Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U20-as B divíziós férfi Eb: Bulgáriától is kikaptak a mieink

A félidőben még vezettünk, végül közel húsz lett közte.

Bulgária U20 - Magyarország U20 73-54 (17-15, 12-16, 18-7, 26-16)

U20-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Georgia, Tbiliszi, Tbiliszi Olimpiai Palota

Bulgária: Toshkov 13/9, Gerganov -, Minkov 6, Kostadinov 9, Stoilov 13. Csere: Anguelov 13/9, Mehmed 7/3, Kombakov -, Popov 3/3, Spirov 4, Yordanov 4, Gergov 1.

Magyarország: Kass 3/3, Radics 14/6, Sövegjártó 4/3, Kármán 7, Kiss 2. Csere: Neuwirth 11/6, Tanoh Dez 4, Tóth 5/3, Kollár 4, Tarján -.

Ma délután lejátszotta második csoportmérkőzését is a magyar U20-as férfi válogatott a korosztályos, B divíziós Európa-bajnokságon, a georgiai Tbilisziben. A mieink mai ellenfele a nyitónapon Lettországot 72-64-re legyőző Bulgária volt – írja összefoglalójában a hunbasket.hu.

Jól kezdtük a meccset: Radics Gerzson szép passzát Kármán Domonkos váltotta kosárra, majd Kass Balázsról léptek le a triplavonalnál, amit ő büntetett is. A bolgárok két támadópattanó után visszatett kosárral kapaszkodtak, de Kiss Dávid az alapvonalról dobott szép tempót, majd Radicsot lökdösték végig a festéken belül, ő azonban így is bedobta a ziccert (4-9). Hatalmas volt a tempó, és ezt követően ez a bolgároknak jött ki jobban: a Kostadinov-Minkov duóra építve a negyed felére fordított ellenfelünk (12-9). Ebben a szakaszban sajnos csak Radics gyorsan befejezett akciójából voltunk eredményesek, Bulgária viszont kintről is betalált, majd 15-11-et követően rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. Mehmed sima ziccerével Bulgária lépett el a holtpontról, de Tanoh Dez András szép betörésével és Kollár Bence labdaszerzés utáni ziccerével ott voltunk közvetlenül mögöttük (17-15).

Tanoh Dez második védelemmegbontása is sikeres volt, Yordanov egy faulttal együtt feltett ziccerrel válaszolt (19-17). Neuwirth Bence triplájával újra mi vezettünk a 12. perc közepén, majd Tanoh Dez egy hatalmas blokkot adott Stoilovnak, mielőtt Neuwirth egy méterrel közelebbről is eredményes lett volna (19-22). Radics nem hibázott a vonalról, Neuwirth pedig rövid időn belül a második hármasát és összesen nyolcadik pontját is megdobta – a 14. perc végén időt is kért ellenfelünk, ebben a szakaszban egyértelműen mi irányítottuk a játékot (21-27). Megállt mindkét gárda, majd Popov dobott nagyon messziről hármast, Kostadinov pedig kihasználta, hogy alacsonyabb védővel került szembe, a 17. perc elején Bors Miklós rendelte magához övéit (26-27). Minkov lefordulása után visszavette a vezetést Bulgária – nekünk támadásban semmi nem sikerült, 5 percig nem dobtunk pontot a zónára váltó bolgárok ellen. Neuwirth egy betöréssel törte meg rossz sorozatunkat, majd Stoilov a vonalról egyenlített (29-29). Időkérés után Tóth Barna szorongatott helyzetből is pontosan tette fel a ziccert, ezzel a duplával vezettünk a félidőben (29-31).

A fordulást követően rögtön az első bolgár támadásból megkapta Kostadinov a negyedik személyi hibáját, Stoilov viszont kiegyenlített a 22. perc közepén, majd Anguelov kintről volt pontos (34-31). Nekünk nagyon nem estek a dobásaink, emiatt szenvedtünk a zóna ellen, és még a büntetők is kimaradtak. A bolgárok sem sziporkáztak, de rengeteg eladott labdával kezdték a mérkőzést, a harmadik negyed legeleje után viszont jobban odafigyeltek erre, és ez stabilizálta a játékukat. Mehmed egy szerzett labda után gyorsindításból dobott könnyű kosarat, majd Anguelov bedobott még egy hármast, időt kellett kérnünk a 26. perc elején (39-31). Stoilov birkózott be egy újabb duplát, amivel először volt 10 pont a differencia. Kármán a 27. perc elején megszerezte az első magyar kosarat a második félidőben, majd Sövegjártó triplát szórt, de utóbbira Toshkov azonnal válaszolt (45-36). Kármán és Sövegjártó a vonalról is eredményesek voltak 1-1 alkalommal, Stoilov viszont tartotta csapata előnyét, 9 pontos lemaradásban voltunk 10 perccel a vége előtt (47-38).

A negyedik negyed első támadásában Stoilov maradt egyedül a palánkunk alatt, majd büntetőjével már 12 pont volt a távolság (50-38). Kármán egy támadópattanó után szerzett két pontot, Radics pedig egy büntetőt tett a helyére – ráadásul a másik bolgár center, Stoilov is a kipontozódás szélére jutott ennél a faultnál. Toshkov és Radics hármasa is célba ért, plusz mi is megpróbáltunk egy zónát, a bolgár edző időt kért (53-44). Mehmed és Radics megint a triplavonalon túlról találtak be, potyogtak a kosarak – a magyar fiú ráadásul 3+1-es akcióval örvendeztette meg a szurkolókat (56-48). Jött az újabb válasz, zsinórban az ötödik hármas, ezúttal Anguelovtól, mi is időt kértünk a 34. perc közepén (59-48). Nem tudtuk rendezni a sorokat: Anguelov középtávolról, Kostadinov büntetőből volt pontos, majd Anguelov és Stoilov is szerzett egy-egy kosarat a palánkunk alól – három és fél perccel a vége előtt végleg eldőlt a találkozó (66-48). Gergov büntetője után Tóth Barna triplát, Yordanov pedig ziccert dobott (69-51). Neuwirth büntetőjét követően Spirov kétszer is betalált közelről, Kollár közelije pedig beállította a 73-54-es végeredményt.

A mieink legközelebb szerdán 14:30-tól Lettország ellen lépnek pályára – ha ma a lettek legyőzik az íreket, marad még esélyünk a negyeddöntőbe kerülésre.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Délvidéki hadjáratkrszFifaferi77O1GBaszketboll Recent comment authors
Délvidéki hadjárat
Olvasó

Látom,ez az oldal tele van önjelölt szövetségi kapitánnyal negatív fotelhuszárral….ezek a gyerekek még fiatalok, pályájuk elején állnak,talán nem kellene őket porig alázni. Nincsenek még összeszokva, felkészülési meccsük is kevés volt, nem ismerik, nem érzik még egymást. Bízom benne hogy ettől csak jobb lesz, ahogy mondani szokás, innen szép nyerni. Srácok!! Szerdán tegyetek meg mindent a Lettek ellen. Harcoljatok magatokért, harcoljatok a Nemzetért. Képesek vagytok rá. Bízunk bennetek. Mindent beleeeeee. Hajrájában Magyarooookkkk

Gézuka
Olvasó

… hát, egyrészt B divízió, másrészt mennyi olyan utánpótlás korú gyerek van a felnőtt csapatokban, akiket nem csak a szabály miatt küldenek fel pályára? segítek: NULLA. Én csak a Szolnokot tudom felhozni példának -» Pallai mennyit játszott idén? Nem sokat. A többi fiatalról már nem is beszélek. Jövőre sem indul semmilyen nemzetközi kupában a csapat, itt lenne a lehetőség hogy megnézzük melyik fiatal srác mit tud. De fogadni merek hogy megint nem lesz más mint 4-5 légióssal és 2 magyarral fogja Gáspár végig erőlködni a szezont, kivéve ha félidőben kivágják mint a fosos macskát. Falkónál volt Somogyin kívül más? Nem.… Olvass tovább »

Délvidéki hadjárat
Olvasó

Majd meglátjuk hogy ki mire viszi. Mivel nem értünk hozzá,Nekünk az a dolgunk hogy szurkoljunk és támogassuk őket. Ők a mi válogatottunk. Igenis tehetségesek csak idő kell hogy összeérjenek. Nem károgni, fikázni, gyalázni kell,főleg nem a fotelból. Srácok: Mindent beleeee. Megcsináljátok!!!

krsz
Olvasó

Öntik a kosárlabdába a TAO milliárdokat, látszik is.
#jabocs #nemide

JólnézünkMIKI
Olvasó

Ez lesz a jövő, “ezek” a gyerekek fognak az A-csoportban kosárlabdázni?
Szalay Feri Bácsi? Bodnár Péter? Mészáros Lajos? Ivkovics? Mi ez? Ki a felelős?
Tudom a “vénkurvák”….

Csippa
Olvasó

A lényeg, h azok lehessenek edzők, akik a TF világhírű szakedzői szakát elvégezték, ők vannak kiemelve “fizetési sapkában” is Taos szempontból, mert ugye a “valós” tudás számít, nem a gyakorlati és Kiss is felnőtt válogatott kerettag, mert mutass még egy ekkora fiatalt… ?

Gézuka
Olvasó

röhej ez az egész utánpótlás nevelés meg “edzősködés” amikor sógorkoma, jóbarát lófasz emberek foglalkoznak gyerekekkel… nevetséges.

Csippa
Olvasó

A legfőbb probléma inkább az, h a papírt “jutalmazzák”, h a saját rendszerüket igazolják, mintsem a szakértelmet és ez már bőven bizonyítást nyert, lásd a példát…

Gézuka
Olvasó

Vicc.

KPSVRKK
Olvasó

Sajnos az írek ellen is ,de itt mégjobban látszott, higy ezek a meccsek többnyire fiatal erős felnőttek és nagyra nőtt gyerekek összecsapása. Ez az egyéni felelősségen túl a klubbcsapatok sara is. Fizikálisan nagyon le vagyunk maradva.
Bors pedig padoztatja az U20 as bajnokság egyik legjobbját?

shark
Olvasó

A keret összeállítása nem lett a legjobb, így P.M. hiába lett volna a pályán, ha nem jut el hozzá a labda. Kevés volt a labda nélküli mozgás támadásban és nem sok jól megválasztott bontást láttam amiből lehetne kiosztani a dobók felé. A védekezésben a zónát még gyakorolni kell, mert sokszor lemaradtak a dobó játékosról. De nem vagyok szakértő, biztos vannak nálam okosabbak.

Soós Sándor
Olvasó

Ezt nem rossz volt nézni hanem fájdalom volt. Büntetődobásokat reggelig gyakoroltatnám velük aztán le esne az arcuk is a földre…

Knézy Ernő
Olvasó

Pedig az élő közvetítések c.poszt alá csak dislikeot kaptam.

Knézy Ernő
Olvasó

Megérdemeljük

Sixth man
Olvasó

Paár sérült vagy mizu?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Sajnos semmibe nézve !
Gratulálok az uraknak a padon !!

Pbask
Olvasó

Ábel is harmadik negyed második felétől lett behozva, pedig neki jól ment Írország ellen.

Sixth man
Olvasó

Ez szerintem még gázabb annál, hogy kikapunk 😀

O1G
Olvasó

Ja csak Kovács mellett ő van a legrosszabb állapotban és napok óta megy a hasa, semmi ereje nincs szegénynek. Ezért nem játszik annyit, mint kéne.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Köszi
Gratula !

Milivoj
Olvasó

De most tényleg, egy Bulgária megaláz bennünket!?
Nem megbántva senkit, név nélkül, van akinek a testzsír százalékát egy szumós is megirígyelné (Radics), van akihez képest a lassított felvétel is villámszerű (Kiss D.), van akinek önbizalma van, tudása nem annyira (Tóth B), van akinek tudása lenne, önbizalma nincs (Tanoh), van aki szimplán buta a kosárhoz (Kass), de a legnagyobb fekély az egészen ez a “szakmai stáb” Borsa Kopasszal az élen, de felelős, valós következmény nyilván nem lesz

Pbask
Olvasó

Fogalmam nincs mi lesz am bloc a magyar kosárlabdával, ha jelenlegi generációnk kiöregedik..Ez szenvedés.
Töménytelen TAO, Csili-vili akadémiák, fogalmatlan szakmai stáb. Fizikálisan is le vagyunk maradva.Már most.

Fifaferi77
Olvasó

Egyrészt a májsztró megmondta hogy rengeteg örömet okoznak még nekünk a jelenlegi utánpótlás növendékei és neki mindig igaza van!
Másrészt csinálni egy 2-28t a francia b ellen végülis bárki tud, szerintem ennek a korosztálynak még a 2-38 is menni fog!

Balu11
Olvasó

Amíg nem a legjobb 12 játékos van a keretben, nem fogunk sikereket elérni. Bár akik itt vannak azok valószínűleg “jó emberek”.

Baszketboll
Olvasó

Nem vitatva amit írtál, hanem tényleg érdekelne, hogy ki lett volna a Te 12-es keretedben?

Pbask
Olvasó

No comment.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés