Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as B divíziós férfi Eb: Kiütéses sikert arattunk Svájc ellen

Koszovó lesz a következő ellenfél.

Svájc U20 - Magyarország U20 48-81 (12-15, 14-15, 10-25, 12-26)

U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Georgia, Tbiliszi, Tbiliszi Olimpiai Palota

Svájc U20: Rebetez 5, George 6, Muhr 11/6, Kozic 2, Niederhauser 4. Csere: Dassin -, Smith -, Tefy 10/6, Darani 4, Matasic 6.

Magyarország U20: Kass 18/9, Radics 14/3, Kollár -, Sövegjártó -, Kiss -. Csere: Kármán 2, Paár 4, Tóth 3/3, Kovács 5/3, Neuwirth 15/9, Tanoh Dez 12, Tarján 8.

Ma délután Svájc ellen lépett pályára U20-as férfi válogatottunk a korosztályos, B divíziós Európa-bajnokságon, a georgiai Tbilisziben. A tét a 9-16. helyezés volt – a mieink a C csoport negyedik helyén végeztek 0-3-mal, míg mai ellenfelünk 2-2-vel a D csoport harmadik pozíciójában zárt Szerbia és Finnország mögött, Albániát és Szlovákiát megelőzve.

A második perc elején Radics Gerzson triplájával indult meg a pontgyártás, miután több támadópattanót is sikerült megszereznünk. Radics labdaszerzés után is eredményes volt, majd Kass Balázs visszalépős tempója után már időt is kellett kérnie Svájcnak a 3. perc közepén (0-7). Mindkét csapat zónázott, ami meglátszódott a pontokon: mi is megálltunk, miután nem tudtuk átdobni a zónát, a svájciak pedig szenvedtek ellenünk. George az 5. perc elején szereztek az első svájci pontokat, a negyed felénél viszont Kass még kintről válaszolt (2-10). Niederhauser két ziccere után Tanoz Deh András is feliratkozott a pontszerzők közé, de a 9. perc elején is még csak 6-12 volt az állás. George, Matasic és Derani révén gyorsan egyenlített Svájc, de Tóth Barna hármasával 3 ponttal vezettünk 10 perc játék után (12-15).

A második játékrész elején két svájci büntetővel közelebb jött ellenfelünk, de Kass és Neuwirth Bence is betaláltak kintről, megint időt kért Svájc (14-21). Egy újabb elképesztően pontszegény szakasz következett, Kozic duplája került csak a gyűrűkbe a 16. perc közepéig (16-21). Neuwirth kétpontosa és Radics két büntetője után is Tefy dobott egy-egy hármast, megint közelítettek a fehérmezes svájciak (22-25). Rebetez ziccere után még a vezetést is átvehette volna ellenfelünk, de az a helyzet kimaradt, Tanoh Dez viszont nem hibázott. Tefy duplája után újfent egy pont volt a különbség a félidő utolsó percének közepén, de a szakasz Neuwirth hármasával, így négypontos magyar előnnyel zárul (26-30).

A fordulás után Tanoh Dez és Darani váltottak gyors kosarakat, majd Rebetez két büntetőjére Tanoh Dez 1 egypontossal és egy újabb duplával felelt (30-35). Mindkét gárda nagyon hamar elérte a 4 csapathibát a negyed során, a svájciak két büntetővel fel is jöttek három pontra, Matasic labdaszerzését követően pedig két pont volt a differencia (34-36). Ezt követően azonban nagy rohanás vette kezdetét, amiből a mieink jöttek ki jól, nagyszerű ritmusra találtunk: előbb Kass találta meg Tarján Izsákot, majd Kass támadópattanó után tudta visszatenni a ziccert, ezt követően pedig Radics is szépen játszotta meg Tarjánt, időt kért Svájc (34-42). Hiába: Kovács Ákos és Neuwirth is szépen fejezték be akcióikat, 12 ponttal léptünk meg a 28. perc közepén (34-46). Jött ugyan két svájci büntető, de Kass duplája után Neuwirth már harmadik hármasát értékesítette, Radics pedig támadópattanó után nem hibázott. Teljes mértékben uraltuk ezt a szakaszt, főleg a második felét, amit Neuwirth egy betöréssel és a dudaszóra dobott kosarával meg is pecsételt – eldőlt a találkozó (36-55).

A negyedik negyed is Radics és Tarján kosaraival indult, az önbizalomtól duzzadó Kass triplájával pedig tovább nőtt az előnyünk. Ponterős támadójátékunk mellett kiválóan védekeztünk, Svájc képtelen volt a kosarunkba találni. Radics sokadik támadópattanója után (hatalmas fölényünk volt a palánkok alatt ebben a szegmensben) faulttal együtt volt eredményes, és a plusz egyet is bedobta, majd Kass újabb kettesével már 30 pont fölé nőtt a távolság a 33. perc közepére (36-67) – bő 7 perc alatt vezettünk egy 31-2-es rohamot. Muhr, majd Tefy is hozzászóltak svájci részről, de Kovács hármasával megint megvolt a közte 30 (40-70). Paár Márk is pályára került, ő is gyorsan feliratkozott a pontszerzők közé, majd Tanoh Dez gyorsindításból értékesítette védővel együtt a ziccert. Örömjáték volt ez már ekkor, még ha Svájc egy időkéréssel próbálta is rendezni a sorait (40-74). Muhr a végén beindult a svájciaktól két hármassal és két büntetővel, a mieink viszont Tarján, Kármán és Paár kosaraival tartották az előnyt – végül 33 pontos sikert arattunk (48-81).

A holnapi nap folyamán a 9-12. helyekért lépünk pályára – magyar idő szerint 17:00-tól Koszovó ellen játszanak majd a mieink.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdaAlbaCsávóklddJólnézünkMIKIDélvidéki hadjárat Recent comment authors
HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Extra! Ide nekünk Amerikát… Szánalmas. Egy tripla után verjük magunkat mutogatunkbaz ellenfélnek mintha megtehetnénk..

ldd
Olvasó

Szerénység elvtársak! Szerénység!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Svájc meg Koszovó…Luxemburg meg a Lakatlan-szigetek…

AlbaCsávók
Olvasó

Ha kikapunk Svájctól: hogy tudunk kikapni egy Svájctól…
Ha szoros meccsen verjük Svájcot és 9-12. helyért játszunk: jó hát ezeket 30-cal kellett volna verni…
Ha 30-cal verjük őket: jó de hát ezek sz.r csapatok…

Nyuszika sapka van rajtad? Ez a B divíziós EB, itt sajnos csak azokat az országokat tudod verni, akikkel játszol.

Milivoj
Olvasó

Na, végre egy bravúrgyőzelem a világelithez tartozó, műkedvelő Helvetia Africans ellen

Délvidéki hadjárat
Olvasó

Nehogy örülj, még véletlenül sem, lényeg az hogy ideböfögtél valamit…. szép volt skacok. Holnap egyétek meg Koszovót

Milivoj
Olvasó

Te vagy az Miki? Lényeg, hogy te örülsz, aki látta a meccset, az nem hiszem

AlbaCsávók
Olvasó

Nem tetszett a rengeteg szolnoki utánpótlás játékos akiket kineveltetek?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés