Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U19-es vb: Magabiztosan nyertek a törökök, másodikként jutottunk tovább

Ezúttal nem volt esély a bravúrra.

Magyarország - Törökország 64-90 (14-27, 20-31, 15-10, 15-22)

Világbajnokság, csoportkör, 3. forduló.
Debrecen, Főnix Csarnok
Játékvezetők: Amy Bonner (amerikai), Carlos Velez (kolumbiai), Gvidas Gedvilas (litván)

Magyarország: Csendes 3, Meszlényi -, Hajdu 7/3, Cseh 11, Csuti 10/6. Csere: Csátaljay 17/3, Hegedűs 2, Schmera 4, Pleesz, Ságodi 3, Tóth 2, Várszegi -.

Törökország: Yildizoglu 8/3, Sivas -, Mestoglu 18/9, Yigitoglu 4, Buyuktuncel 11/3. Csere: Buyukcangaz 6, Cengiz 9/3, Cal 1, Efeoglu 17/6, Demirel 6, Konan 10, Melih Tunca -.

A törökök kezdték erősebben a mérkőzést, szerencsére a mieink Csuti triplájával és Cseh duplájával hamar reagáltak, így az első két perc után 5-5 állt az eredményjelzőn. Mestoglu maradt üresen egy triplára amit nem is rontott el, Cseh Botond állhatott a vonalra egy bátor betörést követően, mindkét kísérlete célt ért. Mestoglu megint büntetett távolról, majd egy hazai eladott labdát Yildizoglu használt ki egy ziccerrel, Váradi Kornél időt kért (13-7). Csátaljay floatere hullott be a palánkról, Buyuktuncel egy pontot a vonalon hagyott, a ZTE friss igazolása viszont kintről is tökéletesen célzott. Cengiz dudaszós triplája szédült be szó szerint, Csuti szabálytalansága után Mestoglu dobott be egy büntetőt. Csuti is így tett a túloldalon, Mestoglu továbbra is fejtörést okozott a magyar védelemnek, Cengiz alakította 10 pontosra a differenciát. A negyed vége átment büntetőpárbajba, amiből a törökök jöttek ki jobban, így az első etap után 13 ponttal álltak jobban nálunk. 14-27

Efeoglu hármasával folytatódott a játék, Hajdu válaszolt egy duplával erre, a törökök ötöse viszont egy 2+1-es akcióval is szerzett három pontot, végül Demirel kosara után kért időt Váradi Kornél (16-35). Konan büntetett meg egy zsákolással egy labdavesztést, Csuti Kornélnak sikerült megtörnie a vendégek futását két ponttal. Demirel 50%-kal dolgozott a vonalról, Hajdu hármasa után a mérkőzés folyamán először Törökország is időt kért. Konan zsákolt hatalmasat, Hegedűs kaparintott meg egy támadólepattanót, amit fel is rakott. Efeoglu betörése ért két pontot, Ságodi kettőből egy büntetőt értékesített, Yildizoglu egy lépéssel a triplavonal mögül sem tévedett. Efeoglu lépett be tökéletes ütemben a festékbe, Csátaljay harcolt ki két büntetőt, amiket be is dobott. Buyukcangaz törte fel könnyedén a magyar védekezést, Pleesz válaszolt a túloldalon, majd egy újabb üres török-tripla hullott be. Csátaljay egy büntetőt dobott be, a vendégeknek azonban erre is egy dupla volt a válaszuk. Pleesz saroktriplája után ellenfelünk négy pontot dobtak zsinórban, Cseh két büntetőt, így a félidőre 24 pontos előnnyel vonult Törökország. 34-58

Egy nagyszerű játékot Csátaljay fejezett be, Yigitoglu szerezte meg első pontjait egy horoggal, Csuti másodszor volt eredményes távolról. Mestoglu sarokhármasa hullott be csont nélkül, Schmera tett fel egy bejátszást remekül, Buyuktuncel betöréssel állította vissza a félidei differenciát. Cseh dobott be két büntetőt, Demiral csak egyet, Csátaljay hármat. A negyed utolsó két percében Demiral szerezte az első pontokat, Ságodi lopott labdát, amiből hatalmasat zsákolt. Csuti egy pontot a vonalon hagyott, de így is benéztünk 20 alá, a negyedben több pont pedig nem született. 49-68

Buyuktuncel technikaija után Csendes dobta be a megítélt büntetőt, Konan faulttal együtt dobott kettest, de a plusz egy kimaradt. Hajdu nem hibázott a vonalról, Buyuktuncel már kivitelezte a 2+1-et, aztán két büntetőt is bedobott külön, a mieink pedig időt kértek (52-75). A játékmegszakítás után Csendes dobott egy tempót, Cseh 4. faultja után Konan értékesítette a büntetőket, a magyar játékos a túloldalon javított. Konan lopott labdát és nehéz ziccert értékesített, Schmera dolgozott meg keményen két pontért a festékben. Az utolsó öt percre izgalmak nem maradtak, csak a számszerű különbség volt a kérdés. A török válogatott magabiztosan nyert és elsőként jutott tovább, a mieink a második helyen, harmadikként Argentína végzett, míg Dél-Korea negyedikként. 64-90

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RedbidSzhelYKendeffy Botond*Z*T*E*Rámen11-12 Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

A két győzelem, főleg az argentinok ellen már komoly eredmény. A törökrők tudtok előre, hogy más kávéház. Nincsen ezzel semmi baj. A japánok ellen sem lesz könnyű, rendesem megszorították a szerbeket. Ha ezt behúzzuk, azért az még komolyabb eredmény. Utána jön az USA, ott meg nem terhel az esélyeség terhe.

*Z*T*E*
Olvasó

nagyon látszott a fizikális különbség a két csapat között és itt nem a magasságra értem hanem az erőre. a török csapat nagy része fizikum alapján az NB1-be is beférne! Rossz látni hogy vannak olyan szakértők-szakemberek akik magyar NBA játékosokról álmodnak mikor már 19 éves korban ilyen fizikális hátárnyban vannak a játékosok. De nem csak a fizikum volt a gond ugyanilyen lemaradásban voltunk gyorsaságban, labdavezetésben és gondolkozásban is. Lehet itt u23-as szabály meg bármi ezek a különbségek már kadettben elkezdődnek és sajnos aki látta ezt a meccset és bármi köze van az utánpótláshoz és ezekhez a játékosokhoz az most igen is… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

jól látod gondolkodásban és agreszivításban jóval elöbre járnak

Rámen11-12
Olvasó

ZTE Csátaljay leigazolásával jól lépett. SKC talán hibázott?

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Szerintem amekkora magasság, és súly különbség volt, teljesen jól helytálltünk.

Emőkefan
Olvasó

a magassággal nem igen lehet mit kezdeni, mert az genetika. De a súly különbséggel igen is lehet. Én emlékszem, hogy amikor sok évvel ezelött Hanga kikerült Spanyolországba, akkor volt egy interjú az edzőjével, aki azt nyilatkozta, hogy ” ” Ádámnak az első évben nagyon kevés labdás edzése lesz, főleg erőnléti edzések lestnek, mert kevés rajta az izom. Megfelelő táplálkozással és vitamminokkal ezt megoldjuk” Elnézve a mi fiainkat nem ezt az írányban terelik őket.

Redbid
Olvasó

Ugyanígy volt Dávid Kornél az NBA-ben amikor ekőször kint volt, kapott egy edzéstervet és meghúztak egy vonalat konkrét centiméterekben az izomzat terén, hogy mi az alap, és majd ha az megvan akkor talán. Ő megcsinálta! De igen, ezek a gyerekekek ezen a téren hatalmas lemaradásban vannak! Aztán lehet azt, hogy majd ha odakerül egy mondjuk A csportos csapat keretébe és felhozzák, sajnos ez utána már nem olyan egyszerű, mert ha akkor fejlesztik az izomzatot, és plusz súlyt kap ezzel, egy csomó minden ami addig megszokott volt és jól múködött megváltozhat! Pl. sebesség, emelkedés, dobás, sőt a hirtelen jött plusz kilóknak… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Sajnos nincs elég magas magyar kosárlabdázó, aki használható. Lásd az U19-es válogatott. Itt Csuti néz ki egyedül centernek. Az alig két méteres Schmerának kell erőlködnie 5-ös poszton, amikor Csuti pihen. Pedig ő nem 5-ös, csak relatíve erősebb és kigyúrtabb.

egyszegedi
Olvasó

Azért ez a meccs összességében csalódás, nagyon-nagyon messze volt a török csapat. Az 1-2-es poszton játszó játékosainkban alig van kreativitás, nem egyszer már a labdavezetéssel is komoly problémájuk akadt, ha egy erősebb védekezés jött szembe. A magasembereink nem tudnak szabályosan védekezni, ráadásul mintha “keménykedni” is akarnának, amit nem biztos, hogy feltétlenül támogatni kellene. Csehből nagyon jó játékos lehet, rá mindenképpen figyelni kell.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A magyar csapatot a B divízió középmezőnyébe taksálják még az elfogult magyar szakemberek is. Ezt a különbséget lehetett látni. Az argentinok elleni győzelem bravúrkategória volt, ez meg a realitás.

egyszegedi
Olvasó

Igen, tudom, hogy nagyjából ez a realitás. Viszont azt akkor is csalódás látni, hogy néhány játékosnak problémát jelent bal kézzel vezetni a labdát, majd ebből a helyzetből egy normális, értelmezhető passzt adni. Vagy hogy üres helyzetekből homálydobásaink vannak. Élőben néztem a meccset, és tudtam, hogy lesz különbség, de ekkorára nem számítottam. De lehet, csak rápihentünk a mai meccsre.

Csippa
Olvasó

Japánt kéne megverni, ha jól tudom, a nyolcért. Nem lehetetlen, de nehéz lesz. Hajrá!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés