Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U20-as fiú Eb: Kikaptunk Izlandtól, nem jutottunk nyolc közé

Ez a meccs nem sikerült.:

:

A magyar U20-as fiú válogatott Izland ellen lépett pályára a matosinhosi B divíziós Európa-bajnokságon, a tét pedig a nyolc közé kerülés volt.

A mieink jól kezdtek a mai napon is, Katona Bence és Oroszi Bence ziccerei után utóbbi triplából is betalált, míg az izlandiak nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, 7-3 volt az állás nekünk a 6. percben. Rátvay Balázs és Takács Martin kosarai után már 11-4 is állt az eredményjelzőn, de jött az oroszok ellen is látott teljes rövidzárlat: az izlandiak az első negyed végére átvették a vezetést (12-11).

Bár a második felvonás elején még egy pillanatra visszavettük az előnyt Dancsecs András kosarával, teljesen megálltunk a pálya mindkét oldalán. Ellenfelünk sokkal jobban pattanózott, távolról is jelentősen jobban dobott, így a 19. perc elején Pór Péter már 10 pont fölötti hátránynál kért időt (31-20). A nagyszünetben 13 pont volt a különbség (33-20), ami soknak tűnt – maximum 8 ponttal kaphattunk volna ki, hogy jól jöjjünk ki egy esetleges magyar-izlandi-fehérorosz hármas holtversenyből.

A fordulás után semmit nem változott a játék összképe, Dancsecs hármasa ellenére az izlandiak szája íze szerint alakult a mérkőzés, és a 26. percre 20 pont fölé hízott a távolság Petursson dupláját követően (46-25). Az egyoldalú felvonás során gyakorlatilag elúsztak az esélyeink a nyolc közé jutásra, hiszen 30 perc játék után 26 ponttal voltunk lemaradva (55-29).

A záró felvonás során már csak a különbség volt a kérdés sajnos, de a Henningsson-Petursson duóval nem tudtunk mit kezdeni, a játékrész felénél elérte a 30 pontot is lemaradásunk (68-38). A végeredmény 78-41 lett az izlandiak javára, így eldőlt, hogy a 9-16. helyért folytatjuk – írta a hunbasket.hu.

Izland – Magyarország 78-41 (12-11, 21-9, 22-9, 23-12)

U20-as B divíziós fiú Európa-bajnokság, Portugália, Matosinhos

Izland legjobb dobói: Henningsson 25/12, Petursson 16/6, Jonsson 13.

Magyarország: Takács Mi. 2, Katona 7, Oroszi 5/3, Rátvay 4, Meleg -. Csere: Frank 2, Plézer -, Sitku 5, Dancsecs 9/3, Kelenföldi 2, Takács Ma. 5/3.

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
egyforintotseerSetbackO1GipasopTonymontana Recent comment authors
ipasop
Olvasó

a női férfi edzők felkészültsége témához egy két érdekes összehasonlítás. Mindenki gondoljon amit akar.
Vőlgyi Péter U20 fiú edzőként a 92/93 as korosztállyal B divízióban TÖK UTOLSÓ helyet szerezte meg! Úgy hogy az utolsó előtti helyért játszott mérkőzésen Luxemburg vert szét minket. Most tudjuk milyen jól teljesít a lányoknál.
Rátgébert is láttuk mire ment a férfi vonalon, és mekkorát alkotott a nőknél.
Székely is Óriásit bukott, a többek közt Kromah fémjelezte ALBÁNÁL és azért a női vonalon szépen teljesített.
Szóval nem vitatva és elvéve a női szakág érdemeiből, azért a férfi vonal más kávéház.

viccmester
Olvasó

Somogyi Ádám közben egyéni edzéseken bohóckodik a Dózsa György Úton, a honosított nigériai Omenaka meg valahol Debrecenben lebzsel.
Itt van az országban vagy 10 nigériai, és egyet sem tudunk kihasználni, amikor csatába indulunk!?
Ivkovics te meg minek hívtad be Somogyit 18 évesen a felnőtt válogatottba!? Nagy arcú hülye gyereket csináltál belőle, és amikor meg hívtad a KTE-be megszopatott benneteket, és elment nyitott szerződéssel a DEAC-ba!? MKOSZ-nek fel kéne jelenteni a FIBA-nál, és le kéne tiltani a játékengedélyét…! U18-ban Maronka Zsombor ugyanazt játszotta el az MKOSZ stábjával…
Na mindegy, a két “szitokszó” a férfi utánpótlással kapcsolatban, mindenképpen a
TAO és az AKADÉMIÁK…

ipasop
Olvasó

Így van, Somogyi mit képzel magáról?? El kell tiltani meg a másik gyereket , Maronkát is! Aki nem hajlandó a válogatott rendelkezésére állni azt meg kell büntetni!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Nyugi! Azok a kisfiúk, akik olyan nagyfiúknak hiszik mkst magukat, hogy lemondják a válogatottságot, az Ivkovics-érában biztos hogy nem fognak még egyszer meghívót kapni a nemzeti csapatba, ez 100%. Ezeknél a gyerekeknél sokkal nagyobb ászokat is (pl. Lóránt) megsz.patott már Ivkó….
Csak majd akkor fognak meglepődni, amikor válogatottság híján kevesebb lesz a piaci értékük, a külföldre igazolás meg egy távoli álom marad csupán…

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Semmi baj fiúk, fel a fejjel! Már mindjárt itt a vége. Aztán kis pihi és lehet edzeni a csillogó villogó akadémiákon. Az izlandi srácok pedig két hét múlva már a tengeren vadásszák a bálnákat!

ldd
Olvasó

Hát …
kb ennyi …

O1G
Olvasó

Maronka engedélyét be kell vonni ez nem kérdés. Évek óta hülyét csinál a válogatottból minden nyáron, mert várja hátha lehet még spanyol vagy szerb válogatott.

ldd
Olvasó

Összefoglalva az eddig leírtakat :
– A fiú vonalon sokkal több a játékos, a nemzetek a fiú vonalt tolják ,nehezebb az előrejutás.
– A lányok előbb érnek, kisebb a konkurencia, a befektetett pénz előbb megtérül.
– Az említett baj, hogy kedves É.-i barátaink is rájöttek, hogy mi a f@szért fagyoskodjanak, he van meleg terem. És mi segítettük Őket !
– Ehhez már csak aprólék, hogy a magyar fiatalok nem kapnak lehetőséget a magyar bajnokságban.
és akkor még a “TAO hiénákról” szó sem esett …

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A valogunk szétdűl a röhögéstől, EMESÉNEK,az anyukájának,meg nekem. 😀 😀 😀

ldd
Olvasó

Ma már megírtam, tudsz Te értelmes is lenni …
Légy szíves velünk az értelmes oldalad adjad!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mit csináljak,semmit nem tehetek. Ha vicczes dolgokról olvasok,kacarászunk EMESÉVEL. Ha nagyon vicczes a czikk,akkor harsányabban,hangosabban kacagunk EMESÉVEL és édesanyjával. Ha pedig ilyen óriási sporteredmények jönnek össze, milliárdok beletolása után, akkor fulladozunk a RÖHÖGÉSTŐL.Így,hogy hihihi,meg hahaha, kackac-kukac ! 😀 😀 😀 😀

Setback
Vendég
Setback

És az egy darab nyomorult életedben az a boldogság, hogy ahol jàrsz csak károgsz, problémázol, beleböfögsz mindenbe. Drága fiacskád ahogy olvastam rendszeresen végighányta hétvégeken egyik kosárcsapatának a városát és a hozzáállásával is elég sok gond volt ami miatt ki is rúgták. Ha a saját kölködet nem tudtad helyes útra terelni mit pofázol te itt bele mindenbe?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szerintem te pont ezt akartad most írni! 😀 😉

Ugyisminyerunk
Olvasó

Ez sajnos magyar férfi kosárlabda.. meg lehet nézni a női vonalat. Ott miért megy?? Ott miért lehet eredményt elérni?? Egyszerűen mindenben gyengék vagyunk.. technika, taktika, küzdésben pláne. Nem értem milyen munka folyik az egyesületeknél.. mennyi TAO kell még, hogy legyen eredménye? Ugye az edzőket meg kellene fizetni és normális edzőket odarakni valamint olyan képzést kell adni a gyereknek ami megfelelő a mai modern kosárlabdának és nem azt kellene nézni, hogy kinek a gyereke , meg milyen plusz lóvét tud intézni a szülő a csapatnak illetve az edzőnek.

O1G
Olvasó

Minden sportban jók vagyunk, ami a kutyát nem érdekel. Vízilabda, kajak-kenu, női sportok. Ezekből nem lehet sok pénzt lenyúlni, mert amúgy sincs benne sok, ezért vagyunk jók ezekben..

Szimba
Olvasó

Nem értem,a lányok utánpótlása EB ezüst, VB negyedik hely ,a fiúk EB B csoport 10 hely környéke,ami Európa 30. helyét jelenti!!!Mit csinálnak máshogy az edzők?

TINA
Olvasó

Nem is tudtam, hogy Izlandon van kosárlabda.

viccmester
Olvasó

Szalay Ferenc, Bodnár Péter, Mészáros Lajos?! MKOSZ Elnöksége!?
Tudjátok-e kontrollálni a fiú utánpótlásba ömlő TAO pénzek felhasználását?
Van-e bármilyen elképzelésetek az “AKADÉMIÁK” auditálásáról!? Egyébként akartok-e valamit egyáltalán csinálni a magyar férfi kosárlabda fejlesztéséért!?
Egyébként tudja mindenki hogy balfácánok vagytok…úgyhogy jobb lenne, ha elhúznátok a “vérvörösbe”…

törrögszultán
Olvasó

Kérdés volt, hogy lehet 41 pontot dobni? Min ahogyan látszik, így…
Mondhatni ismét beárazták az U. csapatunkat, egyben a magyar utánpótlás helyzetét. És itt is -mint annyiszor a futbalban- , Izland.
Szánalmas és szomorú.

Player
Olvasó

Ismet a nagy osszeomlas! Nem is ertem, hogy milyen harmas versenyt emlit az iras, ahol nekunk eselyunk volt?! Ket 30 pontos vereseggel!!! A 20 evesek kepviselik a felnott korosztaly eloszobajat es mi itt tartunk. Sem fizikalisan, sem mentalisan, sem taktikailag, de meg technikailag sem voltunk egy sulycsoportban Izlanddal. Meg egyszer: Izlanddal! MKOSZ szakmai program? Eredmeny? Par eve, ha nemi szerencsevel, de A divizioba leptunk. Ma hol tartunk az utanpotlasba erkezo penzek es a sokat emlegetett szakmai program mellett? Ma ismet minden magyar utanpotlasban dolgozo edzo, szakember el kell hogy gondolkodjon egy kicsit! Ma nagyon keseru a szam ize…

CsakAVasut
Olvasó

Nem a vereséggel van a baj,de az,hogy egy kulcsmeccsen,ahol a 8-ba jutás a cél HARMINCHÉT ponttal kikapni… Lehet szidni itt hogy milyen gyengék a fiaink,amit az összes nagyokos edző örömmel meg is tesz, és ezzel mossa kezeit (meg persze a hatalmas TAO összegekkel) de ez egy óriási edzői hiba volt,amit ma láthattunk. Mondjuk nem tudom, Poór Petikétől mit vártam…

ldd
Olvasó

Fáj a vereség, de jobban fáj a mértéke …

MemphisGrizzlies
Olvasó

Hát már bocsánat de ez szánalmasan. Hogy lehet 41 pontot dobni?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés