Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U20: A döntőben újra találkozik az Egis Körmend és az Alba Fehérvár

Megvannak a helyosztók párosításai.:

:

Az elődöntőkkel, illetve az 5–8. helyért folytatódtak a küzdelmek a kiemelt fiú utánpótlás-bajnokság döntőjében.

A szombati játéknap a helyosztókért vívott két mérkőzéssel kezdődött: előbb a Budapesti Honvéd SE verte a TF-BP-t, majd az NKA Pécs is győzelemmel jelentkezett a Budafok-PSE ellen. A két győztes játszhat az ötödik helyért, míg a vesztes felek a hetedik pozícióért szállnak harcba vasárnap.

Az első elődöntőben az Alba Fehérvár kiváló első félidővel fektette két vállra a DEAC Kosárlabda Akadémiát. A döntőben a székesfehérváriak ellenfele az Egis Körmend lesz, amely a Sopron KC ellen folytatta győzelmi sorozatát – a két vesztes a bronzéremért játszhat vasárnap.

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, döntő

Elődöntők

Későn ébredt az Alba ellen a DEAC

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének első elődöntőjében az A-csoport második helyén záró Alba Fehérvár a B-csoportot hibátlan teljesítménnyel megnyerő DEAC Kosárlabda Akadémiával találkozott. Az alapszakaszban mindkét együttesnek volt sikerélménye a másik ellen, érdekesség, hogy mind a kétszer idegenbeli győzelem született a két csapat mérkőzésén.

Ennek fényében nem meglepő, hogy rendkívül kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés. A debrecenieknél leginkább Kovács Ákos volt elemében, míg a székesfehérváriaknál a Takács-ikrek, Milán és Martin, valamint Balsay Ádám termelték a pontokat. Az első negyed végén Kass Balázs egymás után négy pontot szerzett, ezzel kicsit el tudott szakadni az ellenfelétől az Alba (14-20).

A második negyed elején tovább növelte az előnyét az Alba, a DEAC többször is tíz ponton kívülre került. Négy perccel a nagyszünet előtt, 12 pontos hátrányban Jesper Gustavsson kért időt, a székesfehérvári csapat lendületét azonban nem tudta megtörni. Miközben a DEAC támadásban szenvedett, a fonalat elkapó Sodiq Seyi Awogbemi vezetésével pillanatok alatt még jobban ellépett az Alba, amely a nagyszünethez közeledve 26-tal is vezetett, végül 24 pontos előnnyel a zsebében mehetett a pihenőre (24-48).

A fordulás után nagy elánnal vetette bele magát a játékba a DEAC, ám ez az eredményen sokáig nem látszott meg, folyamatosan 25 pont körüli volt a különbség, sőt, előfordult, hogy az Alba már 28-cal is vezetett. Aztán a negyed utolsó két percében újabb nagy rohamot indítottak a debreceniek, többek között Kalassai Martin dudaszós triplájával sikerült megfelezni az addigi legnagyobb hátrányukat (50-64).

A negyedik negyed elején Kovács Ákos remeklésének köszönhetően – két és fél perc alatt egymaga hét pontot szerzett – tízen belülre került a DEAC, majd Kalassai újabb triplájának és két sikeres büntetőjének köszönhetően négy pontra olvadt az Alba előnye. Az utolsó két percen belül hiába volt hozzá labdájuk, ennél közelebb nem tudtak lépni a debreceniek, sőt, Lukács Norbert hármasával nyolcra nőtt a fehérváriak előnye. Ez pedig döntőnek bizonyult, az utolsó másfél percben Kalassai hiába szerzett még egy triplát, az Alba végül jól taktikázott, így 76-67-re megnyerte a mérkőzést, és elsőként bejutott a torna döntőjébe.

Jesper Gustavsson, a DEAC edzője: Talán egy kicsit túlságosan is felpörgetett tudatállapotban mentünk neki a meccsnek, és emiatt nem sikerült jól kezdenünk. Természetesen egy remek Albával találtuk magunkat szembe, de leginkább saját magunkat okolhatjuk ezért a vereségért.

Pethő Ákos, az Alba edzője: Az első félidő szerintem az egyik legjobb volt, amit a szezonban láttam, de sajnos a második félidőben elveszítettük a ritmust. Ez egy elődöntő, a Debrecen ezt jól kihasználta, ezért nekik is jár az elismerés, hogy nem adták fel nagy hátrányban sem. De a végén kulcspillanatokban, támadásban és védekezésben is voltak jó momentumaink, és ez eldöntötte a mérkőzést.

DEAC Kosárlabda Akadémia – Alba Fehérvár 67-76 (14-20, 10-28, 26-16, 17-12)

DEAC: Kalassai 19/15, Kovács Á. B. 18, Neuwirth 9/6, Balázsi 6/6, Pollák B. 5/3, Fábián Sz. 4, Csikai 4, Ságodi 2.

Alba: Lukács N. 17/6 (+11 lepattanó), Balsay 16/9, Takács Mi. 13/3, Takács Ma. 11/3, Seyi 10 (+11 lepattanó), Kass B. 9/3, Takács E. -.


A Sopronnak sem kegyelmezett a Körmend

A második elődöntőben az Egis Körmend nem hagyott túl sok nyitott kérdést a második félidőre. A vasiak Kenéz Csaba (16 pont, 4-4 pattanó és eladott labda, 10 gólpassz, 6 szerzett labda), Takács Kristóf (18 pont, 4 pattanó, 7 gólpassz), Oroszi Bence (7 pont, 10 pattanó, 6 szerzett labda), Balogh Máté (19 pont, 6 pattanó) és Kiss Mátyás (12 pont, 7 gólpassz, 4 eladott labda) vezetésével 19 ponttal álltak jobban ellenfelüknél két negyedet követően (40-21).

A Schöll Richárd (18 pont, 7 pattanó) és Sitku Márton (18 pont, 5 pattanó) vezette Sopron KC küzdött becsülettel, a második félidőt összességében kiegyenlítetté is tette, de nem volt esélye szorossá tenni a találkozót (87-64).

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: Először is gratulálni szeretnék a csapatomnak! Extrát védekeztünk a mérkőzés elején, tizenöt nullánál olyan energiákat tettünk a mérkőzésbe, ami majdnem el is döntötte azt. Utána volt egy kisebb hullámvölgy, de ez ilyen terhelés mellett normális. Készülünk a holnapi döntőre, és sok sikert kívánunk a Sopronnak!

Bors Miklós, az SKC edzője: Nem csinált a Körmend olyat, amiről ne beszéltünk volna. Jobban akarták, csapatként lehet nyerni és veszíteni. Csapatként veszítettünk, puhányok voltunk. Holnap egy másik Sopron fog kijönni a pályára, és harcba szállunk az éremért!

Egis Körmend – Sopron KC 87-64 (24-10, 16-11, 23-18, 24-25)

Körmend: Balogh M. 19, Takács K. 18/6, Kenéz 16/3 (+10 gólpassz), Kiss M. 12/6, Németh A. 8/3, Oroszi B. 7/3, Habel 4, Herczeg 3/3, Tóth-Erdei -, Hiezl -, Vargovics -, Geröly -.

SKC: Schöll 18, Sitku 18/9, Csátaljai P. 7, Csátaljai B. 6/6, Popadic 6/3, Werner V. 4, Csendes P. 3/3, Nyikos B. 2, Göltl -, Hajnal K. -.


Az 5–8. helyért

A Honvéd is legyőzte a TF-et

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének szombati játéknapja az 5–8. helyért zajló keresztjátékkal kezdődött. Először két budapesti csapat, a másodosztályú Piros-csoport első (Budapesti Honvéd) és második helyezettje (TF-BP) mérte össze az erejét – az alapszakaszban mind a kétszer a piros-fehérek ünnepelhettek győzelmet az egymás elleni találkozón.

A mérkőzést a Honvéd kezdte jobban, hamar tízpontos különbséget sikerült kialakítania, így öt perc sem telt el, Nagy Bálint máris időt kért. Ezt követően Karosi Gergely tripláival zárkózott a TF, ám az első tíz perc végén megint a Honvédnak jött ki jobban a lépés, ráadásul a tízpontos Karosi egy elsőre ártalmatlannak tűnő szituációban megsérült, ölben kellett levinni a pályáról (25-18).

A második tíz percben Korompai Ákos kosarainak köszönhetően tartotta a lépést a TF, majd a csapattársai is elkezdték termelni a pontokat, az ötpontosra olvadt előnynél időt is kért Sabáli Balázs. Ennek ellenére nem sikerült ritmust váltania a Honvédnak, igaz, a TF sem tudott közelebb lépni. Egy dudaszós kosárral végül tízpontos Honvád-vezetéssel mehettek a pihenőre a játékosok (47-37).

A fordulás után a Honvéd magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, így gyorsan sikerült tovább növelnie a különbséget. A Honvéd a harmadik tíz percben sokkal több lepattanót szedett az ellenfelénél, és Tanoh Dez András, valamint Szatmári Zsombor vezetésével majdnem megduplázta az előnyét (69-50).

A TF a negyedik negyedben sem tudott újat húzni, így a sokkal frissebben mozgó piros-fehérek tovább növelték az előnyüket. Az utolsó öt percben néhány triplával faragott a hátrányából Nagy Bálint csapata, de ennek nagy jelentősége már nem volt: a Honvéd 81-64-re nyert, így vasárnap az ötödik helyért játszhat.

Sabáli Balázs, a Honvéd edzője: Gratulálok a TF-nek, hiszen az egyik legjobb játékosukat veszítették el sérülés miatt, és utána sem adták fel, az utolsó percig küzdöttek. Mi is lehetőséget tudtunk adni mindenkinek. Tíz perc volt, amikor értékelhető teljesítményt nyújtottunk, és ezzel sikerült a különbséget kialakítanunk. Holnap igyekszünk megszerezni az ötödik helyet!

Nagy Bálint, a TF edzője: Karosi Gerinek a kiválásával az amúgy sem bő rotációnk megbomlott, és még kevesebben lettünk. Így az első félidőben teljesen ledomináltak minket lepattanózásban. Megpróbáltuk megfékezni őket, hogy ne legyen olyan meccs, mint tegnap a Körmend és a Pécs ellen, próbáltunk minél kevesebb pontot kapni. Gratulálok a Honvédnak, sok sikert kívánok nekik az ötödik helyért, mi pedig megyünk, hogy megszerezzük a hetediket!

Budapesti Honvéd SE – TF-BP 81-64 (25-18, 22-19, 22-13, 12-14)

Honvéd: Szatmári 19 (+16 lepattanó), Tanoh 17/3, Tóth B. M. 11/6 (+10 gólpassz), Szentirmai 10, Horváth H. A. 10/6, Kármán 8, Tarján 2, Nemes 2, Panic 2, Karakó -, Kopácsi -, Béres -.

TF: Korompai 21/15, Bálint B. D. 17/3, Karosi 10/6, Magda D. 6/3, Szántó 4/3, Tamási 3/3, Kiss B. 3/3, Gudor -, Tóth M. -.


Magabiztos volt az NKA a Budafok ellen

A nyolcasdöntő 5–8. helyért zajló keresztjátékának második mérkőzésén az A-csoport harmadik helyén záró, kis híján az elődöntőbe is bejutó NKA Pécs a B-csoportot nyeretlenül befejező Budafok PSE-vel találkozott.

A mérkőzés elején mind a két csapat nehezen lendült bele a játékba, sok volt a kisebb technikai hiba, így az első negyedben nem láthattunk sok pontot (15-13).

A második tíz percet már jóval nagyobb elánnal kezdte a Pécs, amely fizikai fölényét kihasználva fokozatosan ellépett az ellenfelétől. A pécsieknél leginkább Molnár Mátyás volt elemében, de mellette Lados Erikkel és Benke Krisztiánnal is nehezen bírtak a Szántó Levente vezette budafokiak, így a nagyszünetben már 18 pontos volt Sértő Ádám csapatának az előnye (43-25).

A fordulás után sem változott a játék képe, sőt még jobban kijött a két csapat közti különbség. Ferencz Gábor csapata elvétve tudott csak kosarat szerezni, így a könnyed játékot bemutató pécsiek a harmadik tíz perc végére 40 pontosra növelték az előnyüket (73-33).

Az utolsó negyedre így nem maradtak izgalmak, az egyetlen nyitott kérdés az volt, hogy a Pécs mennyivel tudja tovább növelni az előnyét. Nos, végül sikerült még tíz pontot a két csapat közé tenni, így a Pécs 96-46-ra megnyerte a mérkőzést.

Ez azt jelenti, hogy vasárnap a hetedik helyért a TF-BP és a Budafok-PSE mérkőzik meg egymással, míg az ötödik helyért NKA-Pécs – Budapesti Honvéd mérkőzést rendeznek.

Sértő Ádám, a NKA edzője: Gratulálok a srácoknak! Többé kevésbé úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk, sokkal agresszívabban és gyorsabban játszottunk, mint az ellenfelünk. További sok sikert kívánok nekik!

Ferencz Gábor, a Budafok edzője: Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez! Ahogy az előző meccseken, megint egy-másfél negyedig tudtuk tartani a tempót a nálunk magasabbra rangsorolt, mélyebb kerettel rendelkező csapattal, utána azonban ismét elfáradtunk. Aki a padról jött be, nem minden esetben tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, ezért lett a nagy különbség a végén. De a Sopron elleni ötven pontos vereséghez képest abban mindenképp előreléptünk, hogy végig próbáltunk koncentrálni, a feladatainkat csinálni, gyakorolni azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Az ötven pontos különbség ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, különösen az első tíz percben mutatott játékkal.

NKA Pécs – Budafok-PSE 96-46 (15-13, 28-12, 30-8, 23-13)

NKA: Molnár M. 21/12, Lados 12, Benke 11/3, Váits 10/6, Scherer 10/3, Rosic 8, Meszlényi 8/6, Herger 8, Kovács K. 3/3, Bálint B. Z. 3/3, Séra 2, Kollár -.

Budafok: Szántó 13 (+12 lepattanó), Amati 8/3, Dormán 7/3, Bodorkos 6, Balogh M. 5/3, Boldizsár T. 3, Boros 2, Dávid L. 2, Meizl -, Kiss M. -, Fehér B. B. -, Fekete B. -.

Kiemelt kép, tudósítások és nyilatkozatok:

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RedbidCsippapaprikaKendeffy BotondCogito ergo sum Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Szegény spárga párna meg otthon vergődik azóta is, h nem tud mivel fröcsögni ?

Redbid
Olvasó

Nem biztos, mert itt lentebb olvasható megint egy sosem látott eldobhatós nick, melyek furcsamód pont akkor szoktak megjelenni amikor az említett kiútáltsága elmértéktelenedik 🙂

paprika
Olvasó

Körmendben minden külföldi játszik? Nehogy valami hátrány érje őket…

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó torna volt. Sok jó meccsel. A két legjobb csapat jutott a döntőben, ahol szerintem 50-50 esélyekkel. Több olyan srác lépett pályára, akikből válogatott játékosok lehetnek.

Cogito ergo sum
Olvasó

A Körmend ott folytatta ahol elkezdte, négyen voltak 10 pont felett és végig dominálva, magabiztosan hozták a meccset. Ha holnap az Albának nem lesz egyáltalán “rövidzárlata” egy-egy periódusra, akkor egy igen szoros meccsnek nézünk elébe. Én a Körmendet esélyesebbnek látom a végső sikerre, de győzzön a jobb, bármi megtörténhet! Már azzal nyertesek vagyunk, hogy jópár nagyszerű játékost látunk kibontakozni, felnőtté válni! Hajrá mindenki az utolsó napra!

PL
Olvasó

Szép volt Körmend! ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés