Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U20-as, B-divíziós Eb: Vereséggel zártuk a csoportkört

A középházban folytatjuk.

Magyarország - Ausztria 76-79 (13-12, 12-23, 14-13, 20-11, 17-20)

U20-as B-divíziós Európa-bajnokság
Skopje, Sports Centre Boris Trajkovski
Játékvezetők: Sergii Zashchuk (ukrán), Vladimir Jetkovic (szerb), Polat Parlak (török)

Magyarország: Tóth B. 14/3, Paár 24/9, Ivkovic 10/6, Kelemen Á. 4, Kelemen B. 2. Csere: Vámos -, Meszlényi 10/6, Takács 7/3, Biber 4, Sebők 1.

Ausztria: Zapf 18/6, Angerbauer -, Köppel 9/6, Kapic 21/3, Oguamalam 8. Csere: Wess 5/3, Grgic 8/3, Atasoy 3/3, Ndukwe 7/3.

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a középházban folytatjuk az Eb-t, mivel Portugália legyőzte Luxemburgot és az is, hogy Sztojan Ivkovics betegsége miatt, Dusan Markovics vezeti csapatunkat.

Meglehetősen lassú tempóban indult a mérkőzés, az első három percben egyik csapat sem szerzett pontot, végül Ivkovic Milán talált be távolról. Tóth egy pontot a vonalon hagyott, Zapf hármasával az osztrákok is felkerültek az eredményjelzőre. Tóth egy ziccerrel javított, Grgic kettesére Ivkovic válaszolt egy triplával. Kapic mutatott be egy kettő plusz egyes akciót, Ndukwe büntetőivel már szomszédunknál volt az előny, szerencsére ezt Paár gyorsan orvosolta. A negyed végén Ndukwe és Biber váltott kosarat. 13-12

Wess hármasával folytatódott a meccs, Takács szerezte meg első pontjait közelről, az osztrák azonban a tempóját is bevágta. Koeppel dobott egy triplát második esélyből, Dusan Markovics időt is kért (15-20). Kelemen Ádám büntetőivel zárkóztunk, erre azonban egy 6-0-ás futással válaszoltak az osztrákok, melyet Paár és Tóth zárt le két-két ponttal, Ausztria pedig időt kért. Biber dobott be két büntetőt, Zapf és Kapic ziccereivel azonban megint ellépett ellenfelünk, jött is a mieink időkérése. Ennek ellenére a maradék szűk két perc is nekik sikerült jobban, a félidőt Zapf triplája zárta, így 10 pontos osztrák előnnyel vonultak a csapatok a félidőre. 25-35

Oguamalam zsákolt nagyot, Kapic két büntetőt és egy mezőnykosarat is elért a kettő között Kelemen Benjámin zsákolt, Köppel pedig betörésével tett hozzá két pontot. Zapf floaterével már 10-2-re nőtt az osztrák futás, nem csoda, hogy ismét érkezett Markovics időkérése (27-45). Oguamalam átadásából Köppel süllyesztett el egy hármast, Meszlényi válaszolt azonnal a túloldalon, Paár tempója után ellenfelünk is időt kért. A játékmegszakítás után Takács köszönt be kintről, Meszlényi csent minket közelebb egy kettessel. Paár révén 10 alá is beértünk és bár a negyedből még két perc hátra volt több pont már nem esett. 39-48

Zapf egy pontot a vonalon hagyott, Tóth és Kapic is bedobott egy triplát, Paár tört be nagyszerűen. Atasoy hármasával ismét 10 felett járt a különbség, Oguamalam ziccerével növelte ezt tovább, Sebők értékesítette mindkét büntetőjét, Meszlényi pedig távolról volt pontos. Az utolsó két perc elképesztő izgalmakat hozott, a magyar csapat lehetetlen helyzetből kapaszkodott vissza, 5 pontos hátrányban 30 másodperccel a vége előtt Paár bravúrtriplát dobott, Ndukwe lezárhatta vona a meccset, de mindkét büntetőjét kihagyta Paár pedig a túloldalon faulttal együtt is egyenlített, de a plusz egy kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás. 59-59

Meszlényi kosarával vettük át a vezetést, Kapic fadeaway dobása hullott be, Ivkovic három büntetőből kettőt értékesített. Tóth és Zapf váltott kosarat, Kapic szórta be mindkét büntetőjét és egyenlített, Zapf sem hibázott, Tóth Barna szépségdíjas betöréssel tett fel egy ziccert, majd a magyar játékos egy tempóval 14 másodperccel a vége előtt szerezte meg nekünk a vezetést. Kapic egyenlített mikor már csak 7 másodperc maradt az órán, a mieinknek még volt egy lehetősége, de nem sikerült pontot szerezni. 69-69

Zapf kettőből egy büntetőt dobott be, Ndukwe második esélyből hármast zúdított be, Paár tett fel egy nehéz dobást Köppel mellett, Zapf azonban visszaállította a közte négy pontot. Oguamalam kettesével 23 másodperccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést, így a magyar csapat negyedik lett a csoportban.

 

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
NocommentsharkVulcanoKKK72voldemort Recent comment authors
egyszegedi
Olvasó

Annyira lehetetlen lenne kinevelni egy értelmezhető magasembert, aki támadásban is használható? Talán nem egyből triplázni kellene, hanem megtanulni a centerjáték alapjait. Sajnos olyan hármas posztú játékosunk is nagyon kevés van, akinek van magassága, van súlya, van dobása. Ameddig ezek nem változnak, marad az erőlködés 1-2-es posztról, viszont a betörések utáni befejezésekhez megintcsak nincs fizikumunk. Ami pozitívum, hogy a védekezése azért nagyjából rendben van ennek a korosztálynak (is), továbbá Paárban, Tóthban tényleg lehet potenciál; ha megtanul normálisan triplázni (és ez nem kis feladat), a Maestro fia is teljesen korrekt játékos lehet.

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Egy költői kérdés a Maestro védelmezői felé: amennyiben komolyabb tétje lett volna a meccsnek, a mágus jelen lett volna? SZóval nekem ne papoljon csapatról olyan, aki ott hagyja a csapatát!!!!
De most komolyan, bárki erre a teljesítményre talál pozitív jelzőt?

Vulcano
Olvasó

*csápot

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Jogos! Én kérni elnézést

Rózsabimbó
Olvasó

Újabb előrelépés!!
Hajrá maestro!

Stockalone
Olvasó

Azért az megsüvegelendő, hogy a kosár nagyhatalmak ellen nyertünk egy meccset… 😀

agyas
Olvasó

A 9-16. vagyis a 25-32. helyért játszunk. Ez már hagyomány. Azt pedig ápolni kell, attól leszünk magyarok.

Motoros
Olvasó

Hol van a Csápot májsztró?
🤡😁🤡🤣

törrögszultán
Olvasó

Roppant siralmas, bántó hogy csak építkezünk, már tízen éve…
De még az alapok sincsenek lerakva az utánpótlás bázison…
Pedig más országok már a tetőt építik!
Siralmas az edzői elgondolás, a fizikum, az ész hiányzik a játékból!!
Fényévekre vagyunk minden korosztályban az középmezőnytől is, nemhogy az elittől…
Ide nem csápot kell(csak!) Hanem nirmális alapok, képzések, követelmények! Ja és szakmai munka is, már az U 11 től kezdve!

voldemort
Olvasó

Amíg nem értik meg a caspatok, hogy az erőnléti edző személye is fontos, és a TAO-ból nem az innen-onnan szalasztott edzőhavert, hanem rendes szakembert kellene megfizetni, továbbmegyek, amíg a TAOban az erőnléti edző fizetése fele lehet, mint a testnevelő tanáré, ne legyünk meglepődve. A többit fentebb már leírták.. Bóhocokkal sosem jutunk előrébb. És nem a játékosokra gondolok.

KKK72
Olvasó

.. de hát van egy Rátgéber Akadémiánk ami nyeli szépen a pénzt és NB I/A csoportba juttata csapatát ! Ja, hogy nem arra kapta a pénzt ? Máshol is van ilyen.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Néztem a meccset, ez a Sebők gyerek hihetetlenül kilóg a csapatból… hogy került ő oda? Tényleg nincs nála jobb a posztján???

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Fú csinálok majd új profilt mert mindig megijedek, hogy mit kommenteltem:D

Én most csak bele bele néztem (huzamosabban nem bírtam ki), mi baj Bandikával? Szerintem 2-2-zni egész jól tud, a kötelező dolgokat megcsinálja. Én senkitől nem vagyok elájulva ebből a keretből

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Nem is láttalak még , bocsi hogy “loptam” a neved.. 😀

Őszintén nagyon gyengének tűnik védekezésben és a befejezésekben. Tudom, hogy a hármasokat be tudja dobni csak sajnos én szerintem U20-ban ez nem elég. Nyilván nem véletlenül vagyunk ott ahol.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Hát, szerintem ha az elite U20 szintet nézzük akkor nincs olyan játékosunk aki elég lenne, mi egy “hasonló sportot” játszunk, én ezen a szinten viszonyítottam a többiekhez. Az hogy ő a mi u20-as bajnokságunkban kiemelkedő volt (és tényleg az volt) az inkább az egész up kritikája. Ez most nem ellene szól, nagyon lelkiismeretesen teszi a dolgát, amit tud szerintem jó hatékonysággal nyújtja.

Milivoj
Olvasó

Bandikával semmi gond nincs, ma nem ment neki a dobás, de gürizett, mint az állat, az egyik legalázatosabb játékos…, aki kilóg az a kopasz Kelemen, Vámos, meg Biber

shark
Olvasó

Nem lenne vele baj, ha kicsit többet lenne a lába a talajon mind védekezésben, mind támadásban (1v1-ben). Ugyanis csak úgy lehet gyorsan irányt változtatni. Emlékeim szerint ezt még valamikor U12-ben hallottam edzésen. Kicsit túlmozgásos lett az évek alatt. Biztos lenne jobb, de többen elhagyták a pályát, mert csak a magasak meg a nagy fizikumúak játszottak hosszú éveken keresztül.

agyas
Olvasó

Nem értelmes dolog egy gyereket megtalálni egy rendszer kudarcáért.

Nocomment
Olvasó

Valószínűleg az zavar benne, hogy ő hihetetlenül akar, ezzel tényleg kilóg a csapatból. Statisztikája pedig olyan vagy hasonló, mint Meszlényié, Csendesé, Ivkovicsé, Vámosé és Kelemen Ádámé. Nekik annyi, vagy maximum 1-el jobb a VAL-juk,
sokkal több játékperc alatt. Tényleg, mi van Kazyval ?????

Nemmindegy?
Olvasó

Beszéltem a faterjával ,haza küldte a maestro mert nem tetszett neki a testbeszédje ,inkább a statott nézte volna,vagy a válogatottat 🤮🤮🤮

Dunk
Olvasó

Véleményem szerint:
Paar, Meszlényi, Tóth kiemelkedet a csapatból, természetesen pozitív irányba.De az, hogy a Maestro hiányát észre lehetett venni az biztos. Sokkal felszabadultabban játszottak a srácok. Ez bizony gond. Ennyi kimaradt triplát az életben nem láttam egy mérkőzésen.
Büntetőből és ziccerekből is gyengék voltunk. Sajnos sajátmagunkat vertük meg ezen a meccsen. Azért volt pozitívum is, volt sebesség, védekezés. Ennyi kihagyott dobással nem lehet győzni. Meszlényit végre hagyták játszani, élt is vele. Remélem a Maestro a közelükbe sem megy mert ezzel tesz értük a legtöbbet.

Nemmindegy?
Olvasó

Ez egy olyan sport ahol nem csak kosarat kell dobni,védekezni is kellene

Dunk
Olvasó

Persze, de ha megnézzük az előző meccseket….. De igazad van.

Kováts Imre
Olvasó

Pedig eredetileg a Váradi Kornél volt az U20-sok kapitánya, éppen a felnőtt átmenet érdekében vette el tőle.

heraklith
Olvasó

Hát ezzel vallatni lehetett volna. Mondjuk egy olyan edzővel aki nyíltan lenyilatkozza hogy fogalma sincs róla, hogy milyen erőt képvisel a saját csapata és az ellenfelei, mit is vár az ember? Ivkónak politikusnak kellene mennie. Mondjuk abban sem lenne jó, de bőven van annyi hülye, aki megeszi a dumáját, hogy megélne abból is. Kb. 10 éve a jövőt tervezi, mindig arra készül. A jelen nála soha nem fog bekövetkezni, csak épitkezünk, mert az jól hangzik. Ha itt marad akkor 10 év múlva is a kis pillangóit építi majd, mert nálunk olyan rossz a levegő hogy minden játékos alacsony és gyenge… Olvass tovább »

Omega SM
Olvasó

Ivkovic már ott sem volt a meccsen. Lehet betegek lettek a Kazyval?

Incicica
Olvasó

Mivel ez B divízió, és A divízióban is van 16 csapat, így maximum a 25. helyen végezhetünk, ha a kontinens egészét nézzük. Ez finoman szólva is siralmas.

Omega SM
Olvasó

A B divizióban 20 csapat van… így akár….

Knézy Ernő
Olvasó

Ha Luxemburg győzött volna,,az utolsó helyekért játszhatnánk.
Így is gáz,de az még gázabb lett volna.

Pojaca
Olvasó

A pillangóknak ma sem sikerült bontogatniuk szárnyaikat, maradt mára is a zuhanó repülés.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés