Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as B divíziós férfi Eb: Legyőztük Koszovót is

Vasárnap a kilencedik helyért játszhatunk.

Koszovó U20 - Magyarország U20 62-82 (16-10, 10-24, 17-22, 19-26)

U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Georgia, Tbiliszi, Tbiliszi Olimpiai Palota

Koszovó U20:

Magyarország U20:

Ma délután U20-as férfi válogatottunk Koszovó ellen lépett pályára a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, a georgiai Tbilisziben. A tét a 9-12. hely volt – a mieink tegnap Svájcot, a koszovóiak pedig Romániát múlták felül az alsóági küzdelmek során – írja az MKOSZ honlapja.

Rexhepi triplájára Kiss Dávid válaszolt a találkozó elején, Istrefi kettesére pedig Sövegjártó Ábel felelt (5-4). Borzasztóan pontszegény volt ezután a mérkőzés, és ez sajnos főleg a mieinkre volt igaz. Polloshka büntetője után Kollár Bence még kiegyenlített, Sheqiri kosara után pedig a nem sokkal korábban hatalmas blokkot kiosztó Kass Balázs egy triplát is beemelt, amivel először vezettünk a találkozón (8-9). A negyedből hátralévő szűk 5 percben azonban csak Kovács Ákos egy büntetőjét írhatták fel a nevünk mellé a statisztikusok, a több ziccert is elhibázó Koszovó pedig ellépett tőlünk (16-10).

Rettenetesen ideges volt a játék a második negyed elején is, rengeteg hiba csúszott be mindkét oldalon. Nálunk Radics Gerzson gyors indításból volt eredményes, ez volt az egyetlen kosarunk az első négy percben, de Koszovó még eddig sem jutott (16-12). Kass betörésből törte meg a hosszú kosárcsendet, Neuwirth Bence triplájával megint vezettünk – Polloshka azonnal válaszolt, de Tanoh Dez András is (19-20). Istrefi büntetői is a helyére kerültek, Kiss pedig támadópattanó után tette vissza a ziccert, kezdtek beindulni a csapatok. Shala ziccere után időt kértünk a 17. perc legvégén (23-22), Kiss két büntetővel jelentkezett, Rexhepi 1-gyel egyenlített. Neuwirth második hármasa után Ejupi ziccerénél rosszul rendeződtünk vissza. Radics kétszer is villant, két támadásból 5 pontot szerzett, így megléptünk 6-tal (26-32). Koszovói időkérés után Radics még egy támadóhibát is kiharcolt, Kollár duplájával pedig 8 ponttal mentünk a nagyszünetben (26-34).

Ejupi vezetésével bekezdett a fordulás után Koszovó – hiába dobott kosarat Kollár is, Shoshaj duplája után már csak 3 pont volt az előnyünk (33-36). Kollár újabb kosarával, Radics két büntetőjével és Kass 2+1-es akciójával kezdett beindulni a támadójátékunk (35-43). Kass újfent eredményes volt, Radics ellen pedig folyamatosan szabálytalankodtak, ő pedig nem hibázott a vonalról. Koszovói időkérés után Tanoh Dez is betalált a vonalról, majd Tarján Izsák szerzett két pontot egy támadópattanó után – megszilárdítottuk előnyünket (37-52). Két koszovói kosárra mindkétszer Tanoh Dez válaszolt, majd Istrefi duplájával zárult a negyed – 13 pontos előny birtokában várhattuk az utolsó 10 percet (43-56).

Istrefi kezdte a pontgyártást az utolsó negyedben is, amire Tanoh Dez egy faulttal együtt értékesített duplával válaszolt – igaz, a büntetőt utána kihagyta. Nem adták fel a koszovóiak, legfőképp Istrefi vezetésével próbáltak visszazárkózni, Bors Miklósnak időt is kellett kérnie a 33. perc közepén (51-60). Támadásban kicsit megtorpantunk, egészen Kass két szép zicceréig, amikor Koszovó kért időt (53-66). Istrefi és Rexhepi duplái után Radics mindkétszer triplát szórt, lényegében el is dőlt a találkozó (57-72). Radicsot nem lehetett megállítani ebben a szakaszban, Kass büntetője után még két hármast szerzett, amivel már 20 pont fölé tornázta a különbséget (57-79). Koszovói dupla után még Kollár is betalált kintről, majd Alijaj triplájával és összességében 20 pontos magyar győzelemmel zárult az összecsapás (62-82).

Holnap este, magyar idő szerint 17:00-tól a Grúzia-Írország mérkőzés győztesével játszunk a 9. helyért.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés