Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as B divíziós férfi Eb: Megint kikapott az írektől, tizedik lett a magyar válogatott

Ezúttal tizenegy ponttal voltak jobbak.

Magyarország U20 - Írország U20 55-66 (15-12, 17-21, 13-14, 10-19)

U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Georgia, Tbiliszi, Tbiliszi Olimpiai Palota

Magyarország U20: Kass 8/3, Radics 4, Kollár 3/3, Kovács -, Kiss 8. Csere: Neuwirth -, Paár 2, Tarján 2, Tóth 9/3, Kármán 4, Sövegjártó 10/6, Tanoh Dez 5/3.

Írország: Fulton 16/6, Lenihan -, Alajiki 10/3, Gribben 6, Buivydas 18/6. Csere: Ferguson -, Muldowney 2, Odiahi 3, Verschoyle 2, Graham 9/6, McCarthy -, O'Mahony -.

Ma este 17:00-tól az írek ellen zárta U20-as férfi válogatottunk a B divíziós Európa-bajnokságot a georgiai Tbilisziben. Az ellenfél a 9. helyért vívott összecsapáson az az Írország volt, amely rögtön a torna első napján 2 ponttal verte a mieinket (65-67). Az írek ezt követően is csak egyszer kaptak ki, Lettország ellen, de hiába verték a bolgárokat, végül a körbeverésből ők jöttek ki harmadikként. Az alsóágon aztán Albániát és a házigazda Georgiát verve jutottak el idáig.

16 másodperc után elvesztettük a találkozóra a fejsérülést szenvedő Kovács Ákost. Nem volt túl pontgazdag a meccs eleje: Kiss Dávid révén a második percben szereztünk vezetést, majd Tarján Izsák az 5. perc elején megduplázta ezt egy támadópattanó után (4-0). Fulton triplájával iratkoztak fel a pontszerzők közé az írek, Radics Gerzson két büntetőjére pedig Buivydas válaszolt (6-5). Egy percnyi kosárcsend után Sövegjártó Ábel és Gribben váltottak kosarat, majd Kass Balázs és Buivydas – tapadtak az írek, de nálunk volt az előny (10-9). Ez egészen a 9. perc végéig volt igaz: Graham triplájával először állt jobban Írország, igaz, nem sokáig, Kármán Domonkos egy duplával kiegyenlített. A szakaszt Kass 2+1-es akciója zárta, ezzel a 3 ponttal vezettünk 10 perc játékot követően (15-12).

Fulton egy 2+1-gyel egyenlített, és ez egy gyors 11-0-s ír sorozat kezdetét jelentette. Leginkább Fultonnal és Buivydasszal nem tudtunk mit kezdeni, ők pedig gyakorlatilag az összes ír támadásból pontot szereztek az első két percben. A 14. perc közepén Verschoyle ziccere után időt is kért Bors Miklós, mivel 8 ponttal meglépett ellenfelünk (15-23). Hatott a gyors megbeszélés, Kollár Bence azonnal triplával jelentkezett, majd Tóth Barna volt pontos kétszer is a vonalról – igaz, utóbbira Odiahi válaszolni tudott egy 2+1-gyel (20-26). Nem álltunk le elöl: Paár Márk, majd Tóth volt eredményes, Sövegjártó hármasával pedig már újfent mi vezettünk a 17. perc végén (27-26). Muldowney duplájára Sövegjártó újabb hármassal reagált, Fulton hármasa után pedig újfent Sövegjártó tudott pontokat szerezni, ezúttal büntetőből (32-31). Ez a negyed Gribben ziccerével, így egyetlen pontos ír előnnyel zárult (32-33).

A fordulást követően Alajiki támadópattanó után kezdte meg a pontszerzést a második félidőben, amire előbb Kiss, majd Gribben válaszolt 1-1 duplával, az ellenfél zónáját szépen átjátszva (34-37). Kiss újabb kettese után Buivydas izmozott be egy közelit, majd megint Kiss talált be a negyed felét átlépve (38-39). Mindkét együttest megfogta a másik zónája, de a magyar válogatott így is vissza tudta venni a vezetést: Kass egy gyorsan végigjátszott akcióból dobott saroktriplát, időt kért Írország a 27. perc közepén (41-39). Három Graham-büntetővel vették vissza minimális előnyüket az írek, majd Buivydas szórt triplát. Kis kapkodás után Kármán Domonkos tett vissza egy támadópattanót, Fulton ziccerére pedig Radics azonnal felelt. Ez volt a negyed utolsó kosara, két ponttal vezettek az írek 10 perccel a vége előtt (45-47).

Alajiki büntetője, majd duplája után 5 pont volt Írország előnye a 32. perc végén, amikor már 5 csapatfaultnál jártunk a negyedben. Kaptunk egy technikait, amit Fulton váltott pontra, majd Tóth hármasa után még egyet, Fulton ezúttal sem hibázott a vonalról (48-52). Tóth is kapott egy technikait, Fulton harmadjára is büntetett, de pont nem nagyon esett másból. Buivydas a felvonás felénél használt ki egy rossz tolódást, zsákolása után időt kértek a mieink (48-55). Graham hármasa után Alajiki szerencsére mindkét büntetőjét kihagyta, Tanoh Dez András ellenben mindkettőt értékesítette (50-58). Volt esélyünk tovább zárkózni, Alajiki viszont hatodik kísérletére bedobta első tripláját, 11 pontos ír vezetésnél megint időt kértünk szűk három perccel a vége előtt (50-61). Két perccel a vége előtt Buivydas is betalált kintről, ezzel eldőlt sajnos a találkozó, hiába válaszolt Tanoh Dez (53-64). Tóth két büntetője után Alajiki is kétszer volt pontos a vonalról, ezt követően pedig nem esett már kosár, így 11 ponttal kikaptunk (55-66).

Másodjára is vereséget szenvedtünk tehát Írországtól ezen a tornán, így a 10. helyen zártuk az idei B divíziós Európa-bajnokságot.

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
LÚZERfepumoldi56Kendeffy BotondO1GMAFCdrukker Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Gondolom a Kiss nevű játékos a Kecskemét játékosa,mivel 5-ös posztra van beírva.Pedig az egy jó játékos,ill.jó játékos lesz,szép jövő előtt áll.Mint szolnoki én elismerem a kvalitásait.

Kendeffy Botond
Olvasó

Az írek nem is indulnak felnőtt EB-n. Tőlük kikapni kétszer szégyen. Főleg figyelembe véve, hogy mennyi pénzt tettünk bele. Kedves MKOSZ? Ezért ki a felelős?

MAFCdrukker
Olvasó

Kisebbségben leszek ezzel, de szerintem ez a szereplés inkább realitás, mint a nagy égés. A B divíziós Eb 10. helye összességében az európai 26. helyet jelenti (16 csapatos az A). A felnőtt Eb-re 24 csapat jut ki, a 16-ba jutás nekünk már bravúr kategória: a 26-ról a top24-be kell majd felnőttben bekerülniük a mai U20-asoknak a mostani szinthez – ez nem irreális. A legutóbbi, ’19-es U20-as B-s Eb-n 14. helyen végeztünk, tehát azóta még papíron javultunk is. Nem azt mondom, hogy ez egy jó teljesítmény volt, hanem, hogy itt tartunk ma. Kiterjedt UP-hálózatostul, akadémiákkal együtt. Nekem sem tetszik. De nem… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

18ban 10.ek lettünk, 17ben meg 11.ek. Szóval nagyjából minden korosztály hasonló szokott lenni sajnos. Ami mindig valahol elkeserítő.
Jövő évi U19es VBn induló válogatottban talán kicsit több lesz. (Nem, nem vagyok apja ott sem senkinek)

red-black01
Olvasó

Gondolom a mindenhol megjelenő -1-ek azt jelzik, olyan is olvassa a hsz-eket, akit mintha közelebbről is érintene ez a szégyen 😂

red-black01
Olvasó

Gondolom még mindig hasmenése volt mindenkinek 😉. Voltam olyan idióta, belenéztem a meccsbe. Sokáig nem bírtam. Töredelmes beismerő vallomást teszek: idén 3 női meccsbe is belenéztem, igaz abból 2x a Sopron játszott. 100x inkább azokat a meccseket, mint ezt. Hadd ne mondjak véleményt. Illetve egyet: ha egy közösségben a közeli “rokonok” egymást között házasodnak és generációkon át folytatódik, annak nagyon rossz vége lesz. Csúnya kifejezéssel a belterjes tenyészet semmi jóra nem vezet. Nem ismerem a válogatási elveket, néhány elejtett szóból tudok csak következtetni. Ugyanez vonatkozik a szakmára is. Azt viszont ezalatt a 2-3x 10 perc alatt láttam is. No comment… Olvass tovább »

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Sajnos ismét kiderült, hogy ilyen arrogáns, nagyképű, elkényeztetett, gazdag gyerekek nem tudnak küzdeni… Viszont a birózás az ment.

Mondjuk az Írország, Lettország, Bulgária halálcsoportból kihoztuk a maxot.

Fiúk vegyünk vissza az arcból és kezdjünk el edzeni mert elvileg ti vagytok a jövő nemzedéke.. Bohócok.

Gézuka
Olvasó

beárazták ismét az utánpótlásképzést…

KKK72
Olvasó

Nem szeretném ha ennek a szövetségi edzőnek valamikor is valami köze lenne a kaposvári kosárlabdához ! Ilyen gyenge meccselést már rég nem láttam.

Csippa
Olvasó

Mindenesetre kiderült, milyen az, amikor felelősség van rajtad, nem csak pózolni, meg szakérteni kell minden következmény nélkül. Úgy könnyű okosnak lenni, ha másé a balhé.. 😉

ldd
Olvasó

Pl ezért kell nagyon, nagyon szerénynek maradni, ha véletlenül nyersz egy meccset…

Knézy Ernő
Olvasó

Szégyen!

Milivoj
Olvasó

2 perc alatt kaptunk 3 technikait…, egy magára valamit is adó válogatott ilyet nem engedhet meg magának, ez méltatlan a címeres mezhez…, az meg hogy a labdát harapó Írország másodjára gyaláz meg, egyszerűen siralmas

Falcoscokbatokanytok
Olvasó

teszlesüveggyártó végre eltalálta a palánkot
dübörög a filkó modell 😀

Pbask
Olvasó

Mikor vicces akarsz lenni, de rosszul nézted a Harry Pottert, mert az Teszlek Süveg…Teszles Üveg, jesus christ

Falcoscokbatokanytok
Olvasó

elirtam veled nem fordult elő hlyegyerek?
101%FE-PU

LÚZERfepu
Olvasó

200 % ANTI fe-pu!!!

LÚZERfepu
Olvasó

bohóc mte!!!
még írni sem tud….

kosárbáró
Olvasó

Ez vicc……

Kaposkosár KKK
Olvasó

A szakmai stáb ezáltal le is szerepelt remélem meg lesz köszönve ez a nagyszerű eredmény elérése és mennek a levesbe ..

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés