Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U20-as B divíziós férfi Eb: Vereség Bulgáriától

Folytatás holnap.

Bulgária - Magyarország 75-59 (22-17, 14-13, 22-7, 17-22)

U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
9-16. helyért

Bulgária: Gerganov 14, Mihov 10, Petrov 6/6, Kostadinov 12/6, Spirov 7/6. Csere: Kamburov -, Kombakov -, Vachev -, Bachkov 15, Boyanov -, Gergov 2, Pishtikov 9/3.

Magyarország: Csendes 3/3, Tóth 16/9, Ivkovic 13/12, Kelemen Á. 6/3, Kelemen B. -. Csere: Biber 4, Meszlényi 2, Takács -, Paár 3, Sebők 7/3, Vámos 5/3.

Ma kora délután Bulgária ellen játszott U20-as férfi válogatottunk a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, az észak-macedóniai Szkopjében – a 9-16. helyekért folyt a küzdelem.

Kostadinov, Kelemen Ádám és Spirov tripláival indult a pontgyártás a 3. percben, Spirov büntetője és Gerganov ziccere után pedig időt kért Sztojan Ivkovics a 4. perc végén (9-3). Vámos Ádám duplájára Petrov kintről felelt, Pishtikov pedig a 6. perc közepén már a negyedik bolgár triplát értékesítette (17-5). Sebők András és Csendes Péter is kintről köszöntek be, majd Spirov triplája után Ivkovic Milán is hármast szórt (20-14). Ivkovic a 9. perc végén a második tripláját hintette be, a felvonás utolsó kosarát viszont Bachkov jegyezte egy dupla formájában (22-17).

A rendkívül hullámzó első negyed után a második csendesebben alakult. Tóth Barna szép tempója és Bachkov floatere után Gergov is betalált a gyűrűnkbe, Tóth a túloldalon háromból két büntetőt rakott a helyére (26-21). Pishtikov zsákolt, majd a 14. perc kezdetén Meszlényi Róbert ziccerezett Paár Márk gólpassza után. Vámos tripláját követően már csak két pont volt a hátrányunk, de Kostadinov két büntetőt és egy ziccert is beszórt, mégis a bolgárok kértek időt a 17. perc kezdetén (32-26). Két perccel később Kelemen Ádám zsákolt egy 2+1-ért, Gerganov pedig kihagyta a jó tempója után megítélt büntetőt (34-29). Ugyanő ziccerezett a 20. perc kezdetén, Ivkovic büntetőjével pedig 6 pont volt a hátrányunk a nagyszünetben (36-30).

Pishtikov két büntetőjével indult a pontgyártás a fordulás után, Gerganov ziccerét követően megint időt kért Ivkovics mester a 23. perc végén (40-30). Kostadinov triplájára Tóth Barna egy tempóval válaszolt, de ezt a két pontot tudtuk felmutatni a felvonás során egészen a negyed utolsó percéig. Petrov is beszórta kintről, Mihov ziccerét pedig egy újabb magyar időkérés követett a 26. perc közepén (48-32). Bachkov és Mihov dupláival megvolt a közte 20, majd Bachkov még kettő, Mihov pedig egy kosarat dobott, 26 pontra nőtt hátrányunk (58-32). Tóth triplájával és Sebők nehéz helyzetben értékesített ziccerével zárult a játékrész, 21 pont volt a két gárda közötti különbség (58-37).

Ivkovic és Tóth hármasai nyitották a negyedik negyedet – a nemrég még 26 pontos hátrányunk 15-re csökkent, időt is kértek a bolgárok. Paár passzát Biber Áron tette fel ügyesen, majd Kostadinov szerezte meg a bolgárok első pontjait a negyedben (60-45). Kostadinov ellen sportszerűtlent ítéltek, Paár mindkét büntetőt bedobta, majd még Tóth is egyet (60-48). A felvonás felénél Biber két büntetőjével 10 pontra jöttünk vissza. Bachkov 2+1-ére Ivkovic a negyedik hármasával még felelt, de Bachkov és Gerganov ziccereire, valamint Mihov két büntetőjére nem jött válasz a mieinktől, megint 16 pontra nőtt a hátrányunk két és fél perccel a vége előtt (69-53). Gerganov vitte végig a gyorsindítást, Mihov pedig visszalépős tempót dobott a büntetővonalról (73-53). Paár büntetője után Tóth dobott még triplát, Gerganov nehéz középtávoliját pedig Sebők két büntetője követte, így végül 16 ponttal kaptunk ki a bolgároktól (75-59).

Folytatás holnap 13:30-tól a Lettország-Koszovó mérkőzés vesztese ellen, a 13-16. helyekért.

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
Borbély LajosbakibaKovacs LászlótréfabélaMilivoj Recent comment authors
tréfabéla
Olvasó

Helyezések korosztály szerint. A realis helyezésünk 13 év alatt 11. helyre elég (vagy A divízióval együtt 27.), mindhárom korosztályban. U16-nál látványos romlás következik a TAO-t követően. U18-nál és U20-nál is erős visszaesés látszódik, noha 1-1 alkalommal sikerült megkarcolni a 8. helyeket alulról. TAO-t követően a 3 korosztály 9 év alatt, tehát összes 27 lehetőségből csupán 6 alkalommal került 8-ba. U16 2010 ——> 6 2011 ——> 5 2012 ——> 4 (TAO 1. év) 2013 ——> 15 2014 ——> 15 2015 ——> 14 2016 ——> 16 2017 ——> 9 2018 ——> 11 2019 ——> 10 2020 ——> COVID 2021 ——> Challenger 2022… Olvass tovább »

tréfabéla
Olvasó

Az egész NB1-et le kéne állítani – fociban kosárban egyaránt – és megszüntetni az egészet úgy ahogy van. Legyen egy amatőr B csoport és ennél több nem kell. 13 év TAO után kiment 2 teljes UP generáció (ha úgy számolunk hogy U14-U20 egy generáció). Hol vannak a játékosok? Kifizetett az ország az UP-ra 13 év alatt mostmegnemmondomhányszáz milliárdot, ami max infrastruktúrára ment el, de gondolom mindenhol maradtak az alkoholista, megélhetési, hozzá érteni még csak nem is akaró, jól van az úgy b@ssza meg, már az én apám korában is így játszottak és belőlük is lettek jó játékosok de még sem… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

66-56-ról sikerült elbuknunk, sehol egy cikk róla…

bakiba
Olvasó

Órák óta vége a lett meccsnek és semmi nincs róla. Ha ez azért van mert valaki szólt a bb1-nek, hogy ne legyen és ők elfogadták, akkor az mindennek az alja. És sajnos ez az első, ami eszembe jut. Ez nem tájékoztatás! Féltek BB1? vagy mi van?

Milivoj
Olvasó

Pedig ez a helyzet…., az elején még beharangozó és élő link is volt, aztán már beharangozó nem…, aztán már link se…, a végére már tudósítás, sőt eredmény se…, mintha meg sem történne ez a szégyen

tréfabéla
Olvasó

Tiszta csernobil sorozat. Nincs itt semmi látnivaló, nem történt semmi. Ki kell húzni az eredményeket (ahogy a sorozatban az instrukciókat), mintha nem is léteztek volna. A britek elleni meccs után eltűnt – biztos ő is kiment a wc-re mint Dyatlov amikor felrobbant az erőmű. Tulajdonképpen tényleg jó sok párhuzam van. Az eb után meg a nagy maestro megszólal hogy a nettó végeredmény nem jó de nem is tragikus, aztán lehet tovább hazudozni minden irányban, hogy előre megyünk nem hátra

tréfabéla
Olvasó

Nem, csak mindenki nyaral, a szerkesztőknek is jár a pihenés azután h a magyar up 1 hónap alatt 2 világversenyen is letette a névjegyét (a nevezett országok listájának legaljára). Vagy milyen cikket vársz? Egy újabb vállalhatatlan mellészövegelést, hogy a “minimum elvárást teljesítettük”? Koszovó megelőzött minket az EB-n 😀 Ha ez a minimum h Koszovó seggében legyünk közvetlen, akkor inkább ne irkáljanak semmit a szerkesztők se, mert nekik is csak az energiájuk és idejük megy el erre

Dunk
Olvasó

Azért ne szidjuk őket, hisz ők ezt tudták előre. Ott van a cikk végén: Folytatás holnap.

Borbély Lajos
Olvasó

Ránéztem az NS-ra, hátha ott van valami. Ott is nagy hallgatás. Nem lehet arra fogni, hogy szabadságon vannak a “királyi lapnál” emberek, ezért nincsen hír, ha pl. olyen cikket tud valaki ott írogatni, hogy: “3×3-as kosárlabda: nyolc magyar csapattal rajtol az egyetemi Eb” (Hát ez mégis hány embert érdekel ez?). Arról van itt szó, hogy vastagon zsebben van minden média. Ami nem kedvez a mézesbödön mellett csücsülőknek, az egyszerűen késve, vagy vmi. eldugott kicsike hírként tűnik majd fel valamikor vagy egyáltalán meg sem fog jelenni. Pont. Tiszta ötvenes évek. No Marci, ehhez mit szólsz? Ki mersz állni a nyilvánosság elé… Olvass tovább »

tréfabéla
Olvasó

Ha az U19es VB-n és az U20-as EB-n is elinditunk 8-8 magyar csapatot talán vittük volna vmire 😀

Dunk
Olvasó

Ki üzemelteti ezt a BB1.hu-t?
Csak mert elég nagy a csend, én meg végignéztem. A HOSSZABÍTÁST IS.

Dunk
Olvasó

Az aki dislike-ot ad egy kérdésre leírná, hogy miért?

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Gondolom a pár akadémia fan akik szerint stabil a rendszer és nem itt kéne csámcsognunk

Dunk
Olvasó

Miért ők vakok? Akkor gyorsan segítek nekik: ez egy sport és akkor fasza, ha legyőzünk mindenkit. És a másik végèn vannak a győztesek, azért nem látjuk őket mert addig egy távcső is kevés lenne. És még valami, minden normális országban ilyen eredmények után telepakolt bőrönd és egy A4-es papír várja az edzőt. Örülök, hogy segítettem.

tréfabéla
Olvasó

Kisz@ptunk a lettektől is, bravó srácok! Ha jól láttam a kiírásban, a következő évi U21-es C divíziós VB-re Európából az utolsó 2 helyezett jut ki. Jár a taps!

Kovacs László
Olvasó

De ott legalább győzünk párszor, és újra mindenki nagyon boldog lesz

tréfabéla
Olvasó

Szerintem mostmár kb a Zöld-foki szigetek, Eritrea, Mikronézia, és egy Ruawandától szakadár gyermekhadsereg segítségével elszakadt no-name banánállam is kioktanta minket 13 év TAO után a kosárlabdából

Milivoj
Olvasó

Bádertől nem szabad csodát várni, ugyanúgy be van tagozódva a rendszerbe, a 4 trafikja lekötelezetté tette, enélkül nem is lett volna elnök, főleg, hogy kihívója sem lehetett…, szóval a változás csak annyi, hogy az elnökségbe néhány hasonszőrű haver is bekerült

Dunk
Olvasó

Végre egy hiteles sportoló! Négy trafikkal. Beszarok mi van ebben az országban.

Center
Olvasó

A csillagvizsgáló formájú ember magas, mint egy torony, szódásüveg szemüvege van, és gyakran tátott szájjal, bambán bámul….ez kizárt, hogy a mi Marcink legyen…:)

Rámen11-12
Olvasó

Báder Márton, ébresztő, munka van! Ég a ház, a fene azt a tátott szájú, csillagvizsgáló formádat!
-Ivkovicsot meg a “szisztémáját” felejtsük el, mert borzasztó, nézhetetlen, évtizedekre visszaveti a magyar férfi kosárlabdát. 2025-ig legyen Szövetségi Kapitány, de az utánpótlás közelébe sem szabad engedni!
-Egy 6-8 éves “nemzeti” férfi utánpótlás programot kell megtervezni és tűzzel-vassal végigvinni. Emberes munka, de amit Szalayék 12 év TAO háttérrel nem csináltak meg, azt nektek kell helyrehozni!
-A-csoport színvonalát mindenáron tartani, mert egyértelműen az a kirakat,viszonyítási pont. U23 szabály azonnal el kell törölni, 5 légiós-4 a pályán, 12 csapatos bajnokság
Marci! Fejezd be a háttérben sunnyogást, lapítást, kezdjél már el DOLGOZNI!
Ébresztő!

Rámen11-12
Olvasó

U23 szabály kártékonysága felmérhetetlen! Az A-csoport tudatos legyengítéséről van szó.
Valós tudás, teljesítmény nélkül lehet valaki A-csoportos játékos?
Szalay U23 Ferenc egy tömegsport lobbit támogatott?
Verjük szét az A-csoportot, gyengítsük le a férfi szakágat, akkor mindenki játszhat?
Ki lehet majd mutatni, hogy mennyi gyereket neveltünk?
U23 szabályt azonnal el kell törölni!

Center
Olvasó

Ezzel a “belterjességgel” azt mondjátok, hogy, lehet, hogy az egész “csápot” a Májsztró saját gyereke balkézről – kivéve egyet, aki jobbkézről? 🙂

Motoros
Olvasó

Legalább jó emberek vannak a csápotban?
Go Home csetnik????

Károly bàcsi
Olvasó

Lassan a Titanicnál is mélyebbre süllyedünk ????

heraklith
Olvasó

Egy dolog nyilvánvaló. Pontosabban több is, de az hogy a TAO többet ártott, mint használt az ziher. 13 év távlatában ez már nem kérdés. Egy nagyon jól virágzó “üzletág” lett belőle. Sem a pályára, sem egyéb “pozícióba” nem azok kerülnek, akik arra alkalmasak lennének. A vállalkozó kölyke játszik, szerepeket meg pénzt meg azok a haverok kapnak, akik ezt aztán vissza is hálálják. A szakma a legcsekélyebb szerepet sem játszik ebben a történetben. Sokadrangú dolog. Olyan őskövületek irányítják a szövetséget, akik mellett már 20 éve elment a világ. Ez a szövetség egy épkézláb versenykiírást sem tud kiszenvedni magából. Hogyan is lehetne… Olvass tovább »

Stockalone
Olvasó

Folytatódik a diadalmenet! ?

pirosf
Olvasó

Nos.
Az összes megélhetési -ics, a Maisztroval az élen, irány haza.
Az utánpótlásunk minden szinten csőd.

A felnőtt EB-kre meg ha reaktiváljuk Puteszt, vele is kijutunk.
Még pár évig, aztán az is csak álom lesz.

törrögszultán
Olvasó

No, kéremszépen, oszoljunk!
Nincs itt semmi látnivaló!!!
De szó szerint!
A mester, anno azért (IS!!) lett az U 20 válogatott edzóje, hogy gondtalan legyen az átmenet a felnőtt válogatottba, a 20 ők is azt a képzést, edzés kapják mint a nagyok…
Kérem itt rohadt nagy a baj!
Nincs hozzáértő kiválasztás( mindenki kosárlabdázhat, aki nem rúgja a labdát…), Nincsenek komoly akadémiák(!), akik akadémia néven vannak bejegyezve, azok csak a TAO -t élik fel esztelenül, céltalanul… Nincs koncepció, semmilyen téren, Szakmaiság? Ugyan kérem!!
Meglátja mester, menni fog…!!
Remélem! Mert végre lesz valaki,
aki belátja, eredményt kell produkálni, a cukiság, ” a jövőt építjük” szlogen már itt nem elég!

YoWassupFam
Olvasó

Itt a lényeg. Amíg klub szinten nincs rendben az UP addig a válogatottaktól nem lehet mit várni. Jöhet ide Gregg Popovich akkor se történne semmi mert NEM a válogatott dolga alap individual skilleket megtanítania.

Nemmindegy?
Olvasó

Mert a fia ott van,és nehogy úgy járjon mint tavaj???

ChampWest?
Olvasó

Félelmetes, ha abba kell belegondolnom mi lesz 10 év mulva a magyar kosárlabdával. Most élvezzük ki.
Amíg lehet…

Kováts Imre
Olvasó

Amíg minden csapat “kötelezőnek” tartja a négy-öt idegenlégiós szerepeltetését (akiket az edző “csapágyasra” hajt, addig a – még oly tehetséges, de nyilván gyengébb – fiatalok nem jutnak elég játékperchez. Amíg ezen a téres (sem) lesz váltózás, addíg esélyünk sincs a felzárkózásra.

Born2Ball
Olvasó

Igazából két dologgal lehetne elősegíteni a legkönnyebben, hogy a fiatalokhoz bátrabban nyúljanak.
Egyrészt a bajnokság bővítésével, mert akkor kevesebb a kockázat, kisebb a kényszer a tucatlégiósok igazolására.
A másik pedig, először csak 4, majd 3 aztán egyre kevesebb légióst lehessen foglalkoztatni.
De nyilván ennél ez sokkal összetettebb. Olyan szinten kéne az egész rendszert utánpótlástól felnőttig felrúgni és átreformálni, hogy azt senki nem meri majd meglépni.

pirosf
Olvasó

2024/25-ös bajnokságban már csak 4 légiós lehet egy csapatban (bocsi, csápotban). Ebben lesz előrelépés.

Milo
Olvasó

Amíg az UP válogatottaink legalább nem ugrálnak az A és a B divízió között (17-23.hely), addig nem érdemelnek több játékpercet felnőtt szinten. Még az U23 szabály segítségével sincs 14×2 tehetséges fiatal, aki ne lenne lyuk az élvonalban…

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

A maival nem kínoztam magam. Csak az érdekelne mi lett volna velünk ha nincsenek “minimiális elvárások”?
2 hellyel hátrébb végzünk? Mondjuk az lehet ment volna felkészülés, akadémia, TAO, szerb edzők, stb nélkül is, dehát nem értünk mi ehhez

Nemmindegy?
Olvasó

Szarból nem lehet várat építeni,de azért szerintem össze lehetett volna szedni 12 játékost,csak nem ezzel a stábbal, szar Kecskeméti kosárlabda lassú körülményes játék????

davemill
Olvasó

Bármelyik másik 12 fiatallal jobb eredményt lehetett volna elérni. Csak ők nem lennének edző, szponzor, fontos ember gyerekei.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Mondasz párat aki szerinted jobb lett volna? (Ez most semmi cinizmus, komolyan érdekel, csak közepesen ismerem ezt a korosztályt)

Nemmindegy?
Olvasó

Most,hogy kérdezed elkeztem gonolkodni irányító posztra a Paférit (remélem jól írtam a nevét) azt azon kívül jó a kérdés

MemphisGrizzlies13
Olvasó

5,4 átlag ponttal biztos sokkal jobb lenne Pafféri.

davemill
Olvasó

Neveket nem írnék le mert semmi értelme fiatalok nevét keresztűzbe tenni. Azt merem állítani, hogy a három U20as bajnokságban ( esetleg nb2 fiatalok, egyetemi bajnokság) körülnézve csak a statok alapján ki lehetne választani 40-50 játékost. Szerintem erre a korosztályra jellemző, hogy rengetegen nem teszik fel egy lapra az életüket és tanulmányok, lakhely alapján helyezik be a kosárlabdát az életükbe, mert érzik, hogy tisztán nincs esélyük a válogatási rendszerben. Hiszen már u16 óta pofán vágja őket az uram-bátyám rendszer.

Pojaca
Olvasó

A 380 ezer lakosú Izland példáját hoznàm fel összehasonlításként, hogy mekkora bajban vagyunk. Ugye ecsetelnem nem kell, hogy nem egy nagy kosárlabda kultúrájú országról beszélünk, sokkal előbbre járnak kézilabdában és fociban is. Eredményeik a párhuzamosan zajló A csoportos U20 EB-ről: legyőzték Szlovéniát, Montenegrót 26(!) ponttal 99 pontot dobva, 2 ponttal kaptak ki a németektől (81 dobott pont), szoros vereség a görögöktől, a franciák ellen mindegy, az más dimenzió. Eközben mi a B(!) csoportos EB-n az 5 meccsünkből EGYSZER dobtunk 60 pont felett (persze mindig vereség) akkor is Luxemburg ellen! Támadásban teljesen súlytalan, fakezű társaság vagyunk, csakúgy mint az U19-esek voltak!… Olvass tovább »

Dunk
Olvasó

Sajnos igazad van. Bárcsak ne lenne. Ez is egy beltenyészet (nem a játékosok) kézről kézre adják a kilincset az edzők de legalább mindenki jóljár. Csak az up-ban nevelkedő gyerekek, játékosok bukják azt a tíz évnyi munkát amit beletettek. Ők hitték-hiszik, hogy lehet belőlük jó, eu szintű játékos.Még mindig tartom, hogy a nyugati példa jobb és működik. Ahol nincs TAO, van 2-300 eurónyi havidíj de van képzés is. Ugyan is ha rossz a képzés húsz gyereket kivesz a szülő máris kb 4milla bukó havonta a klubnak. Totális teljesítmény kényszer az edzőknek. Így lehet önfenntartó bármelyik klub. Ezálltal elmozdul a képzés egy… Olvass tovább »

Praenoricum
Olvasó

Utánpótlás csapataink vergődései jó képet mutatnak a képzés katasztrófális állapotáról. Az egész utánpótlás finanszírozás, akadémiai rendszer, utánpótlásban dolgozó szakemberek visszajelzést kaptak arról, amit az elmúlt 8-10 évben végeztek, feltételezve, hogy ezek a srácok 8-10 éves korukban bekerültek valamilyen képzésbe. Jó munkát kívánok Báder úrnak és kitartást ahhoz, hogy ezt a mostani megbukott rendszert átalakítsa, mert sokan érdekeltek lehetnek abban a pénzzel bőségesen locsolt szélhámosságban, amit kosárlabda utánpótlásnak csúfolnak.

davemill
Olvasó

Megcéloztuk a 16. helyet

Dunk
Olvasó

Nem láttam,nem is fogom. Ez egy ku.va rémálom! Mi a szar folyik itt?

davemill
Olvasó

Beérik a szakmai tudás és a kemény munka!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés