Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U19-es vb: Hatalmasat küzdött a válogatott, de Japán nyert

Szép volt, fiúk!

Magyarország - Japán 53-63 (13-15, 7-20, 17-7, 16-21)

U19-es világbajnokság, nyolcaddöntő
Debrecen, Főnix Csarnok
Játékvezetők: Leonardo Zalazar (argentín), Rabah Noujaim (libanoni), Manuel Attard (olasz)

Magyarország: Csendes -, Meszlényi 14/3, Cseh 9, Hajdu 4/3, Csuti 6. Csere: Csátaljay 11/3, Schmera 8, Ságodi -, Hegedűs 1, Pleesz -,

Japán: Ozawa 10/6, Okada 7, Kawashima 12/3, Wakugawa 4, Akira Jacobs 15/6. Csere: Naito 5/3, Ogawa -, Buto 8/3, Yasuo Rudolph 2.

Japán pontokkal kezdődött a mérkőzés, Kawashima talált be távolról, majd egy eladott labdát Okada büntetett meg egy ziccerrel. Akira Jacobs tört be két pontért, sajnos a magyaroknak továbbra is bedeszkázták a gyűrűt, Kawashima pedig Cseh faultja ellenére is bedobta a ziccert, még a büntető előtt Váradi Kornél időt kért (0-9). A plusz egy is bement, Csátaljay törte meg a magyar pontcsendet, 4 perc elteltével. Ozawa állhatott a vonalra és nem hibázott, aztán triplából sem, Meszlényi egy büntetőt dobott be kettőből, aztán viszont egy ziccerrel hozta közelebb a mieinket. A magyar hátvéd nagyon bele lendült és kintről is beköszönt, ezzel 10-en belülre zárkózott csapatunk, a Japánok pedig időt kértek (8-15). Csátaljay triplájával már csak 4 pont választotta el a két csapatot, Csuti felezte ezt le büntetőkkel. 13-15

Buto zárta le a 11-0-ás futást egy hármassal, Naito lopott labdát, amivel végig robogott a pályán. Yasuo Rudolph tett fel egy ziccert, a mieink ismét úgy kezdték a negyedet, hogy az első négy percben nem szereztek pontot, nem csoda, hogy jött az időkérés (13-22). Ozawa dobott hármast második esélyből, 6 perc elteltével Schmera szerezte meg első pontjainkat a második negyedben. Akira Jacobs volt pontos a triplavonal mögül, Ozawa tempója hullott be, ahogy Cseh két büntetője is. Okada faulttal együtt is betalált, de a plusz egy nem ment be, Cseh ismét hibátlanul dolgozott a vonalról. Naito süllyesztett el egy saroktriplát, Hajdu egy pontot a vonalon hagyott, a félidőben mar több kosár nem esett, így 15 pontos előnnyel ment Japán a félidőre. 20-35

Akira Jacobs ziccerével folytatódott a játék, erre Schmera válaszolt, Meszlényi dobott egy duplát, Cseh pedig két büntetőt. Schmera faragta a hátrányt 7 pontra, a japánok pedig időt kértek (28-37). Csátaljay kosarával már 10-0-ás futásban voltunk, sőt a ZTE játékosa két büntetővel 5-re csökkentette a differenciát. Hegedűs egy pontot a vonalon hagyott, Okada törte meg a 7 perces japán pontcsendet, egy 2+1-es akcióval. Kawashima dobott be két büntetőt, Csuti dolgozott nagyszerűen a festékben, Meszlényi hozott minket vissza -5 pontra. 37-42

Akira Jacobs nevéhez fűződött a negyedik negyed első kosara, Wakugawa növelte egy ziccerrel a különbséget, Váradi Kornél pedig magához hívta csapatát. Akira Jacobs szórt be egy hármast, Schmera horga akadt be, Hajdu hármasával értünk be ismét 10 alá (42-49). Akira Jacobs dobott be két büntetőt, Buto 2+1-et csinált, Meszlényi akrobatikus ziccert tett fel. Wakugawa kipontozódott, Csuti bedobta mindkét büntetőt, ahogy Csátaljay is. Kawashima váltotta két pontra Buto gólpasszát, Cseh faulttal együtt is bedobta a ziccerét és a plusz egyet is mellé tette. Az utolsó percben Meszlényi állt a vonalra és 5 pontra csökkentette a differenciát, ezután csapatunk faultolt, Kawashima pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon. Váradi Kornél még időt kért, de fordítani a hátralévő időben már nem sikerült, így Japán nyert. 53-63

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
ballmegO1GsharkVulcanoBasketoni Recent comment authors
ballmeg
Olvasó

Idáig bírtam, hogy ne szóljak hozzá… Megnyugtatnék mindenkit, hogy vannak magas és erős, ráadásul gyors fiatalok minden korosztályban. A bibi az, hogy nekik nem edző az apucijuk/anyucijuk és soha az életben nem fognak bekerülni a válogatottba. Oda jóformán “csak” a belterjes gyerekek kapnak meghívót. Meg is lehet nézni. Érdekelne, hogy a rátgéberesek mégis hol a csudában mutatták meg, hogy mit tudnak, amikor az NB1 A csoportban sem mérettethették meg magukat? Ki és miért gondolja, hogy ezek a srácok jobbak, mint a magasabb szintű bajnokság utánpótlásában szereplő sokkal képzettebb fiatalok? Ostoba kérdés: “korrupció-korrupció bébi…”

Basketoni
Olvasó

Szép eredmény a fiúktól a két győzelem és a küzdés is dícséretes. Ne felejtsük el, hogy ez a generáció az elmúlt években az EB-ken a “B” diviziónak is a végén szerepelt, tehát Európában a 25.-28. helyen voltunk rangsorolva.

oldhunfan
Olvasó

Szegény brazilok és szlovénok is most biztos sírnak a bb1.br és a bb1.si kommentszekciójában, hogy szarok az akadémiák és a kínaiak már keresik a helyet a kosarasaiknak a ruhagyárban, mert nem jutottak 8ba. Két hete még itt ment a szöveg, hogy pofozógépek leszünk. Nem lettünk. Kínától is ki fognak kapni. És? Az U19 VB jó a magyar kosárlabdának? Igen. Jó Debrecennek? Igen A srácoknak? Naná. Ilyen meccsek kellenek nekik sok, de elérhetetlen. Igenis felvesszük versenyt és legtöbbször fizikálisan is, csak nem ehhez szoktak. A japánok sokkal szervezettebbek voltak, de azért volt egy-két érdekes szitu (-5-nél nemhogy hazai pálya nem volt,… Olvass tovább »

vasipasi
Olvasó

Teljesen igazad van, fel nem foghatom, amit itt egyesek művelnek.

Motoros
Olvasó

Mit várunk ott, ahol 1 mindenhol megbukott, a Silverhelyi belterjes családi Up vállalkozás 1ike a Coach? ????

törrögszultán
Olvasó

Sajnos(!) kis hazánkban egy igazán jól működő AKADÉMIA van csak, az is Pécsen!
A többi mind csak névleg az, hogy megkaphassa a pénzt. Nem is keveset!
Milyen akadémia az aminek nincs önálló épülete, csarnoka, irodaháza?
Ahol minden edzést mindíg máshol tartanak…ahol a tulajdonos, névadó alig foglalkozik az akadémiájável, nincs képben mi zajlik nap, mint nap, ahol minden van csak szakmai munka nincs???
Csodálkozunk? Évekkel ezelőt több szájból elhangzott, hogy a külföldi korosztályosvfiatalok fizikálisan jóval erősebbek mint a magyar fiatalok! Kinek a hibája, ugye nem a takarító nénié…?
No ez (is) a baj…

Vulcano
Olvasó

Olyan nagyon jól müködik, az eredmények pedig mégse nagyon jönnek.
Bármelyik nb1-es csapat utánpótlása hozna olyan eredményt mint az NKA ha milliárdokat kapnának. Mondjuk szerintem már most többet tesznek mint a “nemzeti” akadémia de mindegy.

red-black01
Olvasó

Amúgy az jutott még eszembe, vannak/voltak pozitívumok is valamilyen szinten. Bővebben hagyjuk. Sok negatívum is van/volt. Bővebben hagyjuk. Ami viszont nagyon nem tetszett és ezt valahol kordában kellene tartani. A koreaiak ellen, de az argentinok ellen is ment az izmozás, a mutogatás egy-egy jól sikerült mozdulat vagy kosár után. Ami nem baj, sőt mértékkel és ha annak van szánva hogy a közönséget kicsit spannolja, akkor az nálam rendben van. De az, hogy ellenfél arcába, háta mögött mutogatva, az nem fér bele. A törökök más kávéház, de a japánok ellen kellett volna “tökösnek” lenni. Az edző pedagógus is, kicsit pszichológusnak is… Olvass tovább »

davemill
Olvasó

Nem értem, hogy miért kell sikerként értékelni valamit ami inkább a szégyen kategória! 25,5% mezőnyből? 7p a 2.negyedben? Az nem fizikum kérdése, hogy ziccerben ne dobjam át a gyűrűt! Ők a korosztályuk krémje? Nekik kéne 4-5 év múlva a fenőtt válogatottat adni? Szerintem óriási a baj. Nagyon rossz az utánpótlás nevelés mert csak a nevelés hiányzik belőle.

heraklith
Olvasó

Az is elég ha ebből a korosztályból 2-3 játékos oszlopos tagja lesz majd a felnőtt válogatottnak. Erre meg azért bőven van esély. A kluboknak lenne ebben nagy szerepe, de ott meg kb sehol nem foglalkoznak eleget velük, illetve ahogy hallani sok “gyerek” nem szereti a – szerződésben szereplő kötelezőn felüli – plusz munkát sem.
Ha ebben a garnitúrában van 2-3 eléggé elhivatott és tehetséges gyerek, akkor az már nem rossz.

zterulez
Olvasó

Előzetesen az volt a mondás, hogy már az is nagy szó lenne, ha Koreát el tudnánk valahogy csípni, mert mi “csak” a rendező jogán vagyunk jelen a tornán, és amúgy a leggyengébbnek tartott csapat vagyunk. Ezt a várakozást sikerült bőven túlteljesíteni. A Zetés fiúk többnyire jól vagy inkább a legjobbak között teljesítettek, ez külön örömteli a számomra.

ldd
Olvasó

Hát…szerintem a helyünkön vagyunk.
Tudtak a srácok fejlődni…tudtak egy bravúrt is…
Teljes keresztmetszetében, a törökök más “kávéház”, a japánok, meg tudtuk, hogy kellemetlen nálunk erősebb európainak is…
Összességében az egész, szerintem vállalható…

Rámen11-12
Olvasó

53 pont-impotencia-karakterhiány! Gyáva, falfehér “akadémisták”, akik évek óta kiemelt körülmények között készültek…
53! 53?

egyszegedi
Olvasó

Önmagához képest valószínűleg tényleg jól teljesített ez a korosztály, de azért azt szomorú látni, hogy továbbra is pontosan ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, mint 5-10 évvel ezelőtt. A fizikális lemaradásról már sok szó esett (és ezen lehet fejleszteni), de nekem úgy tűnt, hogy kosárIQ-ban, a kosárlabdáról való gondolkodásban is nagyon jelentős a hátrányunk. Ezen vajon hogy lehetne segíteni?

shark
Olvasó

Nem kellett volna “elhajtani”, elveszíteni és nem játszatni a fejlődésért azokat a gyerekeket, akiknél már fiatalabb korban megvolt a készség szintű labdavezetés és a megfelelő látás a pályán, csak azért mert a fizikumuk még nem úgy nézett ki mint pl. az NB1A-ban. És ide értem az időközben U20-23 korosztályt is. Más lenne a merítés… Szerintem

O1G
Olvasó

A sebességet kéne jobban fejleszteni.
Bármelyik utánpótlás válogatott játékos tud jó döntést hozni az itthoni lassú UP meccseken, de nemzetköziben sokkal gyorsabb a játék, ezért sokkal több a hiba. Edzések itthon hosszabbak, mint külföldön, de intenzitásuk jóval gyengébb. Ezeken kellene változtatni, de szerintem az irány jó csak lassan fejlődünk.

Soós Sándor
Olvasó

Lehet jelentkezni a diákszövetkezetbe és hétfőn irány a gyárba mindegyiknek!

zterulez
Olvasó

Amúgy egyáltalán nem válna hátrányukra ha mennének, de adtam egy diszlájkot a kommentedre.

red-black01
Olvasó

Több okból sem lehet kritikát megfogalmazni, az okokat és az összefüggéseket inkább hagyjuk, meg nagyon sajnálnám a ráfordított időt is. (a címadáshoz azzal együtt hogy értem a bb1 beágyazódását, csak az jutott eszembe, nem CSAK küzdeni kellett volna.) Az argentín meccs oké volt, bár ők továbbjutottak, mi nem, de ezt hagyjuk. Egyetlen egy gondolat: ezekben a korosztályokban átlagosan még nincs komoly, hosszú időn keresztül tartó rákészülődés egy ilyen versenyre. Mi viszont stábbal, összetartásokkal stb-stb. készültünk, ha jól emlékszem másfél éven keresztül, plusz úgy, hogy hazai rendezésű volt a VB. Na ezt a vonalat nem akarom továbbvinni és boncolgatni és 100%,… Olvass tovább »

ChampWest?
Olvasó

Egyrészt ez. Több egyéni edzés kellene, itt csak leeresztenek szezonra.
Másrészt az, nem tudunk egyik korosztályba se izmot pakolni a srácokra. Le is vagyunk maradva fizikalitásban, nem is magasságban, inkább tömegben.

shark
Olvasó

Szerintem nem minden a fizikum, de természetesen szükség van rá. Viszont, ha valaki megtanul a testével bánni sok mindent tud vele kompenzálni.

vasipasi
Olvasó

Szerintem életjeleket mutatott a magyar férfi utánpótlás, persze van még munka bőven!

ChampWest?
Olvasó

Sok volt a Kuroko no Basuke maraton.

heraklith
Olvasó

A 4. negyed elején volt 3-4 téves fújás a kárunkra és az ebből szerzett kb 8 ponton el is ment az utolsó esély. A lassításokból egyértelmű volt az összes eset: talán Meszlényi kapott támadott úgy hogy a védő lépett be elé, aztán a másik oldalon Csátaljai a gyorsindításnál még a kezét is hátratette, de ráfujtak, a magas göndör gyerek meg a saját hengerében állt amire szintén faultot fújtak és ha jól emlékszem az is +1 lett, meg úgy adták meg a japónaka kosarat, hogy még csak nem is a gyűrű felé mozgott, csak rádobta kb poenból miután faultot fújtak. Mindez… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Sajnos impotensek voltunk támadásban, kiismertek minket, ha meg megvolt a labda, rendezetlen védelem ellen nagyon lassan indultunk el. Az igazság az, hogy még így is meglehetett volna, az első félidőre nincs mentség, max, hogy tele volt a gatya, de a negyedik negyed közepén 5 pontnál mocskos módon belenyúltak sorozatban a játékvezetők a meccsbe és ennyi pont elég volt, hogy ne legyen győzelmi esélyünk a végén… Kár érte, minimálisan kellett volna jobban támadni, de ezek szint nem sikerült érdemben változtatni a támadádójátékon, nagyon egysíkú volt ez így..

Kendeffy Botond
Olvasó

Mondjuk, hogy ez egy nagy bukta. Japán ellenit hozni kellett volna! Argentína ellen bravúr volt, de ez ciki.

Zombi
Olvasó

A ciki az Te vagy……de nagyon!

Knézy Ernő
Olvasó

Szép volt Fiúk?
Kiesunk egy Japán ellen?

SárgaPárna
Olvasó

Elképesztő büdös gyökér vagy saját hazáddal szemben…

heraklith
Olvasó

Nálad nagyobb gyökér nincs itt, hugyos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés