kívánok!

Budapesti Honvéd SE – NKA Pécs 92-95 – h.u. (18-15, 19-13, 20-24, 19-26, 14-17)

Honvéd: Tanoh 30/3, Szatmári 19 (+12 lepattanó), Kármán 15/3, Tóth B. M. 11/3, Szentirmai 10, Kopácsi 3/3, Tarján 2, Horváth H. A. 2.

NKA: Benke 40/12 (+13 lepattanó), Váits 14, Scherer 14/3, Kollár 11/3, Herger 9, Meszlényi 5, Lados 2, Séra -, Bálint B. Z. -, Molnár M. -.


A 7. helyért

Szántó-parádé mindkét oldalon, hetedik lett a TF

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének záró napján először a TF-BP és a Budafok-PSE mérkőzött meg egymással. A torna két nyeretlen csapatának találkozóján a hetedik hely volt a tét.

A mérkőzés első pontjait ugyan a TF szerezte, a Szántó Levente, Balogh Márton kettős vezetésével hamar átvette a vezetést a Budafok, amely négypontos előnyben várhatta a második tíz percet (14-18).

A második negyedet is jobban kezdte Ferencz Gábor együttese, amely hét ponttal is vezetett, ám elsősorban a nagyszünetig 15 pontot szerző Szántó Dánielnek köszönhetően a félidőhöz közelítve egyenlített, majd a vezetést is átvette az egyre jobban belelendülő TF (37-36).

A TF jött ki győztesen a Budafok elleni csatából. Fotó: hunbasket.hu

A pihenő után hatalmas elánnal vetette bele magát a játékba mind a két csapat, a védelmek nem zártak túl jól, így mind a két oldalon potyogtak a kosarak. A nagy rohanásból a TF jött ki jobban, hat perc játék után növelni tudta az előnyét, érkezett is a budafokiaktól az időkérés. Ennek ellenére Nagy Bálint csapata folytatta a pontgyártást, így a budafokiak 12 pontos hátrányban (63-51) két percen belül másodszor is időt kértek. Ez már sokkal jobb hatással volt a csapatra, másfél perc alatt két triplával megfelezték a hátrányukat, a hajrá viszont megint a TF-nek sikerült jobban (67-57).

A negyedik negyed első öt percében a Budafok nem nagyon tudott közelebb zárkózni az ellenfeléhez, a TF jól tartotta a tíz pont körüli előnyét. Sőt, az egyik legjobbját, Baloghot elveszítő Budafok hátránya 14 pontosra nőtt, ezért Nagy Bálint a harmadik idejét is kikérte. A TF lendületét azonban nem sikerült megtörni, így a végére – leszámítva néhány sportpályára nem való jelenetsort – nem nagyon maradtak izgalmak: a TF 16 ponttal megnyerte a mérkőzést (92-76), így megszerezte a hetedik helyet, míg a Budafok nyolcadikként zárta a tornát.

Nagy Bálint, a TF edzője: Megküzdöttünk ezért a hetedik helyért, de összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Sajnos nagyon érződött, hogy ez már az ötödik mérkőzésünk volt a tornán, de igyekeztünk helytállni. Végül megszereztük a hetedik helyet, és nagyon boldogok vagyunk ezzel.

Ferencz Gábor, a Budafok edzője: Gratulálok a TF-nek a hetedik helyhez! Nagyon elégedett vagyok a srácok küzdeni akarásával, amit megbeszéltünk, azt maximálisan megpróbáltuk megoldani. Azt hiszem, mondahatom azt, hogy a végeredménytől függetlenül ez most egy szoros meccsre elég volt. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a végén elborult az agyunk, de ezt is a nagy küzdeni akarás számlájára írom. Majd átbeszélem velük a dolgokat. Összességében nagyon sokat tanultunk ebből a nyolcasdöntőből, nagyon elégedett és büszke vagyok a srácokra!

TF-BP – Budafok-PSE 92-76 (14-18, 23-18, 30-21, 25-19)

TF: Szántó D. 30/3 (+16 lepattanó, 10 gólpassz), Rozs 25/3 (+10 lepattanó), Tamási 14/6 (+15 lepattanó), Kutrovich 12/3, Magda D. 8/6, Szántó M. 2, Pintér 1, Tóth M. -, Gudor -, Kiss B. -.

Budafok: Szántó L. 22 (+29 lepattanó), Balogh M. 17/12, Bodorkos 16/6, Amati 14, Fekete B. 3/3, Dormán 2, Fehér B. B. 2, Boros -, Dávid L. -, Meizl -, Sirák -, Kiss M. -.

Kiemelt kép, tudósítások és nyilatkozatok: hunbasket.hu

  •   
36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
pályaszélsőDrazsen PetrovicsJamchiGalliskormendinekjo Recent comment authors
pályaszélső
Olvasó

Gratulálok a Körmendi sikerhez,de az Alba és Sopron is kiérdemli az elismerést!Kocsis Tamásnak is elismerés,hogy a PATAI Benjamin által felépített, összekovácsolt csapatot nem rontotta el! Persze ,ha van vér a pucájában, akkor Őt is megemlíti a nyilatkozatában,de ehhez intelligencia is kellene?! No de hát ilyen a Körmendi hozzáállás, ahol elsősorban a vezetőségben van a baj és ahogy mondják a fejétől büdösödik a hal! HAJRÁ Körmend!

Drazsen Petrovics
Olvasó

A körmendi kosárlabda halhatatlan, csak a KDMTE!

Jamchi
Olvasó

“Körmendinek azért jó….”
Mindörökké MTE!

Gallis
Olvasó

Csak a Körmend!

kormendinekjo
Olvasó

Szép volt fiúk! Csak az MTE!

Pbask
Olvasó

Gratula. Balogh ügyesen játszott, most már tényleg nem értem miért nem próbálták játszatni idén,kíváncsi lennék mit tudna nyújtani.
Takács,Kenéz,Kiss trió nagyon jó volt végig, főleg Csabi tölt el büszkeséggel.
Gratulálok!

mte7
Olvasó

Szèp volt fiúk!!!
Gratula!!!
Mindörökké MTE!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Körmendinek jó !!!

SopronKCfan
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek és csapatunknak is!!
Megérdemelt bronzérem.
Szép volt srácok!

PL
Olvasó

Jók voltatok,gratulalok Nektek is!

Redbid
Olvasó

Szép volt srácok, megküzdöttetek érte, így egy újabb arany a vitrinben 🙂
Hajrá vitrinesek!!

Sajka
Olvasó

Megnéztem az elődöntőket és a döntőt is. A Körmend volt szerintem a legjobban összerakott csapat. Emelem a kalapom, hogy egy kisváros ilyen utánpótlással rendelkezik, megelőzve nagy városokat, akadémiákat.
Több csapatban is láttam ügyes játékosokat. Remélem találkozunk az NB I-ben is azokkal a játékossal, akik az elmúlt napokban jól szerepeltek ezeken a meccseken.
Azt gondolom, hogy maximálni kellene mondjuk csapatonként 3 légiósban a bajnokságot, mert hosszútávon a válogatott érdeke is az lenne és az utánpótlásunk talpraállítása is ezt kívánná.

Cogito ergo sum
Olvasó

Ez a döntő egy klasszikus sorozatterhelés végi fáradtak csatája volt tele hullámvölgyekkel, bedeszkázott gyűrűkkel, adrenalinnal. Kezdődött a fehérvári kosárimpotenciával közel 7 percig, majd fej-fej mellett, mégis néha-néha 5-6 ponttal ment egyik-másik csapat, lehetetlen volt megjósolni a végső győztest. Külön öröm volt és kiemelném az eddig inkább kiegészítőként játszókat, főleg körmendi részről Kisst és Baloghot, akik a mai napon nagyban hozzájárultak a sikerhez! Az all-star díjazáshoz pedig annyit, hogy véleményem és valójában a szokás szerint nem így szokták kiosztani a díjakat, minden csapatban van 1-2 húzóember, de nincs akkora teljesítménybeli különbség, hogy egy döntőben alulmaradó csapatból senkit, két alsóbb helyosztóban érdekelt… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

Mind a 4 napot végignéztem a helyszínen. Mindenek előtt nagy gratula főszervező barátomnak, Kövér Attilának! Profi volt a szervezés, méltó körülmények voltak egy u20-as döntőhöz.

Gratula a győztesnek és szurkolóiknak, zseniális körítést adtak a döntőnek!

Sok tehetséges játékost láttam a 4 nap alatt, remélem, hogy valamennyien közülük meghatározó A csoportos játékosokká válnak!

Folytatás a Mátyás kertben 😃 ott találkozunk 😃

SárgaPárna
Olvasó

El kell ismernem ez most bejött a Körmendnek, övék a jövő! Még az is lehet, hogy a bajnokcsapatukból lesznek ketten, akik három perces játékosok lesznek az A-csoportban!!!!

mte7
Olvasó

Szaros párna!!!!
Beérett az ifjúsági program!!!!

😁😁😁😁

Aranyalba
Olvasó

Az all Stars ötös összeállítása mindent elmond a szövetség dilettáns vezetőiről. Bekerült Szántó a tök utolsó Budafok csapatából , akik összesen 178 ponttal bukták el az 5 meccsüket. Adott embert természetesen a Rátgéber Akadémia , akik 5. helyen végeztek , de mégiscsak volt egy Benkéjük. Nem került be senki a 4. DEAC és a 2. Alba csapatából.

Gratulálok a Kormendnek, Ö voltak valóban a legjobbak ebben a 4 napban.De az is igaz, hogy nekik itt sem szabadott volna lenniük, mert 2 éve ugyanilyen jogosulatlan szerepeltetés miatt az Albát kizárták a bajnokságból

nick19
Olvasó

Szép volt fiúk!
Bízom benn, hogy egyre többet fognak szerepelni ezek a srácok a felnőtt csapatban is. Főleg Kenéz Csabára lennék kíváncsi a “nagyok között”.
MTE

Kormend3
Olvasó

Inkább ezekkel a fiukkal legyünk 8.-ok mint 4 niggerekl 4.ek….
Sok sikert az összes ifistanak remélem találkozunk velük nb1ben is.Hajra Magyarok

sargafekete
Olvasó

Ezzel azt akartad mondani, hogy színes bőrű légiósokkal nem jó a 4.hely, de európai légiósokkal ez nem lenne ellenedre? Amúgy elárulom neked, hogy a “saját fiúkkal” elért 8.hely maximum csak egy-két évig lenne érdekes a szurkolóitok többségének, utána már vágynának az eredményességre, de szerintem már most is sokan így vannak ezzel, és teljesen megértem őket. Minden csapat szurkolói annak örülnek, ha a csapatuk minél sikeresebb. Amúgy érdekes, hogy ezt az általad megfogalmazott gondolatot eddig mindig csak körmendi szurkolóktól hallottam/olvastam eddig, a vendégkönyvetekben is vannak hozzád hasonló fura fazonok, bár azt is hozzá teszem, hogy szerencsére a többség el is szokta… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Ti ezekkel a magyarokkal nem lesztek 8. helyen soha, viszont csont nélkül kiesnétek…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Okádék vagy. Szégyelld magad, égeted Körmendet!!!

inmediasres
Olvasó

Ritka nagy primitív paraszt mond ilyent, és ha tényleg körmendi vagy, akkor én kérek elnézést. Persze nem csak te vagy a hibás, hanem a BB1 is, mert képtelenek az ilyen hozzászólásokat törölni. Megérdemelne már a magyar kosárlabda egy nívós portált, ahol szakértő újságírók írják a cikkeket és etikai kódexet elfogadva lehetne csak regisztrálni a hozzászólásokhoz. Persze amíg ez nem megy , addíg életben kell tartani a sárgapárna féléket is. Gratulálok az aranyhoz, nagy menet volt. Hajrá MTE

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk! Igazi Csapatként lettetek bajnokok!
Körmend!!!!!! 😊

PL
Olvasó

nyomjátok a minuszt, zsepit is küldök! 😂

Kendeffy Botond
Olvasó

Miért sírsz valamiért? Különben is a sárgasáh az irigység színe…

Kussoljdagi
Olvasó

Gratula a bajnoknak! Ugyanakkor így még nagyobb súlya van annak, hogy a szövetség nem zárta ki a körmendi csapatot szabálytalan játékos szerepeltetésért! Ami többszöri alkalommal is előfordult az alapszakaszban… pl a Rátgéber kadett csapataival nem voltak ilyen elnézőek…

csakakörmend
Olvasó

Lesz ennek még utózöngéje attól tartok, nem is kicsi…addig nem is tudok felhőtlenül örülni, amíg ez a téma le nem tisztázódik vagy így, vagy úgy!

PL
Olvasó

csak nem savanyú a szőlő?? 😀

alapszakasszal jönni?? itt a legjobb 8 csapat jatszott, és ott lettünk a LEGJOBBAK! 😀

én meg pont úgy hallottam, hogy a ratgebernél nem passzoltak a dolgok… 😂😂

Kussoljdagi
Olvasó

Nem vagyok “Rakadémia” szimpatizáns! Se Deac, se Alba…
Csak példaként hoztam.

Ugyan akkor, ha azokat a meccseket, ahol szabálytalan játékos szerepelt elveszik a Körmendtől nem is lett volna ott a döntőn!

PL
Olvasó

akkor nem csak a Körmend hiányozna azt hiszem! 😀

4 nap = 5 meccs = 4 győzelem = bajnokcsapat, és nem teljes csapattal ugyebár.

Ezzel akkor kellett volna jönni, amikor az alapszakasznak vége lett.

Ezek a Fiúk 4 nap alatt lenyomták a mezőnyt, – 1 emberrel….es ez a csapat nem egy milliárdokkal kitömött akadémiának kikiáltott csapat!

Szánalmas amikor valaki a legvégén sírdogál… Veszíteni is tudni kell. A Körmendnél a kulcsjátékosok húzták be az alapszakaszt is, ahogy a döntőt is.

garcia
Olvasó

Balogh másfél éve Magyar állampolgár tehát semilyen szabályt nem szegtünk meg. Az ifi szabály nem azonos a felnőttel. Gondolom senki sem annyira hülye, hogy ujra és ujra hibázzon.

Csippa
Olvasó

Igen, de csak kosármagyarnak számít és abból csak egy lehet keretben tudtommal. Pár éve, amikor teleszórták az A csoportot honosítottal, hozták a szabályt, h ők nem számítanak magyarnak, csak, ha upban is itt nevelkedtek minimum 3 évig. Ha jól tudom,idei szezontól már ilyet sem lehet, aki már itt volt, maradhat, újak már nem jöhetnek külföldről.

Csippa
Olvasó

Balogh tudomásom szint ízig vérig magyar srác, magyar szülőkkel Komáromból, csak az elcsatolt részéből. 1., vicc, h nem kap alanyi jogon állampolgárságot 2 éve, 2. ne hasonlítsuk már össze mindenféle import feketével, még -ic-csel, mint “kosármagyarok”. Tudom, tudom, szabály az szabály.
Am meg grat Kormendre, egy 12e-es város nevelt megint játékosokat a nagyságrendekkel nagyobb támogatottságú, többszörös gyerek létszámmal dolgozó és mindenhonnan gyűjtögető akadémiák előtt… 😉

PL
Olvasó

koszonjuk!😊
Amit ezek a Fiuk letoltak az elmúlt 4napban az brutális.
De ez a többi csapatra is igaz, fizikalisan, fejben is ott lenni….

Büszkék vagyunk rájuk! 😊

Kendeffy Botond
Olvasó

“Izzik a csarnok, itt magyar bajnok!”

És igen, beérett a fiatal program:-)))).

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés