Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as B divíziós férfi Eb: Hosszabbításban maradtunk alul Lettországgal szemben

Vasárnap a 15. helyért játszhatunk 14 órától az Írország-Georgia mérkőzés vesztesével.

Magyarország - Lettország 81-85 hosszabbítás után (20-18, 24-13, 16-19, 9-19, 12-16)

U20-as B divíziós Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
A 13-16. helyért

Magyarország: Csendes 8/6, Tóth 4, Ivkovic 10/3, Takács 9/3, Kelemen B. -. Csere: Paár 12/3, Sebők 7/3, Vámos 19/15, Biber 10, Kelemen Á. 2, Meszlényi -.

Lettország: Berkolds -, Karlons 18/3, Vavers 22/12, Klanskis 10, Pinnis 17. Csere: Lastins 2, Osis -, Farenhorsts 6/3, Smirnovs 10, Lisicins -, Bikovs -.

Ivkovic Milán duplájával indult az összecsapás, amire gyorsan válaszoltak a lettek, majd két büntetőt is dobhattak. Vavers triplája után 5 pontos hátrányban voltunk, Vámos Ádám hármasára pedig Pinnis felelt egy duplával (5-9). A negyed felénél Paár Márk és Smirnovs váltottak kosarat, majd Biber Áron szórt be két büntetőt. Sebők András ziccerével egyenlítettünk, Farenhorsts triplája után pedig Ivkovic és Takács Zsolt révén a vezetést is átvettük a 9. perc kezdetén (15-14). Pinnis és Vámos 3-3 pontot raktak a táblára, a negyed pedig Vámos újabb 2 pontjával és Farenhorsts büntetőjével zárult (20-18).

Tóth Barna tempójával és Csendes Péter hármasával indult a második negyed, a 12. perc elején időt kértek a lettek (25-18). Biber büntetőjére és támadópattanó után szerzett kosarára is Smirnovs válaszolt egy-egy duplával, majd Paár szórt be két büntetőt, Sebők pedig egy triplát, 10 pont fölé nőtt az előnyünk a 14. perc végére (33-22). Vavers hármasa után Ivkovic szerzett két pontot, Klanskis egy büntetőjét követően pedig Kelemen Ádám ziccerezett (37-26). Paár volt eredményes kintről, majd labdát szerzett, Sebők pedig végigvitte a ziccert, 16 ponttal álltunk jobban a 18. perc közepén, időt kértek a lettek (42-26). Farenhorsts ziccere után Klanskis négyből három büntetőt a helyére rakott. A félidő utolsó kosarát Takács jegyezte egy betörés után, 13 ponttal vezettünk a nagyszünetben (44-31).

Pinnis ziccere és Vavers zsákolása után rögtön időt kért Sztojan Ivkovics a fordulást követően (44-35). Csendes és Vámos triplája között Pinnis egy szép tempót rakott a helyére, majd Karlons nem hibázott a vonalról (50-39). Pinnis ziccer és Karlons két büntető érkezett még a 25. percig (50-43), előbbi azonban sportszerűtlent kapott a negyed feléhez érkezve, Biber három pontot szerzett ebből (53-43). Vavers hármasa után Paár és Karlons váltottak kosarat. A negyed végén Takács két büntetővel és egy triplával jelentkezett, Smirnovs tempója után pedig 10 pont volt a különbség a negyedik negyed előtt (60-50).

Karlons technikaiját Paár büntette egy büntetővel, a 33. perc végéig nem esett több kosár (61-50). Karlons két büntetőt, majd ziccert dobott, Vámos egy triplával felelt (64-54). Vavers tempójára Csendes válaszolt a 36. perc végén, 4 perccel a rendes játékidő vége előtt még megvolt a 10 pontos előnyünk (66-56). Smirnovs és Karlons hozta közelebb a letteket, időt is kértünk a 37. perc legvégén, Paár két büntetője után pedig Pinnis ziccerezett (68-62). Vavers két büntetője után megint időt kért Sztojan Ivkovics a 39. perc közepén, Ivkovic Milán büntetőjére viszont Pinnis kettővel felelt a rendes játékidő utolsó percének kezdetén (69-66). A letteknek két esélyük volt az egyenlítésre: Karlons elsőre kihagyta a triplát, Pinnis támadópattanója után viszont másodjára nem hibázott, jöhetett a ráadás (69-69).

A hosszabbítás Vavers hármasával és Klanskis duplájával kezdődött, az itt megszerzett hátrányt pedig nem tudtuk ledolgozni (69-74). Vámos két büntetőjére Vavers, majd Karlons összesen négy ponttal válaszolt. Biber büntetőivel és Ivkovic hármasával jöttünk közelebb ellenfelünkhöz (76-78), majd Pinnis és Tóth váltottak büntetőket. Vavers betörése után Vámos még triplát dobott, jött is a lett időkérés 22 másodperccel a vége előtt (81-82), innentől viszont csak a lettek találtak már be a kosárba, a vonalról összesen háromszor, így végül 4 pontos vereséget szenvedtünk (81-85).

Holnap a 15. helyért játszhatunk 14 órától az Írország-Georgia mérkőzés vesztesével.

Forrás: MKOSZ

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Nemmindegy?neszojjabeleHajráMagyarKosárlabdahajramagyarkosarlabdaHawk Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Remélem Bodnár ugyanazzal az önelégült fejjel tetszeleg majd a válogatottak teljesítményének az értékelés során is, mint a felajánlásnál a Székelyföldieknek. Végülis sok munkája van benne.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Én vártam az érveléseket, hogy Porzingis, Bertans stb játékosokat felmutató nemzeti válogatott utánpótlásától nem szégyen kikapni, sőt, milyen szuper eredmény ez:)

Pojaca
Olvasó

Ha figyelembe vesszük az elért helyezéseinket az u19-és VB-n illetve az u20-ás EB-n és összehasonlítjuk azzal, hogy mennyi év telt el a TAO bevezetése óta, akkor a befektetés kétségtelenül kifizetődött! Ha ez az összeg mondjuk 15 milliárd forint és durván 15 éve van TAO, akkor minden egyes év kb. egy milliárd forintot ért! ?
Lehet, hogy így is volt megbeszélve…
Lényeg, hogy a haverok zsebe megvastagodott!
Eközben kézilabdában végig verve a világot u21 világbajnoki ezüst!!!

Dunk
Olvasó

A négy kiemelt akadémi többet ka évi tízmilliárdnál. Összesen.

Noname
Olvasó

Te hontalan!
Mikor húzol el a magyar kosárlabdából?

Pojaca
Olvasó

66-56-ról egy ilyen kevés pontos meccsen 3-4 perc alatt megnyert meccset elbukni, ehhez is tehetség kell! Májsztró edzői zsenialitása megkérdőjelezhetetlen, tegnap is bebizonyosodott!
Ma az íreket megverhetjük 40 ponttal is, azért ők már olyan szörnyen gyengék, aztán lehet minden kosár után a mellkasunkat verdesni, meg nyilatkozni, hogy a minimális célt teljesítettük, meg hát a britek meg az osztrákok ellen is egy labdás meccs stb. A mai meccsel lehet javítani a kb a 65 pontos dobott átlagunkon!

Dunk
Olvasó

Tényleg? De jó, az első két meccsen nem játszott, már nagyon izgultam érte. Nagy GRATULÁCIÓ neki!

Kangu
Olvasó

Valaki tudja, hogy Kazy Balázzsal mi történt?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Előző cikknél valaki írta, hogy a Mester hazaküldte nem megfelelő testbeszéde miatt… nem tudom igaz – e, de az érdekelne , hogy ha igen akkor miként ment haza Makedóniából a srác???

Nemmindegy?
Olvasó

Már többször írtam, beszéltem a faterjával haza lett küldve.De ha valakit pontosan érdekel írjon rám priviben elmondom

heraklith
Olvasó

Azt vágod ugye hogy ez nem a facebook? itt nincs “privi”

Nemmindegy?
Olvasó

Ja tényleg ok.Ha valakit nagyon érdekel Kazy Attila Facebook, szerintem választ ad bárki kérdésére

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Értjük, de hogyan ment haza? Önerőből repülővel? Kimentek érte? Vagy ottmarad és a végén megy haza a többiekkel???

heraklith
Olvasó

Az tiszta hogy nincs rendes edzője a válogatottnak, azt is értem hogy az up-ban sincs sok normális edző, még azt is, hogy az eredménykényszer miatt Klubok sem tesznek eleget azért hogy fejlesszék őket, de kíváncsi lennék arra hogy ezek közül a gyerekek közül hányan járnak a kötelezőn felül további edzésekre hány nyarukat áldoztak fel arra, hogy egyénileg feljesszék magukat, illetve hányan teszik meg ehelyett a kötelező minimumot, hányan járnak ehelyett inkább rendszeresen bulizni. Én nem vetem meg az utóbbiakat sem, de velük közölni kell, hogy soha nem lesznek használható profi sportolók. Nyilvánvaló hogy ezek a “gyerekek” ezzel nincsenek tisztában hiszen… Olvass tovább »

Dunk
Olvasó

A nagy akadémiákon van erőnléti edző, dietetikus,sportpszichológus, csapat edző. És ha idő engedi nyáron egyéni képzés. Pont mint a Miami Hoop School-ban. Ha gyerek reggel 5-kor felébred telefonál az egyéniképzést végző teamnak és 6-kor már nyomják. Na jó ez nincs.

Hawk
Olvasó

“hány nyarukat áldoztak fel arra, hogy egyénileg feljesszék magukat”

Az elvárásod velük szemben lehetetlen. Az, aki a válogatott rendelkezésére áll nem tudja feláldozni a nyarát arra, hogy egyénileg fejlessze magát, hiszen a válogatottnál van és nincs ideje egyéni képzésre.
A válogatott után, beesik az alapozásra a klubcsapatához. Legjobb esetben van 2 hét pihenője.
Ez a rendszer egyik legnagyobb problémája. 11-11.5 hónapot foglalkoztatják a srácokat, kiégetve őket, miközben semmi lehetőség nincs valódi egyéni képzésre vagy fejlesztésre.

neszojjabele
Olvasó

szoval megint csak magyarorszagon nincs lehetoseg semmire bezzeg a tobbi orszagban 20 honapbol al egy ev es nekik van idejuk mindenre tisztasor

Dunk
Olvasó

A válogatott összetartás nem 2-3 hét? És nem minden nyáron van eb-vb. És van egy teljes szezon előtte, nem hiszem, hogy heti 4×1,5 óra nincs ami szabad. Az u19-es csapatból hogy járnak magánképzésre? Mert járnak. Ez jelenti a külömbséget játékos és játékos között.

heraklith
Olvasó

Minden nyáron EB van? Ugye, hogy nem lehetetlen. Nem kell a kifogásokat keresni.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hosszabbítás előtt miért nem faultoltunk oda hogy ne kapjunk 3 pontot??
Màjsztró , öreg és vesztes hiba…

Hebri
Olvasó

Sajnos nehéz bármit is írni, ami ne lenne bántó a srácokra nézve…

Kendeffy Botond
Olvasó

Legalább nem estünk ki…

Dunk
Olvasó

A Mint a villám című film jut eszembe erről, amikor az öreg azt mondja a pilótának, hogy azt akarom menj neki a felvezető autónak. Pilóta: miért? Mert az összes többinek nekimentél, és nehogy kimaradjon egy is. Ettől nagyobb égést nehéz produkálni ennyi pénzből. B division, 16 csapat. Én mindig megvédtem a srácokat,de most üzennék nekik: Fiúk ti már a felnőtt korba léptetek azért mert apu, anyu, a nagypapa büszke rátok legyen már annyi bennetek, hogy nem válaljátok a válogatottságot! Ez benneteket is demoralizál es rangsorol, ti okosak vagytok és most már látjátok is egy rossz rendszer terméki vagytok. Erről nem… Olvass tovább »

Rámen11-12
Olvasó

Ivkovics hatalmas edzői hibákat csinált! Egyedül Sztojan hibája a tegnapi vereség.
A hosszabítás végjátékában előbb kellett volna időt kérni, a rendes játékidő végén meg 3 pontos vezetésnél faultolni kellett volna!

Dunk
Olvasó

Ő maga egy kétlábon járó hiba!
Ne gondold, hogy nem tudja, de ha megfizetik miért ne csinálja? A lelkiismeret nem sok magyarban van, benne miért lenne? Az aki a saját fiát ennek kiteszi már az sem frankó.

Pojaca
Olvasó

A felnőtt válogatott sikerei is kizárólag a játékosoknak voltak köszönhetőek, de a közönséggel elhitették, hogy az eredmények a csetniket igazolják!

Károly bàcsi
Olvasó

Apró észrevételek:

-Gyengén játszó lett válogatott ellen sikerült, becsokizni 🙁 ?

-Elkezdtem nézni két perc, két technikai… sajnos a szimpatikus vesztes szerepét se tudjuk betölteni ezen az Eb-n.

-A torna elején nem értettem minek flexelünk és őrjöngünk minden kosarunknak. Most már értem, tényleg nagy csoda ha betalálunk ?

-nem bántani akarom a maestro fiàt mert ebben a felhozatalban nem a leggyengébb, csak érdekesség. Utóbbi 3 meccsen a +\- mutatója :
-17, -11, -12

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

16 csápot van, ugye!?

Cibona5
Olvasó

Nem. 20.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés