Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

U20: A héten elkezdődik az Európa-bajnokság

A csapat kedden indul Sopronba, majd szerda délelőtt Bécsből repül az észak-macedón fővárosba.:

:

A magyar U20 válogatott július 7-én (pénteken) 16 órától a portugálok ellen kezdi meg EB-szereplését, a kontinenstornával kapcsolatos információk az alábbi honlapon találhatók: itt.

A mérkőzéseket a FIBA YouTube-csatornáján élőben lehet megtekinteni: itt.

Sztojan Ivkovics szövetségi edző: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az U19-es válogatott játékosainak és a szakmai stábnak, szerintem remekül helyt álltak a világbajnokságon. Nem szabad elfelejteni, hogy két évvel ezelőtt, amikor ez a projekt indult, általános vélemény volt, hogy ebben a mezőnyben nem hogy mérkőzést, még negyedet sem biztos, hogy képesek vagyunk nyerni. Ehhez képest a csapat két komoly bravúrral kezdte a tornát, aztán a későbbiekben elfogyott az erő és a frissesség, nem tudták újabb győzelemmel megörvendeztetni a magyar közönséget. Azonban mondhatom, hogy a fiúk felvették a világbajnokság ritmusát, szoros mérkőzéseket játszottak ezt követően is. Az utolsó két helyosztó mérkőzés eredménye kapcsán – Madagaszkár és Libanon ellen – lehet az embernek hiányérzete, kicsit talán hiányzott az energia, de több játékosnak kisebb sérülése, problémája volt, igy nem lehetett a végletekig kifacsarni őket, mindenki annyit játszott, amennyit bírt. Mindent összevetve a VB legfontosabb tapasztalata – és aki ért a sportághoz, az láthatta – hogy a világelithez képest minden poszton legalább “egy mérettel” kisebbek vagyunk, a jövőben ezen kell változtatnunk kell mind a kiválasztás, mind az erősítés során. A következő utánpótlás-esemény számunkra az U20 férfi Európa-bajnokság lesz, a keddi nap folyamán lesz végleges az utazó keret. A felkészülésünk jól sikerült, készen állunk a megmérettetésre. Köszönjük a szövetségnek, hogy ideális körülményeket biztosítottak számunkra a teljes felkészülési időszak során.

 

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
bakibavoldemortSárgaPárnaRámen11-12Gábor Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Mindig mindenki arra hivatkozik, hogy a fizikai paramétereink nem jók. Kicsik vagyunk, gyengék, alacsonyak. Ezek adottságok. Ha ez van, akkor a nagyon okos és hozzáértő szakemberek ehhez találjanak ki játékrendszereket, taktikát, stb! Ez nem annyira bonyolult. Csak ez egy olyan alibi, ami mögé mindig be lehet bújni és takargatni a takarhatatlant Pécset, Kecskeméten és a többi helyen.

voldemort
Olvasó

Nem lehetne ezt a senkiházit eltakarítani végre?

SárgaPárna
Olvasó

Könyörgöm valaki tiltsa ki innen a sértődött apukákat, akiknek a tehetségtelen gyerekei nem férnek be még a Zöld csoportba sem és itt bosszúskodnak!

Rámen11-12
Olvasó

A Divízióba jutást várok már az U20 generációtól, ha ennyire szuper volt a felkészülés!

Gábor
Olvasó

Nagyon gáz, hogy magyarázkodsz Ivkovics! Mocskos egy ember vagy! De legalább jól élsz! Nagy bohóc vagy és ezt beveszik akik adják a lóvét! Na ők még nálad is nagyobb balfaszok…!

Vulcano
Olvasó

Stojan❤️
Rátgéber❤️
Két kedvenc pasim⚡

pirosf
Olvasó

Madagaszkári és libanoni legényeknek nem volt semmilyen kisebb sérülése, sem problémája és beleadtak apait-anyait, végülis ők játszottak hazai közönség előtt.

Csak hogy cucikázzak egyet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés