Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as női Eb: Kikaptunk a franciáktól, nincs érem

Rossz napot fogtunk ki.

Magyarország - Franciaország 33-76 (14-28, 4-18, 13-16, 2-14)

U20-as A divíziós női Európa-bajnokság, negyeddöntő
Csehország, Klatovy

Magyarország: Tóth 6, Pusztai 6, Dúl -, Czukor 6, Jáhni 2. Csere: Király 2, Révész 5, Tenyér 2, Kovács 2, Radócz 2, Szeli -, Vincze -.

Franciaország legjobb dobói:: Tahane 17, Pouye 15/6, Trasi 10.

U20-as női válogatottunk a mai napon negyeddöntőt játszott Franciaországgal a csehországi Klatovy-ban rendezett A divíziós Európa-bajnokságon.
A mieink jól kezdtek, Czukor Dalma és Pusztai Petra kosaraival az első negyed első felében szinte végig vezettek, Révész Boróka két büntetőjével 10-6 volt az állás 5 perc játék után. A franciák kiegyenlítettek, amire Czukor két büntetővel válaszolt, az első félidő hátralévő fele azonban rendkívül egyoldalúan alakult. A leginkább Tahane és Trasi vezette Franciaország hengerelt ezután, már az első 10 perc végére 14 pontos előnyt épített ki magának (14-28).
A második felvonás hasonlóan alakult. Az első negyedet triplával záró Pouye gyorsan szerzett még 5 pontot, Gáspár Dávid alakulata pedig nem tudta megállítani a lendületben lévő ellenfelet. Radócz Fanni a 15. perc közepén szerezte az első magyar pontokat a második negyedben (16-37), de a fizikális fölényben lévő franciák végig irányították ezt az etapot, 28 ponttal vezettek a nagyszünetre térve, ezt a 10 percet is 14 ponttal hozták (18-46).
A fordulás után kiegyenlítetté tudtuk tenni a játékot Tenyér Zsófia, Jáhni Zsóia és Király Andrea kosaraival. A franciák 30 pont környékén tartották a különbséget, de nekünk is voltak szép megmozdulásaink, Révész 2+1-es akciója is ezek közé tartozott a 28. perc legelején (27-56). Tóth Orsolya négy büntetőt értékesített a játékrész végén, 31 pont volt a két gárda közötti különbség 10 perccel a vége előtt (31-62).
A záró szakaszban megint egyoldalú volt a találkozó, Gnago vezetésével 12-0-lal nyitott Franciaország, de a győztes kiléte már nem volt kérdés. Dúl Panka szerezte az első magyar pontokat a felvonás során a 38. perc végén, a végeredmény pedig 76-33 lett a franciák javára. A mieink szombaton az 5-8. helyért folytatják, az ellenfél az Olaszországtól vereséget szenvedő Spanyolország lesz.
22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
wolfyNéróFel1Hubie Brownlaca Recent comment authors
wolfy
Olvasó

Véleményem szerint igenis büszkének kell lenni a lányokra, főleg annak tekintetében, hogy úgy jutottak be a 8-ba, hogy a komplett kezdő ötösünk hiányzik(az már más kérdés, hogy ki az aki tényleg sérült és ki az aki csak lemondta). Nem látok bele ilyen mélyen a női utánpótlásba, de a jövő az nem tűnik rossznak jelenleg. Az aktuális felnőtt válogatott is elég fiatal, az utánpótlásunk pedig Európa elitjéhez tartozik, szóval ebből elég jó dolgok is kisülhetnek, ha megkapják a fiatalok a saját klubjukban a lehetőséget. Ebben az U20-as csapatban egyetértek, hogy nincs klasszikus irányító és center, de a jövőre nézve, azért van… Olvass tovább »

laca
Olvasó

én nem írnék neveket mert ebből sértődés is lehet több tehetség van ezeken kívül talán majd pár év múlva kiderül hogy kiből lett valaki az biztos hogy ők vannak most “felkapva”

laca
Olvasó

bocsánat és rengeteget kell dolgozniuk mert amit kevesen írnak le a védekezést még erősen gyakorolni kell lásd u 20

laca
Olvasó

nem akarok negatív kritikát Írni mert azt látom hogy ha valaki kritikus annak itt “leszedik” a fejét itt csak dicsérni lehet… a lényeg itt kezd elszakadni az ÁLOM a VALÓSÁGTÓL!

Cibona5
Olvasó

Én csak a saját véleményemet írom le, amit tényekkel, érvekkel próbálok alátámasztani. Az pedig, hogy nem értünk egyet a többi kosárlabdát kedvelővel és vitatkozunk, teljesen rendben van. Szerintem ez nem álom és valóság kérdése.

laca
Olvasó

nem neked szolt régebbi kommentek miatt írtam viszont hogy álom és valóság AZÉRT mert a legtöbb labdajátékban itt szakadunk le végleg

Cibona5
Olvasó

OK. Így rendben van, értem.

ÁronNagy
Olvasó

Szerintem meg itt jön ki az a pont, amit már egyszer leírtam, hogy ezek a játékosok 13-14 évesen lettek kiválogatva, és ha jól teljesít ha nem, hajtják ,kizsigerelik a többi meg aki esetleg későn érő tipus , hiába tehetséges ,elvész a süllyesztőben. Nézd meg hogy hol van a 96/97/98-as korosztály. (U20 szabály bevezetése) 1-1 nevet tudsz mondani max. És akkor itt van az amerika cirkusz. Aho ,Kuttor hazajöttek amerikából úgy hogy 2 éve nem játszottak tétmeccsen 3 percnél többet,azonnal universiade válogatottak. Pedig elég jó az egyetemi bajnokság. Ezt az eredményt amit elértek azok akik végigjátszották mo-n az egyetemi szezont is… Olvass tovább »

Fel1
Olvasó

Áron Aliza – Már nem először írod ezt. Kérlek mondj példát, ki az aki beférne ebbe, vagy bármelyik UP valogatottba csak le van szarva!

ÁronNagy
Olvasó

Jó leírom még egyszer! ELVESZNEK A SÜLLYESZTŐBEN. Mire gondolok? nincs játéklehetőség,nincs fejlődés,nincs motiváció… 20 éves korára inkább már az egyetemi életet választja , jó esetben kiszorul az amatőrbe. Innen nincs visszaút, max ha van ismerősöd. És igen tudnék neveket sorolni,de nem fogok. Ez nem az a felület.

laca
Olvasó

igazad van aki benne van a kosárlabdában akár női akár férfivonalon az tudja miről beszélsz

ÁronNagy
Olvasó

És ha van egy kis időd és tényleg érdekel a téma, akkor mondjuk női vonalon nézd végig a csapatok névsorát egyenként. A magyar játékosok 85 %-a 30 év körüli. Aztán nagy űr és az u20-as szabályba beférő (most még 99-es) játékosok vannak. De nézd majd meg ezt a névsor 1 év múlva,amikor ez a korosztály “kiöregszik”, nincs korosztályos válogatottban, hányan maradnak keretbe? Jönnek a 2000-es születésűek,és így tovább évről évre. Ez egy ördögi kör. 95-ös évjárat óta nem építettek be játékosokat. A 95/96/97/98-as korosztály eltűnt teljesen.Még az akkori válogatottak is. Lehet Te most érdekelt vagy esetleg utánpótlás vonalon és örülsz,… Olvass tovább »

laca
Olvasó

13-14 évesen ki lettek választva jól látod plusz annyit tennék hozzá hogy valakiknek a valakije akár rosszul játszik akár nem meg kell nézni kik vannak az u 20-ban nem akarom egyik játékost sem bántani de ajándék nekik ez a válogatott hozzáteszem az meg szégyelje magát aki lemondja a válogatottságot akinek nem inge…. és sajnos ebben a csapatban nincs irányító sem center játékos

Cibona5
Olvasó

Lehet, hogy régimódi vagyok, de ez már nem kosárlabda. A franciák nem kosárlabdázók, hanem valami küzdősport harcosai. Sajnos a játékvezetés is ezt támogatja. Ütnek-vágnak védekezésben, löknek a lepattanóért folyó harcban. Pontjaik 90 százalékát a fizikumukat kihasználva ziccerből dobják. Nyilván mindenképpen vereség lett volna a vége, de nem mindegy, hogyan. Nem véletlenül ült a padon a harmadik negyedben 2 legjobbunk (Pusztai és Czukor). Nem azért, hogy pihenjenek, hanem azért, nehogy megsérüljenek. Ez csak egy vélemény, de kíváncsi vagyok máséra is, aki látta a mérkőzést.

ÁronNagy
Olvasó

Láttam és maximálisan egyetértek. Szegény Tenyér Zsófit 2x szándékosan orrba vágták (persze semmi fault,vagy sportszerűtlen), csoda hogy nem tört el az arca. Borzasztó ,hogy mennyire férfiasak kezdenek lenni a centerek. Nem láttam a kosárlabda szépségét, az agyas megoldásokat. Nem tetszik ez az erőkosárlabda.

Kendeffy Botond
Olvasó

Én másképp látom. A franciák csak érvényesítették fizikai fölényüket. Magasabbak és nehezebbek voltak a mieinknél. 10 kilóval és 10 centivel átlagban. A lepattanó-arány 63-25(!) volt és közte 29(!) támadó. Pusztai és Czukor meg azért ült, mert nem volt értelme erőltetni a játékukat. Talán tartalékoltunk a következő meccsekre (helyosztó 5-8).

Ez nem a bírókon, hanem a fizikai adottságokon múlott. Különben a franciák más csapatokat is hasonló arányban vertek meg. Lehet, hogy nem tetszik ez a fizikális kosárlabda, de ez a valóság.

Cibona5
Olvasó

A fizikai fölényről én is írtam. Ez nem jelenti azt, hogy minden megmozdulások szabályos. Nézd csak vissza mondjuk már az első percben Tóth Orsi ziccerét, a francia a lábával tolja kifelé és elveszti az egyensúlyát, persze, hogy kihagyja a ziccert. Na ilyen jelenetből volt sok. Ha ez a fajta játékstílus tetszik neked, az a te dolgod. Én meg nem értek egyet ezzel.

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem a bírók szedték a lepattanókat(29 támadó lepattanó). Persze nem nekünk fújtak. De nem ez miatt volt a vereség.

Én nagyon büszke vagyok a magyar lányok sikereire az utánpótlás terén, nagyon szurkolok nekik. De tegnap nagyon nagy volt a különbség. Ez a francia csapat nagyon kiemelkedik a mezőnyből.

Cibona5
Olvasó

Még a végén egyetértünk. Én is azt írtam, hogy csak a különbség lett volna kisebb a másfajta játékvezetői felfogás miatt. Én is büszke vagyok a csapatra és szerintem is kiemelkednek a franciák és nyerni fogják a tornát.

Kendeffy Botond
Olvasó

Miért ne értenénk egyet? Sajnos a franciákat a demográfia/származás miatt nem fogjuk beérni a fizikai képesség terén. Nagyon kell annak örülni, hogy a lányoknál abszolút az európai élvonalban vagyunk up téren.

Attól még tegnap brutálisan kijött a különbség. Reméljük, hogy a spanyolok ellen jobb lesz.

Hubie Brown
Olvasó

És közben ellenünk fújják a szándékos faltokat 🙂
Azért a játékvezetés alapvetően elég gyenge, nem látják hogy gyűrűt ér a labda (szerintem kétszer is), ezért elveszik a kosarunkat, lépéshibákat nem vesznek észre, szabálytalan zárásokat nem vesznek észre.

Néró
Olvasó

A franciákat nézve olyan volt ,mint amikor a majmok bolygójában a majmok megtámadják az embereket,fizikálisan itt sem ,ott sem voltunk egy súlycsoportban,de ez genetika,nagyon nehéz, sőt lehetetlen ellensúlyozni.Ettől függetlenül a lányok Európa élmezőnyében vannak,amíg a fiúk sajnos sehol sem!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés