Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U19-es vb: Libanon győzött a helyosztón

A magyar válogatott a 16. helyen végzett.

Magyarország - Libanon 66-73 (18-23, 15-15, 11-18, 22-17)

U19-es világbajnokság, helyosztó
Debrecen, Főnix Csarnok
Játékvezetők: Kyoungjin Park (koreai), Wael Mostafa (egyiptomi), Yevgeniy Mikheyev (kazah)

Magyarország: Csendes 10/6, Meszlényi 6, Hajdu 7/3, Cseh 8/3, Csuti 12/3. Csere: Csátaljay 2, Ságodi 12/3, Tóth -, Várszegi 3/3, Hegedűs -, Schmera 4, Pleesz 2.

Libanon: Mansour 4, Abdul Sabbagh 8/6, Alaa Sabbagh 3, Rtail 11/3, Zamatta 24. Csere: Samra 10, Sleiman -, Naba -, Assaf 8, Nasr 5/3.

Libanoni kosárral indult a mérkőzés, Csuti kapott nagy labdát a festékben és egalizált. Abdul Sabbagh hármasa hullott be, Csuti értékesített két büntetőt, Zamatta szerzett két pontot egy ziccerrel. Meszlényi büntetői kerültek a helyére, Hajdu hármasával átvettük a vezetést, Zamatta használt ki egy bejátszást, Rtail zsákolt (9-11). Alaa Sabbagh egy pontot a vonalon hagyott, aztán viszont dobott egy tempót, Váradi Kornél pedig időt kért. Cseh kettesére Rtail egy hármassal válaszolt, Zamatta ziccere után Ságodi duplája következett. Assaf szerzett egy kettest Rtail átadásából, Csendes és Ságodi kosaraival zárkóztunk, a negyedet Cseh büntetője és Samra ziccere zárta. 18-23

Várszegi szerzett egy hármast a sarokból, Samra kettőből egy büntetőt dobott be, Nasr pedig egy triplát. Zamatta pöcizett vissza egy rontott dobást, Hajdu szerzett sorozatban négy pontot, Libanon pedig időt kért (25-29). Zamatta dolgozott nagyszerűen a festékben, aztán egy büntetőt is bedobott, Csuti süllyesztett el egy hármast, de Zamattára továbbra sem volt válaszunk. Csátaljay értékesített egy technikaiért megítélt büntetőt, Cseh ziccerével zárkóztunk három pontra, Ságodi révén pedig egyre. A félidőt egy 4-0-ás etappal zárta Libanon, így öt pontos előnnyel vonultak a nagyszünetre. 33-38

Ságodi triplájával folytatódott a játék, Csuti egy büntetőt dobott be, aztán sportszerűtlenül szabálytalankodott, Zamatta is 50%-kal dolgozott a vonalról. A libanoni a mezőnyből javított, Rtail 2+1-es akciót mutatott be, Schmera talált be közelről. Zamatta és Schmera váltott kosarat, Csátaljay egy büntetőt dobott be, Samra és Nasr növelte tovább a vendég előnyt, a mieink időt kértek (42-50). Meszlényi és Assaf váltott kosarat, utóbbi még kétszer betalált, így már 12 pont volt a differencia. 44-56

Samra kettő plusz egyére Csendes válaszolt egy hármassal, Ságodi kettese után Libanon időt kért. Ismét Samra villant, Pleesz iratkozott fel az eredményjelzőre egy duplával, Ságodi révén beértünk 10 alá, sőt Csendes hármasával 6 pontra jöttünk fel. Zamatta dolgozott meg keményen két pontért a palánk alatt, aztán zsákolt egy hatalmasat, ráadásul még két büntetőt is bedobott, Csuti állította meg a one man show-t egy ziccerrel. Rtail zsákolt, Meszlényi labdát lopott és könnyű két pontot szerzett, Csendes két büntetőjére Abdul Sabbagh válaszolt egy hármassal, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A magyar válogatott a 16. helyen végzett. 66-73

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
26 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
O1GDunkAlbaCsávókdavemilloldhunfan Recent comment authors
Dunk
Olvasó

Sziasztok! Mindenkinek van véleménye erről a VB-ről és a látottakról. Annyit azért hozzá tennék, hogy a srácok nem tehetnek róla. Ők ezt tanulták, és végre is hajtották a feladatot. Sajnos itt tart az utánpótlás képzés, 14 évesen már 2 év lemaradásunk van az élcsapatokhoz képest. Nálunk még mindig a gyúrd ki magad, növelj tömeget és akkor fasza lesz minden. Hát piszkosul nem igaz. Labdaérzék, labdabiztosság, egyéni képzése egész egyszerűen nincs. Nincs olyan játékunk, hogy akár vakon járathatnánk a labdát mert tudja mindenki a helyét és ott is lesz az adott szituációban, ezzel lehet gyors a játék. Fejben is lassúak vagyunk,… Olvass tovább »

davemill
Olvasó

Összeségében a vb-ről az a véleményem, hogy nem a 16. hellyel van a probléma. Ha minden meccsen küzdve, hajtva, jó dobóteljesítményt mutatva a 16. helyen zárunk csak gratulálni lehetne, de nem ez történt. Sajnos kortünet, hogy a fiatal sportolóknak nem a győzni akarás képességét, hanem az alap életben maradás képességét kell itthon megtanítani. A Madagaszkár-Egyiptom meccsen (egyiptom 40nel simán győzött) olyan csata volt, hogy háborúnak beillett. Az egyiptomi center labdával együtt felemelte a védőjét. Csuti nálunk meg majdnem sírva fakadt mikor bántották. A “legjobbjaink ” nem tudnak ziccert dobni teljes sebességgel, középtávoli tempóra nincs játékunk (nem is dobnánk be), három… Olvass tovább »

Nocomment
Olvasó

A kiválasztás tényleg szörnyű. Kiváncsi vagyok az U20, U18 és U16-os csapatra is majd. Biztosan ott is lesznek furcsaságok.

O1G
Olvasó

A legtöbb résszel egyetértek, de mondj már kérlek 5 játékost ebből a korosztályból, akinek szerinted ott lett volna a helye!
Én követem elég mélyen a magyar utánpótlást, de a merítési lehetőség annyira gyenge, hogy így is volt olyan a csapatban, aki csak azért volt ott hogy meglegyen a keret. És ezzel nem felmentem Kornélt, mert szerintem gyengén meccselt.
Szóval kiváncsi vagyok szerinted kik maradtak otthon.

Rámen11-12
Olvasó

Szalay Ferenc-Bodnár Péter-Stojan Ivkovic-Rátgéber László, a férfi szakág leépítéséért mindenképpen felelős. Utánpótlás elhanyagolása, a gyenge kiválasztás, férfi A-csoport színvonalának a lezüllesztése, magas játékosok képzésének komplett elhanyagolása, U23 szabály mérhetetlen kártékonysága, TAO lehetőségek elcukrozása, nyugdíjas korú szerb haverok alkalmazása, edzőként meg játékosként egyaránt!
Báder Marcitól és az MKOSZ elnökségétől várom az EDZŐKÉPZÉS azonnali reformját, elitképzést az utánpótlásban a TÖMEGSPORT helyett, a férfi A-csoport SZÍNVONALÁNAK a rohamos gyengülésének a megállítását.
Báder Marci! Kezdjél már el dolgozni, ne csak tátott szájjal, vigyorogva nézd a holdat!

oldhunfan
Olvasó

Igazatok van és mégsincs igazatok. Biztos van baj a képzésben is, bár szerintem elég sokat léptünk előre az utóbbi években. Mutatom a legnagyobb problémát:

NB I/A
Csuti 5,6 perc
Csáaljay 1,7 p
Csendes 5,9 p
Hajdu 13,5 p
Ságodi 2,7 p (3 meccs)

Piros
Cseh 18p
Hegedűs 9,5p
Meszlényi 21,7p
Pleesz 9,9p
Ságodi 17,5p
Schmera nem játszott felnőttben!!!
Várszegi 12,2

Zöld
Tóth 14,7 p

A piros es zöld csoportot eleve hagyjuk. Ezek után nézzétek meg, hogy a világelit játekosai hol játszanak és kik jönnek szembe edzésen. Meg Madagascar, vagy a többi lesajnált nemzet is…

egyszegedi
Olvasó

Azért ezek a fiúk szerintem nagyon fiatalok még ahhoz, hogy a felnőtt bajnokságokban eltöltött perceiket nézzük. U19-es, 2004-es születésű korosztályról van szó, irreális elvárni, hogy 18 évesen valaki 20-25-30 percet játsszon az A csoportban. (Vagy ahhoz magyar szinten extraklasszisnak kell lennie, olyan pedig ebben a korosztályban nincs.) Nagy probléma lehet viszont azzal, hogy az utánpótlásmeccsek egy jelentős részét lehetetlen komolyan venni, mert nincs akkora merítés, hogy a kisebb (de akár A csoportos felnőtt csapattal rendelkező) egyesületek ki tudjanak tenni 5 értelmezhető játékost a pályára. Semmi sportértéke nincs annak, hogy egy nagyobb akadémia 40-50 pontot ver egy kisebb csapatra. Azt is… Olvass tovább »

AlbaCsávók
Olvasó

Az elejével nem értek egyet.
Csak nálunk mondjuk azt egy 19 éves (2023 van, úgyhogy a 2004-es születésűek fele már 19 éves ma) emberre, hogy nem áll készen a felnőtt bajnokságra.
Elég nagy baj, ha nem állnak készen!
Ennyi idősen a magasságuk szinte végleges és az összes többi csapatot elnézve a fizikális képességeik is. Ezzel szemben nálunk ma egy 19 éves gyerek a felnőtt mezőny közelében sincs izomzatilag/fizikálisan… Ez a képzés hibája.

Rózsabimbó
Olvasó

Szóval azért van pozitívum!
Nem csak Jenőt kellett hallgatnunk a közvetítés alatt, Forray üde színfolt volt. Jenőtől meg vegye már el valaki a statisztikai lapot, mert egyebet sem csinál, csak azt tanulmányozza meccs közben és abból kábít el bennünket a hülye megállapításaival!
Hajrá Magyarok!,de lássuk be, nem nagyon megy nekünk ez a játék!

Center
Olvasó

Legalább belekóstolhattak a fiúk, hogy milyen az igazi centerjáték Zamat(t)a…..

Vulcano
Olvasó

Még pár milliárd a Rátgébernek és talán már egy utolsó előtti hely is összejön.
Aztán mit kaptunk itt páran mikor megkérdőjeleztük a professzor hozzáadott értékét a sportágban.
Rátgéber és Ivkovics kézen fogva elmehetnének a picsába. Jobb hely lenne a világ. Lehet nem nyernénk többet de legalább jószívvel tudnék válogatott meccset nézni újra.

SzhelY
Olvasó

és már bocsi de a csapatok nb1 nb2 nem tehetnek róla csak kerdés?

Vulcano
Olvasó

Már bocsi de a csapatok akasztanak le milliárdokat utánpótlás nevelésre?
Ennek ellenére sokkal több tehetséget neveltek ki mint a “Nemzeti” Kosárlabda “Akadémia”.

Player
Olvasó

Egyebkent igen, az ’50-es evekben! Ja, persze mas volt a jatek, meg a kosarlabda!
Mi az hogy az egy korosztalyba tartozok kozul lehet valasztani?! Miert, a tobbiek milyen korosztalyokbol valasztottak?
Ez csak duma!
Kivalasztas, kepzes, majd kivalasztas ujra. Nalunk a feltetelrendszer javult, de az eredmenyesseg es a szakma elmarad. Es belterjesse kezd valni a rendszer bizonyos szempontbol.
A vb. 16. hely alapbol nem feltetlen kudarc, de igy kisse az!
Nincs perspektiva a jatekban

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Azért ne gondoljuk már azt, hogy a világ 16.legjobb csapatának akár közelében is lennénk. Ha nem lettünk volna szervezők soha az életben nem jutottunk volna ide. Ez a vb 16.hely a rendezésért járt és ennyi…

Player
Olvasó

Azt irtad, amit en is. Sajnos igy van. A jatek szinte minden elemeben el vagyunk maradva. A japanok pl. nem a kimagaslo fizikai jellemzoik, a ” testek” miatt vertek minket.
Rs ha mar itt tartunk, a mentalitas! Tobben irtak, hogy kosar utan tul unnepel a magyar jatekos, az edzo, a kispad es a jatekosok sokat reklamalnak a jv-knel, az iranyito nem vallalja fel a felelosseget stb. A mentalitas? Nem eleg a fizikai felkeszites!

VakEmberFigyelő
Olvasó

“ez csak duma” tipikus nézek nem látok, de szöveget se értelmezek. Példa: persze 3x olimpiai bajnokok vagyunk vízilabdából zsinórban, ha csapat magja u14 től végigjárja a ranglétrát és összeszokik és épp csak WC re nem egymás helyett járnak. Összetudsz rakni egy csapatot akkori 19 éves magyarokból ami esélyes? Persze, válogass a különböző évtizedekből, de talán meglep viszont térben és időben egyeznie kell a dolgoknak, hogy összerakj egy csapatot. Persze, rossz a rendszer és nem is mondtam nem az, csak ugye sikerül 2 mondatot értelmezni egy bekezdésből és fröcsögni, ezért is vagyok itt és az a nevem ami. A lényeg hogy… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Most en irom, hogy szoveg ertelmezes elegtelen! Nem erted, vagy nem akarod erteni?! Kar a szoert!
Lehet itt szemelyeskedni, de nem erdemes. A tenyek viszont makacs dolgok!

VakEmberFigyelő
Olvasó

Mindenki temeti a magyar kosárlabdát, ami azért erős túlzás. Az ember, ha egészséges, nyerni akar, elhiszem csalódás az utolsó hely, nekem is,DE egy utánpótlás válogatottba azokból kell válogatni, akik éppen a korba esnek. A felnőtt válogatott kétségtelenül korosodik, de aki nézés mellé, látta is a meccseket annyiban biztos lehet, hogy nem süllyedünk licthtensteini mélységekbe, akikről azt se tudom léteznek e. Van aki kuka, van akiben van potenciál, van akinek csak a tökét kell megtalálnia és jó játékos lesz. Csak azért, mert valakinek jobb évjárata van nem jelent semmit, mert sose lesz itthon az a kúltúra, de legfőképp az az emberi… Olvass tovább »

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Senkit nem érdekelne az, hogy nem vagyunk jók ha nem ömlenének a milliárdok a semmire. Nem lesz erőforrás? Érdekes, rakás másik sportágban élen jár Magyarország, oda hogy jutnak jó gyerekek minden korosztályba? Ha megnézel egy vizilabdást, legalább olyan fizikummal van megáldva mint egy kosaras.. Tekintve, hogy milyen luxuskörülmények adottak az akadémiákon nem “szép volt fiúk”-ozni kell szerintem, hanem igenis megkövetelni hogy fejlődjenek. Vagy ha ez nem megy, akkor ne luxusfizetésért szórakozzanak, de ha nincs elvárás teljesítmény se lesz.

VakEmberFigyelő
Olvasó

A milliárdozással nagyon lehet villogni itthon mindenkinek, mintha más országban pusziból, ölelésből és gondos öntözésből nőnének ki a kosarasok. Az a helyzet ez még mindig “kis pénz kis foci”. Ez is a kultúra hiánya, de itt a komment szekcióban, mindenki úgy tesz mintha utolsó senkik lennénk, közben meg azoktól vagyunk elmaradva, akiktől mindigis el voltunk maradva. Duuuh, gratula vízilbdásoknak, kéziseknek, de egy szerencsés generáció egy szerencsés generáció, annyit próbálok mondani hogy ha felnőtt szinten egyikből se lesz semmi, akkor nyelhetünk egy nagyot, hogy mi van, de a lelkes kommetelők közt is sok (köztük én is) elhalt sportkarrier van, szóval ha… Olvass tovább »

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Elnézést a tájékozatlanságomért, nem tudtam, hogy a kosárkultúra mintapéldái pl Libanon meg Madagaszkár is hasonló összegeket allokál erre a sportra. Amúgy én azt is elfogadom, hogy nem vagyunk jók ebben a sportban, csak akkor ne erőltessük és főleg ne írjunk hetente cikket arról hogy micsoda világszínvonalú munka folyik itt..

VakEmberFigyelő
Olvasó

Azért sikerült másodjára se értelmezni a lényeget, ez egy béna generáció, 3 4 ember meg nem nyer meg egy meccset. A következő Jordan meg lehet Mátrafaszomharmadikszóból jön majd egy farmról, aki szeretett kecskefejeket a vödörbe dobálni, ez ilyen sajnos, ha mindent jól csinálsz is lehet bukás a vége. Mivel főszerkesztő sajnos nem vagyok azzal meg nem hozzám kell fordulni.

Vulcano
Olvasó

“Béna generáció” Igazad van, ezzel le lehet mindent rendezni. És nem is kell felelősöket keresni a vezetőség és az edzők között.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Lehet itt azzal jönni, hogy ki kit mennyivel vert, kimatekozni, hogy nem is teljesítettünk olyan rosszul, de tekintve, hogy milyen iszonyatmennyiségű pénz folyik ebbe a sportágba itthon, (főleg az űbercsoda nemzetakadémiára) röhej ez a teljesítmény. 0 alázattal rendelkezik a keret nagy része, itthon agyon vannak sztárolva, érinthetetlenek, aztán most lehet csodálkozni mikor olyan ellenfelekkel találkoznak akik szimplán csak teszik a dolgukat flexelés nélkül…
És nem csak az eredmény, a játék is nézhetetlen volt, kb 2-3 ember ha alkalmas felnőtt játékosnak (0 a csodaakadémiáról), dehát ennél biztos nem kerülhetnének jobb helyre az adóforintjaink…

Pojaca
Olvasó

Mindent elmond a magyar kosárlabdáról, hogy a Hanga az európai klubkosárlabda csúcsára ért a Reallal, vagy említhetném az Adrián Telekom Bonn-nal BL győzelmet érő cikke alatt is Nulla(!) db hozzászólás van, de a Pongó Marcell vagy Tanoh Dez András (nem megbántva őket) Falcoba igazolásánál 300 szakértő hozzászólás születik!

Vulcano
Olvasó

Valahogy te is aktívabb voltál az említett cikkek alatt mint a Kovács Adriánosnál. Pedig ha jól tudom se András se Marci nem a Zte-be ment.

Tom67
Olvasó

Szégyen, Gyalázat!

Hebri
Olvasó

Ez a helyezés az akadémiai rendszer nélkül is sikerült volna. Szerintem…

Vulcano
Olvasó

Nem igaz. Rátgéber akadémiára szükség van. Meg mondták múltkor a szakértők.
Mit akartok egy 10 éves akadémiától?
Eredményeket? Nem tudod hol élsz?
Majd 30 év múlva esetleg.

ChampWest?
Olvasó

miert van szükség a milliárdokból kitömött NKA-ra? Hol az eredmény? Tele vannak “jobbnál jobb” szakemberrel. Hol az Istenben??
A Debrecenből elkergetett K.Adrián körme alatt a piszokban több tudás leledzik már mint Rátgéber úr menedzsmentjében. Szégyen, amiről nem a fiuk tehetnek!

ChampWest?
Olvasó

Aki minuszol, inkább magában keresse a hibát, mert biztos vagyok benne, hogy felelős a kialakult helyzetért!

Ha visszvonul Eilingsfeld-Vojvoda-Szabó-Keller-Tóth-Hendlein-Ferencz hamarosan ki marad a magyar kosárlabdában?
Grundnak is kevés lesz! A légiósok döntik el a bajnokságot? Ez lesz a jövő???

Rámen11-12
Olvasó

Váradi Kornélt kapta Sztojan Ivkovicstól az U19-es válogatott /Kovács Imrééké lesz Kaposváron, mert Ivkovics oda erőltette/
Professzor Doktor Habil Rétgébertől kapta a Kosárlabda Tudományos Módszertani központ segítségét, meg Nenad Trnicset, meg a diagnosztikát, meg még kondíció, meg atlétika edzőt, meg pszichológust…
Akadémiáktól, amiből több van, mint az USA-ban, ezeket a rossz alkatú, tehetségtelen, félrenevelt, riadt szemű reménytelenségeket
MKOSZ két éven keresztül mindent megadott…
Mi kell még?

Milivoj
Olvasó

Idő kell (évtizedek) meg ennél is sokkal több pénz (mit gondolsz, Libanonban, vagy Madagaszkáron mennyivel többet öntenek az utánpótlás képzésbe!?), a tudásbázis adott, a kiválasztás tökéletes, szóval jó úton járunk, mi vagyunk csak indokolatlanul türelmetlenek és nekünk vannak lehetetlen elvárásaink

egyszegedi
Olvasó

Őszintén nem tudom komolyan venni azokat az érveket, hogy ezek itt a világ legjobb csapatai, és örüljünk, hogy házigazdaként itt lehettünk. Madagaszkárnak vagy Libanonnak mennyi esélye lett volna arra, hogy Európából eljusson egy VB-re? A nagy semmi. Ezeket a csapatokat egyértelműen verni kellett volna, akárki akármit mond.

Milivoj
Olvasó

Be kell látni, hogy ez itt valóban a világelit volt, olyan játékosokat, mint a madagaszkári m’Madi, vagy a libanoni Zamatta, a mi fiaink eddig csak tévében láttak, semmi gond, előbb-utóbb mi is eljutunk ide, elvégre az utánpótlás képzés pápája, minden létező tudományos fokozattal rendelkezik, a létesítményeinknek csodájára járnak a világ minden tájáról, a legkiválóbb délszláv szakemberek állnak sorban, hogy részesei lehessenek a projektnek, már kineveltünk egy friss NBA játékost, biztos vagyok benne, hogy már csak idő kérdése (20-30 év) és a testtömegindex és a testsúlykilogramm-magasság-képzettség-sebesség-kosár iq összefüggései is a helyükre kerülnek…, talán egy dolog, ami sokat segítene…, az a még… Olvass tovább »

ballislife
Olvasó

Csak érdekességképp, több pontot kaptunk ettől a Libanontól az első negyedben (23), mint Spanyolország kapott tőlük az egész meccsen (20).
Nem gondoltam volna az első 2 meccs után, hogy utolsó helyen fogunk végezni és egy ilyen Libanontól kikapunk, aki másnak reggeli volt.

Professzor
Olvasó

Gyalázat, ezen nincs mit szépíteni. Néztem a libanoniak USA és Spanyolország elleni meccsét és gondoltam is, azt, hogy utolsók legyünk azért elkerüljük. Erre ők is oktatnak minket. Sajnos itthon úgy tűnik a kosárlabdába felesleges pénzt, időt és energiát beleölni. Látható, hogy nem csak felnőtt szinten, hanem már ebben a korban is óriási a lemaradásunk a többiekkel szemben. Egyszerűen nem a mi sportunk, semmi gond, el kell fogadni.

Pojaca
Olvasó

A centerük szét……tt minket, jobban pörögtek, sokszor örömjátékkal vert meg minket Libanon!
A gondok nem kicsik, a dobásaink katasztrófák, elvétve egy-egy figurát végig tudunk játszani, de a támadójáték nagyon gyenge! Még szerencse, hogy az üres triplákat néha be tudjuk dobni. Talán 30%-kal.
Nincs egy nemzetközi mezőnyben használható centerünk, Csutiban talán van némi potenciál, de a magassága nincs meg egy vérbeli 5-ös poszthoz! Nincs igazi shooterünk sem, aki egy stabil 14-20 pontos átlagot tudna hozni. Lesz munka bőven a Váradi Team-nek a jövő évi Európa-bajnokságig!

zterulez
Olvasó

Csuti még nőhet. Amúgy meg én is azt mondom, hogy a felnőtt mezőnyben a magassága alapján 3-as poszton játszhatna, jelenleg még a 4-eshez is kicsi (minden tekintetben). Sajnos úgy látom, hogy el fogják vinni egy old school 4-es fele, azaz a palánk alatt brusztoljon, büntetőzzön, lepattanózzon, ezen kívül se egy távoli dobás, se egy labdaleütés. Ez a modern kosárlabdában nemzetközi szinten kevés lesz egy magasembertől. A helyében éjjel-nappal a 3 pontos dobásokat és a cselezést-labdavezetést gyakorolnám + fogadnék egy szakedzőt, akivel dolgoznék azon, hogy gyorsabb és atletikusabb legyek. Az all around kosárlabdázóké a jövő.

red-black01
Olvasó

Ezt másfél-két év alatt hoztuk ki. Külön edzővel, külön stábbal, kiemelten kezelve, összetartások, felkészítések, stb-stb. Hazai pályán. Kikaptunk a világelitbe tartozó Japántól, Madagaszkártól és Libanontól. Úgy, hogy szerintem a 3 meccs 120 percében nem vezettünk összesen 10 percet (ha nem így van elnézést, érzésre írom, nincs kedvem az ellenőrzésére időt pocsékolni) Úgy, hogy amennyit láttam ezekből a meccsekből, bármelyik ellenfelünk tudatosabban játszott. Ezek a libanoniak 6 pontot tudtak dobni a spanyoloknak egy félidő alatt. Szóval lehet itt majd jönni a fantasztikus Argentína elleni győzelemmel, de minek. Lehet majd jönni hogy helytálltunk, de nem az USA-spanyol-francia trio ellen kapogattunk ki. Én… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Tudtam hogy lesznek mínuszok ?
Remélem hogy a személyemnek szól?
Mert ha a tényeknek, akkor itt az idő a fejeket kihúzni a homokból, vagy új szemüveget csináltatni.

ChampWest?
Olvasó

Kényelmes ám a langyos víz sokaknak, pénz megvan, eredmény másodlagos, egyszerűbb elinditani a minusz hadsereget.
Mondok jobbat szomszéd 😉
B csoportos döntőben, a marok NKA fan ugy buzditotta a sajátjait, hogy: RÁTGÉBER RÁTGÉBER
Szted? ?
mint valami elkúrt szekta

Vulcano
Olvasó

Már előre félek, hogy fogunk a félelmetes rátgéber tábor előtt játszani. De most komolyan nekik ki szurkol a játékosok családjain kívül?
Ki?

Sixth man
Olvasó

Argentína elleni meccs után jogosan hitte mindenki, hogy valami van, majd az utolsó kettő meccset látva kedvtelenül bizonyos szituációkat fel nem ismerve lettünk 15. Most ez van.. Szebb jövőt!

Nocomment
Olvasó

Fiatal , lelkes edzőket külföldre küldeni tanulni. Ha itthon tanulnak, ugyanazt a lelketlen, langyos vizet tanulják. Ha 1-2 év után hazajönnek, szigorú ellenőrzés mellett a befektetett munka arányában pénzt adni nekik. Régiek nagy részét elzavarni. Tudom, hogy ez utópia, de talán ez vezetne valamire.

Knézy Ernő
Olvasó

Az a baj,hogy ezt a válogatottat a Jamaicai U12es is megveri.
Itt jön ki,hogy még U14ben fogócskáznak a gyerekek az edzéseken.
Lehet itt meneszteni Váradit meg a stábot,de az egész magyar Utánpótlásunk egy rakás sz@r.

Cibona5
Olvasó

Ez valami szánalmasan gyenge volt. Nincs olyan játékelem (dobás, lepattanó, védekezés), amiben minimálisan is elfogadhatót nyújtott volna bárki is. Még több milliárdot az akadémiáknak! Szégyen!

SopronKCfan
Olvasó

Hú bzdmeg. A gondok nem kicsik…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés