Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U20: DEAC KA-Honvéd és CKE-NKA Pécs elődöntőket rendeznek

Elkezdődött a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság országos döntője:

:

Ma délelőtt, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián elkezdődött a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság országos döntője, a negyeddöntőket rendezték a mai napon.

A nap első találkozóján az Újbuda MAFC U20 Biber Áron Benedek (15 pont, 9 pattanó) vezetésével nagyszerűen kezdett, 10 ponttal nyerte az első negyedet, és még 30 perc játék után is jobban állt ellenfelénél, a DEAC KA U20-nál – igaz, csak egyetlen ponttal. A záró felvonást aztán 19 ponttal behúzta a Varga Sándor (9 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) és Várszegi Ádám (14 pont, 8 pattanó) húzta hajdúsági alakulat, így meg is nyerte az összecsapást (65-83).

A második negyeddöntőben az Arnold Botond (17 pont, 12 pattanó, 4 eladott labda) és Kékesi Kolos (14 pont, 4 eladott labda) vezette Atomerőmű SE U20 kezdett jobban. A középső két felvonást viszont 47-19-re nyerte a Budapesti Honvéd SE U20, amely a Karda Dominik (21 pont, 4-4 pattanó és eladott labda), Dócs Benedek (14 pont, 7 pattanó), Vámos Ádám (9 pont, 7 pattanó), Reizinger Máté (9 pont, 6 pattanó, 4 szerzett labda), Laczházi Bence (8 pont, 6 pattanó) ötösfogatra építve nagyobb izgalmak nélkül győzött (82-65).

A harmadik mérkőzés végig rendkívül szoros volt. Nem tudott ellépni egymástól a Zsók Áron (10 pont, 15 pattanó), Horváth Máté (26 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz) és Kertész Dávid (18 pont, 6 pattanó) fémjelezte CKE U20, valamint a Kometa Kaposvári KK U20, amelynek legjobbjai Halmai Dániel (28 pont, 13 pattanó, 5 gólpassz, 37 VAL) és Paár Márk (22 pont, 7 pattanó) voltak. A végjátékban 69-66 után fordított a somogyi alakulat, 69-72-re és 71-73-ra is vezetett, a végén azonban Kertész triplájával győzött a ceglédi alakulat (74-73).

A nap utolsó meccsén fokozatosan lépett meg ellenfelétől az A csoportos alapszakaszt megnyerő NKA Universitas Pécs U20, amely Bor Gábor (21 pont, 8 pattanó) és Rátgéber Tamás (10 pont, 6 gólpassz) vezetésével magabiztos sikert aratott (79-57). A Ladovszky János (10 pont, 4 gólpassz) húzta KTE-NJE U20 becsülettel küzdött végig, de nem tudta igazán megszorítani a házigazdát.

A mai eredmények

Negyeddöntők

Újbuda MAFC U20 – DEAC KA U20   65-83

Budapesti Honvéd Sportegyesület U20 – Atomerőmű SE U20   82-65

CKE U20 – Kometa Kaposvári KK U20   74-73

NKA Universitas Pécs U20 – KTE-NJE U20   79-57

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
kisbaranyVicces fiú vagy, SullyKPSVRKKbakibaBubika Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Május 25, 18:01, CKE- Habil’s Academy 34-19. Bármi is lesz a vége (és feltehetőleg felőrlik a Ceglédet, mert mélyebb a rotáció), hogy ez nagyon kínos. A híres képző hely, az összeválogatott gyerekekkel. Porig égetni az egészet és sóval behinteni! és mindenkit a bíróságra költségvetési csalás vétkével! Védhetetlen, ami itt folyik!

kisbarany
Olvasó

Drága kommentátor Úr nem tudom, hogy a többi közvetítésen ki felé pártol, de a Mafc meccseken elég egyértelmű. Szeretnék egyszer egy olyan közvetítés hallgatni, ahol Puskás Artúr nem szúrkálódik oda egy-egy játékosnak specifikusan (főleg Pintér, Biber, Tóth a mai ASE-Mafc találkozón). “Professzionalizmus” a legjavából, hogy 19-20 éves fiúk megjelenésére, magánéleti dolgaikra tesz megjegyzéseket melyek teljesen függetlenek a kosárlabdától. Felháborító, de aztán lehet csak fáj neki h a fiúk nem egyszer elverték a jász együttesét. 🙂

bakiba
Olvasó

Nincs ember a csarnokban, hogy a pályát feltörölje. Nem futja évi 1,5 milliárdból. De legalább dr habil phd prof zseni mindentudó tévedhetetlen az EMBER szép rehab központot építtetett és social media kommunikáció is jól megy. És az a rengeteg játékos, akit a magyar kosárlabdának adtak! Fényes jövő. Boldogság. A játékvezetés a DEAC-MAFC meccsen vállalhatatlan volt. Még a kommentátorok is végig mondták, hogy a DEAC olyan fújást kapott, hogy az már látványosan egyoldalú volt. Gerinctelen vagy? Nem lehet hozzád szólni? Szeretsz visszaélni egy helyzet adta hatalommal? Alkalmas vagy az A csoportban vezetni. Rémes, ami a játékvezetésben van. Nem is a képességekkel.… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Úgy tűnik, hogy a kaposvári átok tovább folytatódik. Azért fél perccel a vége előtt 4 pontos vezetésnél, 3 db negyedben beütött faulttal, azért illett volna behúzni. Nagyon remélem, hogy nem Szőke lesz az edzőnk a másodosztályban, mert akkor még nagyobb kérdőjel a visszajutás.

Bubika
Olvasó

Na ez a komment is megmutatja, hogy miért érdemeltetek kiesést. Ti vagytok a legokosabb szurkolótábor! Nem játszott nálatok a két legjobb, csoda, hogy x meccset játszotok, erre te Szőkézel? Mindig megy a sírás, ez nem jó az nem jó! Bohócok vagytok!

KPSVRKK
Olvasó

2 meghatározó játékos hiányában szép az eredmény amit a srácok elértek.
Viszont egy mérkőzésen az számít aki pályára lépett és nem az, hogy ki nem.
Amit szurkolótársam ír, csak te nem értetted meg,-mert a prekoncepciódat akartad mantrázi – az az, hogy az edző nem tud végjátékot játszani. És egész szezonban ezt néztük. Be nem ütött faultok, rossz dobáskiválasztások, szoros végjátékokban elbukott már megnyert mérkőzések.
Az, hogy te lebohócozol minden kaposvárit, párhozamot vonsz a csalódott kommentek és a kiesés között, téged jellemez, barátom!

HajraKapos
Olvasó

Édes Istenem, te olyan sötét vagy, hogy inkább nem is írom le mire gondolok, mert úgyse érted meg. Szép napot!

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Nyílván Szőke hagyott ki 30 db. hárompontost, meg tehet róla, hogy nem volt 2 alapember. A végén is neki kellett volna faultolni, nem a pályán levőknek, akik tudták, hogy faultolni kell.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés